Počelo je jednostavno. Htio sam stvoriti rudarsko postrojenje sa pričvršćenim obožavateljima kako bih ga mogao mirnije i hladnije pokretati.

Pretvorio se u punopravni projekt gdje sam završio izgradnju vrhunskog rudarskog postrojenja s ogromnim ventilatorima i bakrenim cijevima - s tim da većina ožičenja prolazi kroz bakrene cijevi (naravno, možete ga koristiti i kao običan računar). Pokazat ću vam kako i vi možete, te što se sprema za verziju 2!

Gotova verzija 1

Pogledajte videozapis da biste vidjeli verziju 1 na djelu. Ako želite vidjeti kako je sagrađen, pročitajte članak i saznajte o poboljšanjima koja ću mu u budućnosti učiniti.


Nisam siguran zašto, ali odlučio sam da želim da i moja nova instalacija bude lijepa, a prirodno (!), Bakrene cijevi su mi ušle u glavu. Jedna misao vodila je drugu, i naravno, odlučio sam da kabliranje treba provesti i kroz bakrene cijevi, samo da sve bude uredno. Sada je došlo vrijeme za planiranje!

Plan

Prije nego što se započeo s tako velikim projektom, bilo je vrijeme za planiranje. Izvadio sam svog pouzdanog Autodesk Inventora i započeo s planiranjem. Srećom, uspio sam nabaviti gotovo sve potrebne materijale iz GrabCAD-a ili same Autodesk knjižnice. Stoga je samo došlo do razmišljanja o svemu. Imao sam papirnati plan gdje će sve ožičenje ići i gdje će ući i izaći iz okvira. Također sam trebao izraditi četverostrani spoj, koji bi trebao biti CNC brušen jer, nažalost, za to ne postoji standard za bakrene cijevi.

Izgradnja rudarske instalacije

Kao i kod svakog projekta, uvijek vam nešto nedostaje tijekom CADinga. Srećom, plan koji sam stvorio bio je pomalo fleksibilan, a gotov proizvod i dalje izgleda sjajno! Jedna od ključnih razlika koja se može primijetiti je ta što sam u početku planirao koristiti kromirane spojeve koji se koriste za stvaranje zaslonskih jedinica. Međutim, na kraju sam shvatio da je mnogo učinkovitije i bolje koristiti standardne spojeve bakrenih cijevi.

Traženje alata & materijali

S tim planom, preostalo je samo nabaviti materijale i sastaviti. Iako to zvučim jednostavno, prikupljanje materijala je relativno jednostavno, a sve možete imati u roku od tjedan dana. Međutim, vjerujte mi kad kažem da skupština nije. Poslije ćete imati noćne more o kabliranju.

Cijevi i aluminijske spojnice

Bakrene cijevi i konektori lako se mogu nabaviti. To su standardizirane veličine i moći ćete ih pronaći u većini prodavaonica hardvera. Nažalost, komadi aluminija mogu biti zamršeniji. Srećom, imam prijatelja s CNC strojem i napravili smo 8 kutnih komada u roku od 2 dana koristeći CAD datoteku koju sam stvorio. Uskoro ću prenositi ove datoteke u GrabCAD, ali za njihovo stvaranje možete koristiti i 3D ispis ili čak drvo..

Također ćete trebati stvoriti rupe i utore u svojim bakrenim cijevima koje ćete odrediti za ulazak / izlaz žice, pričvrsne vijke i ležišta GPU-a. To možete učiniti pomoću stepenastog svrdla ili ih možete profesionalno obraditi za oko 100 dolara. Uz to će vam trebati i čelična vuna za čišćenje cijevi, rezač cijevi i nešto PVC trake.

Bakrene cijevi

Računalni dijelovi & Softver

Trebat ćete prikupiti sve dijelove računala koji će vam trebati. Budući da ovaj okvir koristim i izrađujem kao rudarsko postrojenje, tako sam donio odluke o kupnji. Ovdje možete pročitati više o Ethereum Rudarstvu i saznati više. Također, za operativni sustav završio sam s etOS-om jer je savršen ako želite minirati Ethereum, Monero ili ZCash.

Računalni dijelovi

obožavatelji

Za hlađenje za verziju 1, Noctua je bio dovoljno ljubazan da mi pruži osam ventilatora kućišta od 140 mm i CPU hladnjak. Ne samo da sam izuzetno zadovoljan performansama oba proizvoda, već se savršeno podudaraju i sa shemom boja! Da zaključim, osigurali su mi i antivibracijske nosače, što mi omogućava da ventilatore radim tiho i bez prenošenja vibracija na kadar.

Obožavatelji Noctua

Za drugu verziju dodavat ću AIO vodenu hlađenje ljubaznošću Arktika.

ožičenje

Budući da nijedan konektor (zajedno s pinovima ventilatora) ne može stati u cijev bakrene cijevi, moram stvoriti vlastito ožičenje. Za to će vam trebati sve, od rukavaca, do igle, pokrivača, pa čak i smanjenja topline. Otkrio sam da Mod-One ima puno sjajnih opcija i sadržaja, ali nisu nužno i najjeftiniji.

Što se tiče alata, trebat će vam upaljač, rezači žica za žice / stripper, alat za prešanje i lemljenje.

Sve dolazi zajedno

1. korak: Izgradnja baze rudarskih postrojenja

Nakon što su svi materijali na mjestu, a bakrene cijevi strojno obrađene, došlo je vrijeme za početak montaže. Najlakša metoda za to je započeti pri dnu s CPU i PSU nosačima. To je bilo relativno jednostavno učiniti. Ponekad će stajanje između bakrenih cijevi i spojeva biti lagano popušteno, pa upotrijebite neku PVC traku ili električnu vrpcu za stvaranje čvrstog prianjanja.

Nažalost, budući da ožičenje prolazi kroz instalaciju, vi niste u mogućnosti lijepiti rudarske uređaje zajedno do samog kraja.

1. Rudarsko postrojenje

Korak 2: Montirajte matičnu ploču, PSU i GPU

Kad je baza sastavljena, provjerio sam da li mogu stabilno učvrstiti matičnu ploču na postolje. Shvatio sam da su noctua chromax antivibracijski nosači savršeni za ovaj posao. Njihovi tipični nosači ventilatora također su bili idealni za očitavanje normalnih vibracija iz PSU-a. Volio sam činjenicu da se oboje podudaraju s bojom bakra, čak i ako je to nenamjerno.

Korak 2 za miniranje

Jednom kad sam dovršio bazni dio, došlo je vrijeme da se prebacim na GPU ugradnju. Jedan od faktora koji nisam računao u svom CAD dizajnu bila je duljina PCI produžnih kabela. To znači nedostatak duljine. To je značilo da moram smanjiti visinu stražnjeg oslonca i prednjeg ovjesa. Srećom, to je bilo vrlo jednostavno i jednostavno je zahtijevao rezač cijevi.

Međutim, na kraju, kako bi prednji dio imao istu ukupnu visinu kao i ventilatori, trebao sam dodati dodatne T-spojeve i još jednu vodoravnu poprečnu traku.

Korak 3: Sklopite puni okvir

Sljedeći je korak relativno jednostavan, sastavite ostatak vanjskog okvira i pobrinite se da stvari budu što bliže simetričnom i ravnomjernom.

Korak 3

Nakon što ste zadovoljni s tim, montirajte ventilatore na stražnji dio, kao što je prikazano na slici prethodno. Ovdje ćete trebati započeti s ožičenjem, jer će sve žice ventilatora morati proći kroz bakrene cijevi. Kad to radite, provjerite imate li sustav napomena za različite žice (npr. Boje ili brojeve), pa kada je u pitanju spajanje kabela, ispravno to radite i ne kratki spoj sustava.

Korak 4: Povežite GPU-ove

Ovo je najteži korak. Dok sam u CAD-u testirao da će se 36 žica uklopiti više nego lako kroz bakrene cijevi, nisam uzeo u obzir da čahure nisu smanjenog promjera u zavojima. Stoga žice unutar bakrenih cijevi nemaju rukave.

U početku sam sve žice prerezao na jednaku duljinu i vezao njihove krajeve. Zatim ih provučem kroz bakrene cijevi dok nisu stigli do izlaza. Zatim sam stavio PSU na mjesto i izrezao svaki od njih na potrebnu duljinu. Ako niste označili svoje žice, morat ćete svakom dati malo tegljača da biste saznali koji je, tako da ispravno povežete igle..

Također sam stavio neke feritne prstenove u bakrene cijevi da smanjim električna polja.

Korak rudarskog postrojenja

Korak 5: Ispitajte sustav

Jednom kad sam postavio sve ožičenje, došlo je vrijeme da testiram sustav. Za testiranje sam koristio staro računalo, tako da ako nešto pođe po zlu, ne bih trošio skupu opremu.

Počeo sam s navijačima. Nažalost, imao sam problema s priključcima koji se razdvajaju unutar cijevi, što je zahtijevalo rastavljanje čitavog dijela ventilatora. Ubuduće ću spojiti žice zajedno umjesto produžnog kabela.

Zatim sam testirao svaki od GPU-ovih žica sa starom 7950. Srećom sve je to funkcioniralo savršeno. No ubuduće ću koristiti nekoliko češljanih žica kako bih žice izgledale ljepše u blizini GPU-a.

Korak rudnika 5. korak

Korak 6: Završna skupština

Sa svime što je radilo došlo je vrijeme da se sastavi puna oprema. Ovo je bio najjednostavniji posao jer je sve bilo potrebno cijepanje cijevi i priključaka.
Korak 6.

Strep 7: Sastavljanje rudnog postrojenja je dovršeno

Nakon što sam dao završni test tena, na spojeve sam nanio malu količinu super ljepila. Pobrinuo sam se da ljepilo koristim samo na spojevima gdje nije bilo žica, kako ne bi došlo do prodiranja kroz njih. Također, izbjegavao sam neke temeljne čvorove, tako da ako bih morao popraviti bilo što, lako bih ga rastavio.

Međutim, ako želite, možete zalijepiti čitavu rudarsku napravu. Uz malu količinu topline, zglobovi bi se trebali lako rastaviti.

To je to; ljepota je potpuna.

Ultimate navlaka za miniranje

Ne samo da je krajnji rezultat izgledao sjajno, već sam i uz fantastične Noctua obožavatelje uspio postići izvrsno hlađenje i znatno niže radne temperature.

Verzija 2 će uskoro stići, a evo promjena koje ću uvesti.

  1. GPU će se hladiti pomoću Arctic Cooling Accelero Hybrid III sustava.
  2. 100% ožičenja odvijat će se kroz bakrene cijevi
  3. Češljani kabeli za žice
  4. Znatno smanjena veličina

Ako želite saznati više o tome, pretplatite se na naš newsletter i pratite nas na našim društvenim mrežama.
Imate li kakvih povratnih informacija? Javite mi u komentarima.

Volite projekt i ideju? Podijelite ga sa svojim prijateljima!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me