Postavljanje VPN-a na iPhoneu nije težak zadatak. Međutim, ovisno za koji se VPN odlučite, postoji nekoliko različitih načina. Najbolje iPhone VPN usluge imaju prilagođene aplikacije koje se mogu preuzeti bilo iz iTunes trgovine ili sa VPN web stranice. Preuzimanje i instaliranje ovih VPN-a isto je kao i instalacija bilo koje druge aplikacije. Međutim, da vas prođemo kroz postupak napisali smo ovaj vodič.

Neki VPN-ovi nemaju prilagođeni VPN softver (poznat kao VPN klijent) za iOS uređaje. Međutim, velika većina VPN pruža pretplatnicima pristup konfiguracijskim datotekama OpenVPN (.ovpn datoteke). Ove se datoteke mogu koristiti s izvrsnim softverom OpenVPN Connect treće strane.

OpenVPN Connect je VPN klijent koji su napisali programeri OpenVPN protokola. Ovo je najsigurniji VPN protokol na raspolaganju. Instalacija OpenVPN Connect i uvoz .ovpn datoteka izuzetno je jednostavna i uopće ne morate imati puno razmišljanja. Međutim, kako bismo vam pomogli, uključili smo vodič kasnije u ovom članku.

Kako postaviti VPN aplikaciju na iPhoneu

Da biste postavili VPN aplikaciju na iPadu, postavili VPN na iPhoneu ili postavili VPN na bilo kojem drugom iOS uređaju, slijedite ove jednostavne korake:

 1. Odaberite VPN s liste najboljih iOS VPN usluga.
 2. Idite na web mjesto VPN-a klikom na vezu i pretplatite se na vaš omiljeni iOS VPN. U ovom primjeru koristili smo ExpressVPN. Zapamtite, godišnja pretplata uštedjet će vam mnogo novca.
 3. Nakon pretplate, Prijavite se pomoću vjerodajnica i zaporke koje ste unijeli prilikom pretplate.ExpressVPN za iPhone
 4. Dodirnite Moj račun ili Preuzimanja ovisno o VPN-u. Alternativno, možete dobiti mogućnost da kliknite "Postavi ExpressVPN" (ili na koji se VPN pretplatili).
 5. Sada ćete biti preusmjereni na stranicu za postavljanje iOS-a.

  Odaberite "Preuzmi iz trgovine aplikacija". Sada ćete biti preusmjereni na VPN softver. Instalacija je jednostavna, stoga slijedite upute na zaslonu. Tijekom postavljanja vaš iOS uređaj može od vas tražiti lozinku vašeg uređaja, unesite ga ili upotrijebite dodirni ID i kliknite dozvoli.ExpressVPN za iPhone


 6. Nakon što instalirate iOS VPN aplikaciju, pokrenite softver. Trebat ćete ponovo unijeti svoje vjerodajnice.
 7. U vašem VPN izborniku, odaberite Postavke (obično u jelovniku hamburgera ili zdjelice).
 8. Odaberite željeni VPN protokol

  . Preporučujemo da koristite Open VPN enkripcijski TCP ili UDP. UDP je najbolji za strujanje. Ako to nije dostupno, odaberite Protokol tuneliranja drugog reda (L2TP) / Sigurnost internetskog protokola (IPSec) ili IKEv2. Oba su protokola snažna. Nemojte koristiti protokol tuneliranja od točke do točke (PPTP), jer PPTP nije siguran.VPN protokol za iPhone

 9. Konačno, odaberite VPN poslužitelj s popisa

  lokacija poslužitelja i kliknite Poveži.ExpressVPN za iPhone

 10. Nakon uspostavljanja VPN veze, vaš iPhone / iPad VPN prikazat će vam da je veza omogućena na ekranu. Vaša IP adresa je sada VPN i vaši su podaci sigurni, pa možeš pristupiti bilo kojoj web stranici koju želite.

Neki VPN-ovi imaju značajku automatskog pokretanja i značajku automatskog povezivanja. Ako želite zadržati svoju VPN aktivnu svaki put kada koristite Internet, odaberite ove opcije u postavkama VPN-a. Alternativno, jednostavno pokrenite aplikaciju ručno svaki put kada je želite koristiti, odaberite poslužitelj i kliknite Poveži.

Izrazite VPN za iPhone

Najbolji VPN protokol za iPhone

Na iOS-u je dostupan niz protokola šifriranja:

 • PPTP - pruža manje sigurnosti i privatnosti, ali je brz.
 • L2TP / IPSec - jača sigurnost od PPTP-a, ali još uvijek nije savršena.
 • Internet Key Exchange inačica 2 (IKEv2) - najrašireniji protokol za iOS VPN klijente. Sigurna je, ali ne tako snažna kao Open VPN.
 • OpenVPN - open source i visoko siguran protokol. Ovaj protokol omogućava vojno šifriranje ako se pravilno provodi. Svi VPN-ovi za iOS u ovom članku pružaju ga sigurno implementiran. Ponekad je potrebno preuzeti softver treće strane Connect. To je vrlo jednostavno i omogućiti vam da koristite OpenVPN ako želite. Za upute o tome kako ručno postaviti VPN, pogledajte moj vodič u nastavku.

Niste sigurni koju enkripciju koristiti? Pogledajte našu Ultimate vodič za šifriranje za više informacija.

Konfiguriranje OpenVPN-a na iPhoneu

Ponekad je potrebno postaviti VPN pomoću treće strane OpenVPN Connect na iOS uređaju. Ako OpenVPN šifriranje nije dostupno u VPN-ovom prilagođenom iOS softveru, trebat ćete preuzeti softver drugog VPN klijenta. To je vrlo jednostavno:

 1. Preuzmite aplikaciju OpenVPN Connect

  .OpenVPN za iPhone

 2. Instalirajte softver na svoj uređaj.
 3. Dođite na web mjesto svoje VPN i preuzmite konfiguracijske datoteke OpenVPN (.OVPN datoteke). To ćete obično trebati učiniti na računalu jer su komprimirani. Te će se datoteke nalaziti u području za preuzimanje gdje ste dobili VPN softver. Ako uopće imate problema s pronalaženjem ovih datoteka na web mjestu vašeg VPN-a, jednostavno pitajte njihov tim za podršku. Preuzmite konfiguracijske datoteke za poslužitelje koje želite koristiti.Konfiguracija VPN-a za iPhone

 4. Raspakujte datoteke i pošaljite ih e-poštom sebi (kako biste ih mogli otvoriti na svom iPhoneu). Otvorite e-poštu na svom iPhoneu i preuzmite datoteke na svoj uređaj da biste ih koristili u aplikaciji.
 5. Otvorite aplikaciju Connect i kliknite na Uvezi. U koraku četiri odaberite datoteke koje ste spremili na uređaj.Otvorite VPN za iPhone

 6. Nakon što su datoteke uvezene, kliknite na poslužitelj na koji se želite povezati i utipkajte svoje korisničko ime i lozinku.OpenVPN za iPhone

 7. Kad se aplikacija poveže, uređaj je zaštićen šifriranjem, a vaša IP adresa je udaljenog poslužitelja.
 8. Sada sve što trebate učiniti je pokrenuti aplikaciju Connect i povezati se s poslužiteljem kad god želite koristiti svoj VPN. Zaporka bi se trebala automatski spremiti u aplikaciju za povezivanje da je ne biste trebali ponovno unositi svaki put.

Upamtite: vaš VPN će imati vlastiti vodič za to. Ako ga želite koristiti, zatražite korisničku podršku da vas poveže s tim vodičem ili potražite odjeljak s FAQ-om na web mjestu. Taj će vodič biti specifičan za VPN na koji ste se pretplatili. Međutim, imat će iste korake koji su ovdje navedeni.

Kako testirati VPN za iPhone

Ovdje na ProPrivacy.com redovito testiramo VPN-ove da provjerimo njihovu izvedbu. To znači da možete pročitati o njihovoj brzini i ukupnom učinku na njihovim pojedinačnim recenzijama. Međutim, potpuno razumijemo ako želite sami provjeriti izvedbu VPN klijenta. Da biste to učinili, jednostavno prijeđite na ovu web stranicu kako biste testirali brzinu interneta sa i bez VPN-a.

Najbolje je odabrati testni poslužitelj u vašoj blizini. Zatim kliknite "kombinirani test." Ovo će testirati brzinu prijenosa i preuzimanja. Ne zaboravite provjeriti svoje brzine sa i bez VPN-a za usporedbu razine performansi.

Kako izbrisati VPN sa svog iPhonea

Uklanjanje VPN-a s uređaja isto je kao i brisanje bilo koje druge aplikacije iz Apple trgovine. Jednostavno ga odaberite na zaslonu svojih aplikacija i izbrišite. Da biste bili sigurni da na uređaju još uvijek nema dugotrajnog VPN profila, slijedite ove korake:

 1. Otvoren postavke.
 2. Kliknite na Općenito, zatim se pomaknite prema dolje i odaberite Profil.
 3. Odaberi Profil konfiguracije VPN-a.
 4. Nakon otvaranja vašeg VPN profila konfiguracije, kliknite Izbriši profil.
 5. U skočnom prozoru tražit će vas potvrda.Kliknite Izbrisati.

Datoteka profila sada će također biti uklonjena s vašeg iOS uređaja.

Zaslon naslovne slike: Chayantorn Tongmorn

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me