Ovaj Kodi vodič pokazati će vam kako strujte više, za jeftinije i lakše!


Obično možete potrošiti oko stotinu dolara mjesečno za gomilu jeftinih kanala do kojih vas nije moglo manje zanimati.

Za one do kojih vam je doista stalo, vjerovatno ste zaglavili gledajući reklame trećinu vremena. To nije u redu!

Kodi je popularni streaming program koji je instaliran na gotovo svim uređajima na tržištu. Bilo da se radi o PC-u, Mac-u, Android uređaju, Apple TV-u ili Raspberry Pi-u, budite sigurni da možete uživati ​​u prednostima ovog programa..

Bez obzira jeste li tehnološki guru ili ste potpuni novak kad je u pitanju tehnologija, naša jednostavan vodič htjeti pomoći ti započnite i strujajte u kratkom vremenu.

Što je Kodi?

Kodi je igrač medija koji potiče sve do 2002. kada je prvi put nazvan Xbox Media Player ili ukratko XBMP. Kao što ime govori, medijski uređaj kreiran je za Xbox video igre prve generacije. Godinu dana kasnije, riječi "media player" bačene su u stranu i preimenovane u Xbox Media Center, što je prikladnije ime za njegove mogućnosti.

No, medijski centar ne bi ostao zauvijek na Xbox platformi, a program je 2008. preimenovan u XBMC. To je učinjeno kako bi se uklonio naziv Xbox, istovremeno zadržavajući dio robne marke koji su dugogodišnji korisnici upoznali.

Godine 2010, XBMC tim dodao je ključni element koji Kodi korisnici danas možda neće cijeniti, ali onaj koji je pomogao pojednostaviti i popularizirati mogućnosti medijskog centra. Ovo napredovanje poznato je i kao Add-on Repository. Kako su dodaci za korisnike počeli rasti u popularnosti, nije postojao izvor odakle ih sve nabaviti. Tim je stvorio službeno spremište u koje su korisnici mogli konačno preuzeti sve svoje omiljene dodatke izravno od samih programera.

Konačno, 2014. godine program XBMC preimenovan je u Kodi, nakon zakonskih sporova oko njegovog imena i podrijetla Xboxa. Mnogi korisnici stare škole i dalje koriste naziv XBMC u nostalgične svrhe, ali nakon promjene imena, Kodijevi programeri počeli su pojednostavljivati ​​korisničko iskustvo što mu je omogućilo da postane korisniji i, prema tome, izuzetno popularni.

Zašto je tako popularan?

Ne tako davno, sve što biste čuli je Netflix. Mnogi su bili oduševljeni što su mogli otpustiti svoje kablovske kompanije i zamijeniti ih pretplatom od 8 USD mjesečno na Netflix. No, je li Netflix još uvijek odgovor na snove svakog rezača kabela?

Ono što je jednom započelo kao fantastična usluga, korisnici Netflixa u posljednje vrijeme su se na mnogim forumima i blogovima žalili kako izbor nije ono što je nekad bio.

To je zbog toga što je Netflix pogodio sa mnogim studijima za streaming video sadržaja sa studijima kada nisu znali pravu vrijednost i popularnost mrežnog strujanja video sadržaja. Jednom kada je Netflix počeo dobivati ​​zapaženost, studiji su počeli tražiti više novca ili su napustili da oblikuju vlastite streaming usluge. Drugi je negativan to što određene zemlje nisu imale pristup određenim filmovima ili emisijama u svojim regijama, što je dovelo do podjele zajednice.

"Trebali biste dobiti Kodi ” upravo je iz tog razloga vrlo popularan izraz. Zašto plaćati uslugu poput Netflixa koji nema sve potrebne emisije i filmove? Osobito u zemljama poput Kanade ima oko 55% sadržaja kojem SAD imaju pristup. Naravno, to možete zaobići dobivanjem VPN-a koji radi s Netflixom, ali tko želi platiti da se pretplati na Netflix, Amazon Prime, Hulu i HBO Now, samo da bi imao pristup svim filmovima i emisijama koje žele gledati?

Kodi svojim korisnicima nudi gotovo sve filmske i TV emisije ikad stvorene pod jednim krovom. Svojim korisnicima nudi i mogućnost strujanja sportova uživo, TV emisija uživo i mnoge druge značajke - i sve besplatno.

Iako je program potpuno besplatan, ima pakete koje možete kupiti uz mjesečnu naknadu koji mogu poboljšati vaše iskustvo gledanja.

Je li Kodi zakonit?

Ukratko, da!

Ovdje postoji siva zona oko programa. Sama Kodi je medijski centar koji korisnicima omogućava mogućnost instaliranja različitih dodataka i dodataka. Ovisno o dodatku koji instalirate, možda ćete imati mogućnost strujanja određenih izvora medija i tu se postavlja pitanje zakonitosti.

Kodi je sam po sebi 100% u potpunosti PRAVNI. Problemi s autorskim pravima ili zakonitošću započinju nakon što koristite određene dodatke koji vam omogućuju pristup sportskim streamovima ili gledanje filmova besplatno. Pretakanjem sadržaja za koji niste platili možda ćete kršiti zakon koji se tiče kršenja autorskih prava.

Ovisno o vašoj državi i njezinim zakonima, bilo je nekoliko izvještaja gdje su korisnici primili obavijest o kršenju autorskih prava od svog davatelja internetskih usluga zbog svojih aktivnosti streaminga. Jedan od načina da se izbjegnu pravni problemi je kupnja dodataka za pretplate koji emitiraju određene kanale za emitiranje kanala uz mjesečnu naknadu.

Međutim, mnogi Kodijevi korisnici i dalje odlučuju da nezakonito emitiraju svoje videozapise. Ne odobravamo nijedno nezakonito strujanje; međutim, preporučujemo vam da zaštitite sebe i svoju internetsku vezu.

Kako izbjeći dobivanje upozoravajućeg pisma s VPN-om

Kako ne bi dobili pismo upozorenja od svojih davatelja internetskih usluga, mnogi Kodi korisnici počeli su koristiti virtualnu privatnu mrežu (VPN) koja korisniku omogućuje sakrivanje identiteta i mrežnih aktivnosti.

Kodi ima puno VPN-ova, a možda ćete htjeti provjeriti naš najbolji Kodi VPN popis kako biste pronašli najrelevantniju u trenutku čitanja. Za brzi pregled pogledajte najnovije ljestvice u nastavku.

 1. ExpressVPN - Najbrži VPN koji testiramo, deblokira sve, s nevjerojatnom uslugom u cijelom krugu
 2. NordVPN - Velika marka vrlo dobre vrijednosti i povoljne cijene
 3. PrivateVPN - Jedan od najjeftinijih VPN-a vani, ali još uvijek dobra usluga
 4. CyberGhost VPN - dugogodišnji visoko rangirani VPN, sa sjajnom cijenom i brzinom
 5. IPVanish

Kako instalirati Kodi

Sada dolazi zabavni dio: instaliranje Kodi-a na vaš uređaj. Kao što je spomenuto u uvodu, jedna od velikih prednosti softvera je ta što ga je moguće instalirati na gotovo svim uređajima na tržištu. Bez obzira želite li koristiti svoje postojeće računalo ili imate Amazon Fire TV stick ili vam je netko prošlog Božića nabavio Android box, možete biti sigurni da će Kodi besprijekorno raditi na vašem uređaju.

Važno je imati na umu da većina uređaja ima različite operativne sustave, pa će instalacija na neke platforme biti lakša nego na drugima.

Da bismo ovaj postupak malo olakšali, sastavili smo vodič za svaku platformu koja pokreće Kodi. Samo odaberite uređaj koji želite koristiti za gledanje svih svojih omiljenih filmova i emisija, a mi ćemo vam pomoći da započnete.

U sustavu Windows

Da biste instalirali Kodi na svoje Windows računalo ili tablet, krenite na službenu stranicu za preuzimanje Kodi i odaberite ikonu Windows. Nakon što odaberete ikonu, u nastavku biste trebali vidjeti sljedeću sliku:

Instalacija Kodi Windows

Od ovog trenutka morat ćete slijediti dva jednostavna koraka za dovršavanje instalacije:

 1. Zanemarite noćnu verziju, a umjesto toga odaberite jednu od opcija puštanja. Ako koristite Windows mobilni uređaj, poput mobilnog telefona ili tableta, odaberite Windows Store. U protivnom, ako koristite PC, odaberite opciju Installer (32bit) da biste započeli.
 2. Nakon što se instalabilna .exe datoteka preuzme na vaše računalo, dvokliknite kako biste otvorili program.
 3. Kliknite gumb Sljedeće da biste otvorili stranicu s licenčnim ugovorom.
 4. Kad dođete tamo, možda ćete htjeti pročitati ugovor i odabrati "Slažem se" ako želite nastaviti s instalacijom.
 5. Na sljedećem će se zaslonu jednostavno zatražiti da instalirate potrebne dodatke.
 6. Sljedeći zaslon korisnicima nudi mogućnost odabira mjesta na kojem bi željeli instalirati Kodi. Ako želite odabrati lokaciju koja nije zadana, odaberite gumb Pregledaj i odaberite novo mjesto. U suprotnom, pritisnite Next za nastavak ako želite da se Kodi instalira na zadano mjesto (novi korisnici trebali bi se odlučiti za ovu opciju).

I to je to! Kodi će se početi instalirati i moći ćete instalirati sve svoje omiljene dodatke za započinjanje vašeg novog iskustva strujanja. Posjetite naš Vodič za Kodi za multimedijske kanale da biste nastavili sa postavljanjem.

Na Macu

Da biste instalirali Kodi na Mac računalo, krenite na službenu stranicu za preuzimanje Kodi i odaberite ikonu Mac. Nakon što odaberete ikonu, u nastavku biste trebali vidjeti sljedeću sliku:

Instalacija Kodi Mac-a

Od ovog trenutka morat ćete slijediti dva jednostavna koraka za dovršavanje instalacije:

 1. Zanemarite noćnu verziju, a umjesto toga odaberite Instalatora iz kategorije Izdanje.
 2. Povucite Kodi u mapu aplikacija da biste započeli postupak instalacije.

I to je to! Kodi će se početi instalirati i moći ćete instalirati sve svoje omiljene dodatke za započinjanje vašeg novog iskustva strujanja.

Na Linuxu

Instalacija Kodija na vaš Linux uređaj uvelike se razlikuje od načina na koji biste instalirali program na Windows ili Mac uređaj.

Kodi 17 Krypton, najnovija inačica Kodija, uključena je u Ubuntu skladište. Stoga bi instalacija najnovije verzije Kodi trebala biti prilično jednostavna i jednostavna za instalaciju, ako to radite u Ubuntuu ili distrofuktuiranom na Ubuntuu.

Terminal ćete otvoriti pomoću Ctrl + Alt + T sa tipkovnicom. Zatim ćete morati upisati četiri retka koda u nastavku:

 1. sudo apt-get install softver-svojstva-uobičajena
 2. sudo add-apt repozitorij ppa: team-xbmc / ppa
 3. sudo apt-get update
 4. sudo apt-get install kodi

Ako ste pažljivo pratili ove upute na vašem Ubuntu distro, sada biste mogli koristiti Kodi na svom Linux uređaju.

Na Amazon Fire TV Stick-u

Instaliranje Kodija na Amazon Fire TV ili Fire TV Stick dok Amazon pokreće zatvoreni operativni sustav zvan "Fire OS".

 1. Idite u Postavke Fire TV / Mogućnosti za razvojne programere i omogućite aplikacije iz nepoznatih izvora.
 2. Vratite se na početni zaslon i uđite u područje pretraživanja i utipkajte - ES Explorer - odaberite Explorer i instalirajte ga pritiskom na gumb "Preuzmi".
 3. Pokrenite aplikaciju ES Explorer i unesite adresu u Download Manager - http://mirrors.kodi.tv/releases/android/arm/kodi-17.3-Krypton-armeabi-v7a.apk i preimenujte ga u KODI
 4. Kliknite gumb Preuzmi i počnite preuzimati KODI.
 5. Nakon dovršetka preuzimanja prijeći ćete na zaslon instalacije. Kliknite gumb za instalaciju i dopustite Kodi da se potpuno instalira prije nego što nastavite.
 6. Izađite na početni zaslon i provjerite je li Kodi naveden u odjeljku s aplikacijama. Pokrenite Kodi i uvjerite se da radi ispravno.

Na Raspberry Pi

Instaliranje Kodija na Raspberry Pi trebat će vam nekoliko stvari prije nego što to učinite. Neke stvari koje će vam trebati su Raspberry Pi Model B + ili noviji, trebat će vam HDMI kabel, 2A USB ispravljač i MicroSD kartica (preporučuje se 8 GB ili više za lagano iskustvo)..

Ako se vaš Raspberry Pi izvodi s Raspbian Jessie operativnim sustavom, možete instalirati Kodi s nekoliko malih, kratkih kodova i to će vam olakšati život. Zbog toga preporučujemo instaliranje Raspbian Jessie, a zatim nastavite s instaliranjem Kodija.

Nakon instaliranja programa Raspbian otvorite prozor terminala i unesite sljedeće:

 1. sudo apt-get install kodi
 2. sudo nano / etc / default / kodi
 3. Promijenite postavku ENABLED na 1.
 4. Pritisnite ctrl-z da biste to dovršili spremanjem i izlazom za sve svoje promjene.

Sada možete pokrenuti Kodi klikom miša na radnoj površini ili otvaranjem terminala i upisati: kodi.

Na Android uređajima

Naš vodič će vam pokazati kako možete instalirati Kodi na Android box u manje od 5 minuta tako da brzo možete uživati ​​u svim svojim omiljenim filmovima, TV emisijama, sportovima uživo i mnogim drugim oblicima zvuka & video mediji.

Na tržištu postoji puno Android TV kutija koje već imaju instaliran Kodi i njegove brojne dodatke. Međutim, došlo je do remećenja nekih prodajnih platformi za uklanjanje ovih uređaja koji su unaprijed učitani softverom. Umjesto toga, od korisnika će se možda tražiti da sami instaliraju Kodi. Ne brinite se, ali ovaj kratki vodič pomoći će vam da brzo započnete.

Koji je najbolji Android box?

Postoje stotine kutija i uređaja koji se prodaju s operativnim sustavom Android. Dakle, koji je pravi za vas?

Na ovo pitanje nema ispravnog ili pogrešnog odgovora, jer mnoge Android kutije koje pronađete na web lokacijama poput Amazona mogu Kodi pokrenuti i strujati videozapise vrlo dobro.

Evo snimke zaslona rezultata pretraživanja koji ćete dobiti kada upišete "Android box" na Amazonu:

Android Multimedijska kutija

Kao što vidite, postoji oko 12.000 rezultata za ove pojmove za pretraživanje, stoga je najbolje pročitati neke korisničke preglede i tamo donijeti svoju odluku..

Kako instalirati Kodi na bilo koji Android Box

Ako vaš Android box ne dolazi s unaprijed instaliranom Kodi, nema potrebe za brinuti jer je postupak instalacije izuzetno jednostavan.

 1. Otvorite aplikaciju Trgovina Google Play.
 2. U traku za pretraživanje jednostavno upišite Kodi.
 3. Ono što ćete htjeti učiniti je odabrati prvu opciju koju su razvili službeni programeri, XBMC Foundation.
 4. Jednom kada posjetite ovu sljedeću stranicu, samo pritisnite zeleni gumb Install i imat ćete najnoviju stabilnu verziju Kodija instaliranu na vašem Android uređaju.

Kodi Remotes

Sa pametnog telefona

Jedna od sjajnih stvari koju pametni telefoni čine jest da uklanjaju nered iz naših života. Sjećate se kalkulatora? Tko više kupuje te stvari kada imate aplikaciju na telefonu? Slično tome, vaš pametni telefon sada može zamijeniti taj daljinski upravljač u vašoj kući, pa se oprostite od toga da tim baterijama kupujete iznova i iznova.

Najbolja Kodi Remote App za Android

Evo nekoliko sjajnih vijesti: ne morate tražiti nijednu udaljenu aplikaciju treće strane jer su programeri Kodija razvili službenu udaljenu aplikaciju za Android uređaje. Samo otvorite svoju Google Play trgovinu i preuzmite Kore od strane zaklade XBMC, a ne od Synced Synapse.

Evo nekih Korejevih značajki:

 • Kontrolirajte Kodi sa potpunom lakoćom
 • Odaberite između nekoliko tema koje su vizualno privlačne
 • Pogledajte što se trenutno igra, kao i sve relevantne informacije
 • Preuzmite titlove za prikaz na zaslonu
 • Pošaljite YouTube videozapise na svoj Kodi zaslon

Kako postaviti Kore Kodi

1. korak: Priprema

Provjerite ima li vaš uređaj trenutno Kodi, kao i aplikaciju Kore na vašem telefonu.

Zatim provjerite jesu li i vaš telefon i vaš Kodi uređaj povezani u istu mrežu. Ova aplikacija neće raditi kao daljinska ako je spojena na vaše mobilne podatkovne usluge i mora biti povezana s Wi-Fi mrežom.

Korak 2: Spajanje Kore i Kodija

Nakon što prvi put otvorite aplikaciju Kore, od vas će se zatražiti da dodate medijski centar. Jednostavno pritisnite gumb Sljedeći i aplikacija će početi tražiti vaš Kodi uređaj.

Taj bi postupak trebao potrajati nekoliko sekundi, a vi biste trebali dočekati zaslon "Media center found". Jednostavno odaberite svoj Kodi uređaj i prijeđite na gumb Sljedeći.

Napomena: ako imate više od jednog Kodi uređaja, morate napraviti ove korake za svaki uređaj u zasebnim prilikama.

I to je to! Vaš Android pametni telefon sada može apsolutno lako kontrolirati vaš Kodi uređaj.

Nije uspjelo?

Ako se vaš pametni telefon nije uspio povezati s uređajem vašeg medijskog centra, možda ćete trebati omogućiti nekoliko opcija na Kodi-ju kako bi mogao prepoznati ostale programe i uređaje.

Dođite do i odaberite karticu Postavke (može se nalaziti ispod područja sustava u starijim verzijama Kodi), a zatim odaberite opciju Usluge.

Tada ćete imati mogućnost odabira daljinskog upravljanja i morate omogućiti obje mogućnosti. Ako daljinska veza prethodno nije radila za vas, vjerojatnost je da vaše postavke Kodi nisu dopuštale drugim sustavima da imaju kontrolu nad vašim programom Kodi..

Postavke daljinskog upravljanja

Najbolja Kodi Remote App za iOS

Iako iOS platforma nema isti Kore daljinac u kojem uživa Android platforma, iOS još uvijek ima službeni Kodi daljinac nazvan Official Kodi Remote by joethefox.

Evo nekih karakteristika službenog Kodi Remotea:

 • Kontrolirajte Kodi sa potpunom lakoćom
 • Odaberite između nekoliko tema koje su vizualno privlačne
 • Pogledajte što se trenutno igra, kao i sve relevantne informacije

Kako instalirati i konfigurirati službenu aplikaciju Kodi Remote za Kodi

1. korak: Priprema

Provjerite ima li kodi trenutno Kodi, kao i službenu udaljenu aplikaciju na vašem telefonu.

Zatim provjerite jesu li i vaš telefon i vaš Kodi uređaj povezani u istu mrežu. Ova aplikacija neće raditi kao daljinska ako je spojena na vaše mobilne podatkovne usluge i mora biti povezana s Wi-Fi mrežom.

Korak 2: Spajanje službenog daljinca i Kodi

Nakon što prvi put otvorite aplikaciju, dočekat će vas prazna stranica. Obavezno kliknite gumb Dodaj domaćin da započnete povezivanje dva uređaja.

Sljedeći će se ekran tražiti mnogo složenih opcija koje uključuju Host i MAC adrese. Nema potrebe za brigom. Jednostavno pritisnite opciju; "Pronađi Kodi", i automatski će ispuniti te podatke za vas.

Jednom kada pritisnete Spremi, sada biste mogli koristiti daljinski.

Nije uspjelo?

Baš kao i kod Android daljinskog vodiča, vaša instalacija Kodi možda sprečava otkrivanje vašeg pametnog telefona.

Dođite do i odaberite karticu Postavke (može se nalaziti ispod područja sustava u starijim verzijama Kodi), a zatim odaberite opciju Usluge.

Tada ćete imati mogućnost odabira daljinskog upravljanja i morate omogućiti obje mogućnosti. Ako daljinska veza prethodno nije radila za vas, vjerojatnost je da vaše postavke Kodi nisu dopuštale drugim sustavima da imaju kontrolu nad vašim programom Kodi..

Postavke daljinskog upravljanja

Iz web preglednika

Iako većina Kodi korisnika obično koristi program na televizorima sa velikim zaslonom, postoje slučajevi kad će vam trebati pristupiti putem računala. To može značiti bilo što, od omogućavanja reprodukcije do zakazivanja budućeg pregleda dok ste za računalom do stvarnog strujanja sadržaja na svom računalu s vašeg Kodi uređaja.

Ovo možda nije pretjerano popularna značajka, ali imati dodatne značajke nikada ne boli.

Kako kontrolirati Kodi putem web preglednika

 1. Ići postavke
 2. Odaberi Postavke usluge
 3. Odaberi Kontrolirati
 4. Odaberi Dopusti daljinsko upravljanje putem HTTP-a

Napomena: zadane vrijednosti za korisničko ime i port trebaju biti "kodi" i "8080".

Kako pronaći IP adresu svog Kodi uređaja

 1. Ići postavke
 2. Odaberi Informacije o sustavu
 3. Odaberi Sažetak

Ovdje ćete vidjeti svoju IP adresu koju biste trebali negdje zapisati za sljedeći korak.

Povezivanje putem web-preglednika

Otvorite preglednik i u adresnu traku utipkajte:

http: // kodi-IP-adresa: luka

Naravno, riječ "port" zamijenite s 8080 i "kodi-IP adresa" s IP adresom koju ste zapisali u prethodnom koraku.

Najbolji Kodi daljinski

Jedna od mnogih pritužbi koje ljudi imaju sa svojim Kodi kutijama je ta što je nemoguće upisati duge filmske ili televizijske naslove daljinskim upravljačem. To je zbog toga što se korisnik mora pomaknuti do svakog slova pojedinačno, kliknuti Enter i nastaviti pomicanje do sljedećih slova. To je vrlo frustrirajuće, ali problem je koji je lako riješiti uz pomoć najboljih dostupnih kodi daljinskih upravljača.

1. rješenje: Kodi daljinac s mini tipkovnicom

Kodi Remote

Iako zadržava istu minimalnu veličinu kao i obični daljinac, FeBite MX3 Pro daljinac također ima glatku pozadinsku bežičnu tipkovnicu na stražnjem dijelu daljinskog upravljača. To olakšava upisivanje imena vaših omiljenih filmova i emisija, bez borbe s običnim daljinskim upravljačem.

Jedna od dodatnih prednosti je što ovaj uređaj dolazi s malenim bežičnim USB ključem koji se može priključiti na vaš Android uređaj, Smart TV, HTPC, Windows & Mac računala i mnogi drugi uređaji. Više ne trebate programirati daljinac, samo jednostavan dodatak i igrajte se blizu 15 USD.

Jedini negativ ovog uređaja je taj što su njegove kontrole miša malo sporo i kruto, pa ako je funkcija miša nešto što želite, onda bi vam sljedeće rješenje moglo bolje poslužiti.

2. rješenje: Mini bežični kontroler tipkovnice

Kodi kontroler

Ako više volite nešto malo veće veličine od malog daljinskog upravljača s tipkom, onda je REIIE H9 + bežična mini ručna daljinska tipkovnica savršena opcija za vas.

Iako daljinski upravljač FeBite MX3 Pro uključuje ograničenu mogućnost miša, ovaj ručni uređaj uključuje touchpad koji je savršen za navigaciju poput miša sa dodirom prsta.

Kao i FeBite daljinac, ova tipkovnica koristi bežični USB ključ koji koristi bežičnu tehnologiju od 2,4 GHz, tako da možete sjesti na kauč i ne brinuti se o bilo kakvim kablovima. Samo priključite USB ključ u svoj Kodi uređaj koji ima USB priključak i moći ćete ga odmah koristiti.

Reprodukcija sadržaja

glazba, muzika

Prije nego što sviramo Kodi glazbu, prvo moramo znati kako instalirati glazbu u knjižnicu.

Korak 1

U početnom izborniku odaberite glazba, muzika a zatim Unesite odjeljak datoteka.

Kodi Music 1. korak

Korak 2

Nakon što ste u pregledniku, odaberite Dodajte glazbu opcija.

2. korak glazbe

3. korak

Kad se prozor otvori, odaberite pretraživati, ili možete ručno pretraživati ​​i dodati izvor s okvirom i upisati stazu tamo.

Glazbeni korak 3

4. korak

U ovom novom prozoru odaberite put na kojem se nalaze vaše glazbene datoteke i odaberite u redu gumb s desne strane.

5. korak

Nakon što pritisnete OK, od vas će se pitati želite li dodati svoj izvor medija u biblioteku, ako pritisnete YES, prenosit će sve glazbene datoteke u tu mapu, ako pritisnete NE, možete ručno odabrati medijske datoteke koje Želim je prenijeti putem preglednika glazbenih datoteka.

Ako ste pogodili YES, skenirat će vašu knjižnicu i kad završite možete provjeriti u vašoj biblioteci sve svoje datoteke. Možete ih sortirati u izborniku pomoću odjeljka Kategorije (npr. Kategorije-->Umjetnik).

Nakon što prenesete glazbu, sada možete slušati sve svoje pjesme i uredno ih organizirati na jednom mjestu.

Video

Jedna od sjajnih stvari kod Kodija je njegova jednostavnost upotrebe za reprodukciju videozapisa. U ovom kratkom kvartu provest ćemo vas kroz Kodijev zaslon kako biste u nekoliko minuta postali stručnjak.

Kako biste koristili zaslonski zaslon za obavljanje različitih funkcija reprodukcije, jednostavno pritisnite tipku Enter ili M na tipkovnici ili gumb OK na daljinskom upravljaču. Kad to učinite, trebao bi se prikazati sljedeći zaslon:

Videobar

Ispod ćemo objaviti što predstavljaju odgovarajući brojevi i slova:

1. Prethodni A. Učitavanje titlova (putem dodatka)
2. premotavanje B. Video postavke
3. Reproduciraj / zaustavi C. Postavke zvuka i titlova
4. Stanite D. Oznake
5. Brzo naprijed E. DVD izbornik (ako reproducirate DVD disk ili ISO)
6. Dalje 7. Traka pilinga (na dodir)

fotografije

Kao i kod glazbe i videozapisa, Kodi vam omogućuje pregled svih vaših najdražih i najupečatljivijih slika. Možete ih vidjeti iz:

 • Sustavi za dijeljenje datoteka na vašem računalu
 • Vanjski HDD-ovi, fotoaparati s USB priključkom, USB tipke
 • Čitači kartica (ovisno o uređaju)
 • Telefoni s USB kabelom
 • Fotografije pohranjene izravno na tvrdom disku Kodi uređaja
 • CD / DVD / Blu-ray (ovisno o uređaju)

Poboljšanje performansi reprodukcije

Je li vaše iskustvo reprodukcije videa ima problema s međuspremnikom? Ako ste čest Kodi korisnik, vjerojatno ste postavili svoje kokice ili čips i bili ste spremni gledati film, samo kako biste iskusili klasični problem s punjenjem.

Ali ne brinite se. Objasnili smo vas u ovom sljedećem dijelu našeg vodiča.

Očistite predmemoriju

Kad god strujirate videozapise koristeći Kodi ili bilo koju drugu web lokaciju u tom smislu, RAM-a na vašem uređaju obično spremaju nekoliko sekundi videozapisa. Ovo je učinjeno kako bi se vaš video nesmetano reproducirao u slučaju da prekinete vezu s internetom.

Kodi će izvan okvira pohraniti samo 60 MB predmemorije. Za one koji čitaju ovaj vodič koji ne razumiju ovu mjernu jedinicu, to u suštini znači da će Kodi jedva pohraniti predmemoriju jer je 60MB mala količina video podataka.

Kako očistiti predmemoriju

Mnogi su programski dodaci koje će Kodi korisnici preporučiti, međutim, pridržavat ćemo se najčešće korištenih Alata za održavanje, jer i dan-danas radi..

Da biste instalirali Alate za održavanje, prvo morate dodati Fusion Repository. Ako ste već instalirali dodatke poput 1Channel i Exodus, vjerovatno je da već imate sustav Fusion Repository na vašem sustavu.

Nakon što je to dovršeno, morat ćete slijediti ove upute za instaliranje dodatka:

 1. Na početnom zaslonu Kodi idite na Programi i odaberite Dobiti više
 2. Pomičite se po popisu da biste ga pronašli Alat za održavanje i odaberite ga
 3. Kliknite gumb za instalaciju i pričekajte obavijesti o uspjehu

Sada slijedite ove jednostavne korake za čišćenje predmemorije pomoću ovog dodatka:

 1. Na početnom zaslonu Kodi idite na Programi i odaberite Alat za održavanje
 2. Odaberite Generalno održavanje ikona
 3. Odaberi Očisti predmemoriju

Čestitamo! Sada ste očistili predmemoriju i trebali biste moći uživati ​​u manje međusobnog punjenja.

Kodi gradi

Kodi builds su verzije Kodija koje su razvijene u zajednici i često dolaze s temama koje će promijeniti vašu kožu, a također dolaze s velikim brojem najpopularnijih dodataka.

Kodi buildi su kompakcije dodataka radi lakšeg preuzimanja, tako da ne morate preuzimati svaki dodatak pojedinačno. Iako vam se može dogoditi građevina koja vam se sviđa, to ne znači da je uvijek aktualna s trenutnom verzijom Kodi-ja, stoga uvijek provjerite svoje verzije prije preuzimanja i provjerite jesu li kompatibilni s ažuriranom verzijom..

Iako ponekad stoje iza verzije ili dvije, još uvijek su izuzetno korisni za vaše Kodi iskustvo. Preporučujemo da zgrabite Kodi sklop jer će to eliminirati puno vremena instalacije golih kostiju. Preporučujemo da pogledate ovaj kodi gradi post kako biste saznali najnovije informacije o tome koji ćete odabrati.

Kodi Skins

Kodi dolazi s instaliranom kožom kada ste je prvi put preuzeli pod nazivom Confluence. Iako je zadana koža, ona je i jedna od boljih.

Ako vas i dalje zanima promjena Kodiinog zadanog izgleda, slijedite dolje vrlo jednostavne korake:

Otvori Kodi > Sustav > postavke > Izgled > Skins > Dobiti više

Ovdje ćete naći veliki izbor kože za izbor. Pogledajmo još nekoliko skin-a ispod i prođite kroz pozitivne i negativne brojeve kako biste odabrali najbolju kožu za svoj Kodi doživljaj.

1. Ponovno fokusiranje

preusmjeriti

ReFocus je jedna od ljepše dizajniranih, bogatih koža dostupnih i nudi mnoštvo mogućnosti prilagodbe. Možete prilagoditi sve predmete od kuće, dodirnu podršku, kožne widgete, program za preuzimanje umjetničkih djela i još mnogo toga!

2. Aeon Nox

eon

Aeon Nox jedna je od najpopularnijih koža u zajednici, a drugi je samo kod Confluencea, zadane kože.

Svojim laganim izgledom dobro se koristi na svim uređajima koji podržavaju Kodi i ne koristi mnoge resurse sustava.

Također ima vrlo elegantan izgled, ali također ima i jednostavnu prilagodbu ako želite promijeniti izgled u onaj koji vam najviše odgovara..

3. Eminencija

Eminencija

Eminence je vrlo uglađena koža i pomalo podsjeća na Netflixov izgled. Eminencija je jedna od najjednostavnijih verzija kože jer nema puno mogućnosti prilagodbe.

Njegova je jednostavnost privlačna onima koji ne vole prilagoditi svoj izgled i žele uskočiti u svoje preferirano iskustvo gledanja. Ako uživate u čistim izgledima i ne brinete za prilagodbu, Eminence je savršena koža za vas i ona koju toplo preporučujemo.

4. Iskustvo 1080

Xperience

Xperience 1080 je koža na panelu pune širine. Svojim vrlo čistim izgledom i sličnošću sa zaslonom X-Box One vrlo je jednostavan za upotrebu i koriste ga mnogi u Kodi zajednici.

Njegove značajke uključuju: prilagođavanje kućnih stavki, horizontalni izbornik, logotipe za TV emisije i neke druge male značajke. Glavni nedostatak ove kože je što nudi vrlo djelomičnu podršku dodira.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me