Nije uvijek moguće instalirati VPN softver izravno na Smart TV. Međutim, ako vaš Smart TV može pristupiti trgovini Google Play (Android Smart TV-ovi), možete instalirati VPN aplikaciju (za vašeg davatelja usluga) izravno na vaš pametni televizor. Ovo je najbolji način povezivanja pametnog televizora, pa koristite ovu metodu ako možete. Imajte na umu da to ne može učiniti svaki Smart TV pa ćete se morati obratiti proizvođaču.


Ako vaš SmartTV može pristupiti Google playu, slijedite ove korake:

Ako imate Android TV, slijedite korake u nastavku za instaliranje Android TV VPN-a.

 1. kupnju VPN pretplate, preporučujemo 5 najboljih VPN-ova za Smart TV na dnu ovog članka.
 2. Preuzmite softver i instalirajte Android klijent (.APK datoteku) na Android pametni televizor.
 3. Prijavite se pomoću vjerodajnica od kada ste se pretplatili.
 4. Pokrenite aplikaciju na Smart TV-u i povežite se s poslužiteljem.

To je to: vi se pretvarate da ste u drugoj zemlji i da možete pristupiti sadržajima iz te regije! Vaša privatnost je zaštićena i zahvaljujući VPN enkripciji.

Je li velika utakmica između Ruiz i Joshua nije dostupna u vašoj zemlji?

Ako se bojite da ćete propustiti najiščekivaniji boksački meč 2020. godine, jednostavno slijedite ProPrivacy vodič za gledanje utakmice Ruiz-Joshua-a i VPN-a te ćete moći biti svjedoci pokušaja da Anthony Joshua osvoji WBA (Super ), IBF, WBO i IBO titule u teškoj kategoriji svjetskog prvaka Andyja Ruiza u ovom visokom ulozi.

Povezivanje putem računala ili prijenosnog računala

Većina vlasnika Smart TV-a odlučuje spojiti televizor na svoje računalo putem ethernet kabela. To im omogućuje dijeljenje internetske veze na računalu (više o tome kasnije). Ovo je učinkovit način korištenja VPN-a za deblokiranje ograničenog sadržaja na Smart TV-u. Na primjer, pomoću VPN-a možete deblokirati Youtube videozapise ograničene u vašoj zemlji i deblokirati usluge streaminga blokirane / ograničene u vašoj zemlji. Bilo koji Smart TV koji ne dopušta izravno instaliranje Appsa morat će koristiti ovu metodu (ili VPN usmjerivač).

Dijeljenje VPN veze u sustavu Windows

 1. Provjerite je li vaše računalo spojeno na vašu VPN uslugu. Ako se još niste pretplatili na VPN, pogledajte naših 5 najboljih VPN-ova za članak o pametnoj televiziji. Preporučujemo NordVPN jer on ima sve što je potrebno za strujanje više sadržaja u HD na pametnom televizoru.
 2. Spojite SmartTV na PC pomoću Ethernet kabela.
 3. Otvorite Centar za mrežu i dijeljenje na računalu (Start > Upravljačka ploča > Centar za mrežu i dijeljenje) i kliknite "Promijeni postavke adaptera".
 4. Pronađite svoju VPN vezu. OpenVPN veze obično nisu jasno označene, pa potražite vezu s opisom „TAP-Win32 Adapter V9 ′ (ili slično). Kliknite ga desnom tipkom miša i na padajućem izborniku odaberite "Svojstva".
 5. Odaberite karticu "Dijeljenje" i potvrdite okvir "Dopusti ostalim mrežnim korisnicima da se povežu putem internetske veze na ovom računalu". Zatim na padajućem izborniku odaberite "Lokalna veza" (ako na računalu imate više Ethernet priključaka, a zatim odaberite jedan na koji ste SmartTV povezali), zatim kliknite "U redu".
 6. Ponovo pokrenite SmartTV i računalo i to bi trebalo raditi ispravno.

Dijeljenje VPN veze u OSX (PPTP ili L2TP)

Dijeljenje vaše veze na OSX malo je složenije ako želite postaviti OpenVPN, ali ovaj TunnelBlick vodič će vam pokazati kako. Pokazat ćemo vam kako to postaviti pomoću PPTP ili L2TP i ugrađenog VPN klijenta.

 1. Prijavite se za VPN uslugu i postavite je prema uputama davatelja usluga. Preporučujemo NordVPN jer on ima sve što je potrebno za strujanje više sadržaja u HD na pametnom televizoru.
 2. Kad je SmartTV isključen, spojite ga na USB priključak na Macu pomoću Ethernet kabela i adaptera.
 3. U OSX-u otvorite System Preferences (Appleova ikona u gornjem desnom kutu zaslona) -> System Preferences) i kliknite na "Sharing".
 4. a) Povucite prema dolje izbornik "Dijeljenje vaše veze" i odaberite svoju VPN vezu. b) U okviru "Na računala koja koriste" označite "USB Ethernet". c) Označite "Internet Sharing" (Internet dijeljenje) i pojavit će se skočni okvir. Kliknite "Start" i (d) "Internet Sharing: On" prikazat će se zeleno kako biste obavijestili da sve radi u redu.
 5. Ponovno pokrenite SmartTV.

Metoda VPN rutera

Neki radije koriste VPN koji je instaliran na bljeskalicu. To znači da svim uređajima u njihovom domu, uključujući Smart TV, pomaže VPN veza. Ovo je izuzetno jednostavan način povezivanja Smart TV-a na VPN uslugu (i na sve ostale uređaje u vašem domu).

Iako je istina da možete usmjerivač usmjerivati ​​sami (ako je kompatibilan), to obično poduzimaju samo ljudi koji su prilično tehničar. To je zato što bljeskanje usmjerivača s DD-WRT firmwareom (ili bilo kojim drugim firmwareom treće strane rutera) može "cigla" uređaj (zaključajte ga čineći ga neupotrebljivim).

Ako imate nisku razinu tehničkog znanja, treptanje usmjerivača vjerojatno nije za vas. Srećom postoje tvrtke koje nude unaprijed plaćene rute i usmjerene rutere koji omogućuju jednostavno postavljanje plug-and-play - Flashrouters je sjajan primjer.

Neke VPN usluge (na primjer, NordVPN, sami prodaju unaprijed trepnute usmjerivače).

Unaprijed treperi usmjerivači

Jedna značajna prednost korištenja fleševanog usmjerivača je da će svi vaši uređaji povezani s internetom (uključujući igraće konzole, telefone iPhone i Android i, naravno, vaš SmartTV) imati koristi od povezivanja na VPN kada se povežu putem usmjerivača..

Većina VPN-ova može se kupiti unaprijed postavljena na usmjerivač na trećim proizvođačima Flashrouters. Postoje dvije glavne vrste treperi usmjerivača: DD-WRT i Tomato. DD-WRT je najpopularnija opcija, jer se radi o najprilagodljivijoj vrsti bljeskalice. Kliknite na veze da biste dobili detaljnije informacije o ovim vrstama usmjerivača.

Prednost upotrebe fleširanog usmjerivača je ta što automatski koristi VPN uslugu bez obzira na uređaj koji spajate na vašu WiFi mrežu. Također može pomoći u smanjenju broja mrežnih kabela koji koristite i napraviti to tako da se ne biste trebali igrati okolo s mrežnim postavkama vašeg računala. Također nije važno je li vaše računalo blizu vašeg SmartTV-a.

DD-WRT usmjerivač

Potpuni popis kompatibilnih usmjerivača možete pronaći na web-mjestu DD-WRT, gdje možete pronaći i informacije o instaliranju i konfiguriranju DD-WRT. I kliknite ove veze za vodiče o postavljanju PPTP-a i OpenVPN-a.

Usmjerivač rajčice

Potpuni popis kompatibilnih usmjerivača može se naći na web mjestu usmjerivača rajčice, oni također imaju informacije o instaliranju i konfiguriranju paradajza i vodič za postavljanje OpenVPN-a.

5 najboljih VPN-ova za korisnike pametne televizije

Kreditna slika naslova: Andrey_Popov / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me