Upotrebom sigurnog upravitelja lozinki s jakom enkripcijom od kraja do kraja, možete osigurati da su sve vaše lozinke sigurne. Kao rezultat toga, možete biti sigurni da vaše lozinke nikada nisu dostupne nikome osim vama osobno.


Ako ste poput većine ljudi, dosad ste vjerovatno dopuštali vašem pregledniku da u vaše ime pohranjuje lozinke. To može biti rizično, jer ako netko upotrebljava vaše računalo kad ste izvan radnog stola, potencijalno bi mogao iskoristiti pohranjene lozinke za pristup vašim privatnim računima.

Dobra vijest je da većina premijum upravitelja lozinki omogućava uvoz lozinki s Chromea i Firefoxa. Da biste to učinili, sve što trebate jest izvesti sve svoje lozinke u obliku vrijednosti CSV-a odvojene zarezom iz vašeg preglednika. Nakon toga, možete uvesti svoje lozinke u upravitelj lozinki i izbrisati ih iz preglednika - odmah poboljšavajući internetsku sigurnost.

Kako izvesti lozinke u CSV datoteku iz preglednika Google Chrome

Većina upravitelja lozinki omogućit će vam uvoz lozinki u CSV formatu. To vam omogućuje zaobići potrebu za ručnim unošenjem svih zaporki. Zbog toga možete brzo i lako dobiti sve svoje lozinke iz Chromea do svog novog upravitelja lozinki. Da biste to učinili, slijedite ove jednostavne korake:

 1. Pokrenite preglednik Google Chrome.
 2. Kliknite izbornik preglednika Chrome (tri točke koje se nalaze u gornjem desnom kutu zaslona).
 3. Kliknite na postavke.

 4. Odaberi Lozinke.
 5. Kliknite tri točke pokraj Spremljene lozinke.
 6. Kliknite na Izvoz lozinki i potvrdite da želite izvoziti zaporke.
 7. Odaberite lokaciju za izvoz lozinki na tvrdom disku i dajte CSV datoteci ime.
 8. Sada kliknite Uštedjeti.

Vaše su lozinke sada pohranjene na vašem tvrdom disku i možete ih uvesti u upravitelj lozinki pomoću funkcije uvoza u klijentu.

Imajte na umu da lozinke koje ste preuzeli na tvrdi disk nisu ni na koji način šifrirane ili osigurane. Zbog toga je preporučljivo da ih uvezete u upravitelj lozinki i da odmah obrišete CSV datoteku kako ne bi zaobišli vaše lozinke u otvorenom tekstu.

Nakon uspješnog uvoza lozinki u upravitelj lozinki možete ih izbrisati i u Chromeu. Slijedite gore navedene korake do koraka 4. Pomaknite se prema spremljenim zaporkama i uklonite ih jednu po jednu.

Kako izvesti lozinke u CSV datoteku s Firefoxa

Izvoz lozinki s Firefoxa nije tako jednostavan kao u Chromeu, to je zato što Firefox nema funkciju izvornog izvoza.

Jedna je mogućnost da jednostavno odaberete svaku lozinku jednu po jednu i uvozite je u svoj novi upravitelj lozinki ručno. Međutim, to je izuzetno naporno - pogotovo ako imate puno lozinki spremljenih u Firefoxu.

Bolja opcija je prenijeti svoje prijave s Firefoxa na Google Chrome i zatim ih preuzeti u obliku CSV datoteke. Da biste to učinili, slijedite ove jednostavne korake:

 1. Zatvori Firefox.
 2. Otvorite Chrome i kliknite tri točke u gornjem desnom kutu zaslona.
 3. Odaberi postavke slijedi Uvezi postavke oznaka.
 4. Odaberi Mozilla Firefox iz padajućeg izbornika.
 5. Poništite sve okvire osim Spremljene lozinke i kliknite Uvoz.
 6. Sada će se otvoriti novi prozor koji će potvrditi da ste uveli svoje lozinke. Kliknite Gotovo.

Vaše su lozinke sada uvezene u Chrome i slijedite vodič ranije u ovom članku za izvoz lozinki u obliku CSV datoteke - spremni za upotrebu u upravitelju lozinki.

Jednom kada su vaše lozinke uvezene u vaš novi sigurni upravitelj lozinki, možete ih izbrisati u Firefoxu i Chromeu za dodatnu sigurnost..

Izvoz lozinke iz Firefoxa pomoću alata FF Password Exporter

Ako ne želite upotrebljavati Chrome za izvoz lozinki iz Firefoxa, možete umjesto toga koristiti aplikaciju. Za početak klikom na ovu vezu preuzmite aplikaciju FF Password Exporter. Izvoznik FF lozinka dostupan je za Windows, macOS i Linux.

Nakon što je instalirate, pokrenite aplikaciju i na padajućem izborniku odaberite automatski otkrivene Firefox profile.

Ako ga imate, unesite svoju glavnu lozinku za Firefox. Sada kliknite na Izvoz lozinki i odaberite format datoteke CSV (JSON je dostupan ako želite). Lozinke će se sada izvoziti kamo god odaberete na tvrdom disku.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me