Jeste li ikada koristili aplikaciju Virtual Private Private (VPN), samo da biste otkrili da je nemoguće povezati? Kad locirate datoteku dnevnika, vidjet ćete kodove pogreške koji su tamo registrirani. Morat ćete znati što ti kodovi znače kako biste proizveli rješenje. Ručno postavljena VPN-a još je vjerojatnije da će vam prikazati kodove grešaka jer nema softvera tvrtke između vas i osnovne mehanike VPN veze koja bi tumačila značenje tih pogrešaka za vas.


U ovom vodiču s kodom pogreške objašnjavamo najčešće susretane kodove grešaka VPN. Također predlažemo ispravke problema koje ovi kodovi označavaju.

Contents

VPN kôd pogreške 0x800704C9

- Na poslužitelju nisu dostupni SSTP portovi

Ova je pogreška prilično česta i lako je popraviti. Da biste to riješili, morate imati pristup poslužitelju udaljenog pristupa.

 1. Otvorite upravljačku ploču za usmjeravanje i udaljeni pristup.
 2. Proširite unos za svoj poslužitelj.
 3. Zadržite pokazivač iznad Luke i kliknite desnu tipku miša. Odaberi Svojstva iz kontekstnog izbornika.
 4. Kliknite na Ime i odaberite WAN Miniport (SSTP) zatim kliknite na Konfigurirati.
 5. Pogledajte broj u Maksimalni priključci polje. Prema zadanim postavkama to bi trebalo biti 128. Povećajte prikazani broj.
 6. Klik u redu u prozoru Svojstva vrata da biste ga zatvorili.

Šifra pogreške VPN 0x80072746

- Veza je zaključena udaljenim računalom

Taj se problem odnosi na HTTPS potvrde autentičnosti. Ili VPN poslužitelj ne može pronaći potvrdu ili postoji neki problem s tim.

Ne možete sami riješiti ovaj problem. To je pitanje na kojemu su odgovorni ljudi koji posjeduju i upravljaju VPN serverom. Ako koristite VPN uslugu pretplate, svi ostali kupci tvrtke također će biti zaključani. VPN-ovi tehničari će već znati o problemu.

Ako je certifikat instaliran, upravitelj poslužitelja mora provjeriti HTTPS vezanje.

Šifra greške VPN 51

- Nije moguće komunicirati s VPN podsustavom

Ovaj kôd pogreške generira Cisco VPN sustav. Odnosi se na VPN klijent, a to je VPN softver koji radi na vašem računalu. VPN softver ne može se povezati s osnovnim mrežnim softverom na vašem računalu da bi uspostavio vezu. To znači da je nešto zastalo. Zatvorite VPN i pokrenite mrežnu dijagnostiku. Ponovo pokrenite VPN i provjerite je li ovo riješilo problem.

Šifra greške VPN 412

- Udaljeni vršnjak više ne reagira

Ovo je Cisco VPN kôd pogreške koji proizlazi iz VPN klijentskog softvera. Ovo je vrlo slično pogrešci 51. Međutim, u ovom slučaju, klijentski program je komunicirao s VPN poslužiteljem, ali je izgubio vezu. Zatvorite VPN, pokrenite mrežnu dijagnostiku, provjerite radi li internetska veza, a zatim je ponovo uključite.

Šifra greške VPN 609

- Navedena je vrsta uređaja koja ne postoji

Ovaj kôd pogreške generira VPN softver na vašem računalu. To znači da VPN ne može doći do priključka jer definicija vrste uređaja ne postoji ili nije ispravno konfigurirana.

Možete provjeriti je li potrebna vrsta uređaja prisutna na računalu otvaranjem prozora naredbenog retka i unosom netcfg.exe -q < ime miniporta > gdje je naziv miniporta jedan od sljedećih (prema VPN protokolu):

PPTP: MS_PPTP

L2TP: MS_L2TP

IKEv2: MS_AGILEVPN

SSTP: MS_SSTP

Ovu bi definiciju trebao postaviti vaš VPN i mrežni softver. Najlakši način da se riješi problem je ponovno pokrenuti sve. No najprije isprobajte dijagnostički sustav da biste vidjeli može li to riješiti problem.

 1. Pogledajte poruku prijave pogreške i kliknite na Dijagnostika. Kliknite na Popravak.
 2. Zaustavite uslugu Upravitelja veze na daljinu (rasman) i ponovno je uključite.
 3. Isključite VPN, isključite sve, ponovno pokrenite računalo, a zatim ponovo uključite VPN.

Šifra greške VPN 619

- Nije bilo moguće uspostaviti vezu s udaljenim računalom

Ova je pogreška česta pojava na Windows računalima. To se obično događa zbog toga što vatrozid blokira pristup mreži. Ovo nije jedini mogući uzrok pogreške, pa ćete možda trebati isprobati nekoliko rješenja kako bi VPN radio.

Prvo provjerite da imate samo jedan VPN.

 1. Kliknite strelicu prema gore u programskoj traci na traci sa zadacima da biste potražili skrivene ikone pokretanih programa. Kliknite desnom tipkom na sve ikone VPN-a i odaberite Prestati iz kontekstnog izbornika u svakom slučaju da ga isključite.
 2. Kliknite desnom tipkom miša na programsku traku pri dnu radne površine i odaberite Upravitelj zadataka iz kontekstnog izbornika. Pomičite se kroz popis aktivnih procesa i isključite sve koji se odnose na VPN-ove koje ste instalirali.
 3. Ponovno pokrenite željeni VPN da biste vidjeli je li problem riješen.

Ako ovo ne riješi problem, morate isključiti vatrozid kako biste provjerili uzrokuje li problem. Ako imate vatrozid Windows, slijedite ove korake:

 1. Kliknite gumb Windows da biste otvorili izbornik Start, a zatim pritisnite simbol zupčanika da biste pristupili sustavu postavki.
 2. Tip Windows vatrozid u okvir za pretraživanje na zaslonu Windows postavki. Kliknite na Windows vatrozid na popisu rezultata.
 3. Kliknite na Uključite ili isključite firewall za Windows u lijevom izborniku prozora Windows vatrozida.
 4. Klikni na Isključite Windows vatrozid radio gumb u oba Postavke privatne mreže i Postavke javne mreže.
 5. Kliknite na u redu da biste spremili postavke, a zatim pokušajte ponovo VPN.

Ako se ovim testom dokaže da je vatrozid blokirao vašu VPN vezu, obratite se službi za pomoć vašeg davatelja VPN-a kako biste pronašli rješenje problema..

Ako tražite VPN za Windows, pogledajte naš najbolji VPN softver za Windows vodič.

Šifra greške VPN 633

- Modem (ili drugi uređaj za povezivanje) je već u upotrebi ili nije pravilno konfiguriran

Ovaj problem nastaje kada port za protokol kontrole prijenosa (TCP), koji je potreban za VPN vezu, već koristi drugi program. Može se dogoditi da se drugi program zaustavi ili da propadne bez dovršetka postupaka oslobađanja resursa potrebnog da se TCP port učini dostupnim drugim procesima.

Rješenje ovog problema vrlo je slično koracima za rješavanje pogreške 609. Dijagnostički popravak neće vam moći pomoći, ali ponovnim pokretanjem upravitelja udaljenog pristupa trebali biste očistiti sve blokirane portove. Ako lopov proces neće umrijeti, ponovno pokrenite računalo da biste očistili mrtvo drvo.

Šifra greške VPN 645

- Došlo je do interne pogreške u autentifikaciji

Ova se pogreška pojavljuje na starijim, zastarjelim verzijama sustava Windows. Veća je vjerojatnost da ćete dobiti kôd pogreške 691 na novijim verzijama operativnog sustava (pogledajte dolje). Do pogreške dolazi kada VPN poslužitelj odbije vezu jer ste unijeli pogrešno korisničko ime i lozinku.

Šifra greške VPN 691

- Pristup je odbijen jer su korisničko ime i / ili lozinka na domeni nevažeći

Ovaj bi problem trebao biti vrlo lako riješiti. Nastaje kada unesete pogrešno korisničko ime ili lozinku. Provjerite je li Caps Lock isključen jer ove vjerodajnice razlikuju velika i mala slova. Provjerite jesu li korisničko ime i lozinka koje su dali mrežni administrator ili VPN tvrtka ispravni tako da ih potvrdite. U ovom trenutku administrator bi također trebao provjeriti je li vaš račun stvarno postavljen na VPN poslužitelju.

Šifra greške VPN 720

- Nije bilo moguće uspostaviti vezu s udaljenim računalom

Taj se problem pojavljuje na Windows računalima na kojima ste ručno postavili VPN definiciju. Najvjerojatniji razlog pogreške je taj što ste u polje Vrsta VPN unijeli pogrešan protokol. Pokušajte postaviti vrstu na Automatski a zatim ponovno testirajte vezu. Ako to ne riješi problem, pročitajte internetsku dokumentaciju VPN-a da biste dobili pravi protokol za poslužitelj s kojim se želite povezati. Ako sve drugo ne uspije, pitajte službu za pomoć tvrtke VPN.

Šifra greške VPN 721

- Udaljeno računalo nije reagiralo

Ovo je Windows pogreška koja nastaje zbog neuspjeha softvera VPN klijenta koji se izvodi na vašem računalu da prođe do temeljnog mrežnog softvera. Zatvorite VPN, pokrenite mrežnu dijagnostiku, provjerite radi li internetska veza, a zatim je ponovo uključite.

Šifra greške VPN 732

- Vaše računalo i udaljeno računalo nisu se mogli dogovoriti oko protokola upravljanja PPP-om

Ova Windows pogreška mogla bi se pojaviti ili na vašem računalu ili na VPN poslužitelju. To je problem koji nastaje kada vaš korisnički račun nema prava pristupa VPN resursima. Problem bi se mogao odnositi na dozvole korisničkog računa na vašem računalu, dopuštenja za pristup mreži (ako se povezujete putem neke tvrtke ili sveučilišne mreže) ili na VPN poslužitelju.

Najvjerojatnije mjesto izvora ove pogreške, ako ste privatni VPN korisnik pretplatne usluge, nalazi se na VPN poslužitelju. Kao takav, morat ćete se obratiti službi za pomoć VPN-u da biste ispravili ovu pogrešku.

Šifra greške VPN 734

- Prekinut je protokol za kontrolu veze PPP

Ovo je varijacija kodnog koda pogreške 732. Javlja se kada je uspostavljena veza, ali potom odbijena iz nekog razloga povezana s pravima pristupa resursima. Da biste riješili taj problem, obratite se službi za podršku svog davatelja VPN-a.

Šifra pogreške VPN 766

- Nije moguće pronaći potvrdu

Ova se pogreška javlja kod povezivanja s protokolom tuneliranja razine 2 (L2TP) preko sigurnosti internetskog protokola (IPSec). Za vezu je potrebna potvrda autentičnosti na klijentu i na VPN poslužitelju. Jedan od tih certifikata nije prisutan za ovaj pokušaj povezivanja, što je stvorilo pogrešku. Vaš davatelj VPN trebao bi biti u mogućnosti riješiti ovu pogrešku.

Šifra greške VPN-a 789

- Sigurnosni sloj naišao je na pogrešku u obradi tijekom početnih pregovora s udaljenim računalom

Ovo je općenita pogreška koja se odnosi na pregovore o IPSec vezi za L2TP. Ovo je još jedan kôd pogreške koji bi se mogao odnositi na nepostojanje sigurnosnih certifikata ili nedosljednosti između identiteta klijenta ili poslužitelja i detalja navedenih u njihovim certifikatima. Ako sustav koristi prethodno podijeljene ključeve (PSK), osigurajte da i klijent i poslužitelj imaju isti ključ.

Šifra greške VPN 800

- Nije moguće uspostaviti VPN vezu jer tunel nije mogao postaviti

Ovo je jedinstveni kôd pogreške koji ne sadrži detalje o tome koji je problem nastao. Ako imate vrstu VPN postavljenu na Automatski, vjerojatnije je da ćete dobiti ovaj kôd pogreške, umjesto ako dajete preciznije detalje problema. Ako znate VPN protokol koji biste trebali koristiti za povezivanje s određenim poslužiteljem, vratite se na VPN postavke u Windows Network Settings i promijenite vrstu VPN-a iz Automatic u točan protokol. Spremite ove nove postavke i pokušajte ponovo, nadajući se preciznijem kôdu pogreške.

Ako preciznije definiranje vrste VPN-a ne dobije bolji opis pogreške veze, morat ćete provjeriti sve postavke VPN-a..

 • Provjerite imate li pravo ime poslužitelja.
 • Pitajte VPN tvrtku za IP adresu poslužitelja i unesite je umjesto imena.
 • Provjerite svoje korisničko ime i lozinku.

Ako se sve postavke čine u redu, prođite kroz sljedeće korake da biste vidjeli bilo koja od njih riješi problem.

 1. Isključite vatrozid.
 2. Poništite usmjerivač.
 3. Zatvorite VPN i pokrenite ga ponovo.
 4. Zaustavite uslugu Upravitelja veze na daljinu (rasman) i ponovno je uključite.
 5. Isključite VPN, isključite sve, ponovno pokrenite računalo, a zatim ponovo uključite VPN.

VPN kôd pogreške 806

- VPN veza između vašeg računala i VPN poslužitelja ne može se dovršiti

U ovom je slučaju uspostavljena veza s VPN serverom, ali uobičajeni procesi razmjene podataka ne mogu se nastaviti. To je zbog toga što mrežni vatrozid negdje duž rute blokira VPN promet, koji koristi generički protokol enkapsulacije usmjeravanja. Morat ćete se obratiti svom davatelju internetskih usluga (ISP) i zatražiti da riješi ovaj problem. Najvjerojatniji izvor problema je na TCP priključku 1723, koji se mora otvoriti.

VPN kôd pogreške 809

- Mrežna veza između vašeg računala i VPN poslužitelja ne može se uspostaviti jer udaljeni poslužitelj ne reagira

Ovo je sličan problem grešci 806. Uzrokuje ga vatrozid ili usmjerivač duž puta koji blokira pristup TCP 1723. Za rješavanje ovog problema obratite se svom davatelju internetskih usluga..

Šifra greške VPN 812

- Veza je spriječena zbog pravila konfiguriranog na vašem RAS / VPN poslužitelju

Ovo je varijacija kodova pogreške 732 i 734. Problem uzrokuje vaš korisnički račun koji nema dovoljno privilegija na VPN poslužitelju za uspješno stvaranje veze. Morat ćete se obratiti službi za pomoć svog VPN-a i potražiti ih da isprave ovu pogrešku.

Šifra pogreške VPN 868

- Udaljena veza nije uspostavljena jer se ime poslužitelja udaljenog pristupa nije riješilo

Ako imate sreće, nastao je ovaj problem jer ste pogrešno napisali ime poslužitelja prilikom postavljanja VPN-a. Obratite se službi za pomoć i potvrdite naziv poslužitelja na koji biste se trebali povezivati. Zatražite i da vam daju IP adresu poslužitelja. Ovaj je problem mogao prouzročiti pogrešan unos u sustavu domena (DNS), koji interpretira imena hosta u IP adrese. Zamjena imena poslužitelja stvarnom IP adresom najbrži je način rješavanja ovog problema.

Provjerite ime poslužitelja u postavci VPN veze. Ako ste imali pravo ime, zamijenite ime poslužitelja IP adresom, obavezno ispravno unesite svoje korisničko ime i lozinku i pokušajte ponovo VPN vezu.

Šifra greške VPN 13801

- IKE vjerodajnice za autentifikaciju su neprihvatljive

Ova greška Internet Key Exchange inačice 2 (IKEv2) odnosi se na probleme s certifikatom ovjere servera. Kako nemate kontrolu nad poslužiteljem, malo što možete učiniti kako biste riješili taj problem. Morat ćete se obratiti službi za pomoć davatelja VPN-a i zatražiti da isprave pogrešku.

Zaključak

Suočavanje s nizom pogrešaka prilikom pokušaja povezivanja na VPN može biti vrlo frustrirajuće. VPN usluge niske kvalitete imaju slabu korisničku podršku i potrajanje odgovora može potrajati danima. Ako VPN tvrtka ima spor telefon za pomoć, vjerojatno ni njihovi operateri za podršku neće biti tako vješti, pa bi prvi odgovor na vašu kartu za podršku mogao biti jak odgovor koji u potpunosti promašuje poantu. Jeftini timovi za podršku vole da probleme rješavaju što je brže moguće. Problem namjerno pogrešno shvaćaju, tako da vas mogu maknuti iz čekanja i podići ocjenu odgovora.

Veliki broj kodova grešaka za VPN pokazuje da puno stvari može poći po zlu kada pokušate ručno postaviti VPN. Daleko je bolje potražiti kvalitetnu VPN uslugu koja uključuje samoinstalirajuću aplikaciju. VPN aplikacije rijetko idu po zlu, pogotovo ako je instalacija prošla bez problema. Obavezno odaberite kvalitetnu VPN uslugu s visoko ocijenjenim timom za korisničku podršku. Tada se, nadamo se, nikad nećete morati suočiti s užasom čitanja VPN koda pogreške na zaslonu.

Kreditna slika: WilmaVdZ / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me