Linksys N300 v2 je vrlo jeftin usmjerivač (dostupan u paketu s Amazonom za samo 35 dolara), tako da je malo iznenađujuće što ne pukne s onim vrstama značajki koje biste mogli očekivati ​​na vrhunskim proizvodima i ako želite USB priključci, dvopojasni 5 GHz prijem, procesorska snaga ili bilo koje druge simpatične značajke koje se nalaze na mnogim modernim usmjerivačima onda biste trebali potražiti drugdje.


To je rečeno, i iako je pod naponom, svoj posao osnovnog usmjerivača radi savršeno dobro, a što je najvažnije za nas, budući da je ispunjen DD-WRT, on se može koristiti kao VPN čvorište za sve vaše internetske veze uređaji.

N300 je prilično pametan, ali neuvjerljiv klin od crne plastike s 5 Ethernet priključaka (1 x ulaz, 4 x izlaz), utičnicom i gumbom za resetiranje postavljenim na donji rub jedinice (tako da ne možete vidjeti portovi kad se prikazuju odozgo). Dizajniran je da bude postavljen ravno na površinu i ne može biti vertikalno ili zidno postavljen, a dvije antene su unutarnje, tako da ništa ne štrči iz kućišta. Nema prednjih ili gornjih svjetala statusa, a jedine su LED žarulje na LAN priključcima.

Kako postaviti Cisco usmjerivač DDS-WRT Cysco Linksys

Ustati i trčati je smiješno jednostavno. Upravo smo isključili modem / usmjerivač, uključili N300 i priključili se na modem / usmjerivač pomoću isporučenog Ethernet kabela, uključili modem / usmjerivač, zatim uključili N300 i ta-da! - sve je uspjelo. Nismo krivi Flashrouters, ali kupci koji nisu iz SAD-a trebaju biti svjesni da je utikač koji je isporučen uz našu jedinicu američke vrste, tako da ne zaboravite osigurati da imate međunarodni adapter (na sreću!).

Iako upute preporučuju korištenje ožičene veze dok sve nije ispravno postavljeno, ovo je za nas bilo pomalo nezgodno, pa smo tek krenuli naprijed i povezali naše Windows računalo putem WiFi-a i uopće nisu naišli na probleme..

Nakon što ste povezani, prvo što želite učiniti je posjetiti stranicu za postavljanje usmjerivača. Uključene upute su samo u tekstu, ali sve je jasno objašnjeno.

Promjena mrežnog imena i postavljanje sigurne lozinke glavni je prioritet, a to je vrlo jednostavno učiniti.

Je li Cisco Linksy usmjerivač pouzdan?

Usmjerivač je prolazio kroz tempo u njegovoj konfiguraciji 'izvan okvira' pomoću naše 20 MB / s širokopojasne veze. Usmjerivač je bio povezan sa standardnim Netgear VMDG280 Wireless N modemom / usmjerivačem (isporučuje naš ISP, Virgin Media).

Spojen izravno na naš kućni modem / usmjerivač (tj. Nije spojen na N300)

Povezano putem N300

Brzi testovi temeljeni na treningu, poput onih sa Speedtest.net-a, nisu uvijek najpouzdaniji pokazatelji stvarnih performansi, pa smo za tbbMeter softver ThinkBroadbanda izmjerili koliko je vremena potrebno za preuzimanje datoteke od 100 MB:

Kad nije spojen na usmjerivač

Kad je spojen na usmjerivač

Rezultati tbbMeter sugeriraju da je N300 možda sporiji od usmjerivača dionica našeg davatelja internetskih usluga, dok su rezultati speedtest.net-a zapravo pokazali porast brzine. Također smo izvršili neka ispitivanja (vrlo neznanstvena) dometa i otkrili da je snaga signala N300 približno ista kao kod našeg mrežnog usmjerivača / modema.

WiFi performanse na svim usmjerivačima mogu se poboljšati korištenjem programa kao što je inSSIDer za analizu smetnji signala, omogućujući vam odabir najboljeg kanala za vaše područje.

Proizvođač navodi da je N300 prikladan za spajanje do 3 uređaja istovremeno. Pokušali smo se povezati sa svime što smo mogli dobiti tijekom pisanja ove recenzije (7 uređaja, uključujući pametni televizor) i nismo naišli na probleme ili usporavanja.

Korištenje VPN-a s usmjerivačem Cisco N300

Jedan od glavnih razloga za dobivanje DD-WRT fleširanog usmjerivača (a onaj za koji smo ovdje ProPrivacy očito nas najviše zanima) je taj što svi uređaji koji su na njega povezani mogu imati internetske veze usmjerene putem VPN poslužitelja. Pojedinosti postavljanja razlikuju se od pružatelja VPN-a, ali na PIA smo se povezali bez (previše) velikih problema.

Kao da je magijom, Internet misli da se nalazimo u New Yorku!

Pokretanje VPN klijenta oduzima procesorsku snagu, što N300 nažalost nedostaje, pa kako to utječe na performanse?

Pomoću usmjerivača spojen je na VPN poslužitelj u New Yorku

Povezani s VPN serverom u New Yorku pomoću Windows softverskog klijenta

Niste povezani s VPN-om (ali koristite isti speedtest.net poslužitelj u New Yorku)

Ovi rezultati pokazuju ograničenja procesora i memorije N300. Jedna od najboljih stvari o korištenju fleševanog usmjerivača je da čak i uređaji koji ne mogu normalno koristiti VPN mogu imati koristi od toga.

Naš pametni televizor sada može pristupiti geo-ograničenim uslugama poput Hulu (dostupno samo u SAD-u)

Zaključak

Bez sumnje, N300 je pod naponom, i iako je njegova uspješnost bez VPN-a otprilike jednaka našem mrežnom usmjerivaču / modemu koji isporučuje ISP, on se bori s VPN-om..

No, N300 v2 izgleda dobro i lako ga je podesiti, a kao jeftino i veselo rješenje za povezivanje svih kućanskih uređaja pomoću VPN-a djeluje, samo nemojte očekivati ​​da će takav jeftini usmjerivač odgovarati brzini VPN-a koji vaš brzi kvadratura -core zvijer računala može upravljati ...

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me