Ako ste kupili VPN za gledanje Netflixa a vi vidite strašnu Netflix proxy pogrešku, to može biti neizmjerno frustrirajuće. Srećom, postoje stvari koje možete učiniti kako bi vaš VPN ponovno radio. U ovom vodiču, razmotrimo zašto Netflix blokira VPN i dat će vam 10 provjerenih savjeta kako biste mogli pobijediti Netflix VPN blok.


Otkriva li Netflix vaš VPN? - Evo što učiniti

Ako vaša VPN ne radi s Netflixom, pokušajte s ovim 10 savjeta za rješavanje problema s VPN-om. Kliknite donje veze kako biste saznali više informacija.

 1. Isključite i ponovo uključite
 2. Provjerite je li dopušteno strujanje kod lokalnog mrežnog administratora
 3. Obratite se podršci
 4. Ažurirajte svoj softver
 5. Spajanje na drugi poslužitelj
 6. Ispitivanje nepropusnosti
 7. Onemogućavanje WebRTC-a
 8. Koristite privatni preglednik
 9. Očistite kolačiće i predmemoriju
 10. Nabavite namjensku IP adresu

Što znači greška proxy protokola Netflix?

Netflix-a "greška proxyja" je poruka koju Netflix služi korisnicima kada otkriju da se proxy koristi za pristup njihovoj usluzi. Ako se to dogodi, obično ćete vidjeti sljedeću poruku.

"Ups! Nešto je pošlo po zlu...

Pogreška struje

Čini se da koristite deblokator ili proxy. isključite bilo koju od ovih usluga i pokušajte ponovo. Za više pomoći posjetite netflix.com/proxy"

Zašto dobivam poruku o pogrešci proxy poslužitelja Netflix?

Razlog zbog kojeg vidite ovu poruku je zato što Netflix poznaje ili VPN poslužitelj na kojem se nalazite ili zato što vaši VPN davatelji ne rade s Netflixom.

Netflix blokira stotine, ako ne i tisuće IP adresa koje pripadaju VPN-ovima. Iz tog razloga, vrlo malo VPN-a zapravo radi s Netflixom. Čak i VPN-ovi koji rade s Netflixom zapravo deblokiraju Netflix na nekoliko njegovih poslužitelja, au mnogim slučajevima samo za određene Netflix regije (obično SAD, Velika Britanija, Kanada i Japan).

To znači da čak i ako se pretplatite na VPN za koji je poznato da radi s Netflixom - povezivanje s pogrešnim poslužiteljem moglo bi uzrokovati pogrešku Netflix proxyja.

Pogledajte članak o VPN-u za Netflix ako tražite VPN koji radi s Netflixom.

Kako Netflix zabranjuje VPN-ove?

Netflix kupuje popise poznatih IP raspona koji pripadaju VPN-om i blokira te IP adrese kako bi zaustavio nikoga tko pristupa njegovoj usluzi putem VPN-a. To znači da čak i povezivanje s VPN serverom u vašoj zemlji može rezultirati nemogućnošću povezivanja s Netflixom. Ako je to slučaj, odspojite VPN i pokušajte ponovo!

Netflix također može nadzirati svaku IP adresu da vidi koliko je pojedinačnih uređaja povezano. Ako se neobičan broj ljudi poveže s Netflixom s istog VPN poslužitelja, tada Netflix može posumnjati da je taj poslužitelj VPN i može blokirati tu IP adresu.

Kako popraviti pogrešku proxy protokola Netflix - Savjeti za rješavanje problema

Ako vaša VPN ne radi s Netflixom, pokušajte je riješiti pomoću sljedećih savjeta:

 1. Isključite i ponovo uključite

  To je najstariji kliše u knjizi, ali prvo je isključiti VPN i ponovno ga povezati. Nakon što to učinite, vrijeme je da pokrenete neke testove da biste vidjeli hoće li VPN ponovno pružiti pristup Netflixu.

 2. Provjerite je li dopušteno strujanje kod lokalnog mrežnog administratora

  Ako je administrator lokalne mreže blokirao Netflix i ostale usluge streaminga, nećete im moći pristupiti ako ne koristite VPN. U nekim slučajevima mrežni administrator također može blokirati sav VPN promet koristeći dubinsku provjeru paketa. Iz tog razloga, možda ćete trebati omogućiti skrivanje VPN-a (također poznato kao prigušenje ili prikrivanje). Pogledajte naš vodič za skrivanje VPN-a za više informacija.

  Ako vaš mrežni administrator tvrdi da ne ograničava pristup streaming web stranicama, to vjerojatno neće biti razlog što ne možete pristupiti Netflixu.

 3. Obratite se podršci

  To može izgledati patetično uključiti u vodič za rješavanje problema, ali obično je vrijedno kontaktirati tim za podršku VPN-a. Deblokiranje Netflixa je svaki razvoj koji se razvija i možda će vam to moći odmah reći imaju li problema s Netflixom i predlažu da drugi serveri možete isprobati u međuvremenu..

  Mnogi davatelji usluga nude 24-satnu podršku uživo, pa je vrijedno prijave s njima samo kako bi bili sigurni da sve funkcionira kako treba..

 4. Ažurirajte svoj softver

  Vaša VPN aplikacija više je nego lijepo lice. Upravlja VPN vezom iza scene i davatelj može izvršiti promjene koje zahtijevaju ažuriranje. Ažuriranje softvera dobra je praksa i može vam pomoći u rješavanju problema s izglađivanjem.

 5. Spajanje na drugi poslužitelj

  Pokušajte s drugim poslužiteljem koji se nalazi u zemlji u kojoj vam treba. Ako vaš davatelj VPN-a ima poslužitelj koji je označen kao "Netflix" ili "streaming", prvo to pokušajte. Ako nakon toga i dalje ne možete pronaći poslužitelj koji radi, morat ćete se izravno obratiti korisničkoj službi.

 6. Ispitivanje nepropusnosti

  VPN djeluje s Netflixom jer je u stanju maskirati vašu pravu IP adresu i zamijeniti je s onom koja pripada davatelju VPN-a. No IP adrese i druge informacije mogu ponekad procuriti. Netflix će označiti Netflix i dobit ćete strašnu pogrešku proxyja.

  Ispitajte svoj VPN na propuste

  Kliknite na naš alat za testiranje propuštanja VPN-a i slijedite upute na stranici kako biste testirali na vašoj VPN usluzi nepropusnosti.

  Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti ako osjetite propuste. Prvo se obratite timu za podršku svog davatelja VPN-a. Također možete onemogućiti WebRTC.

 7. Onemogućavanje WebRTC-a

  Web komunikacija u stvarnom vremenu (WebRTC) skup je tehnologija koje omogućuju web preglednicima da međusobno izravno komuniciraju bez potrebe za posredničkim poslužiteljem. To može poboljšati performanse web aplikacija kao što su video chat, prijenos datoteka i live streaming.

  Da bi dva uređaja međusobno izravno razgovarala putem WebRTC-a, oni moraju znati stvarne IP adrese međusobno. Netflix može, dakle, iskoristiti WebRTC u vašem pregledniku kako bi otkrio vašu stvarnu IP adresu i blokirao vas u njihovoj usluzi.

  U Firefoxu je vrlo jednostavno onemogućiti WebRTC u potpunosti. U Chromeu je uključivanje curenja WebRTC-a jednako lako kao i instaliranje ekstenzije koja se zove Easy WebRTC Block. Korištenje tog proširenja spriječit će Chrome da propušta podatke o lokaciji na Netflix putem WebRTC propuštanja.

 8. Koristite privatni preglednik (anonimno)

  Drugi mogući problem je što vaš preglednik pušta podatke o geo-lokaciji na Netflix. Ako, na primjer, vaša VPN kaže Netflixu da ste u Los Angelesu, ali Chrome poručuje Netflixu da ste u Dubaiju - to bi moglo uzrokovati da vam Netflix pokaže poruku o pogrešci proxyja.

  Da biste to izbjegli, povežite se s VPN-om i zatim otvorite novi privatni preglednik. To će zanemariti sve podatke o lokaciji koje je spremio vaš preglednik i sjajan je alat za rješavanje problema s VPN / Netflix.

 9. Očistite kolačiće i predmemoriju

  Ako Netflix djeluje u privatnom pregledniku, trebali biste očistiti predmemoriju preglednika i izbrisati kolačiće. Zatim zatvorite preglednik, ponovo otvorite i pokušajte ponovo. Za više informacija pogledajte naš vodič o brisanju kolačića preglednika.

 10. Nabavite namjensku IP adresu

  Namjenski VPN IP-ovi mogu stvarno raditi na jedan od dva načina. Najčešći opis namjenskog IP-a je IP adresa rezervirana za upotrebu samo od jednog kupca. Ova vrsta VPN IP adrese obično se kupuje kao dodatna ili "dodatak".

  Međutim, jedan VPN koji pruža pristup Netflixu (PrivateVPN) zapravo pruža dinamične, namjenske IP adrese svaki put kada se njihovi pretplatnici povežu s poslužiteljem koristeći zadanu opciju šifriranja (OpenVPN TUN + UDP + 1194). Ovo je fantastično rješenje koje objašnjava kako PrivateVPN često može ostati ispred Netflixovih blokova - svjedočanstvo o njihovoj posvećenosti i vrijednosti za novac usluge!

Korisni vodiči Netflixa

Deblokirajte Netflix - Kako promijeniti svoju Netflix zemlju

Kako dobiti američki Netflix na Androidu, iPhoneu i iPadu

Najbolji VPN za Netflix 2020 | testirani & PROVJERENO [DNEVNO]

Netflix kodovi pogrešaka

Ovo su uobičajeni kodovi koje Netflix služi korisnicima kad imaju problem. Neki od ovih kodova mogu biti uzrokovani upotrebom VPN-a, ali to nije uvijek slučaj. Netflix kodovi pogrešaka dizajnirani su tako da omoguće pretplatnicima da kontaktiraju Netflix podršku i brzo dobiju pomoć tako što omogućuju svojim agentima za podršku da brže i učinkovitije smanje problem. Evo nekoliko najčešćih kodova (i što možete učiniti kako biste ih pokušali popraviti):

Kôd pogreške 60, 102, 200, 300 i 600

Ovi kodovi pogrešaka svi su kodovi Netflixove usluge nedostupni. Korisnicima se služe kako bi im obavijestili da je Netflix iz nekog razloga privremeno nedostupan. Ako vam se posluži jedan od ovih kodova, vrijedno je isključiti VPN da biste vidjeli je li riješen problem. Ako je Netflix u prekidu i s VPN-om uključen i isključen, vjerojatno postoji problem s Netflixom i nema problema s rješavanjem problema..

Kôd pogreške UI-103

Taj je kôd pogreške nastao zbog podataka koji su pohranjeni na vašem lokalnom uređaju i koje je potrebno osvježiti. Ako primite ovu pogrešku, vrijedno je ponovno pokrenuti uređaj, ponovno se prijaviti na Netflix, ponovno pokrenuti usmjerivač ili povezati uređaj izravno s usmjerivačem putem etherneta. Ako koristite javnu WiFi mrežu kad naiđete na ovu pogrešku, moguće je da je mrežni administrator blokirao Netflix, a iz tog razloga morat ćete koristiti VPN.

Kôd pogreške N8106, 154, 5008

Ti su kodovi pogrešaka obično nastali zbog problema s mrežnim povezivanjem na kraju kupca. To mogu uzrokovati ograničenja propusnosti na mobilnoj vezi, pa ako koristite svoje mobilne podatke, pokušajte umjesto toga povezati se putem WiFi. Ako koristite VPN i primite jedan od tih kodova, vrijedno je odspojiti VPN da vidite nastavlja li se problem. Ako se događa samo s uključenom VPN, provjerite da li koristite ispravni poslužitelj. Ako koristite ispravan poslužitelj, možda ćete trebati slijediti donje savjete za rješavanje problema.

Kôd pogreške 5009

Ovaj kôd pogreške pogreške u povezivanju mreže obično iskusi Apple TV i korisnici iOS-a. To znači da se vaš uređaj iz nekog razloga ne može povezati s Netflixovim poslužiteljima. To može uzrokovati administrator lokalne mreže koji blokira Netflix. Ako lokalna mreža blokira Netflix, morat ćete koristiti VPN da biste zaobišli ta ograničenja.

Kôd pogreške U7353

To obično doživljavaju korisnici Netflixa na Windows računalu ili tabletu. To je obično uzrokovano potrebom za osvježavanjem podataka na uređaju. Da biste riješili taj problem, obično ćete morati ući u Netflixove napredne postavke da biste ga kliknuli Reset.

Kôd pogreške m7111-1331-5059, m7111-5059

Obično dolaze s porukom koja objašnjava da koristite proxy ili deblokator. Ako koristite VPN, morat ćete provjeriti radi li VPN s Netflixom. U tom slučaju, spojite se na odgovarajući poslužitelj.

Kôd pogreške 40104

To obično znači da postoji problem s povezivanjem koji sprečava iPhone ili iPad da se povezu s Netflixom. To je najčešće uzrokovano time što je Netflix privremeno dotrajao. Međutim, neki se suočavaju s tim prilikom pokušaja zračenja. Ako koristite airplay, provjerite radi li bez. Ako to ne pomaže, pokušajte ponovo pokrenuti uređaj. Ako imate samo ovu pogrešku kod preuzimanih naslova, pokušajte ih ponovo preuzeti.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me