Jedna od najvećih stvari o internetskom dobu je da bez obzira gdje se nalazimo u svijetu, mi nikada nismo udaljeni samo nekoliko klikova od svojih najmilijih. Kada putujete u inozemstvo, javne WiFi žarišne točke jednostavan je i isplativ način za povezivanje s mrežom i komunikaciju s prijateljima i obitelji. Nažalost, korištenje besplatnog WiFi-a u zračnim lukama, hotelima, kafićima - ili bilo gdje drugdje - nije tako sigurno kako mnogi od nas misle.


Slika putne kampanje

Cyber ​​kriminalci pokreću sve sofisticiranije napade. Popularna metoda koju koriste hakeri je stvaranje lažnog WiFi žarišta na mjestu gdje biste očekivali da ga pronađete. Haker pametno označava mrežu da bi joj se učinilo službenim. Ovu zlu blizanačku tehniku ​​vrlo je teško znati je li se spajate na službenu žarišnu točku ili onu koja pripada hakeri.

Dobra vijest je da se turisti mogu zaštititi pomoću virtualne privatne mreže (VPN). Uz to, svatko trenutno može dobiti 77% popusta na VPN pretplatu klikom na sljedeću vezu do NordVPN .

Putovanje kroz vrijeme

Podaci u nastavku pokazuju kako su se stvari koje ljudi uzimaju sa sobom na odmor tijekom godina mijenjali ... Ne zaboravite da je 21. stoljeće neophodno VPN! Pomaknite se prema dolje za više informacija!

zašto biste trebali koristiti VPN za putovanja

Na odmoru budite sigurni s VPN-om za putovanja

Ako se slučajno povežete s WiFi-om koji pripada cyber-kriminalcu, potencijalno mogu vidjeti sve što radite na mreži. Oni će također moći ukrasti sve podatke koje unesete - kao što su vjerodajnice za prijavu, lozinke, privatni podaci i podaci o PayPalu ili kreditnoj kartici. Oni mogu pregledavati datoteke koje preuzimate, fotografije koje prenosite i preusmjeriti vas na web mjesta koja sadrže zlonamjerni softver.

Jedini način da osigurate da vaši podaci ostanu sigurni dok putujete je korištenje VPN-a. VPN sigurno šifrira sve vaše podatke prije nego što putuju na internet putem WiFi pristupne točke. Ta VPN enkripcija sigurno skenira vaše podatke tako da vam hakeri ne mogu ništa ukrasti.

Deblokirajte sadržaj u inozemstvu

Sjajna stvar upotrebe VPN-a za putovanja je što vas ne štiti samo od hakera. Također vam omogućuje da se pretvarate da ste kući, tako da možete pristupiti geo-ograničenim uslugama.

Na primjer, pomoću VPN-a možete gledati Netflix ili pristupati vašem internetskom bankarstvu. Možete se prijaviti i na lokalno blokirane usluge poput Facebooka ili Twittera.

Vpn na odmoru

Osim toga, možete izbjeći strašnu lokalnu TV i, umjesto toga, gledati zemljopisno ograničene televizijske tokove iz kuće. Na primjer, Aussie koja putuje u Veliku Britaniju može se pretvarati da je opet u Australiji i gledala Ten. Britanski ljetovalište u Španjolskoj može gledati BBC iPlayer. A američki državljanin na odmoru u Grčkoj može gledati američki Netflix ili ESPN.

U stvari, pomoću VPN-a možete se pretvarati da se nalazite bilo gdje u svijetu - i možete deblokirati bilo koju internetsku uslugu ... Digitalno globinsko napajanje iz udobnosti vaše hotelske sobe!

Koji sadržaj mogu deblokirati?

Kada putujete u inozemstvo, sve se usluge s ograničenom geološkom dozvolom od kuće kod kuće automatski blokiraju. To je zbog toga što te usluge trebaju biti nedostupne strancima. Pored toga, neke su zemlje vrlo stroge i cenzuriraju brojne mrežne usluge. Korištenjem naših VPN vodiča možete brzo i jednostavno saznati koji su popularni servisi blokirani širom svijeta.

Najbolji VPN-ovi za putovanja?

Ako želite zaštititi svoju digitalnu privatnost i steći sigurnost za vas i vašu obitelj dok ste na odmoru - postoji nekoliko VPN-a koji su apsolutno idealni:

  • ExpressVPN smatra se krizom VPN-a. Brz je, siguran, dostupan za sve platforme i nema potpunu garanciju povrata novca u roku od 30 dana, tako da možete testirati uslugu i dobiti svoj novac ako ne želite nastaviti!
  • NordVPN ima jake postavke šifriranja i sigurnosti. Omogućuje velike brzine za strujanje svih omiljenih emisija dok ste kod kuće. To je apsolutna ponuda za samo 2,75 dolara mjesečno (ako kupujete godišnju pretplatu). Sjetite se da oni imaju jamstvo povrata novca od 30 dolara. Dakle, ako odlučite da ga ne želite cijelu godinu; možete dobiti povrat.
  • ibVPN (Invisible Browsing VPN) je još jedna usluga koja se svidjela svim našim recenzentima ovdje na ProPrivacy.com. Brz je, ima puno poslužitelja, a pružit će vam sigurnost koja vam je potrebna dok ste izvan kuće. Najbolje od svega ibVPN trenutno ima posebnu ljetnu ponudu koja snižava cijenu VPN-a na vrlo konkurentnih 2,42 USD mjesečno.

Za više VPN-ova za putovanja pogledajte naših 5 najboljih VPN usluga za vodiča.

Natjecanje na putovanjima

Natjecanje na putovanju s ibVPN

Krediti za slike: icemanphotos / Shutterstock.com, Ivanko80 / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me