U sljedećem članku ćemo vam pružiti korak po korak I2P vodič kojeg je lako slijediti i bez žarišta.Vodič za I2P - Kako koristiti I2P


Nacrtat ćemo i I2P i njegove alternative, detaljno ćemo pogledati njihove prednosti, slabosti i razlike..

Ako već znate što je I2P, nastavite i skočite ravno u naš korak po korak kako koristiti I2P odjeljak.

Što je I2P?

Što je I2P

Projekt nevidljivi Internet (I2P) je decentralizirana mreža za anonimiziranje izgrađena koristeći Javu na sličnim principima kao i Tor, ali koja je zamišljena od početka prema gore kao samostalni darknet.

I2P je učinkovito Internet unutar Interneta. Jednom kada se povežete možete slati e-poštu, pregledavati web stranice, koristiti programe za bloganje i forum, web stranice domaćina, koristiti decentralizirano pohranu datoteka, sudjelovati u anonimnom chatu u stvarnom vremenu i još mnogo toga. Kao što je napomenuto, također možete anonimno surfati otvorenom mrežom, ali I2P u tom pogledu vjerojatno nije najbolji alat za posao.

Torrenting I2P i I2PSnark

Većinu vremena mreže za anonimiranje služe kao učinkovit alat za torrent podataka zaštićenih autorskim pravima. Torrenting je vrlo popularan, ali rizično je da nije anoniman. Tu nam dolaze mreže poput VPN-a i I2P..I2P torrenting i I2P Snark

I2P torrenting postaje sve popularniji, a tu je i torrent klijent koji je isključivo dizajniran za I2P. I2PSnark je u osnovi torrent klijent za I2P mrežu koja koristi BitTorrent protokol. To je i torrent kreator koji isporučuje metainfo.torrent datoteke opremljene ugrađenim tracker-om.

Također moramo napomenuti da ProPrivacy to sigurno ne potiče. Ako želite više informacija o tome kako biti sigurni, potražite naš najbolji VPN za vodič za bujice.

I2P Bote

I2P Bote

I2P ima dvije glavne usluge razmjene poruka, a jedna od njih je I2P Bote. To je usluga za sigurnu i anonimnu razmjenu poruka, stoga ne možete slati poruke na "vidljivi" Internet. Poruke automatski šifriraju poruke, a moguće je imati više računa e-pošte samo jednim klikom. To je najsigurniji način za komunikaciju, a njegova je popularnost u porastu.

Kako koristiti I2P?

Službena web stranica I2P vrlo je tehnološki orijentirana i prema našem mišljenju nije dobro objasniti jednostavnim, početnicima prilagođenim terminima.

Stoga smo sastavili kratak vodič o tome kako koristiti I2P, kako biste se pripremili i radili s I2P Darknetom u sustavu Windows (jer je to sustav koji pokrećemo). Ako je sigurnost za vas glavni prioritet, tada ne biste trebali koristiti Windows (ili OSX), već se odlučite za distribuciju Linuxa (po mogućnosti sigurnosnu orijentaciju poput Tails ili Liberté Linux). Što je još bolje, koristite Ipredia OS, Linux distribuciju temeljenu na I2P, s web stranicama i uslugama dostupnim samo kroz I2P proxy tunel.

Kako postaviti i povezati

 1. Preuzmite i instalirajte Java - I2P je napisan na programskom jeziku Java, tako da ćete ga trebati imati instaliran na Javi. Vrlo je vjerojatno da to već imate na vašem sustavu, ali ako ne, preuzmite najnoviju verziju i instalirajte je (ako niste sigurni, preskočite ovaj korak na minutu i vratite se ako se I2P odbije pokrenuti).
 2. Preuzmite, instalirajte i pokrenite I2P.
 3. Kada pokrenete I2P, otvorit će se prozor konzole. Ako vam je potrebna pomoć, ovdje možete kopirati i zalijepiti datoteke dnevnika, što će biti korisno svima koji vam pomažu.
  Postavljanje I2P
 4. Otvorit će se i prozor preglednika na stranici I2P Rouzo Console kako biste obavijestili da ste se uspješno povezali s IP2 mrežom. U početku ćete morati pričekati nekoliko minuta dok softver pronađe vršnjake i spoji tunele s njima.
  I2P preglednik
 5. Nakon završetka, Konzola usmjerivača pokazat će da ste u potpunosti povezani.
  I2P konzola usmjerivača je povezana

I2P preglednik

Da biste pregledavali eepites u I2P mreži, vaš preglednik mora biti konfiguriran za tu svrhu. Na web lokaciji I2P također možete pronaći koristan vodič za konfiguracijske postavke nekih popularnih preglednika kao što su Internet Explorer ili Firefox.

To se može obaviti u bilo kojem pregledniku, ali kako Internet Explorer smatramo nesigurnim, a Chrome otvoren prozor za špijuniranje Googlea, upotrijebit ćemo Firefox (postupak je sličan bez obzira na preglednik).

 1. Idite na Firefox -> Opcije -> Kartica Napredno -> Kartica mreža -> Postavke veze.
 2. Označite okvir "Ručna konfiguracija proxyja" i unesite sljedeće vrijednosti: HTTP proxy: 127.0.0.1, port: 4444. Također je dobro dodati "localhost, 127.0.0.1 u okvir" Nema proxyja za "..
  Postavke Firefoxa za I2P
 3. U redu se vratite iz postavki i gotovi ste!
 4. Obično se preporučuje korištenje proširenja Firefox "FoxyProxy" za brzu izmjenu postavki proxyja ako često koristite I2P. To je sjajna ideja, ali imali smo problema s povezivanjem kada smo ga isprobali (što je možda kriv za naš vrlo kinkteristični preglednik Firefox).
 5. Sada biste se mogli povezati s web lokacijama I2P, poznatim kao eepites sa sufiksom .i2p. Unesite adresu bilo kojeg eepitea (dobro je započeti jednu od .i2p veza u prozoru konzole usmjerivača).
  Web stranice I2P
 6. U početku nećete imati eepites u adresaru vašeg usmjerivača, pa će vam trebati pomoć usluge "skok". Razlozi za to su pomalo tehnički, ali sve što trebate učiniti je kliknuti na jednu od veza usluge skoka. Ako veza ne uspije, pokušajte s drugom (imali smo mnogo više sreće koristeći drugu vezu dolje).
  eepites adresara
 7. Kliknite na "Spremite [web stranicu] u usmjerivač i nastavite s eepitesom", a eepite treba učitati. Nažalost, kada prvi put počnete koristiti I2P, možda ćete morati proći kroz ovaj postupak nekoliko puta.

I2P spreman za upotrebu

Sada bi trebali biti povezani s eepiteom i spremni ste istražiti I2P darknet. Dobro mjesto za početak pronalaženja novih eepites-a je pretraživač eepsite.com. Uživati!

Mnogo informacija (uključujući informacije o konfiguriranju portova vatrozida) dostupno je s glavne web stranice, ali je izvan dosega ovog vodiča za početnike. Ako imate dodatna pitanja o I2P, za što je dobar i koje su alternative tamo, pročitajte dalje!

humka

Tor sjedi u pomalo čudnom položaju, jer je dizajniran prvenstveno za anonimni pristup vidljivom internetu. To je, međutim, jedna od njegovih glavnih slabosti. Postoji ograničen broj izlaznih čvorova, što olakšava blokiranje tih izlaznih čvorova, postavljanje izlaznih čvorova 'honeypot' za nadziranje prometa (iako način na koji usmjerivač luka još uvijek treba osigurati da krajnji korisnik ostane anoniman) i izvršiti napade "kraj-do-kraja" za otkrivanje identiteta korisnika Tora.

Kao odgovor na to, Tor je razvio svoj protokol o skrivenim uslugama koji omogućava da web stranice samo. Tor (.onion) i usluge u potpunosti postoje unutar Tor-ove mreže tako da korisnici uopće ne moraju pristupiti vidljivom webu putem potencijalno opasnih izlaznih čvorova. , Tor Hidden Services stoga djeluju i kao Dark Web i daleko je najpopularnija takva usluga.

Međutim, s obzirom da Tor prvotno nije bio zamišljen kao darknet, alternative poput I2P i Freenet, koje su stvorene od temelja kao darkneti, nude različite prednosti.

VPN vs. Tor vs. I2P - Koji biste trebali upotrijebiti?

VPN vs Tor vs I2P

Najjednostavniji odgovor je da ovisi o tome što želite učiniti. Srećom, ništa vas ne sprečava da koristite sve tri ovisno o zadatku koji ste radili, a to je pristup koji bismo zagovarali.

VPN

Za općenitu upotrebu interneta, VPN je brz i jednostavan za korištenje, a istovremeno pruža visoki stupanj privatnosti. Čvrsto vjerujemo da bi ljudi trebali cijelo vrijeme VPN-u biti zadani kako bi spriječili nadzor dranetom po volji NSA-e. Idealan je i za preuzimanje P2P.

humka

Ako trebate komunicirati s vanjskim svijetom što je moguće anonimnije, Tor ne možete pobijediti. Na primjer, ako ste osoba koja zvižda i želite kontaktirati novinara. Možete dodati dodatni sloj anonimnosti povezivanjem s Torom putem VPN usluge.

Iako Tor-ove skrivene usluge nisu tako sigurne ili brze kao I2P, njihova relativna popularnost može ih učiniti zabavnijima i možda će biti važno vlasnicima web stranica koji traže posjetitelje. Također je stariji, ima više programera i bolje se financira.

I2P

Tehnički je to najbolja opcija ako želite pristupiti Mračnom webu, i naš je izborni alat za to. Iako nije tako popularan kao Tor Hidden Services, i dalje je vrlo društven (i puno više od konkurencije Freenetu) te je odličan izbor za preuzimanje P2P. Kao i Tor, to je dobra mogućnost besplatnog pristupa anonimnom anonimnom vidljivom webu (a možda i bržeg), ali ograničeni broj vanproksima znači da je i on mnogo manje anoniman kada se koristi na ovaj način.

VPN i Tor

VPN i Tor dva su načina da ostanete anonimni i sačuvate svoju privatnost na mreži. Svaka od njih ima svoje snage i slabosti, o kojima ćemo detaljno govoriti u ovom članku. Dno crta je da je Tor izuzetno siguran, ali vrlo spor i neprikladan za preuzimanje P2P, dok je VPN manje siguran jer se oslanja na povjerenje svom VPN pružatelju, ali je mnogo brži, odličan je za preuzimanje P2P i općenito pruža bolje pregledavanje web stranica iskustvo.

Zajedničko je obje ove tehnologije da se prvenstveno bave pristupom javno indeksiranoj mreži "vidljivo" (ili "površinsko")..

I2P vs. Tor

I2P vs Tor Mini Infographic

 • Dok Tor koristi centralizirani direktorij za upravljanje cjelokupnim "pogledom" mreže, kao i prikupljanje i izvještavanje statistika, I2P koristi distribuirani model peer-to-peer
 • Za razliku od usmjeravanja Tor Onion, I2P koristi usmjeravanje češnjaka, koji šifrira više poruka zajedno, kako bi napadači otežali analizu prometa
 • Za razliku od Tor-a, I2P tuneli su jednosmjerni, tako da su dolazni i odlazni promet potpuno odvojeni, što poboljšava anonimnost
 • I2P koristi prebacivanje paketa umjesto Tortove sklopke, što znači transparentno uravnoteženje opterećenja poruka preko više vršnjaka, a ne jedan put. U osnovi, svi vršnjaci sudjeluju u usmjeravanju za druge
 • I2P-ovi koriste svoj vlastiti API, a ne SOCKS koji Tor koristi. To pomaže da se I2P učini sigurnijim od Tor-a.

Kao i kod Tor-a, korisnici I2P-a međusobno se povezuju koristeći tunele šifrirane od strane vršnjaka, ali postoje neke temeljne tehničke razlike.

Kao što je Tor prije svega alat dizajniran za anonimni pristup vidljivom webu, ali koji se može koristiti kao darknet, I2P je alat Dark Web koji se također može anonimno pristupiti površinskom webu putem Outproxies (koji su ekvivalentni Tor izlazu) čvorovi). Međutim, I2P Outproxies trpe slične slabosti kao Tor Exit čvorovi, a činjenica da ih je daleko manje (budući da I2P ima mnogo manju korisničku bazu) znači da su oni potencijalno otvoreniji za napad.

Korištenje zaključka I2P

Nadamo se da imate sve potrebne informacije i znanje o I2P! Jedna stvar koju treba napomenuti jest, kao što to vrijedi i za VPN i Tor, I2P ne krije činjenicu da koristite uslugu, ali jako otežava otkrivanje onoga što ste dobili kada ste povezani s njom. Rezultat je da je I2P ako koristi skrivene usluge i mnogo brži od korištenja Tor-a (dizajniran je na umu za P2P), sigurniji i robusniji.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me