Kako se sakriti od svog davatelja internetskih usluga


Vaš davatelj internetskih usluga (ISP) može lako saznati sve o vašim mrežnim aktivnostima ako niste dovoljno oprezni.

Da biste ostali anonimni tijekom pregledavanja interneta, možete sakriti virtualnu osobnu iskaznicu od svog davatelja internetskih usluga.

O ovom članku možete čitati alate koji pomažu u zaštiti vašeg djelovanja.

Što moj ISP zna o meni?

Vaš pružatelj internetskih usluga zna sve što radite na mreži.

I ne samo to, oni bilježe i sve te podatke. Ti podaci uključuju sve podatke sa web mjesta koje ste posjetili, prenesene podatke, ako vas muči i vjerojatno sve ostalo što se možete sjetiti.

U nekim zemljama vaš davatelj internetskih usluga neće ništa učiniti s ovim podacima - ali to je vrlo rijetko!

U većini slučajeva oni će ga koristiti za analizu svojih korisnika i prodaju njihovih podataka.

U gorim slučajevima mogu vas prodati vladi (ili im biti naređeno da objave podatke).

Nadalje, oni vas mogu prijaviti tvrtkama zbog ilegalnih aktivnosti kao što su bujica. Zbog toga preporučujemo našim čitateljima da koriste VPN za bujice kako bi se vaši podaci čuvali sigurno. Budući da vaš davatelj internetskih usluga ne može vidjeti što radite na mreži, ne mogu vidjeti što mučite, što znači da možete voditi torrent emisije bez da se brinete o tome što ćete biti uhvaćeni.

Kako sa svog davatelja internetskih usluga sakriti svoje internetske aktivnosti

Tako sada znate što vaš ISP zna o vama - doslovno sve što radite na mreži.

Vrijeme je da naučite kako sakriti internetske aktivnosti od svog davatelja internetskih usluga.

Koristite VPN

VPN (virtualna privatna mreža) pruža šifriranu mrežnu vezu putem javne mreže, stoga štitite vašu IP adresu od znatiželjnih očiju.VPN

To je možda najsigurniji način da sačuvate svoju privatnost i pregledavate online bez davanja internetskih usluga i evidentiranje mrežnih aktivnosti.

Tamo su besplatne VPN usluge vani, ali imajte to na umu možda ne vrijede riskirati, jer njihov prihod ne ovisi o tome da ćete biti anonimni i sigurni na internetu.

Međutim, VPN usluge koje zahtijevaju plaćanje sigurno će vas čuvati i biti privatne, kao što ih ugovor obvezuje na to.

Ovdje možete vidjeti popis najboljih vpn usluga koje smo izabrali iz širokog izbora da bismo vam ponudili zaista najbolje od svih.

Koristite proxy

Proxy je sličan VPN-u, ali će samo zaštititi promet internetskog preglednika.
proxy

Međutim, proksiji često nisu stopostotno sigurni za upotrebu. Domaćin proxy poslužitelja može vidjeti vašu IP adresu i promet koji prolazi kroz proxy.

Javni proxyji, baš kao ni besplatni VPN-ovi, nisu sigurni uopće, kao što ih bilo tko može pokrenuti, spori su i nemate razloga vjerovati operateru koji vodi proxy.

Umjesto javnih punomoćnika, preporuča se korištenje privatnih proxyja jer su brži i sigurniji. Za detaljniju analizu proxyja, pročitajte naš vodič za proxy poslužitelj i saznajte više o razlikama i sličnostima između proxyja i VPN-ova..

Pregledajte s Torom

Tor je drugačija vrsta preglednika. Djeluje usmjeravanjem vaše veze kroz više čvorova.

Zbog toga se zove Tor - usmjerivač luka. Vaš promet prolazi kroz više slojeva poput luka.

Potpuno je besplatno i zaštitit će vaše aktivnosti pretraživanja interneta. Mnogi ljudi koriste VPN i Tor zajedno za bolju sigurnost i privatnost. ako to želite učiniti, trebat će vam Torn VPN jer ne rade svaka usluga s Torom.

Nažalost, za razliku od VPN-a, on će samo zaštititi vaše aktivnosti pregledavanja interneta. Nadalje, to će vam ozbiljno ometati brzinu interneta.

Kako torent bez znanja vašeg davatelja internetskih usluga

Preuzimanje sadržaja s Interneta može se činiti vrlo jednostavnim i bezopasnim, iako ponekad jest, postoje sigurnosne mjere koje biste trebali uzeti u obzir prije nego što bilo što preuzmete. To se posebno odnosi na bujice sadržaja. Torrenting sam po sebi nije ilegalno. Međutim, postoje materijali zaštićeni autorskim pravima koji se ne smiju preuzimati bez plaćanja.Anonimna bujica

Može vam se dogoditi problem da preuzmete sadržaj zaštićen autorskim pravima, a kako biste izbjegli da se zaštitite, koristeći se nekim metodama i uslugama za skrivanje IP adrese.

Imajte na umu da ProPrivacy.com ne podržava i ne potiče ilegalne bujice ili ilegalne mrežne aktivnosti. Preporučujemo da umjesto toga preuzmete besplatni pravni sadržaj, a ako vas zanima gdje možete pronaći sjajne stvari besplatno, ovaj je članak o besplatnim legalnim torrent stranicama zlatni rudnik za vas.

Kako se sakriti od svog davatelja internetskih usluga: zaključak

Što god radite na Internetu svoj davatelj internetskih usluga i u osnovi bilo tko ga može vidjeti. Možda želite da sakrijete stvari ne zato što su protuzakonite ili ako s njima ima išta posebno loše, ali jednostavno ne želite da cijeli svijet o tome zna.Kako se sakriti od zaključka svog davatelja internetskih usluga

To je kada usluge privatnosti su od pomoći. Najsigurniji izbor je svakako komercijalna VPN usluga, međutim, danas možete birati između drugih različitih usluga koje pomažu da ostanete sigurni i privatni na internetu.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me