Što je OpenELEC?

OpenELEC je Linux operativni sustav (OS) koji je posebno dizajniran za reprodukciju medija. Mnogi ljudi koriste OpenELEC za pokretanje Kodija - koristeći ga kao zadano korisničko sučelje. OpenELEC je popularan jer jest "samo dovoljno operativnog sustava" da se posao obavi. Također se može brzo pokrenuti. Zbog svoje male veličine, može se pokrenuti s flash memorijske kartice ili bilo kakve minimalne postavke hardvera. Neki ga instaliraju na uređaje poput Raspberry Pi, što im omogućuje uistinu prijenosni Kodi sustav.

Nije tako teško kao što se čini

Prijenos datoteka i drugih jednostavnih zadataka u početku se mogu činiti zastrašujućim jer OpenELEC nema izvorni istraživač datoteka. Međutim, instaliranje novih spremišta i dodataka postaje prilično jednostavno nakon što savladate nekoliko jednostavnih Linux naredbi. U ovom ćemo vas vodiču provesti kroz korake za postavljanje i korištenje VPN-a na OpenELEC-u - uključujući sve naredbe koje trebate upisati.

Zašto mi je potreban VPN za Kodi?

VPN za Kodi koristan je iz više razloga. Prvo, pruža privatnost i sigurnost šifriranjem svih vaših podataka i prikrivanjem vaše stvarne IP adrese. To sprečava vašeg davatelja internetskih usluga u tome što zna što ste učinili putem interneta, a isto tako sprečava da internetski davatelji internetskih usluga u SAD-u ne mogu prodati svoje navike pretraživanja weba trećim stranama. Privatnost koju pruža VPN znači da Kodi korisnici imaju slobodan pristup bilo kojem sadržaju koji žele bez straha da će ih otkriti.

VPN također omogućuje ljudima da se pretvaraju da su u drugoj zemlji. Ovo je sjajno ako želite deblokirati sadržaj koji je obično ograničen na geo. To vam omogućuje pristup stranim sportskim natjecanjima, TV kanalima i uslugama pretplate koji inače ne bi bili dostupni na vašem Kodi sustavu.

Kako instalirati VPN na OpenELEC sustave

Da biste se povezali s VPN-om na OpenELEC sustavu, morate postaviti ručno. Softver VPN-a jednostavno ne možete preuzeti s web stranice. To ne znači da je vrlo teško - to samo znači da je potrebno malo više napora. Prvo, morate nabaviti Zomboid spremište. Evo nekoliko koraka potrebnih za instaliranje Zomboida:


 1. Za instaliranje potrebnog softvera na vaš OpenELEC sustav morat ćete ga povezati s drugim računalom putem Secure Shell (SSH) protokola. Započnite preuzimanjem PuTTY-a na to računalo. Ovo je sučelje potrebno za komunikaciju između računala i vašeg OpenELEC sustava.
 2. Nakon što se PuTTY instalira, pokrenite program i postavite Vrsta veze do SSH.
 3. Sada trebate promijeniti neke postavke na vašem OpenELEC sustavu. Na glavnoj stranici Kodija kliknite gumb ikona zupčanika. Sada kliknite OpenELECopcija s desne strane.

  Instalirajte VPN na OpenELEC

 4. Sada kliknite gumb usluge s liste na lijevoj strani. Na popisu pronađite SSH i kliknite Omogući SSH opcija. Klizač će postati bijeli kad je aktiviran - ako je siv, kliknite ga ponovo.

  Postavljanje VPN-a na OpenELEC-u

 5. Vratite se na stranicu s postavkama. Odaberite Postavke sustava opcija. Klikni na Add-ons karticu i zatim Nepoznati izvori. Kad vam kaže da korištenje softvera trećih strana može biti rizično kliknuti Da. VPN Manager koji vam treba je pouzdan, tako da ne morate brinuti. Međutim, kad završite postavljanje VPN-a, možda ćete se htjeti vratiti i isključiti kako biste osigurali da ubuduće ne instalirate nepouzdan softver..
 6. Vratite se na stranicu postavki i kliknite na Informacije o sustavu dugme. Potražite IP adresu vašeg OpenELEC uređaja i zabilježite ga. To sam odredio na snimci zaslona radi privatnosti.
  Instalirajte VPN na OpenELEC
 7. Unesite IP adresu vašeg OpenELEC sustava u polje Ime domaćina polje u PuTTY na računalu. Sada kliknite gumb Otvoren gumb na dnu programa.

  kako konfigurirati VPN na OpenELEC-u

 8. Nakon toga od vas će se tražiti da unesete svoje podatke za prijavu. Zadano korisničko ime je korijen a lozinka je openelec. Neće se prikazivati ​​zvjezdice kada upišete, ali detalje unosite ispravno. Kad unesete podatke, pritisnite gumb Enter tipka na vašoj tipkovnici. Sada ćete moći kontrolirati svoj OpenELEC sustav.
 9. Jednom kada ste povezani, unesite sljedeću tekstualnu naredbu točno onako kako je ovdje napisano:
  wget https://github.com/Zomboided/service.vpn.manager/archive/master.zip
 10. Čim je datoteka preuzeta, vratite se na svoj OpenELEC sustav i idite na početni zaslon Kodija
 11. Kliknite gumb Add-ons , a zatim slijedi ikona okvira u gornjem lijevom kutu sljedećeg zaslona.
 12. Odaberi Instalirajte iz zip datoteke i odaberite Početna mapa na sljedećem zaslonu koji se otvori. Sada odaberite master.zip. Ovo će instalirati VPN upravitelj.
 13. Nakon što se instalira VPN Manager za OpenVPN addon, u gornjem desnom kutu ekrana dobit ćete obavijest.

Kako postaviti VPN Manager za OpenVPN

Sada kada ste na svoj OpenELEC sustav instalirali VPN Manager za OpenVPN, na njemu možete postaviti svoju VPN vezu. Da biste to učinili, slijedite ove jednostavne korake:

 1. Zadržite pokazivač miša na početnoj stranici Kodi Add-ons karticu i desnom tipkom miša kliknite VPN Manager za OpenVPN.
 2. Klik postavke i s popisa odaberite svog pružatelja VPN-a. Ako se još niste pretplatili na VPN, pogledajte naših 5 najboljih VPN-ova
 3. Sada unesite svoje VPN podatke za prijavu (korisničko ime i lozinka).
 4. Odaberite VPN veze i kliknite opciju da odaberete svoj prvi željeni poslužitelj.
 5. Skočni prozor će se pokušati povezati s vašim VPN davateljem. Ako su podaci za prijavu koje ste odabrali točni, prikazat će se popis svih dostupnih poslužitelja. Možete odabrati bilo koji poslužitelj koji želite biti vaš primarni VPN poslužitelj. Možete odabrati do 10 poslužitelja kroz koje ćete se kretati. Također možete promijeniti te lokacije poslužitelja kad god želite.
 6. Sada možete testirati svoju VPN vezu. Da biste pročitali više o upravitelju VPN-a za OpenVPN aplikaciju, kliknite ovdje.

Ručno postavite VPN na VPN Manageru za OpenVPN na OpenELEC-u

Mnogi popularni VPN-ovi na tržištu automatski su dostupni na VPN Manageru (privatni pristup internetu, IPVanish, VyprVPN, nevidljivo pregledavanje VPN, NordVPN, tigerVPN, HMA !, PureVPN, LiquidVPN, AirVPN, CyberGhost, Savršena privatnost, TorGuard, HideIPVPN, VPG Neograničeno, BTGuard VPN, ExpressVPN, SaferVPN, Celo VPN.ht, TotalVPN, WiTopia, proXPN, Windscribe, VPN.ac, VPNSecure, IVPN (neprovjereno), SecureVPN.to (neprovjereno), RA4W (neprovjereno) i VPNArea (neprovjereno).

Međutim, ako se pretplatite na VPN koji nije naveden u koraku 2 "Kako postaviti VPN Manager za OpenVPN " (iznad), tada još možete ručno postaviti svoju VPN vezu. Da biste to učinili slijedite ove korake:

 1. Prvo ćete trebati preuzeti određene datoteke s web mjesta vašeg VPN-a. Te datoteke omogućuju vam povezivanje s mrežom VPN-a. Te se datoteke obično spominju u vodiču za instalaciju Linuxa koji se nalazi na vašem VPN web mjestu. Trebate a .CRT datoteka i jedna (ili više) .ovpn datoteka. Ako ne možete pronaći te datoteke, obratite se izravno njihovom VPN-u.
 2. U glavnom izborniku Kodi kliknite na ikona zupčanika u gornjem lijevom kutu.
 3. Odaberite Upravitelj datoteka opciju i kliknite Dodajte izvor.
 4. U okvir koji se pojavljuje upišite lokaciju konfiguracijskih VPN datoteka (URL vam je pružio VPN) i izvoru dodajte ime.
 5. Na stranici Kodi dodataka desnom tipkom miša kliknite gumb VPN Manager za OpenVPN dodatak.
 6. Odaberi postavke a onda je Korisnik definiran vrijednost ispod VPN usluga.

  Konfigurirajte VPN za OpenELEC

 7. Pomaknite se prema dolje i kliknite na Čarobnjak za uvoz definiran od strane korisnika opcija.

  Instalirajte VPN na OpenELEC

 8. Sada recite upravitelju VPN-a gdje pronaći datoteke vašeg davatelja usluga. Trebali su ih preuzeti na svoj Početna mapa, pa dođite tamo i osigurajte da ih sve prenesete.
 9. Upitat ćete se želite li da VPN Manager ažurira datoteke poslužitelja. To automatski popravlja sve prekinute veze. Klik Da.
 10. Nakon što čarobnjak završi, vratite se na stranicu postavki VPN upravitelja i odaberite željene VPN poslužitelje na VPN veze kartica.

Kreditna slika naslova: logotip OpenELEC

Za ostale Kodi vodiče kliknite veze ispod:

 • VPN Kodi
 • 50 najboljih dodataka Kodi Add
 • Vrhunski Kodi vodič za obožavatelje struje
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me