Uvod u naš postupak pregleda

Ovdje na ProPrivacy.com, pokrenuli smo VPN format pregleda i niz postupaka koje sada kopira bezbroj drugih manjih web stranica. Naš je cilj učiniti svaki pregled što sveobuhvatnijim, objektivnijim i znanstvenim.

U tu svrhu raščlanjujemo i analiziramo sve ključne elemente koji čine ili prekidaju dobru VPN uslugu. Također istražujemo jedinstvene značajke i druge aspekte VPN-a koji ga izdvajaju od konkurencije i pokušavamo procijeniti donose li ove značajke istinsku vrijednost prijedlogu usluge.

Naravno, uz toliko mnogo faktora koje treba uzeti u obzir, konačna ocjena svakog recenzenata nužno je subjektivni prosuđivanje. Ljepota ovako sveobuhvatnih pregleda je ta što su svi aspekti usluge detaljno opisani.

To znači da biste, naši čitatelji, trebali imati sve potrebne podatke da biste izvukli vlastite zaključke o bilo kojem VPN-u koji smo pregledali.

Ovaj članak želi pružiti detaljan i transparentan pregled našeg postupka pregleda. Nadamo se da će čitateljima pružiti uvid u to kako prosuđujemo kvalitetu VPN-a i može pružiti predložak kako procijeniti VPN usluge za sebe.


Imajte na umu da se naš postupak recenziranja s vremenom poboljšavao i usavršavao te da neke starije recenzije pisaca koji više nisu s nama možda ne ispunjavaju naše trenutne standarde. Naš je cilj postupno ukinuti ove ostavštine u narednim mjesecima.

Nakon kratkog sažetka popisa istaknutih VPN-a, predstavljamo VPN. U idealnom slučaju, ovo brzo objašnjava pozadinu i povijest VPN-a. S novijim i manje poznatim VPN-ovima ovo bi mogao biti jednostavan sažetak zaključaka pregleda.

VPN cijene i planovi

Uvijek dobro mjesto za početak! Obično ističemo cijenu mjesečno ako se plaća mjesečno, a cijenu mjesečno ako se plaća godišnje. Imajte na umu da je to druga cijena, godišnja cijena koja se plaća mjesečno, koju koristimo na našoj web stranici za usporedbu usluga poput za.

Mnogi VPN ovih dana nude jednostavan način plaćanja koji odgovara svima. Neki pak nude niz planova, a svaki nudi različitu razinu usluge. U ovom slučaju dajemo pregled onoga što svaki plan nudi i što košta.

Objašnjavamo i koji smo plan odlučili pregledati. Općenito, pokušat ćemo pregledati najcjelovitiji dostupni plan kako bismo procijenili sve mogućnosti u ponudi.

Dalje raspravljamo o besplatnim ispitivanjima i / ili garancijama povrata novca u ponudi i ističemo sva skrivena ograničenja koja mogu imati.

Na kraju, u ovom odjeljku navodimo načine plaćanja koje je prihvatio VPN. Posebno ističemo sve potencijalno anonimne načine plaćanja - oni mogu uključivati ​​Bitcoin, prodajne kartice ili čak gotovinu poslanu poštom.

Svaka takva rasprava treba biti popraćena oprezom da, bez obzira koliko anonimno plaćate, davatelj VPN-a uvijek će znati vašu stvarnu adresu internetskog protokola (IP). Zapamtite: VPN-ovi pružaju privatnost, a ne anonimnost.

Značajke

Ovaj se odjeljak započinje s popisom funkcija VPN-a kako ih oglašava. Ovo uključuje:

 • Broj županija u kojima VPN poslužuje poslužitelje
 • Koliko je istodobnih veza dopušteno (to jest, s koliko uređaja možete istovremeno koristiti VPN)
 • Podržani su VPN protokoli
 • Je li dozvoljeno P2P (bujica)
 • Sve nestandardne, neobične ili jedinstvene značajke

Nakon toga slijede kratka zapažanja o gornjim značajkama, nakon čega slijedi ispitivanje nestandardnih značajki za koje recenzent smatra da trebaju dodatno objašnjenje ili procjenu.

Imajte na umu da stvari poput VPN dnevnika, nadležnosti, mogućnosti podrške, tehničke sigurnosti, softverskih značajki kao što su prekidači za uklanjanje i DNS zaštita od curenja i može li VPN deblokirati Netflix ili BBC iPlayer detaljno su razmotreni u kasnijoj recenziji. Stoga nisu ovdje navedeni.

Nestandardne značajke

Svaka nestandardna značajka ima svoj podnaslov. Značajka je objasnjena, a recenzent procjenjuje koliko je zapravo koristan. Primjeri uključuju "dvostruki VPN", Tor preko VPN-a, podršku za neobične VPN protokole, pametni DNS, prosljeđivanje porta i podršku za anticenzurnu i zakulisnu tehnologiju..

Privatnost

U ovom se odjeljku prvenstveno daje što detaljniji pogled na politiku davanja zapisnika davatelja usluge, plus analizu kako zemlja u kojoj se temelji VPN može utjecati na privatnost korisnika..

Pravna situacija

Kada se gleda u zemlji u kojoj se temelji VPN, procjenjuju se relevantni zakoni o privatnosti, zakoni o nadzoru, zakoni o čuvanju podataka i opće razine državnog nadzora (pravni ili drugi). Imajte na umu da neke zemlje s prilično nametljivim zakonima o nadzoru za davatelje internetskog nadzora (ISP) i telekom operatere ne primjenjuju te zakone na VPN usluge. To se bilježi tamo gdje je to moguće.

Vrijedi naglasiti da se zakoni o nadzoru mogu vrlo teško procijeniti. Često su namjerno nejasne i obiluju sivim područjima koja nikada nisu testirana na sudu. Ova je situacija dramatično otežana u poslovanju sa zemljama čiji jezik recenzent ne govori. Ne samo da se zakoni sami rijetko prevode, već je većina internetskih rasprava o njima na stranom jeziku.

Pored ovoga, vlade često pokušavaju sakriti koliko nadzora stvarno obavljaju. Naši recenzenti ipak uzimaju mnogo vremena i truda da otkriju što mogu o situaciji.

Također prolazimo kroz svaku politiku privatnosti VPN-a s češljem s finim zubima kako bismo točno odredili koje zapisnike ili druge podatke prikuplja o svojim korisnicima. To uključuje napomene o tome kada VPN može legitimno tvrditi da nema "dnevnika", ali mnogo zlostavljanih.

Recenzenti također vrše istraživanje kako bi otkrili druge činjenice važne za privatnost VPN-a. To može uključivati ​​komentare zaposlenika tijekom intervjua na drugim web stranicama, dokaze o kršenju podataka i dokaze da je VPN u prošlosti uspio ili nije uspio zaštititi privatnost svojih korisnika. Za više informacija možemo kontaktirati i podršku VPN-a.

Obrađivači plaćanja

Jedan pravni aspekt kojem se nismo bavili u prošlosti, ali koji se planiramo pozabaviti u svim budućim pregledima (ako je moguće), jest tko je procesor plaćanja. Mnogi VPN-ovi koriste treće tvrtke za obradu kreditnih kartica i drugih plaćanja (uključujući plaćanja kripto valute). Tamo gdje se nalaze te tvrtke mogu imati posljedice na privatnost.

Ako odaberete određeni VPN jer se, primjerice, nalazi izvan bilo koje od zemalja Pet očiju, možda vam neće biti drago da znate da vaše isplate obrađuje američka tvrtka i da su stoga pod nadzorom NSA-e..

Vrijedi naglasiti da kupovina VPN pretplate nije protuzakonita u većem dijelu svijeta ili je čak smatrana bilo kakvim načinom "sumnjiv." Kao fanatici privatnosti, vjerujemo u informiranje naših čitatelja o svim potencijalnim pitanjima privatnosti.

Praćenje web mjesta

Web lokacije su uobičajene za praćenje posjetitelja pomoću alata kao što je Google Analytics. To je razumljivo popularno, jer pruža odličan uvid u to kako posjetitelji komuniciraju s web stranicama. To omogućuje vlasnicima web stranica da poboljšaju dizajn svojih web stranica, što, naravno, pomaže u poboljšanju profita.

Takvo praćenje, međutim, vrlo je invazivno na privatnost posjetitelja web stranica. To je još gore kada praćenje obavljaju treće strane poput Facebooka. Oni vas jedinstveno identificiraju i prate vas dok surfate webom kako bi sastavili vaš detaljni profil. Taj se profil zatim koristi za ciljanje visoko personaliziranih oglasa.

Praćenje web mjesta putem VPN-a ni na koji način ne ugrožava privatnost vaših VPN sesija. Međutim, smatramo da je opsežno praćenje web stranica od strane kompanija koje obećaju da će brinuti o vašoj privatnosti vrlo loš oblik. Osim toga, malo je na poticaj povjerenja u davatelja usluga, u poslu u kojem je povjerenje sve.

Sve nove recenzije (ovo je nova značajka, pa nisu prisutne u naslijeđenim pregledima) sadržavat će odjeljak o opsežnom praćenju VPN-ovih web stranica. To se lako utvrđuje pomoću dodatka preglednika Privacy Badger iz Electronic Frontier Foundation (EF). Informacije se lako prezentiraju pomoću snimke zaslona Privacy Badger popraćene razmišljanjem recenzenata o rezultatima.

Praćenje 1

Ovaj VPN čini prilično praćenje web mjesta...

Praćenje 2

... dok ovaj ne

Vrijedi napomenuti da ako ste zabrinuti zbog praćenja web mjesta općenito, sami možete poduzeti mjere kako biste to spriječili.

Je li VPN siguran?

Nekada smo ovaj odjeljak kombinirali s privatnošću, ali sad ih obično razdvajamo u zasebne odjeljke kako bismo svaki predmet detaljno uzeli u obzir. U ovom ćemo odjeljku razgovarati o tehničkoj sigurnosti, a posebno o korištenom VPN šifriranju.

Prilikom procjene VPN enkripcije usredotočimo se na OpenVPN enkripciju. Ovo je zbog:

 1. OpenVPN je jedini VPN protokol za koji znamo da je potpuno siguran. IKEv2 se također smatra sigurnim, ali je uglavnom neprovjeren.
 2. Otprilike svaki VPN nudi OpenVPN. To nam omogućuje usporedbu kao i za VPN-ove.
 3. Njega koju pružatelj preuzme pojedinosti svoje OpenVPN šifriranja snažan je pokazatelj brige koju preuzima sigurnost općenito..

Sa OpenVPN sigurnošću, đavo je u detaljima. Ono što je još šokantnije od broja VPN-a koji se ne mogu gnjaviti da to isprave, jest broj VPN-a koji jednostavno nisu u stanju pružiti te detalje.

Potrebna je rasprava o VPN protokolima i gnojna OpenVPN enkripcija vrlo tehnička.

Alternativno, naša zgodna shema šifriranja OpenVPN koristi semafor za osiguravanje uvida u sigurnost VPN-a koju bi i najmoderniji fobičari tamo lako razumjeli.

Također je važno za tehničku sigurnost VPN-a da li sprečava propuštanje IP-a i ima li njegov softver prekidač za zaustavljanje. Te će točke biti detaljnije obrađene kasnije u pregledu, ali ovdje ih treba spomenuti.

Internet stranica

Kratka rasprava o našim cjelokupnim dojmovima prilikom posjeta web stranici davatelja usluga. Izgleda li lijepo? Je li pruženo puno istinski korisnih informacija? Je li lako pronaći informacije? Je li lako razumjeti? Pruža li korisne resurse i vodiče za postavljanje? Sve ostalo što se tiče web stranice također će se naći ovdje.

podrška

U ovom su odjeljku opisane mogućnosti podrške. Da li VPN nudi podršku za chat uživo? Ako da, koliko sati dnevno je to osoblje? Ako ne, onda koliko vremena treba da primite odgovor e-poštom?

Uvijek se obratimo podršci i pokušavamo baciti neka teška pitanja na njih! Tada izvještavamo o tome kako su uspjeli.

Imajte na umu da ne očekujemo da će prvo osoblje chat chata imati visoko detaljno tehničko znanje. To bi bilo nepošteno. Očekujemo, međutim, da će se teška pitanja prenijeti nekom dobro upućenom i na njih odgovoriti u razumnom roku (uzimajući u obzir službene sate gdje se temelji VPN).

Postupak

Kratak opis postupka prijave, uključujući napomenu o tome koliko se osobnih podataka traži / zahtijeva.

Klijenti za radne površine

U idealnom slučaju, ovo će detaljno pogledati sve prilagođene VPN klijente koje nudi dobavljač za Windows, macOS i Linux. U praksi, nemaju svi pregledatelji trenutno pristup svim tim platformama. Planovi su za poboljšanje ove situacije u budućnosti, ali za sada recenzenti pregledavaju sav softver koji mogu.

Klijenti se testiraju u virtualnim strojevima (VM-ima) s operacijskim sustavima čiste instalacije. To sprječava da se pojavljuju problemi poput TAP sukoba i olakšava uočavanje nepravilnosti - poput klijenta instaliranja s nepotpisanim upravljačkim programima.

Tipičan je oblik objavljivanja snimke zaslona svakog prozora / kartice na kojem se softver koristi, ističući sve zanimljivo u obližnjem tekstu. Tamo gdje je to moguće i prikladno, testiramo svaku značajku.

Ubiti prekidače

Softver testiramo u virtualnom stroju (VM). Ako klijent ima prekidač za uklanjanje, pokrećemo nekoliko jednostavnih testova na njemu. Isključivanje i ponovno povezivanje internetske veze glavnog računala je dobar način da se simulira ako ubijanje radi za standardni ispadanje VPN-a..

Kill prekidači mogu biti temeljeni na reaktivnom ili vatrozidu. Prekidači reaktivnog isključivanja otkrivaju da je veza s VPN serverom pala, a zatim isključite internetsku vezu kako biste spriječili propuštanje. Postoji, međutim, opasnost da bi moglo doći do curenja IP-a tijekom mikrosekundi koliko je potrebno da otkrije ispadanje VPN-a i zatvori internetsku vezu.,

Prekidači za uklanjanje na temelju firewall-a rješavaju ovaj problem jednostavnim usmjeravanjem svih internetskih veza putem VPN sučelja. Ako se VPN ne pokreće, tada vaš promet ne može ući ili napustiti uređaj. Uklonjeni prekidači temeljeni na vatrozidu stoga su bolji od reaktivnih, ali svaki prekidač za ubijanje bolji je od bilo kojeg!

Sada ... sklopke za ubijanje na bazi vatrozida dolaze u dvije vrste. Prva vrsta se implementira u klijenta i zbog toga neće raditi ako se klijent sruši. Druga vrsta mijenja pravila vatrozida za Windows ili OSX tako da čak i ako se VPN softver sruši, promet neće moći ući ili izaći iz vašeg uređaja. Jedini problem ove metode je taj što bi, barem teoretski, mogao uzrokovati sukobe ako koristite vatrozid treće strane.

Ne postoji jednostavan način da se utvrdi je li prekidač za uklanjanje ubistava koji se temelji na aplikacijama reaktivan ili temeljen na vatrozidu (osim traženja davatelja VPN-a). Međutim, možemo testirati da li se radi o prekidaču za zaustavljanje na vatrozidu na razini sustava prisilnim zatvaranjem svih VPN softvera i upravljačkih programa koji simuliraju pad. Ako internetska veza još uvijek nije dostupna, onda je to prekidač za zaustavljanje na razini sustava.

Učinkovitost (testovi brzine, DNS-a, WebRTC-a i IPv6)

Ispitivanja brzine

ProPrivacy.com je nedavno predstavio užasan novi sustav ispitivanja brzine koji pruža znanstveni i objektivan način za mjerenje i usporedbu performansi brzine VPN-a. Svaki rezultat ispitivanja popraćen je bilo kakvim opažanjima koja recenzent može imati.

Prosječni rezultati globalne brzine preuzimanja naša su osnovna mjera za brzinu VPN-a.

Imajte na umu da je ovaj grafikon uživo koristan samo za VPN-ove s najvišeg ranga. Snimak zaslona točan u vrijeme kada je recenzija napisana, možda bi trebao biti dovoljan za ostale VPN-ove.

Vrijeme pretraživanja DNS-a dobra je mjera koliko brzo korisnici vide svoju vezu kao da utječe na vrijeme učitavanja web stranica. Brže vrijeme pretraživanja = brže učitavanje web stranica (tj. Niže je bolje).

Purevpn Sped testovi 2

Vrijeme VPN veze mjeri dugo vremena između udaranja "Spojiti" u vašem VPN klijentu i VPN vezu koju treba uspostaviti. Vjerojatno je najmanje važno za ta mjerenja brzine, ali nitko ne uživa u druženju.

Purevpn Sped testovi 2

Tamo gdje je to moguće, svi će novi pregledi koristiti novi format ispitivanja brzine i pružiti analizu različitih ostvarenih mjerenja. Iz različitih tehničkih razloga, međutim, ponekad se možemo vratiti na svoj stariji format brzinskog testa.

IP testovi propuštanja

Također pokrećemo osnovne testne IP propusnosti putem posjeta ipleak.net. Tu spadaju IPv4 i IPv6 testovi propuštanja DNS-a i testovi propuštanja Ipv4 i IPv6 WebRTC..

U osnovi, ako možemo vidjeti našu stvarnu IP adresu ili IP adresu koja pripada našem stvarnom davatelju internetskih usluga prilikom korištenja VPN-a, onda to nije dobro. Spajanje na inozemni VPN poslužitelj može vam pomoći da se istječe IP.

Primjer curenja Ip 2

Gornji primjer pokazuje loš slučaj propuštanja IPv6. IPv4 DNS rezultat ispravno pokazuje da sam spojen na VPN poslužitelj u SAD-u, ali web mjesto može vidjeti moju stvarnu britansku IPv6 adresu putem redovitog propuštanja DNS-a i WebRTC-a. Iznevjeriti!

U nekom trenutku planiramo prijeći na bateriju mnogo sveobuhvatnijih alata za otkrivanje istjecanja IP protokola razvijenih od strane ExpressVPN-a. Za sada, međutim, ipleak.net nudi dobru bazu osnovnih testova.

Ovi se testovi izvode u privatnom / anonimnom načinu radi sprečavanja problema s keširanjem zbunjujući rezultate. Također se izvode u nemodificiranom pregledniku koji podržava WebRTC, tako da možemo testirati na curenja WebRTC-a (Firefox, Chrome ili Opera).

Priznajemo da trenutno postoji problem s našim IPv6 testovima (i DNS i WebRTC). To je zato što neki naši pregledači nemaju mogućnost IPv6 i stoga nisu u mogućnosti izvesti te testove. Međutim, razvijamo rješavanje ovog problema i uskoro se nadamo postojanju konačnog rješenja. Imajte na umu da su RFC IP-ovi za privatnu uporabu samo lokalni IP-ovi. Ne mogu se koristiti za identifikaciju pojedinca i na taj način ne predstavljaju IP curenje.

Također radimo brze BBC iPlayer i US Netflix testove. Oni jednostavno uključuju prijavu na UK i američke VPN poslužitelje, zatim posjetite te web stranice kako bismo vidjeli možemo li pristupiti uslugama. Ponekad je potrebno zatražiti podršku VPN-a kako bi saznali postoje li posebni poslužitelji koji nisu blokirani.

Ostale platforme

Ovdje ćete pronaći brzu raspravu o svim platformama koje podržava VPN. To može biti bilo putem prilagođenog softvera ili ručnim postavljanjem. Platforme obično uključuju platforme za radnu površinu (npr. Windows, macOS i Linux), mobilne platforme (npr. IOS, Android), usmjerivači (obično DD-WRT usmjerivači) i proširenja preglednika.

Mobilne aplikacije

Ako su prilagođene mobilne aplikacije dostupne, a recenzent ima pristup odgovarajućoj platformi, ovdje ćemo im dati detaljni pregled sa snimkama zaslona..

Proširenja preglednika

Sve je češće da ponuđači nude "VPN" proširenja preglednika. Ovo su gotovo uvijek proxy proširenja, a ne istinska VPN proširenja. One ipak mogu biti korisne, a bilo kakve takve značajke dajemo jednom kad se ovdje pojave snimke zaslona.

Zaključak pregleda VPN-a

Volio sam:

 • Popis stvari koje se recenzentu svidjelo, a ne popis značajki koje je oglašavao davatelj

Nisam bila sigurna u:

 • Popis stvari koje su zbunile recenzenata
 • A "značajke" za koje nismo uvjereni zaista su korisne
 • Također bodova koji nisu bili sjajni, ali nisu bili dovoljno loši da zaslužuju biti navedeni pod ...

mrzio sam

 • Stvari koje su prekršile ugovor

Završavamo kratkim sažetkom visokih i niskih bodova usluge u kojem recenzent izražava svoja osobna mišljenja o svom vremenu korištenja VPN-a..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me