VPN u školi - zašto?

Kad djeca pohađaju školu, često im je zabranjen pristup web stranicama društvenih medija na školskom WiFi. Ovo se prije svega sprečava da digitalno zaustave "propisivanje bilješki u razredu". Web lokacije na društvenim mrežama poput Facebooka, Instagrama i Snapchata mogu biti vrlo uznemirujuće kada su dostupne u školi, ali uvijek će biti roditelja koji više vole svoje dijete tako da može slati poruke.


Neki roditelji vole prijaviti svoje dijete tijekom dana, a ne može svaki roditelj priuštiti da plati djetetu podatke i telefonski ugovor. Za ove roditelje glasničke usluge dostupne na platformama društvenih medija mogu biti pravi blagoslov - ali samo ako njihova djeca mogu pristupiti tim uslugama tijekom dana.

Većini ljudi može se činiti trivijalna, međutim, mogućnost da djetetu date do znanja da kasnite da ih pokupite i da ne bi trebali brinuti - ili tražiti da se sastanu u trgovini iza ugla kako bi uštedjeli vrijeme - važnije nego što možda mislite. Zbog jednostavne ekonomičnosti i ograničenja koja administratori školske mreže postavljaju na usluge i web stranice, neki roditelji u tom pogledu nisu toliko sretni kao drugi.

Upravo iz tog razloga se roditelji mogu obratiti VPN-ovima. Pomoću VPN-a djeca mogu zaobići ograničenja Interneta na usluge školama. To omogućava njihovom djetetu pristup blokiranim mjestima kako bi im se omogućilo lako kontaktiranje u kampusu.

VPN u školi

Je li to legalno?

Upotreba VPN-a gotovo definitivno zamjera škole i sigurno bi mogla vaše dijete upasti u probleme s njihovim učiteljem. To je daleko vjerojatnije ako se primijete kako zlostavljaju svoju moć i pristupe ograničenim mjestima dok su u školskim prostorijama. Škole namjerno blokiraju društvene medije, stranice za igre, web stranice za strujanje, sadržaj za odrasle - i mnoge druge vrste usluga kako se djeca ne bi ometala ili gledala materijal neprikladan za dob.

Pomoću uređaja s VPN-om dijete može zaobići sve te blokove, što znači da potencijalno može raditi mnoge stvari koje ne bi trebali raditi u školskim satima. Odgovorno dijete može biti dovoljno razumno da VPN koristi samo za slanje roditelja nakon kontakta; međutim, druga djeca mogu igrati Minecraft (druge igre su dostupne) u školi - ili pokazati videozapisima svojih prijatelja - što dovodi do pritvora i oduzimanja njihovog telefona ili uređaja.

Unatoč tome, istina je da u većini zemalja nije nezakonito korištenje VPN-a. Zapravo je vrlo malo zemalja u kojima je upotreba VPN-a zakonom zabranjena i može dovesti vaše dijete u probleme. S druge strane, sigurno postoje stvari koje vaše dijete može učiniti s VPN-om što bi ih moglo dovesti do problema sa zakonom...

Deblokirajte ograničeni sadržaj u školama ili na fakultetu

Mnoge škole ograničavaju WiFi i tako su određene web stranice blokirane za njihove učenike. Naravno, u školama je obrazovanje najvažnije. Međutim, mislimo da bi škole trebale poticati studente da se opuste u stankama ili stankama, a pristup njihovim omiljenim mrežnim uslugama omogućit će im upravo to. Ako su web lokacije ograničene na vašoj školskoj WiFi mreži, VPN vam može pomoći da deblokirate sljedeće usluge i još mnogo toga!

  • Deblokirajte Netflix u školi
  • Deblokirajte SnapChat u školi

Može li dijete prekršiti zakon pomoću VPN-a?

Upotreba VPN-a nije ilegalna u većini zemalja i nije posebno nezakonita uporaba VPN-a u školi. Međutim, ovisno o tome u kojoj zemlji živite, dijete bi moglo učiniti s VPN-om što bi moglo biti ilegalno. Davatelji internetskih usluga blokiraju LGBT materijal, seksualni sadržaj, kockanje (i drugi religiozno nespojiv sadržaj) ili politički sporan sadržaj web stranica..

Kad dijete koristi VPN, može im pristupiti ne samo sadržaj koji je škola blokirala - već i sadržaj blokiran od strane davatelja internetskih usluga i vlade. Iz tog razloga, moguće je da bi dijete moglo pristupiti web-lokacijama koje je blokirala vlada, a ovaj akt (umjesto da koristi VPN) mogao bi ih dovesti u ozbiljne probleme s vlastima.

Dijete koje koristi VPN

Što je s SAD-om?

Čak i u SAD-u, dijete koje posjeduje tehnologiju može koristiti proxy da bi postiglo ništa dobro. Dijete bi moglo koristiti VPN u pokušaju prikrivanja svog identiteta, a to bi moglo omogućiti nasilnička ponašanja poput cyber-nasilništva. Međutim, ponašanje koje se dijete bavi - a ne uporaba same VPN - je nezakonito.

Je li upotreba VPN-a u školi nezakonita - zaključak

Ako roditelj ili skrbnik mogu vjerovati svom djetetu da neće zlostavljati VPN dok je u školi, to je učinkovit način da se razgledaju blokovi web stranica. Važno je da roditelj / skrbnik istakne povjerenje koje pružaju svom djetetu i da im objasni da bi korištenje VPN-a za bilo što osim kontakta s njima moglo stvoriti puno problema, bilo u školi i van nje.

Na kraju dana, ako dijete uhvati korištenje VPN-a u školi, to može voditi do konfiscije telefona i možda će morati razgovarati s djetetovim učiteljem. Ako dijete dokaže da ne može podnijeti odgovornost pristupa blokiranim web mjestima, vjerojatno će vam trebati promijeniti lozinku na VPN usluzi da dijete ne bi imalo pristup. U suprotnom, mogu biti uhvaćeni pomoću VPN-a što će dovesti do daljnjih aktivnosti u školi.

Bonusi slike: Monkey Business Images / Shutterstock.com, thodonal88 / Shutterstock.com, wavebreakmedia / Shutterstock.com,

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me