U ovom smo vodiču opisali sve od dna prema gore, pa bilo da ste početnik ili profesionalac, trebali biste moći dobiti neki koristan uvid i naučiti nešto novo.

Nije važno planirate li raditi rudarstvo koristeći Linux, ethOS ili Windows. Pobrinuo sam se da pokrijem korake za svakog. Naći ćete i nekoliko sjajnih savjeta, trikova, optimizacija i rješenja uobičajenih problema.

Ako danas nemate vremena sve pročitati, označite ovu stranicu ili se prijavite na naš popis e-pošte i primite je kao besplatnu e-knjigu!

Ako vas zanima privatnost, tada biste trebali koristiti VPN prilikom kriptiranja. Pogledajte naš najbolji VPN vodič za popis najbržih, najsigurnijih i privatnih VPN-ova.

Contents

Što je Ethereum?

Ethereum je otvorena blockchain platforma slična Bitcoin-u, ali s dodatnim ugrađenim fleksibilnostima. S Ethereumom se blockchain može smatrati inteligentnim zahvaljujući Ethereum virtualnom stroju i pametnim ugovorima. Dok je kod Bitcoina to glorificirana knjiga.


Pametni ugovori

Pomoću Ethereuma možete distribuirati kod na blockchainu na distribuirani način. Oni se nazivaju pametni ugovori. To vam omogućuje postavljanje sustava, pri čemu će osoba primati plaćanje samo pod određenim uvjetima. Kako Ethereum raste, očekuje se porast razmjera i složenosti ovih ugovora. Pametni ugovori su ono što je Ethereumu omogućilo čvrstu podlogu, kao što je to slučaj sa http://www.gridcoin.us/GridCoin, blockchain ima funkcionalnu upotrebu.

Ako vas zanima kako je Ethereum nastao i želite saznati više o njemu, pogledajte ovaj YouTube video COO-a, Stephan Tual.

Profitabilnost rudarstva Ethereuma

Prije nego što odlučite želite li krenuti u svoju rudarsku avanturu Ethereum; morat ćete odlučiti hoće li to biti isplativo ili ne.

Iako je na površini to nevjerojatno jednostavno, kao što ću pokazati u nastavku, morate biti svjesni da rudarstvo jako sliči trgovanju. Cijene kriptovaluta variraju, vaša se oprema može slomiti i tako dalje. Na primjer, kada sam započeo sastavljati ovaj projekt, otprilike je procjena da bih vratio svoje ulaganje u roku od šest mjeseci. Sada bi za iste izračune trebalo osam mjeseci. Prednost rudarstva u odnosu na trgovanje je u tome što cijene kovanica mogu biti nešto stabilnije, a na kraju dana još ćete imati opremu. Što, ako ste mudro odabrali, ne bi izgubilo previše vrijednosti.

Profitabilnost rudarstva Ethereuma

Izračunajte svoj očekivani hashrate i isplatu

Prvo morate izračunati kolika će biti vaša moć usitnjavanja. Ako već imate neke GPU-ove koje namjeravate koristiti, pomoću Googlea možete saznati njegovu hash rate. Alternativno, možete koristiti web mjesto poput CryptoCompare da odredite koja je najbolja GPU vrijednost za novac. Međutim, još nisam pronašao bazu podataka s cijelim popisom, tako da možda želite pokrenuti vlastitu excel datoteku i usporediti hashrate koji ste potrošili po utrošenom dolaru. Cijene GPU-a također mogu značajno varirati od zemlje do zemlje, pa pripazite da i ovo uzmete u obzir.

Odlučio sam ići s RX480 jer se očekuje davanje 25MH / s na postavkama dionica s cijenom od 200 dolara. Stoga plaćam 8 USD / MHs, a cilj je da se ova cijena smanji na što je moguće niži način. Stoga, ako vidite rabljene GPU-ove na kojima plaćate manje od toga, možda bi se oni trebali dobro razmotriti.

Na temelju vašeg hashratea možete koristiti CoinWarz za izračun očekivane isplate, trenutno bi to bilo 4.2Eth / month. Trenutno to vrijedi otprilike 42 dolara.

Izračunajte troškove električne energije

Međutim, jednom kad imate svoje GPU kartice, trebat će im napajanje. Stoga je drugi najvažniji faktor koliko će vaša kartica potrošiti i koliko ćete za to trebati platiti. Da biste to izračunali, morat ćete otkriti koliko energije koristi i koliko trebate platiti po KW / h. To su za mene 150W i 0,10 USD po KW / h. Za izračunavanje satnog troška, ​​pretvarajte W u kW (ronjenjem po 1000) i množite zajedno, tako da bi za mene instalacija koštala 0,15 * 0,1 = 0,015 USD / sat da bi ostala živa. To iznosi 0,36 USD / dan ili 10,80 USD mjesečno.

Izračunajte dobit i gubitak, te povrat

Tako sada znate koliko novca zarađujete i koliko trošite. Uz gornje brojeve, zarađujem 42 do 10,80 dolara = 31,20 dolara mjesečno s jednim RX480.

U proračunima se zanemaruje električna energija koju koriste ostale računalne komponente, ali oni su obično zanemarivi, posebno ako u jednom uređaju imate više GPU-a. U mom slučaju rudam s više RX480, a očekujem da ću generirati oko 200 dolara mjesečno. Budući da me sva oprema košta 2000 dolara, provalit ću se i nakon deset mjeseci, a do kraja godine zaradit ću 400 dolara ili 20%.

Ethereum rudarski hardver

Za početak rudarstva, sve što vam treba je nevjerojatno jednostavno računalo. Za to će vam trebati i miš, tipkovnica i zaslon, ali ovo je potrebno samo za postavljanje, tako da biste trebali moći koristiti sve postojeće koje možda imate.

U nastavku sam izložio razmatranja koja morate imati na umu prilikom odabira ovih osnovnih komponenti i popularnih opcija za svaku. Možete koristiti web mjesto kao što je PCPartPicker kako biste osigurali da dijelovi koje ste odabrali rade zajedno. Ako želite, možete kupiti kompletne snopove CPU-a, RAM-a i matične ploče od gpuShacka.

matična ploča

Matična ploča najvažniji je aspekt bilo kojeg rudarskog pogona. Razlog za to je taj što on mora biti u mogućnosti podržati sve vaše GPU-ove. Ako planirate samo jedno ili dva, onda to i nije toliko važno. Međutim, većina ljudi će nastojati maksimizirati i imati 6 GPU-a u jednom uređaju. Postoji vrlo malo matičnih ploča koje će podržavati pokretanje 6 GPU-a. Velika prednost pri rudarstvu je ta što možete pokrenuti GPU iz x1 PCIe utora, tako da ne morate pronaći matičnu ploču sa 6 x16 PCIe utora.

H81 Pro BTC

Otkako je pokrenula rudarska „zaluđenost“, ASRock je proizveo matičnu ploču usmjerenu upravo na rudanje. Iz tog razloga je trenutno najbolja i najpopularnija matična ploča koju možete kupiti H81 Pro BTC ili H97 Anniversary.

Ostale popularne matične ploče su: Gigabyte GA970, Gigabyte 990FXA, MSI Z97 Gaming 5 i Biostar TB85. Daljnje preporuke možete pronaći i ovdje.

CPU

Prilikom odabira CPU-a potreban vam je samo minimalni učinak. Ne bih preporučio da dobijete apsolutno najjeftinije, ali jednu ili dvije točke iznad. Razlog je taj što je neka dodatna moć obrade korisna pri postavljanju i čini ponovno pokretanje malo bržim. Odlučio sam ići s Intel Celeron G1840.

radna memorija

Opet, trebat će vam minimalni broj od 4 GB. Odlučio sam se za 8GB za svaki slučaj. Također, ako ćete raditi solo rudarstvo, dobra je ideja što je moguće više u startu, jer će to sinkronizaciju blockchaina učiniti mnogo bržom. Naravno, nakon što završite, višak možete ukloniti.

GPU

Gore sam istaknuo odabir GPU-a. Trenutno su RX480-ovi jedna od najpopularnijih rudarskih karata, ali ako pogledate Ethereum forume, zasigurno ćete pronaći puno više preporuka.

Radeon RX480

PSU

Za izračunavanje veličine PSU-a koja vam je potrebna, morat ćete sastaviti zahtjeve za napajanjem svih komponenti. Web lokacija poput PCPartPicker-a savršeno će to učiniti za vas. Dodajte 20% na potrebni kao sigurnosni faktor. Također, pazite da koristite visokokvalitetni, dobro prepoznati i visoko-standardni PSU, kao da puše, mogli biste se oprostiti od neke vrlo skupe opreme.

Tvrdi disk

Za tvrdi disk ključno je korištenje SSD-a. Iako su SSD-ovi skuplji, trebat će vam samo 16 GB, što će vam vratiti manje od 30 USD. Ako planirate samostalno minirati, preporučuje se kupovina 32 ili 64 GB, ali opet, to će biti samo nekoliko dolara više.

Ostale komponente

Osim glavnih komponenti, trebat će vam i GPU podizači. Preporučio bih vam da se USB-u napajate 1x do 16x, što možete dobiti od Amazona, za nekoliko dolara. Kod nekih modela matične ploče morat ćete kratko spojiti igle za matičnu ploču kako biste prepoznali uzlazni vod.

Powered PCI Riser

Također se preporučuje kupiti nekoliko dodatnih PCIe do Molex (ili SATA) konektora kako biste mogli spojiti uzlazne stupove na različite tračnice na vašem PSU-u. Opet ih možete pronaći na Amazonu, a koštat će samo nekoliko dolara.

U cjelini, vaš hardver, osim GPU-a, ne bi vas trebao koštati više od 500 USD, a velik dio toga bit će vaš PSU. Ispod je preporučeni popis za kupnju kompanije Amazon. Ukupna vrijednost bez GPU-a iznosi 472,21 USD. Dok s 6 RX480s ukupni trošak iznosi 1702,15 USD, sans troškovi dostave.

Vodič za rudarstvo Ethereuma

Dakle, sada kada smo pokrili profitabilnost i hardver, vrijeme je za rudarstvo.

Međutim, čak i kada je riječ o rudarstvu, valja imati tri važna razloga: operativni sustav, solo ili pool i softver za rudarstvo.

Koji OS odabrati?

Kada je u pitanju odabir vašeg softvera za rudarstvo Ethereum, postoje tri glavna kandidata: Windows, Linux i ethOS. Ako ste ljubitelj Maca, moguće je, ali savjetuje se iz brojnih razloga.

Windows

Ako ste navikli na Windows i nikad niste otišli blizu Linuxa, ostanite uz Windows. Ako planirate koristiti 6 GPU-a, preporučuje se Windows 10 jer ima podršku ugrađenu na prirodan način. Windows 7 & 8 će trebati malo igranja s njima. Ako ste navikli upravljati sustavima linijskih stilova, a rudarstvo će biti jedini cilj programa, onda bih vam toplo preporučio da pogledate ethOS.

Uz to, Windows ima prednost od univerzalne podrške i, općenito govoreći, boljeg alata za overklokiranje. Nadalje, pristup je apsolutnom lakoćom s nečim poput TeamViewera. Ima nedostatak malo složenijih postavki, ali ništa previše teško, posebno ako ne planirate prilagoditi performanse GPU-a..

Nadalje, ako samo gledate Ethereum kao hobi sa svojim uobičajenim računalom, MinerGate vam omogućuje to vrlo jednostavno.

etos

ethOS je skraćena inačica Linuxa (Ubuntu 14.04 da budemo specifični) koja ima jednostavan cilj iskopavanja Ethereuma (i nekolicine drugih kriptovaluta). Ne samo da je nevjerojatno jednostavan za postavljanje, nego je i jednostavan za upotrebu i održavanje. Primijetio sam i da radi optimalnije od Windowsa. Ima nedostataka što svoj uređaj nećete moći koristiti za mnogo drugoga, ali većina ljudi to ipak ne želi. Nadalje, daljinski pristup postoji samo putem SSH-a tako da bi vam trebalo biti ugodno jer nemate GUI. Međutim, prema 39 dolara, to je ne-pametno.

EthOS Početna

Linux

Neki ljubitelji rudarstva se zaklinju da je Linux najbolji operativni sustav za rudarstvo. Iako je to ranije bio slučaj, postoje jača neslaganja po tom pitanju nego ranije. Iako ja više volim Windows, Linux ima svoje prednosti i što je vitak sustav, može imati i prednosti. Nadalje, Windows obično dolazi s cjenovnim oznakama, pa ako tražite besplatnu opciju, onda je Linux pravi za vas.

Solo vs.

Kada je riječ o iskopavanju kriptovaluta, situacija je vrlo slična stvarnom rudniku kada svaki GPU smatrate osobom koja ruda.

Solo rudarstvo

Solo miniranje je kad rudnik sam. Prednost je u tome što sve što pronađete bude potpuno vaše. Nažalost, ako imate samo nekoliko rudara, potrajati će vam jako dugo vremena "zlato." Nadalje, učestalost pronalaska zlata također može vrlo varirati. Možda ćete imati tjedan dana kad tri puta pogodite zlato, ali onda ništa cijeli mjesec. Jasno, ako imate puno rudara (GPU-a), ishod će biti stabilniji, ali ispod 1GH / s stopa iskopavanja, Solo miniranje nije preporučljivo ako želite stabilan povrat. Ako se ne brinete o pomacima kad nađete Eth, tada je Solo miniranje dobra opcija iznad 100Mh / s jer ne trebate plaćati naknade nikome.

Iskopavanje bazena

Uz iskopavanje bazena, mnogi rudari udružuju snage u nastojanju da pronađu novčić. Pronađeni novčići tada se podjednako raspodjeljuju među rudarima, iako se kod nekih bazena omjer može razlikovati od nekoliko faktora. Međutim, trebate platiti malu naknadu (obično manju od 1%) operateru bazena za održavanje usluge. Preokret je u tome što ćete imati stalne isplate i tako preciznije izračunati novac.

Ako čitate ovaj vodič, vjerojatno želite iskopati rudnik na jednom postrojenju, tako da ću se prije svega baviti miniranjem bazena, ali dotaknit ću se i Solo miniranja.

Rudni bazen Ethereum

Rudni bazeni Ethereum

  1. http://ethereumpool.co/ - 0,8% naknade. Isplate puštene 2 puta dnevno za stanja viša od 0,5 ETH.
  2. http://dwarfpool.com/ - 2% naknade. Isplate se puštaju 4-6 puta dnevno za stanja viša od 1 ETH.
  3. http://weipool.org/ - 0% naknade. Isplate se objavljuju svaka 24 sata za stanja viša od 1 ETH.
  4. http://ethpool.org/ - Predvidivi bazen za solo miniranje. 0% naknade. Isplate nakon 10 potvrda. Više informacija o @dr_pra komentarima u nastavku.
  5. http://nanopool.org/ - PPLNS 1% naknade. Isplate puštene 2 puta dnevno za stanja viša od 0,1 ETH.
  6. https://www.alpereum.ch - 0% naknade. Isplata svakih 30 minuta za stanja preko 0,2ETH.

Zahtijeva registraciju

  1. https://eth.suprnova.cc/ - 1% naknade. Isplate su do rudara (ručno ili automatski od 0,01 ETH).

Softver za rudarstvo

Vraćajući se analogiji rudanju u stvarnom svijetu, u rudarstvu kriptovaluta možete koristiti različite alate za pronalaženje zlata, takozvani rudarski softver. Svaki se softver za rudarstvo razvijao tijekom godina, ali neki su se razvili više od drugih. Primarni kandidati za rudarstvo Ethereuma su Claymore i Genoil.

Geth

Geth je originalni softver iz Ethereumovog tima. Ako želite solo mine, ovo će biti vaša najbolja opcija. Uporaba je jednostavna i jednostavna. Za vas također može stvoriti novčanik, ali kao što je objašnjeno u daljnjem tekstu, trebali biste dobiti i Mist / Ethereum Wallet, ako više volite GUI opciju.

MinerGate

MinerGate se ne preporučuje ako planirate imati namjenske rudarske uređaje. Ako, pak, želite da se na postojećem računalu rudite kao hobi ili bez interesa, to je savršeno.

Iako vam od rudarstva nije potrebna naknada, GUI je brz i jednostavan za upotrebu, a nakon instaliranja možete rudariti trenutno. To također ima nekih izazova koji vas potiču na moje znanje, a ako ste apsolutni početnik, jednostavnost ovog softvera natjerat će vas da skačete od radosti. Ako vam je jednostavnost nešto što želite, onda je i NiceHash vrlo solidna opcija.

Genoil

Genoil je kontinuirano razvijajući i vrlo optimiziran rudar Ethereuma. Radi bez problema, a vi se možete brzo i brzo izvući s njom. Osobno, imao sam nekoliko problema s generacijom DAG-a, ali nekoliko poteškoća brzo je to riješilo. Ako planirate samo rudarstvo Ethereuma, onda je Ethminer by Genoil snažan kandidat.

Claymore

Osobno sam Claymorea smatrao najjačim i najboljim rudarom svih krugova. To je lako postaviti, nikad nisam imao problema s tim, a ima i dodatnu funkcionalnost (npr. Upravljanje ventilatorima) koju nisam vidio s drugim rudarima. Također ima i bonus što može iskopčati dvije kovanice odjednom, što je nekim ljudima bilo vrlo korisno za optimiziranje prihoda. Objavljena su izvješća o nigdje između 3 i 10 posto dodatnog dohotka.

Claymore Mining Windows

Za svaki operativni sustav dat ću upute za postavljanje željenog rudara.

Ethereum Wallet

Jednom kada pokrenete rudarstvo, također ćete trebati čuvati svoj Ethereum na sigurnom mjestu. To je moguće na dva načina, lokalnim ili mrežnim novčanikom. Lokalni novčanik ima bolju sigurnost jer je uvijek u vašoj kontroli. Međutim, ako koristite lokalni novčanik, ili ga instalirajte na računalo koje nije vaš rudar ili redovno prenosite sredstva na drugo mjesto. Razlog je taj što bi se vaše računalo srušilo; bilo bi teško oporaviti bilo koji Eter koji se tamo drži.

Novčanik Mist / Ethereum

Mist i Ethereum Wallet službeni su događaji Ethereumova tima. Iako ga je u središtu jednostavno koristiti, on sadrži mnoštvo dodatnih mogućnosti. Budući da je integriran sa ShapeShiftom, možete primati i plaćanja s Bitcoin drugih računa altcoin-a. Također vam omogućuje razvoj aplikacija i usluga temeljenih na Ethereumu - pametnim ugovorima a.k.a..

Mist Ethereum Wallet

Geth (s Etherwallom)

Geth je temeljni kod Mist novčanika i osnovna je usluga za sinkronizaciju Ethereum blockchaina. Nažalost, to je usluga naredbenog retka, što ju može učiniti napornom i neugodnom. http://www.etherwall.com/Etherwall dodaje mu prednji kraj GUI-a, što ga čini lakšim za korištenje.

Moja EtherWallet

MyEtherWallet je eterski novčanik na otvorenom kod klijenta koji radi na Javascriptu. MyEtherWallet olakšava stvaranje sigurnih novčanika bez naredbenog retka ili potrebe za pokretanjem Ethereum klijenta na vašem računalu. Pokretanjem MyEtherWallet-a na izvanmrežnom računalu možete stvoriti sigurne papirnate novčanike za vaše eterske folije.
Ethereum-Wallet.net je sličan razvoj koji se također isplati pogledati.

Poloniex i Kraken

Poloniex i Kraken su internetske platforme za trgovanje kriptocoinima. Tamo možete koristiti adrese za polaganje za prijenos bilo kojeg Etera koji tamo napravite.

Windows

Dakle, sada kada sam raspravljao o svim preduvjetima, evo svih koraka koji će vam trebati za pokretanje rudarstva u sustavu Windows.

1. Instalirajte Windows i C ++ preraspodjele

To je poprilično dano. Međutim, mislio sam da ću to spomenuti jer je uvijek najbolje započeti s čistom instalacijom. Ako koristite više od 4 GPU-a, preporučujem vam Windows 10 ili ćete morati napraviti podešavanje. Ako koristite Windows 7 ili 8, instalirajte i 6xGPU Mod softver. Važna činjenica koju treba imati na umu kod svježih instalacija je da biste trebali onemogućiti da računalo ikad spava ili hibernira.

Trebat ćete instalirati i C ++ paket za preraspodjelu za Visual Studio.

2. Preuzmite upravljačke programe i pakete

Preuzmite upravljačke programe i upravljačke pakete za svoje GPU. Iako je moguće instalirati instalaciju s Nvidia i AMD GPU-ovima, ovo se ne preporučuje jer može dovesti do nekoliko problema.

Za NVidia instalirajte upravljački program 347.52 i najnoviji OpenCL CUDA paket, a to je CUDA 8.0 u vrijeme pisanja.

Za AMD instalirajte Radeon Software Crimson Edition 15.12 i OpenCL SDK paket. Ovisno o vašem GPU-u, ovaj možda nije ispravni pokretač. Ako imate problema, potražite savjet Ethereum Foruma za savjet.

3. Instalirajte dodatni softver

Prije nego što započnete s rudarstvom, preporučuje se instaliranje dodatnog softvera koji će vam pomoći nadzirati i optimizirati performanse vašeg sustava.

Deinstalirajte upravljački program. DDU pomaže stvoriti čiste deinstalacije upravljačkih programa zaslona. Ovo može pomoći ako imate problema s upravljačkim programima za video. U sustavu Windows 10 onemogućuje i automatsko ažuriranje upravljačkog programa zaslona što može uzrokovati probleme kompatibilnosti i rudarstvo.

GPU-Z. GPU-Z je alat za praćenje statistika vaših GPU-a i prikaz osnovnih detalja o tome. Statistike možete lako nacrtati i prijaviti / izvesti ih ako želite.

TeamViewer. Ako planirate daljinski pristup svom programu da biste ga pratili i kontrolirali, besplatna verzija TeamViewera bit će najlakša za upotrebu.

Alat za overclocking. Ako planirate optimizirati performanse svog programa (što bi i trebali biti), preporučuje se nabaviti neku vrstu overkloking alata. Većina proizvođača GPU-a pružit će vam ga na korištenje. Također, ovisno o tome koji ćete rudarski softver koristiti, trebat će vam za kontrolu brzine ventilatora na GPU-ima. Nadalje, pokazao se da je AMD-ov novi WattMan vrlo dobro dizajniran softver koji prilagođava vaše GPU postavke.

Wattman

4. Postavljanje novčanika

Odlučite koju uslugu želite koristiti za svoj novčanik i prijavite se za njega. Stvorio sam Poloniex račun, kao što planiram obavljati trgovanje s Ether-om koji mine kako bih pokušao dodatno povećati zaradu. Zapišite svoju adresu. To bi trebalo izgledati ovako: 0x7b5eff562ee17b9e27a7af6afc26944266c8b025.

Poloniex novčanik

Ako želite lokalnu adresu, preuzmite Mist novčanik, pustite da se blockchain sinkronizira i stvorite svoj račun tamo. Alternativno, preuzmite Geth i spremite ga u mapu poput C: Ether. Zatim upišite "geth račun novi". Bez obzira na način kojim se zalažete, pohranite zaporku sigurnim softverom kao što je KeePass.

5. Postavljanje Geth (neobavezno za solo miniranje)

Ako želite proizvoditi moj Solo, morat ćete biti u sinkronizaciji s blockchainom. Da biste to učinili, morat ćete preuzeti Geth i spremiti ga u mapu kao što je C: Ether. Zatim otvorite naredbeni redak i pomaknite se do te mape pomoću naredbe cd. Prvo, ako ne koristite lokalni novčanik, morat ćete sinkronizirati blockchain. Najbrži način je pomoću naredbe:

geth --fast --cache = 1024 --jitvm konzola

Vrijednost predmemorije je količina RAM-a koju imate, 1GB u gornjem primjeru. Što više RAM-a imate, brže možete sinkronizirati blockchain.

U Notepadu stvorite datoteku sa donjim tekstom i spremite je kao gethsync.bat, u svoju Ether mapu. Pokrenite ovu datoteku šišmiša svaki put prije nego što počnete rudariti. Možete ga i stvoriti prečacem na početnom zaslonu.

geth --rpc

6. Postavljanje rudnika

Za Windows se pokazalo da je rudar Genoila najučinkovitiji, a ja ću vam pokazati kako to postaviti. No, ako ste zainteresirani za druge alt kovanice, razmislite i o tome da pogledate Claymoreov rudar.

Nakon što preuzmete Genoil, spremite ga i izvadite u prikladnu mapu, npr. C: eter.

Otvorite Notepad i stvorite datoteku zvanu genoil.bat sa sljedećim tekstom u istoj mapi. Ove će postavke optimizirati vaše mogućnosti iskopavanja i pokrenuti sam rudarstvo. Obavezno zamijenite adresu bazena i novčanika onim što koristite. Ako ste Solo miniranje, zamijenite zadnji redak pomoću naredbe "etminer.exe -G".

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0

setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100

setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

G --farm-recheck 200 --cl-local-work 256 --cl-global-rad 8192

Pokrenite genoil.bat, i započet ćete s miniranjem. Svaki put kada ga pokrenete, pojavit će se malo vremena kada će sustav reći 0Mh / s kao vaš hashrate. Ne brini. To obično znači da se vaša DAG datoteka i dalje generira. Što više GPU imate, duže će vam trebati.

7. Nadgledajte svoju Rig

Jednom kada minirate, budite sigurni da pazite na svoje uređaje. Prvih 24-48 sati su bitne i utvrdit će je li vaš sustav stabilan ili ne. Ako tijekom tog razdoblja prođe bez problema, trebali biste biti u redu. Preporučam da za to vrijeme ostanete na dohvatljivoj udaljenosti od svoje opreme jer se mogu pojaviti sve vrste problema, a ako budete izuzetno nesretni, mogli biste završiti spaljivanje zgrade.

Možete daljinski paziti na svoje uređaje provjeravanjem statusa hashsa na bazenu po vašem izboru i ako se prijavite koristeći TeamViewer.

8. Poboljšanje performansi

Ako želite poboljšati svoje hash rate, pročitajte odjeljak o ovome na kraju.

Ubuntu

1. Instalirajte Ubuntu 16.04 i AMD pogonitelj.

Preuzmite i instalirajte Ubuntu 16.04. Nakon što postavite, preuzmite AMDGPU-Pro pogonnik, raspakujte i instalirajte ga.

2. Instalirajte Ethereum softver

Prvo, morat ćete dodati spremište. Koristite naredbe u nastavku za to.

sudo apt-get install softver-svojstva-uobičajena

sudo add-apt-repozitorij ppa: ethereum / ethereum sudo apt-get update

Sada instalirajte softver koji preferira Ethereum softver, rudar i Geth. Oni će vam pomoći u sinkronizaciji s blockchainom i zatim pokrećete moj.

sudo apt-get install ethereum

sudo apt-get install ethminer sudo apt-get install geth

Ako želite, možete koristiti Geth za izradu novčanika, ali kao što smo prethodno raspravljali, idealnije je ako koristite internetski novčanik..

3. Mjerenje i započnite s miniranjem

Sada možete testirati da vaš uređaj rudari pomoću prve naredbe, a zatim da započnete s miniranjem koristeći drugu. Jednostavno je. Ako želite koristiti bazen različit od Nanopoola, onda ga, naravno, zamijenite odabranim.

etminer -G -M
ethminer -G -F http://eth-eu1.nanopool.org:9999/0x --farm-recheck 200

Ako imate problema s jednim od rudara, pomoću narednih naredbi možete pokušati otkriti koji je GPU problem

ethminer -G -M --opencl-uređaj x (gdje je x vaš GPU ID koji počinje s 0)
popis - uređaji (prikazuje sve dostupne GPU-ove)

etos

ethOS je vjerojatno najjednostavniji način postavljanja rudarske opreme i moja je mogućnost da kreiram novu. Iako košta 39 dolara, vrijeme uštede na rješavanju problema više je nego isplativo. Moguće je da je to i jednostavnije nadgledanje jer možete jednostavno pristupiti SSH-u ili pogledati svoju prilagođenu nadzornu ploču. Ovdje možete pročitati moju recenziju ili se uputiti na gpuShack da ga kupite.

1. Kupnja, preuzimanje i instaliranje etOS-a

Nakon što kupite licencu, dobit ćete vezu za preuzimanje. Preuzmite i instalirajte ih prema njihovim uputama na malom SSD-u.

2. Početno podizanje sustava & Postaviti

Kad ga prvi put podignete, morate imati jedan GPU spojen na x16 utor najbliži CPU-u. Početno podizanje sustava trajat će nekoliko minuta. Nakon što to učinite, morat ćete promijeniti udaljene i lokalne konfiguracijske datoteke. Da bi vam pomogao u tome, gpuShack ima fantastičnu bazu znanja. Naravno, ako još niste, morat ćete si nabaviti Ethereum novčanik / adresu.

3. Dodajte GPU-ove

Dodajte svaki GPU jedan po jedan, pazeći da sustav radi stabilno svaki put. Time ćete osigurati da sustav ispravno prepozna svaki, a ako postoje problemi, lakše će se utvrditi.

4. Nadgledajte svoj uređaj

Dvije su mogućnosti za nadgledanje programa. Možete se prijaviti putem SSH-a ili pogledati generiranu ploču s statistikama. Ploča statistike ima prednost što je to jednostavna web stranica i da je možete lako pregledati s bilo kojeg mjesta. Prednost SSH-a je da u slučaju bilo kakvih problema možete sustavom lako upravljati na daljinu (sve dok ste zadovoljni operacijama Linux naredbenog retka).

5. Poboljšanje performansi

Ako želite poboljšati svoje hash rate, pročitajte odjeljak o ovome na kraju.

6. Savjeti za etOS

Promjeni lozinku: Pomoću naredbi dolje promijenite i root i glavne korisničke lozinke za etOS. Ovo je važno posebno ako planirate daljinski pristup putem SSH-a. Inače bi vaš stroj mogao biti zlonamjerno preuzet.

sudo passwd

sudo passwd ethos

Postavljanje SSH: Ako ćete postaviti SSH, dvije su važne stvari koje morate učiniti. Prvo, postavite prosljeđivanje porta na usmjerivač, tako da se promet preusmjerava na vaš uređaj. Drugo, pomoću narednih naredbi promijenite SSH ulaz u nešto drugo, npr. 2221. Iako ovo neće zaustaviti napad ako postoji pregled porta, to će smanjiti mogućnost napada alata za indeksiranje. Također možete razmotriti korištenje privatnog & javni ključevi do 100% osiguravaju da samo vi možete pristupiti sustavu.

sudo nano / etc / ssh / sshd_config

Promijenite liniju koja kaže "# Port 22" u "Port 2221" ili željeni ulaz.

Cloud Mining

Ethereum je moguće minirati i to pomoću internetskih servisa kao što su AWS ili DigitalOcean. No, nitko nije uspio ovo u stvarnom vremenu učiniti profitabilnim, a ovaj korijen trebali biste iskoristiti samo ako ne želite izgraditi vlastiti sistem i želite nagađati o cijenama.

Postoje i Ugovori o rudarstvu Ethereuma, poput Genesis Rudinga. Ove tvrtke pružaju vam vlastiti namjenski rudarski uređaj i morate platiti za to unaprijed. Opet, osim ako mnogo ne nagađate o cijenama, to obično ne vrijedi.

Opći savjeti Poboljšanje performansi rudarstva

Postavke matične ploče

U nekim slučajevima se BIOS vaše matične ploče možda neće ispravno postaviti. Ako dodajete jedan po jedan svoj GPU, a u jednom trenutku vam se sustav uruši i uklonili ste probleme povezane s GPU-om, onda je vjerojatno da je problem u pitanju vaša matična ploča. Obratite se forumima za pomoć, ali često će vam trebati nekoliko promjena postavki. Osobno sam imao iskustva s onemogućavanjem isključivanja nekih značajki BIOS-a i mijenjanjem dodjela, ali postavke sustava uvelike se razlikuju pa bih rekao da je Google vaš najbolji prijatelj.

Ventilator i temperatura: kontrola i nadzor

Uvijek se uvjerite da imate sustav za praćenje ventilatora i temperature, a to možete provjeriti i na daljinu. Ako koristite Genoil, sustav će se pokušati ispraviti, a ako upotrebljavate ethOS, ugasit će GPU ako dođe do problema s pregrijavanjem. Međutim, nisu svi rudari stvoreni jednaki, a ako niste pažljivi, mogli biste srušiti kuću. To je jedan od razloga zašto je tako važno kontinuirano pratiti vašu instalaciju i osigurati da stabilno radi unutar prva 24 sata. Također, imajte na umu fluktuacije topline tijekom ljetnih i zimskih mjeseci jer tih nekoliko stupnjeva razlike može imati ogroman utjecaj.

Poboljšanje performansi

Ako želite poboljšati performanse, imate dvije mogućnosti: overclocking i prilagođeni BIOS. Prilagođeni BIOS obično ima ugrađen overclocking, kao i nekoliko drugih podešavanja.

overclocking: Overclocking je jednostavnija od dvije metode. Windows i ethOS to lako podržavaju putem Wattmana, odnosno ethosa overclockinga. Opće pravilo je da povećavanje memorijskog sata za 10% povećava vaš hashrate za 10%. Također možete promijeniti temeljni sat. Međutim, to ima manji učinak. Također, smanjenje jezgrenog sata može biti korisno jer može smanjiti vašu potrošnju energije i dok će vam hashrate biti nešto niži, mogli biste u cjelini biti pozitivni, jer ćete trošiti manje energije. Prava ravnoteža jezgre / memorije ovisit će o vašem trošku električne energije i hashrateu.

Prilagođeni BIOS. Prilagođeni BIOS 'je zamršeniji. Iako je lako koristiti alat poput AtiFlash-a za bljeskalicu vašeg GPU-a, imajte na umu da je to rizično. Morat ćete pronaći i BIOS koji je prikladan za vaš GPU osim ako niste stručni u tome da ga sami prilagodite alatom poput PolarisBiosEditor. Međutim, to može imati najveći dobitak. Na primjer, za RX480 prilagođeni BIOS može povećati brzinu hash-a na 30Mhs + što je značajno 30% poboljšanje!

Dodatni obožavatelji. Pogotovo ako imate više instalacija, obavezno pričvrstite neke dodatne ventilatore na kućište / kućište. Neki također koriste normalne stolne ventilatore ili u nekim slučajevima industrijske ventilatore velike snage. Pogledajte moj rudnik za bakrene cijevi kako biste dobili kreativne ideje o tome kako istovremeno stvoriti korisnu, ali atraktivnu rudarsku instalaciju!

Ultimate Mining Rig

Zaključak rudarstva Ethereuma

Znaci to je to. Nadam se da ste uživali u čitanju ovog vodiča za rudarstvo Ethereuma, sada započnite s izgradnjom postrojenja kako biste mogli što prije započeti s miniranjem!

Imate li kakvih povratnih informacija, pitanja, komentara? Javite mi u komentarima i potrudit ću se da ovaj članak ažuriram.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me