Vatrena vatra zaključana je u trgovini Amazon. Amazon ne dopušta potrošačima da kupuju softver u trgovini Google Play. Ovim ograničenjem vrlo je teško dobiti sadržaj na Kindle uređaju (osim stvari koje Amazon pruža). Srećom, međutim, aplikacije je moguće prebaciti na Kindle Fire (tu je vodič kasnije u ovom članku).


Iako je istina da Amazon do nedavno nije imao VPN-ove u svojoj trgovini - sada ih ima (ExpressVPN, PureVPN, IPVanish, PrivateVPN, da ih nabrojimo samo nekoliko). Međutim, ako se pretplatite na VPN za Kindle koji nema softver u trgovini, i dalje možete koristiti VPN tako da instalirate OpenVPN softver treće strane na svoj Kindle. Nakon što je instaliran, možete konfigurirati OpenVPN softver za rad s odabranim pružateljem VPN-a. Objasnit ćemo kako to učiniti kasnije u ovom vodiču.

Ako ste zabrinuti da li išta od ovoga zvuči komplicirano - opustite se, jer nije. Štoviše, ovisno o tome na koji se pretplatite VPN nalazit ćete vodič za postavljanje koji će vam pomoći u postupku! Međutim, ako ste zabrinuti zbog toga - uvijek možete komunicirati s VPN-om prije kupnje pretplate da biste dobili malo mira i osigurali da ćete dobiti svu potrebnu pomoć.

ExpressVPN, najbolji VPN za Kindle, ima detaljne vodiče za postavljanje i podršku u razgovoru 24 sata dnevno.

Ako se s tim ne želite baviti, preporučujemo da u Amazon trgovini brzo potražite VPN koji vas zanima, prije nego što se riješite problema s pretplatom..

Ako VPN ima softver na Amazon trgovini, tada možete slijediti ove jednostavne korake:

 1. Pretplatite se na svoj željeni VPN za zapaliti
 2. Otiđite u trgovinu Amazon i preuzmite VPN softver
 3. Pokrenite softver i prijavite se sa svojim vjerodajnicama
 4. Spojite se na VPN poslužitelj i započnite pristup prethodno blokiranom sadržaju.

Otvorite vodič za instalaciju VPN softvera za Kindle

Da bismo vam pomogli, pogledajmo i kako postaviti VPN pomoću treće strane OpenVPN za Kindle. Ovo je puno složenije od prethodne metode, ali omogućuje vam korištenje VPN-a koji nema softver u Amazonovoj trgovini. Jednostavno slijedite ove korake na uređaju Kindle:

 1. Povucite traku obavijesti Kindle prema dolje. Odaberi Više slijedi Uređaj i uključi "Dopusti instalaciju aplikacija iz nepoznatih izvora."
  instalirajte VPN na Kindle Fire
 2. Preuzmite ES File Explorer iz Amazon Appstore-a. Ova je aplikacija besplatna.
 3. Preuzmite instalacijski program OpenVPN na svoje stolno računalo.
 4. Spojite svoj Kindle na PC ili Mac pomoću USB vodiča, a zatim povucite i ispustite instalacijski program OpenVPN (icsopenvpn0529.apk) u mapu za preuzimanje Kindle-a..
 5. Pokrenite Kindle i pomoću ES Explorera idite do mape Preuzimanja. Dodirnite .apk datoteku i instalirajte je.
 6. Prijavite se na VPN uslugu za Kindle ako to već niste učinili.
 7. Zatim postavite OpenVPN softver na svoj Kindle pomoću konfiguracijskih datoteka OpenVPN VPN-a. Ove će datoteke dobiti dobavljač VPN-a. Da biste ih dobili na svoj Kindle, morat ćete ih preuzeti na računalo, raspakirati ih i poslati e-poštom sebi. Otvorite adresu e-pošte na zapaliti i preuzmite .ovpn datoteke. Sada ih možete uvesti iz mape za preuzimanje u softver OpenVPN. Vaša VPN imat će vodič za postavljanje koji će vam pomoći u ovom koraku!

Sideloading VPN App na zapaliti vatru

Korisnicima Amazona onemogućen je pristup Google Play Storeu. To ozbiljno ograničava ono što mogu pristupati na svom uređaju. Međutim, dobra vijest je da možete "učitavanja programa" te aplikacije na vašu Kindle Fire. To uključuje VPN aplikacije.

Da biste učitali aplikaciju, slijedite ove korake:

 1. Prije nego što možete pokrenuti bilo koju aplikaciju, morate pripremiti svoj Kindle. Za početak, prijeđite prstom prema gornjoj navigacijskoj traci i kliknite na postavke. U izborniku Postavke potražite Prijave izbornik.
 2. Upaliti Aplikacije iz nepoznatih izvora.
 3. Otvorite aplikaciju Apps za Android i potražite ES File Explorer, besplatna je aplikacija tako da je možete preuzeti bez ičega. Es File Explorer
 4. Pokrenite ES File Explorer i dodirnite Novi gumb na dnu za stvaranje nove mape. Stvorite mapu pod nazivom Aplikacije sa bočnim opterećenjem u korijenu. Ovdje ćete staviti svoje .APK datoteke.
 5. Preuzmite APK datoteku za SnapPea (Desktop-to-Android manager) izravno s SnapPea na ovoj vezi.
 6. Sada koristite SnapPea za stavljanje bilo koje druge APK datoteke koju želite instalirati u SideLoaded Apps mapu koju ste ranije stvorili.
 7. Možete otvoriti APK datoteke pomoću programa ES Explorer i instalirati ih kao i bilo koju drugu datoteku. Za potpuni vodič pogledajte ovdje.

Da biste instalirali aplikaciju koju već imate na drugom Android uređaju (koji ste, primjerice, dobili iz Google App trgovine), jednostavno napravite sigurnosnu kopiju APK datoteke na svoj Kindle. Da biste to učinili slijedite ove korake:

 1. Instalirajte sigurnosnu kopiju aplikacije & Vrati na Android uređaj.
 2. Pokrenite sigurnosnu kopiju & Vrati aplikaciju i odaberite sve aplikacije koje želite izraditi sigurnosnu kopiju s uređaja kako biste ih prenijeli u zapaliti Kindle. Pritisnite gumb Sigurnosna kopija na dnu.
 3. APK datoteke bit će pohranjene u direktorij koji je odredio sigurnosna kopija aplikacija (u našem slučaju / storage / sdcard0 / App_Backup_Restore /, provjerite postavke aplikacije da biste vidjeli što je vaš direktorij pohrane). Nakon što ih stvorite sigurnosnu kopiju, montirajte uređaj na računalo putem USB-a i kopirajte ih preko.
 4. Sada kopirajte te datoteke na svoj Kindle (na Aplikacije sa bočnim opterećenjem direktorij koji ste stvorili ranije)
 5. Kao i prije, pomoću datoteke ES Explorer pronađite APK datoteku i instalirajte aplikaciju.

Pogledajte naš članak o VPN-u za firestick ako želite znati kako instalirati VPN na firestick.

Instaliranje VPN-a na usmjerivač

Dobivanje VPN-a za DD-WRT usmjerivač puno je lakši način povezivanja vašeg Kindle s VPN serverom. VPN fleš usmjerivač automatski povezuje sve uređaje u vašem domu na VPN poslužitelj (uključujući vaš Kindle).

Svaki od pružatelja VPN-a u najboljem članku o 5 VPN-ova za zapaliti na svom web mjestu ima upute o tome kako instalirati VPN na usmjerivač. Raspon usmjerivača za koje svaki VPN zadovoljava također je naveden na svakoj web lokaciji. Prije prijave na uslugu provjerite imate li pravi proizvod i vrstu usmjerivača za VPN tvrtku.

Za kupnju spremnog bljeskalice VPN rutera možete se uputiti na stranicu Flashrouters.com.

ExpressVPN - najbolji VPN za Kindle - prodaje unaprijed trepnuti usmjerivač s VPN-om instaliranim na svojoj web stranici. Zaštitit će sve uređaje u vašem domu pomoću VPN-a.

Zaslon naslovne slike: Erlo Brown / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me