Postoji nekoliko različitih načina za pristup američkom Netflixu na pametnom televizoru. Ali ako nemate pristup usluzi Android App Store sa svog televizora, onda stvari mogu biti malo teže. U ovom ćemo vas članku voditi kroz korake za postavljanje VPN-a za gledanje američkog Netflix-a vašeg pametnog televizora pomoću tri različite metode.


Da biste započeli s niže navedenim metodama, trebat će vam Smart TV, pretplata na Netflix i pretplata na VPN uslugu koja radi s Netflixom..

Kako mogu dobiti američki Netflix na pametnom televizoru?

Postoje tri različita načina na kojima možete gledati Netflix na pametnom televizoru. Da biste pogledali korake svake metode, jednostavno kliknite dolje navedene veze.

 1. Koristite VPN usmjerivač
 2. Koristite uređaj sa sustavom Android - Android TV ili Fire Stick
 3. Dijelite Windows vezu sa svojim pametnim televizorom
 4. Koristite Smart DNS uslugu

Kako gledati Netflix na Smart TV-u pomoću VPN usmjerivača

Korištenje VPN rutera je vjerojatno najjednostavniji način gledanja američkih Netflixa na vašem pametnom televizoru. Većina pristojnih usmjerivača ovih dana može se konfigurirati za rad s gotovo bilo kojom VPN uslugom. Kad svoj pametni televizor povežete s usmjerivačem, pod pretpostavkom da ima Netflix aplikaciju, moguće je gledati američku verziju Netflixa.

Jedna od najprilagodljivijih vrsta firmvera za instaliranje VPN-a na usmjerivač je DD-WRT i mi ćemo ga koristiti kao dio naših primjera u nastavku.

 1. Na ruteru postavite VPN vezu koja se povezuje na američki VPN poslužitelj.

  Na DD-WRT usmjerivaču, PPTP i OpenVPN postavke mogu se naći pod usluge > VPN.

  Trebate VPN usmjerivač? Pogledajte našu stranicu VPN usmjerivača. Ili, za detaljni pregled postavljanja, provjerite kako postaviti VPN na vodiču DD-WRT usmjerivača..

  DD-WRT usluge

 2. Spojite Smart TV na usmjerivač u istom pojasu na kojem ste postavili VPN vezu.

  Preporučujemo postavljanje VPN-a pomoću pojasa od 5 Ghz, a zatim osigurajte da svi uređaji koje želite usmjeravati putem vaše VPN veze (u ovom slučaju vašeg pametnog televizora) također koriste ovu frekvenciju.

 3. Otvorite aplikaciju Netflix na svojoj Smart TV i prijavite se.

  Za to možete koristiti svoj postojeći Netflix račun, nema potrebe za registracijom novog. Nije važno je li vaš račun registriran u SAD-u, sada biste trebali vidjeti cijeli američki katalog Netflix naslova. "Živjeli" je dobar pokazatelj da je uspjelo.

  Netflix početna stranica

Neka razmatranja

Upotreba VPN usmjerivača za pristup američkom Netflixu na vašem televizoru je svakako najpovoljnija metoda na duge staze, ali ipak treba razmotriti neke aspekte..

Uložite u dobar usmjerivač

Iako su VPN aplikacije često lagane, šifriranje podataka može biti naporno. Jeftiniji usmjerivači nemaju procesorsku snagu potrebnu za pravilno pokretanje VPN-a i ako veze nestanu, to bi moglo utjecati na vašu Netflix kvalitetu i na kraju vas ostaviti nezaštićenima. Kupnja dobrog usmjerivača je skupa, ali fantastična dugoročna investicija.

Odaberite pravu VPN uslugu & server

U idealnom svijetu, pristup različitim bibliotekama Netflixa bio bi tako jednostavan kao povezivanje s VPN-om i odabir poslužitelja sa sjedištem u zemlji u koju želite pristupiti. Nažalost, Netflix blokira većinu VPN veza u ime partnera za licenciranje, a neki podržavaju samo streaming platformu na određenim poslužiteljima. Kad je u pitanju odabir pravog VPN-a, ne samo da trebate da biste bili sigurni da je Netflix podržan, trebali biste provjeriti i koje su zemlje dostupne prema vašim potrebama.

Optimizirajte svoju vezu

Budući da su bežični uređaji desetak desetaka, poznato je da udaljenost i predmeti između usmjerivača i televizora mogu utjecati na stabilnost vaše veze, ali ono što stvarno trebate uzeti u obzir je udaljenost između poslužitelja i vašeg doma. Korištenje poslužitelja s druge strane svijeta mnogo je vjerojatnije da će usporiti vezu od povezivanja s poslužiteljem koji se nalazi u zemlji u kojoj živite. Ponekad je potrebno napraviti kompromise da biste pristupili pravom katalogu za strujanje, ali trebali biste uvijek odaberite bliže poslužitelje kad je to moguće.

Split tuneliranje & različite frekvencije

Upotreba VPN rutera jedan je od najpouzdanijih načina za pristup Netflixovoj međunarodnoj biblioteci, ali dolazi i s nedostatkom strane - svaki uređaj spojen na usmjerivač morat će napraviti iste kompromise, poput manjih brzina i nemogućnosti pristupa lokalnom sadržaju. Srećom, split tunneling i multi-band usmjerivači mogu održavati ostale uređaje brzim radom.

Podijeljeno tuneliranje značajka je ugrađena u VPN, omogućavajući vam odabir i izostavljanje uređaja koji se preusmjeravaju preko VPN poslužitelja. To nude, međutim, samo neki davatelji usluga, tako da je uvijek vrijedno provjeriti naš vodič prije kupnje pretplate. Drugi način je da VPN uvijek postavite na jednoj frekvenciji (5 GHz) i povežete svoje uređaje s drugom (2,4 GHz) na višepojasnom usmjerivaču..

Kako gledati Netflix na svom pametnom televizoru s Android TV uređajima

Ako vaš pametni televizor koristi Android TV ili Amazon Fire TV kao svoj operativni sustav, tada ste sretni! Gotovo svaki VPN na planeti nudi Androidovu aplikaciju, a mnogi nude i Android TV i Amazon Fire TV aplikacije. Postoje i izvrsni OpenVPN treće strane - ponajviše OpenVPN za Android. Ako niste sigurni je li vaš televizor kompatibilan, pogledajte sljedeće razmatranja.

Slijedite dolje navedene korake za postavljanje VPN-a s Android TV-om i započnite gledati Netflix.

 1. Instalirajte aplikaciju Netflix iz Trgovine Google Play.

 2. Instalirajte VPN aplikaciju iz Google Play Store-a.

  Android TV-ovi mogu instalirati i pokrenuti bilo koju Android ili Android TV VPN aplikaciju. Aplikacije za Android TV bolje su optimizirane za Smart TV, ali funkcionirat će i redovna Android aplikacija.

 3. Upotrijebite VPN aplikaciju za povezivanje s VPN serverom u SAD-u.

 4. Pritisnite tipku Početna na daljinskom upravljaču za izlaz iz VPN aplikacije dok i dalje radi.

 5. Pokrenite Netflix aplikaciju i prijavite se.

  Nije važno je li vaš račun registriran u SAD-u, sada biste trebali vidjeti cijeli američki katalog Netflix naslova.

TV emisija "Parkovi i rekreacija" je dobro mjerilo za provjeru da li gledate američki katalog. U redu, sada možete samo kliknuti na naslov da biste ga pogledali.

Kako gledati Netflix na svom Smart TV-u uz Amazon Fire TV (Fire TV Stick)

 1. Potražite svog pružatelja VPN-a ili samo potražite "VPN" da biste pregledali podržane davatelje usluga.

  To možete učiniti ručno putem okvira za pretraživanje u gornjem desnom kutu zaslona Fire TV ili koristiti glasovnu pretragu za vlasnike drugog generacije s daljinskim upravljačem Alexa.

  VPN u požarnoj tv aplikaciji

 2. Instalirajte i pokrenite aplikaciju.

  Aplikacija ExpressVPN na vatri

 3. Povežite se na VPN poslužitelj u Sjedinjenim Američkim Državama.

  Uključena je aplikacija ExpressVPN

 4. Pritisnite tipku Početna na daljinskom upravljaču za izlaz iz VPN aplikacije dok i dalje radi.

 5. Pokrenite Netflix aplikaciju i prijavite se.

  Nije važno je li vaš račun registriran u SAD-u, sada biste trebali vidjeti cijeli američki katalog Netflix naslova.

TV emisija "Twin Peaks" nije na raspolaganju za nas pretplatnike UK Netflix, pa nam je korisno da ga pretražimo kako bismo potvrdili da gledamo američki katalog. U redu, sada možete samo kliknuti na naslov da biste ga pogledali.

Neka razmatranja

Velika prednost korištenja Android VPN-a nad VPN-om usmjerivača je ta što je lako omogućiti i onemogućiti VPN prema potrebi. No, postoje neka razmatranja koja se moraju uzeti u obzir ako se odlučite za ovu metodu.

Provjerite kompatibilnost

Naravno, Netflix je ukinuo podršku aplikacija za neke starije Smart TV-ove vani. Za neke je rješenje dostupno, ali samo ako je vaš uređaj certificiran Google. Da biste izbjegli moguće probleme, provjerite kompatibilnost prije kupnje.

Razmislite o kupnji vatrene TV palice ili Android TV uređaja

Ako vaš pametni televizor nema OS sa sustavom Android, možda biste mogli ozbiljno razmisliti o kupnji uređaja sa Android TV-om ili Amazon TV Stick-om. Jednostavnim spajanjem jednog u HDMI port velikog TV-zaslona uvelike ćete poboljšati njegovu funkcionalnost.

Strujanje u 4K

Samo vrlo ograničen izbor certificiranih uređaja reproducirat će Netflix sadržaj u 4K razlučivosti (ako imate pravi plan i najmanje 25 Mbit / s propusnost za preuzimanje). Ako želite 4K streaming, provjerite jesu li svi uređaji kompatibilni.

VPN nije podržan na Fire TV

Ako vašu VPN uslugu ne podržava Amazon Fire TV Store, bilo koji Android VPN aplikaciju možete prebaciti na Fire TV uređaj. Molimo pogledajte najbolji VPN za Fire Stick za potpuni vodič o tome kako to učiniti.

Gledajte Netflix na Smart TV-u dijeljenjem Windows ili macOS VPN veze

Moguće je dijeliti VPN vezu s vašeg Windows računala ili Maca sa Smart TV-om. Ovo je najsloženija opcija za postavljanje i nedostaje joj određene elegancije. Ali ako nemate usmjerivač koji podržava VPN ili hardver Android / Fire TV, ovo je zaobilazno rješenje.

Kako je metodologija puno detaljnija, posvetili smo joj posve poseban vodič. Pogledajte naš vodič za dijeljenje VPN veze za više informacija o tome u Windowsima i macOSima pomoću različitih WiFi / Ethernet kombinacija.

Kako konfigurirati pametni DNS na pametnom televizoru za gledanje Netflixa

Pametne DNS usluge mogu deblokirati američki Netflix rješavanjem DNS upita vašeg pametnog televizora u Sjedinjenim Američkim Državama.

Specifikacije se razlikuju ovisno o modelu i modelu televizije, ali postavke DNS-a obično se nalaze tako da se krenete u izbornik "Postavke" i prijeđete na odjeljak "Mreža". Na Samsung televizorima, na primjer:

 1. Pritisnite Izbornik na svom daljinski > Mreža > Status mreže > IP postavke > DNS postavke

 2. Odaberite "Unesite ručno".

 3. Zabilježite trenutne postavke DNS-a (za svaki slučaj!)

 4. Unesite DNS adresu koju vam je dao vaš dobavljač SmartDNS.

 5. Kliknite U redu i ponovno pokrenite televizor.

 6. Upalite aplikaciju Netflix.

  Nije važno je li vaš račun registriran u SAD-u, sada biste trebali vidjeti cijeli američki katalog Netflix naslova.

Neka razmatranja

Kao i kod ostalih metoda o kojima je riječ u ovom vodiču, postoje neke napomene koje trebate uzeti u obzir ako se odlučite koristiti ovu metodu.

Moram li promijeniti regionalne postavke televizora?

Ne, Netflix je sada dostupan svugdje na planeti (osim Kine, Sirije i Sjeverne Koreje), tako da više ne treba mijenjati regionalne postavke televizora da biste preuzeli aplikaciju.

Je li pametni DNS pouzdaniji od VPN-a?

Postoji argument da je IP-adrese VPN poslužitelja Netflixu lakše blokirati nego DNS razrešivači koje koriste pametni DNS servisi. Ali u stvarnosti, mnoge takve usluge blokira i Netflix.

Pros

Najveća prednost korištenja Smart DNS-a nad VPN-om je ta što je moguće Smart DNS konfigurirati na gotovo bilo kojem računalu s internetskim mogućnostima. To uključuje igraće konzole i, da, pametne televizore.

Još jedan plus je što je Smart DNS brži od VPN-a jer se za zaštitu veze ne koristi enkripcija koja zahtijeva mnogo resursa.

Protivnici

Ako vaš lokalni DNS usluga ne podržava vaše lokalne usluge strujanja, možda ćete ih pronaći blokirane kada konfigurirate pametni DNS. A na Smart TV-u ne postoji jednostavan način za jednostavno uključivanje i isključivanje pametnog DNS-a.

Pametne DNS usluge korisne su samo za streaming stvari. Za sličnu mjesečnu naknadu, VPN će vam dopustiti strujanje Netflixa, zaštititi se od debelog vladinog nadzora, zaštititi od praćenja web stranica, držati povijest pregledavanja privatnom prilikom korištenja javnog WiFi-a, omogućiti vam pristup cenzuriranim web stranicama, omogućiti sigurnu torrentu i još mnogo toga.

Korisni vodiči Netflixa

Najbolji VPN za Netflix 2020 | testirani & PROVJERENO [DNEVNO]

Deblokirajte Netflix - Kako promijeniti svoju Netflix zemlju

Kako dobiti američki Netflix na Androidu, iPhoneu i iPadu

Imate problema?

Ako vam se čini da imate problema s bilo kojom od navedenih metoda, može postojati niz razloga. Preporučujemo da provjerite naš Netflix VPN vodič za rješavanje problema kao vaš prvi priključni poziv prije nego što se obratite timu za korisničku podršku vašeg pružatelja VPN-a..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me