gpuShack je tvrtka koja je posvećena pomoći prosječnom narodu da uđe u svijet GPU rudarstva, posebno ZCash, Monero i Ethereum. Da biste to učinili, pruža sve od hardvera do softvera, a ja ću sve to opisati u ovom pregledu. Međutim, njegova ključna prodajna mjesta su GPU rudarski uređaji i njihov jedinstveni operativni sustav - ethOS. Budući da je ethOS tako fantastičan dio firmwarea, to sam uglavnom napravio na etOS pregledu. Nemojte me krivo shvatiti, ostali su aspekti gpuShacka također sjajni, ali ethOS je njihov vodeći brod i s pravom je tako.


gpuShack Proizvodi i cijene

gpuShack nudi mnogo artikala na prodaju kako bi vam pomogao u eksploataciji ZCash, Monero i Ethereum. Kao što je spomenuto, etOS je njegova glavna prodajna točka i ono na što sam se usredotočio u ovoj recenziji. No, uz to, prodaje i Open-Air Frame, starter pakete, obnovljene GPU-ove i nešto manjih dodataka.

Rudarski paketi, etOS, obnovljeni GPU-i i dodatna oprema svi su velika vrijednost za novac, i iskreno nemam ništa loše za reći o njima. Iako nisam siguran zašto su preuzimanje eOS-a i verzija SSD-a iste cijene, pa ako ste u mogućnosti pričekati nekoliko dana za isporuku, možda ćete i dobiti "besplatno" SSD dok kupujete etOS. Okvir na otvorenom, međutim, druga je stvar. Iako je fantastičan komad opreme, mislim da je nešto skuplje za ono što jest, ali njegove prednosti i nedostatke pokrit ću malo kasnije.

gpuShack i etOS cijene

Sve kupnje dolaze s jamstvom, tako da možete biti sigurni da ne dobijate loše. Uz to, gpuShack nudi i jamstvo pada cijena. Ako u roku od 30 dana pronađete istu marku i model pojeftinije, dobit ćete razliku i refundirati vam 5 USD! Nadalje, stanovnici SAD-a dobivaju besplatnu dostavu. Širom svijeta to može biti i do 50 dolara + carina, stoga obavezno usitnite neke brojeve ili ćete možda preplatiti. Povrh svega, oni nude popust od 25 USD ako plaćate putem Bitcoina, a čak možete i trgovati u svojim starim GPU-ima za popust!

U cjelini, gpuShack dobiva mjesto na cijenama i drago mi je što vidim da čak 1-2% profita doniraju u dobrotvorne svrhe.!

Kako izgraditi Ethereum rudarsko postrojenje

Nijedno postavljanje Ethereumove rudarske instalacije ne bi bilo potpuno bez demonstracije svega na djelu. Zato uživajte u našem videu o tome što je to kao sastavljanje rudarske opreme pomoću gpuShack okvira na otvorenom, postavljanja ethOS-a i zatim otkopavanja.

Ethereum rudni okvir s otvorenim zrakom

Pa počnimo s onim što jest. To je okvir koji vam omogućuje brzo sastavljanje rudarske opreme. Sadrži sjedište vašeg PSU-a, brzo i sigurno postavljanje na vašu matičnu ploču i mjesto za vaše GPU-e s naslonom kako bi se spriječilo da se slijevaju (tipična situacija s kućnim uređajima). Iskreno, cijelu opremu možete sastaviti u roku od 30 minuta ako imate sve dijelove. Nadalje, ako koristite etOS, možete rudariti za samo 60 minuta. Povrh toga, može se slagati, pa ako jednostavno možete stvoriti Ethereum / GPU rudarski toranj.

Nažalost, kao što vidite na prvom snimljenom uređaju na gornjoj slici, lako možete stvoriti nešto slično s komponentama iz bilo koje prosječne hardverske trgovine. Ako ste proveli daljnja istraživanja, mogli biste čak pronaći vrlo slične elemente i dalje zadržavati troškove niskim. Odobreno, ovo će trajati više vremena, ali meni je trebalo oko 4-5 sati. Na mojoj su strani čak dodali ventilatore na stražnjoj strani kako bih olakšao protok zraka i zato ljubitelji GPU-a rade sporije i tiše. Pod uvjetom, imao sam standardni problem postavljanja GPU-a vezanih kablovskim vezama.

Međutim, ako gpuShack napravi sljedeća poboljšanja, isplatilo bi se tražiti 200 dolara.

 • Ugrađen -in upravljanjem kablom. To je vrlo jednostavno za izvor i implementaciju, a višak kabliranja zbog GPU-a uvijek je problem.
 • Mjesta za ugradnju ventilatora bila bi sjajna. Ne samo da ventilatori za montažu pomažu protok zraka, već ako imate AIO vodeno hlađenje (prilagođeno ugrađenom ili poput R9 Fury), tada ne biste trebali pronalaziti rješenje za ugradnju.
 • Nešto veća dubina okvira, tako da on može primiti čak i najveće PSU-ove
 • Veća visina, ovisno o vašem PSU-u, može biti pomalo montiranje GPU-a iznad PSU-a kad se koriste vrpce rižera.

gpuShack podrška

gpuShack je očito mala tvrtka. Stoga ne treba iznenaditi da je njihova podrška ograničena na e-poštu i Twitter. Međutim, kad god sam im poslao poruku, uvijek su odgovarali u roku od 24-48 sati, čak i vikendom! Podrška je bila znalačka, korisna i nikada dosadna. Toliko, da sam od njih naučio dosta novih informacija i srećno vodio razgovor čak i kad je posao zaključen.

Također možete pronaći gpuShack / ethOS tim na mnogim rudarskim zajednicama, kao što je glavni Ethereum Mining Forum. Stoga, ako imate problema s etOS-om, tražite savjete za optimizaciju ili samo želite imati opću raspravu, onda se u zajednici možete osjećati kao kod kuće..

Povrh svega, ako koristite etOS, oni imaju IRC kanal na koji se možete povezati, a ljubazni članovi će vam probati i pomoći, ako imate bilo kakvih problema ili želite savjete za poboljšanje izvedba vašeg programa.

Kako instalirati ethOS

Prijavljivanje i preuzimanje

Prijavljivanje putem gpuShack-a nevjerojatno je jednostavno i djeluje poput bilo koje trgovine putem e-trgovine. Nakon što kupite svoj etOS, dobit ćete e-poštu s uputama za preuzimanje i to je to.

Instalacija i postavljanje

Nakon što preuzmete ethOS, morat ćete ga napisati na SSD. U bazi znanja postoje jasne upute, a ovo je, opet, završeno u roku od nekoliko minuta.

U početku ćete morati startovati s samo jednim GPU-om koji je u punoj brzini spojen na vaš primarni x16 utor. Za ovo bih preporučio korištenje PC16 riser x16 - x16. Nakon što objavi i uđete, vidjet ćete da automatski počinje rudariti.

EthOS Početna

Postavite svoje lokalne i globalne konfiguracijske datoteke onako kako smatrate prikladnima, a zatim počnite dodavati GPU-ove, jedan po jedan, osiguravajući da ga svaki put pokrećete kako biste bili sigurni da radi dobro. Ako ste hrabri ili blesavi, možete odmah dodati sve GPU-ove, ali to može dovesti do dodatnih problema s rješavanjem problema dolje.

Nadgledanje vašeg postrojenja za rudarstvo ethereuma

Nakon što postavite instalaciju, morat ćete je nadzirati. Pogotovo ako je izvan mjesta. Nažalost, za razliku od Windowsa, ne možete instalirati Team Viewer da nadgleda vaše programe. No dostupne su dvije druge metode: SSH i nadzor web stranica.

Pomoću SSH-a možete se izravno prijaviti u svoj program i upravljati svim postavkama od tamo te izvršavati naredbe kao da ih redovito koristite. Potpune upute za postavljanje dostupne su u njihovoj bazi znanja.

etOS SSH pristup

Opskrbit će vam se i vezom koja omogućava pregled svih vaših programa putem interneta i nadzor nad njihovim osnovnim statistikama. Sjajan primjer je Virosas ', koji je temeljni član etOS zajednice.

mrežno praćenje etOS-a

Optimiziranje programa

Nakon postavljanja i izvođenja programa, sada je vrijeme za optimizaciju. Iako pokrivam puno više savjeta, trikova i optimizacija u našem vodiču za Ethereum Mining, operacijski sustav ethOS ima ugrađenu vrlo praktičnu naredbu za overklokiranje.

 1. Otvorite novu instancu terminala
 2. Upišite ažuriranje kako biste pronašli jezgre i memorijske satove vaših GPU-a. Ako su svi vašem GPU-u isti model, vaš će zadatak biti lakši jer pomoću globalnih naredbi možete postaviti varijable, a morat ćete pokrenuti i manje testova stabilnosti..
  Na primjer, naši RX480-ovi imaju jezgru jezgre od 1266Mhz i memorijski sat 2000Mhz.
 3. Povećajte svoj Core sat za 10Mhz unošenjem donjeg retka u svoju config datoteku (s MHz brojem zamijenite onim što je relevantno za vašu programsku opremu):
  globalcore: 1276
 4. U vašem terminalu pokrenite putconf && ethos-overlock za primjenu promjena. Za gledanje rezultata koristite show rudar. Ako instalacija traje dobro razdoblje bez stabilnosti ili problema s toplinom, prijeđite na sljedeći korak
 5. Povećajte svoj memorijski sat za 10Mhz unosom donjeg retka u vašu config datoteku:
  globalmem: 2010
 6. Opet pazite na stabilnost. Ponavljajte korake 3 do 5, sve dok se sustav ne sruši.
 7. Ako se sudarite, resetirajte izvorne satove i 24 sata pazite na stabilnost kako biste osigurali da nije došlo do grešaka u hardveru.
 8. Ako nema hardverskih pogrešaka, postavite brojeve zadnjih sati koji su bili zadovoljni kao cilj.
 9. Tijekom postupka obavezno postavite i postavke globalfan i maxgputemp.

ethOS vs PiMP OS

Tu je i drugi OS, posvećen brzom i jednostavnom rudarstvu - PiMP. To je Prijenosna platforma za trenutno rudarstvo - prije nego što uđete bilo kakve smiješne misli u glavu. PiMP je jeftiniji za nekoliko dolara, ali zamišljen je kao svestrana rudarska platforma. Iako imaju i primjere konfiguracija, s obzirom da možete minirati bilo što s tim, može potrajati malo više vremena i gnjavaže za postavljanje. Ako ne planirate iskopati najrazličitije kovanice (ili barem testirati), preporučio bih da se držite ethOS-a.

Zaključak

volio sam

 • Brzo i jednostavno podešavanje
 • Radi ono što piše na limariji
 • Visokokvalitetna podrška i upute
 • Fantastični alati za nadzor
 • Rudnik bazena bez plaćanja zahvaljujući Alpereumu!

Nisam bila sigurna u to

 • Okvir bi mogao napraviti neka poboljšanja koja su vrijedna njegove cijene

mrzio sam

 • Ništa

U cjelini, gpuShack je fantastična mala tvrtka, a za etOS nemamo ništa drugo osim hvale. Ako razmišljate o pokretanju vlastite rudarske postrojenja ili GPU rudarske farme, ne biste trebali bez nje!

Ako imate svoju recenziju gpuShack, javite nam se u komentarima.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me