Priznajmo: neke su stvari neugodnije od vaše povijesti Google pretraživanja. Zbog toga periodično brišete povijest preglednika u slučaju da netko zatraži korištenje vašeg računala, samo da biste saznali da je vaša najnovija pretraga "tajanstveni crveni udar na ruku" i da je forum za zaljubljenike u zmajeve, prve web stranice koje se pojavljuju kada upišu pismo "k".


Ako očistite povijest preglednika, te stvari možete zadržati kao svoju malu tajnu?

pogrešno.

Što ako vam kažemo da brisanje povijesti preglednika zapravo ne briše vašu povijest pretraživanja Googlea? To brisanje povijesti preglednika uklanja samo ono što je pohranjeno na vašem osobnom računalu i ni na koji način ne utječe na povijest koju je Google pohranio na njihove poslužitelje?

Još gore, što ako vam kažemo da Google ima povijest pretraživanja ljudi pohranjenu još od 2005. godine?

Da, rekao sam "2005".

Pustite da to potone na minutu.

Jeste li završili s groznim vraćanjem svih neugodnih stvari za kojima ste tada vjerojatno tražili? Dobro. Zatim pređimo na ovaj konačni vodič s ProPrivacy.com o tome kako trajno izbrisati svoju povijest pretraživanja Googlea kako biste mogli ukloniti veliki dio digitalnog otiska, poboljšati internetsku privatnost i - hvala bogu - riješiti se tih prezira - vrijedne pretrage zauvijek.

Kako preuzeti svoju Google Web povijest prije brisanja

Iako je ne postavljaju, Google ima značajku koja vam omogućuje preuzimanje cijele povijesti pretraživanja prije nego što je izbrišete. Iako se u početku ovo može činiti prilično neobičnom značajkom, ona djeluje izvan sentimentalnosti, o čemu ću detaljnije istražiti u ovom vodiču. Za sada su sljedeći jednostavni koraci koje morate slijediti da biste preuzeli i spremili svoju Google povijest pretraživanja:

 1. Dođite do stranice Moja aktivnost vašeg Google računa.
 2. Kliknite okomitu elipsu u gornjem desnom kutu, a zatim kliknite na "Ostale Google aktivnosti."
  Google arhiva
 3. Pomičite se prema dolje dok ne dođete do teme "Preuzmite svoja prethodna pretraživanja." Klik "Stvorite arhivu."
 4. Odaberite podatke koje želite uključiti. Sve automatski odabire, ali ako samo pretražujete, možete ga pronaći četvrtoga od dna.
 5. Prilagodite svoj arhivski format. Neobvezna vrsta datoteka je .zip, .tgz i .tbz, dok veličina vaše arhive može biti 1 GB, 2 GB, 5 GB, 10 GB ili 50 GB.
 6. Odaberite željeni način isporuke. Možete ga poslati kao vezu za preuzimanje putem e-pošte ili alternativno dodati na Disk, Dropbox ili OneDrive.
 7. Klik "Stvorite arhivu." Provjerite sigurnosnu kopiju e-pošte ili na mreži kako biste provjerili je li arhiva primljena.

Kako izbrisati i onemogućiti svoju povijest pretraživanja Googlea

Sada kada je vaša povijest pretraživanja Googlea sigurno spremljena u e-poštu ili internetsku sigurnosnu kopiju, konačno možete pokušati izbrisati i onemogućiti funkciju. Vodimo vas kroz svaki postupak, korak po korak, u dva odjeljka u nastavku.

Izbrišite svoju Google povijest

Da biste očistili zapise aktivnosti, slijedite ova četiri koraka:

 1. Vratite se na stranicu Moja aktivnost. Kliknite okomitu elipsu i odaberite "Izbriši aktivnost korisnika."izbriši Google povijest pretraživanja
 2. U "Izbriši po datumu," Odaberi "Cijelo vrijeme."
 3. U odjeljku izravno ispod ostavite "Svi proizvodi" odabran. Ako želite izbrisati samo nešto određeno, to možete učiniti u ovom padajućem izborniku. U skladu s tim, toplo vam preporučujemo da izbrišete sve!
 4. Klik "IZBRISATI". Klik "u redu" na sljedećoj stranici na upit Googlea da ponovno razmotri.

Ako bude uspješno, više ne biste trebali vidjeti zapisnike na stranici Moja aktivnost.

Onemogući Google evidentiranje aktivnosti

Da Google ne bi pratio bilo koju vašu buduću aktivnost na svojoj tražilici, onemogućite njihovu sposobnost to slijedeći ove korake:

 1. Vratite se na stranicu Moja aktivnost. Kliknite okomitu elipsu i odaberite "Kontrole aktivnosti."onemogući Googleovo prikupljanje podataka
 2. Prstom povucite plavi prekidač "mreža & Aktivnost u aplikaciji" nalijevo.
 3. Pojavit će se skočni prozor koji kaže "Pauzirajte web & Aktivnost u aplikaciji?". Pažljivo pročitajte dane podatke, a zatim kliknite "PAUZA."
 4. Ako uspije, prijeđite na "mreža & Aktivnost u aplikaciji" bit će siva i jasno će reći da je aktivnost zaustavljena.
 5. Ako se pomaknete prema dolje po stranici, prikazat će vam se opcije za pauziranje "Povijest lokacije," "Informacije o uređaju," "Glas & Audio aktivnost," "Povijest pretraživanja YouTubea," i "Povijest gledanja na YouTubeu." Ako su prekidači sivi, ostavite ih. Ako su plave boje, prijeđite prstom ulijevo da biste ih zaustavili.
 6. Ako budu uspješni, svi prekidači postat će sivi i jasno će reći da je aktivnost pauzirana.

Za razliku od brisanja vaše povijesti pretraživanja, onemogućavanje evidentiranja vaše Google aktivnosti može se preokrenuti. Međutim, odvraćamo naše čitatelje od toga, jer sve što stvarno izgube pauziranjem svih gore navedenih funkcija su personalizirani rezultati pretraživanja (i sva ciljana reklama koja dolazi s tim).

Zašto bih trebao očistiti svoju Google povijest?

Ako razlozi u uvodu ovog vodiča nisu bili dovoljni da vas uvjerimo da trajno izbrišete povijest pregledavanja i trebate još neke dodatne uvjerljivosti, evo ga.

Kroz vašu povijest pretraživanja, Google zna sve o vama. Poznaje svaku sliku i vezu na koju ste kliknuli, svaku web lokaciju koju ste posjetili i sve što ste ikada unijeli u njihovu pretraživač.

Upotrebom ovih podataka - koje su prikupljali i čuvali više od deset godina - oni mogu sastaviti nevjerojatno preciznu sliku o vama. To uključuje vašu dob, spol, koje jezike govorite, odakle ste, svoje hobije i interese, koju ste školu pohađali i još puno, puno više. Pomoću ovog profila mogu vam postaviti cilj za određene oglase i preusmjeriti vas na određene web stranice.

Da ne zvuči previše paranoično, ali to ide prilično daleko na orvelski teritorij. Što ako je ta ogromna količina informacija o vama ikad završila u pogrešnim rukama? Dugujete sebi da poduzmete potrebne sigurnosne mjere i osigurate da vaše internetsko pregledavanje bude što sigurnije i privatnije..

Drugi načini za poboljšanje vaše privatnosti na mreži

Brisanje povijesti Google pretraživanja samo je vrh mrežne sante privatnosti na mreži. Dok detaljno objašnjavamo kako poboljšati svoju privatnost na mreži u Ultimate Vodiču za privatnost na ProPrivacy.com, evo nekoliko savjeta veličine zalogaja koje možete oduzeti od ovog članka:

Upotrijebite anonimnu tražilicu

Google je nesumnjivo kralj mrežnih pretraživača, ali to nije jedina opcija. Ne predlažem da se poslužite Yahoo! ili Bing, ovdje. Umjesto toga, pozivam vas da potražite u tražilicama koje ne prate ili ne bilježe vaše pretraživačke aktivnosti, kao što su StartPage ili DuckDuckGo.

Izbrišite neiskorištene račune

Svi imaju stare račune s foruma, internetskih stranica za kupovinu i slično, na što su zaboravili ili odustali. Ovo je opasan potez, jer ako netko uspije provaliti u neki od ovih računa, lako bi ga mogao upotrijebiti za hakiranje na važnije račune poput vašeg Gmail ili Facebook. Kao takav, preporučujem vam da iskoristite onu Google povijest pretraživanja koju ste preuzeli (rekao sam vam da može biti korisna!) Da biste provjerili ima li web lokacija na kojima imate stare račune. Nakon toga možete ih povući i izbrisati.

Prijavite se za VPN uslugu

Jednom kada funkcija Google My Activity bude bistra i onemogućena, svojim budućim aktivnostima pretraživanja interneta možete dati dodatnu dozu sigurnosti prijavom kod pružatelja VPN-a. Dobra usluga (poput ExpressVPN ili NordVPN) koristit će vrhunsko šifriranje i staviti na raspolaganje nekoliko različitih poslužitelja širom svijeta..

Pogledajte odjeljak za dubinske VPN preglede ProPrivacy.com da biste pronašli savršen VPN za vas ili pročitajte našu stranicu o VPN-ima za početnike da biste saznali sve što trebate znati o tome što su i kako funkcioniraju..

Kako izbrisati svoju Google povijest pretraživanja zaključak

S obzirom na to da div pretraživač pohranjuje vaše podatke više od desetljeća, vrijeme je da svojoj povijesti Google pretraživanja dobro pročistite. Brisanje i onemogućavanje funkcije Moje aktivnosti ne samo da će ukloniti ciljano oglašavanje i riješiti se bilo kakvih tragova vaših neugodnijih pretraživanja, već će također uvelike poboljšati vašu internetsku privatnost. Za više informacija o tome kako pojačati svoju internetsku sigurnost, slobodno pročitajte naše vodiče. Ako imate neke vlastite savjete za dodavanje, pomozite svojim čitateljima da ih ostavite u polju za komentar ispod.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me