Prelazak u drugu zemlju je uzbudljiv. Kretanje vas uvodi u nova životna iskustva i novu kulturu. Pustolovina čeka da se dogodi. Međutim, nakon što otresite mlazni zaostatak, možda ćete ostati i s ozbiljnim kučanstvom. Prirodni način borbe protiv toga je napućivanje na WhatsApp ili Skype za razgovor s obitelji i prijateljima. Možda vam se pojavi čak i potreba za gledanjem televizije iz kuće.

Nažalost, kad krenete raditi takve stvari, možda ćete imati nekih problema. Mnoge zemlje blokiraju aplikacije poput WhatsAppa i Skypea. Uz sve to, domaće TV stanice vjerojatno će biti ograničene zbog autorskih prava. Srećom, VPN vam može omogućiti da se pretvarate da ste kod kuće, tako da možete koristiti Internet kao što obično.

Što je Expat?

Emigranti koji žive u inozemstvu

Emigrant, skraćen za iseljenika, je osoba koja živi na drugom mjestu od onoga u kojem je rođena. Postoji nekoliko desetaka razloga zbog kojih bi se osoba mogla odlučiti za eksmigranta - od mogućnosti zaposlenja i obrazovanja - do zaljubljivanja u osoba iz druge zemlje. Bez obzira na razlog, emigranti se nađu u novom domu s novom kulturom i novim okruženjem.

Iako se expatsi često nazivaju jednom homogenom skupinom, važno je imati na umu da je svaki emigrant pojedinac pojedinačno. Kao takav, nije rijetkost da emigranti traže nešto što bi ih podsjetilo na njihovu domovinu. To bi "nešto" moglo biti različito za svakog pojedinca, iako se najčešće događa kao hrana, tradicija ili čak TV emisija.


Nažalost, živjeti život u inozemstvu kao da si kod kuće nije uvijek lako. Jedna od najvećih stvari je baviti se blokovima web stranica i geo-ograničenim sadržajem. Premda je hranu i tradiciju obično jednostavno stvoriti, pristup određenim TV emisijama i web stranicama druga je priča. Srećom, to je moguće uz korištenje VPN ekspatmenta.

VPN može omogućiti ekspatima iz cijelog svijeta da deblokiraju uslugu streaminga. S pravom VPN Netflix pretplatnici mogu dobiti pristup verziji usluga u SAD-u koja ima tisuće više filmova i TV emisija nego bilo koji drugi katalog zemalja Netflix. Možete dobiti i druge usluge, na primjer, možete gledati BBC iPlayer izvan Ujedinjenog Kraljevstva i još mnogo toga!

Što je VPN za expats?

Expat VPN omogućuje vam pristup sadržaju koji je ograničen geopolitički i blokiranim web mjestima podmetanjem lokacije. Upotrebom ekspatrirane VPN moći ćete pristupiti TV emisijama iz svoje matične zemlje na siguran i privatni način. Uz sve to, VPN ekspatriot može vam pomoći i pri pristupu web lokacijama poput WhatsAppa i Facebooka koje su u nekim zemljama blokirane.

Moj Expat VPN

U istraživanju iz 2017. godine, gotovo 13.000 prognanika zatražilo je 43 različitih aspekata životnog života u inozemstvu. To uključuje vodeće zemlje u koje se emigranti trebaju preseliti. Dok su SAD i Velika Britanija prilično odustale od studije 2016., Meksiko, Španjolska i Kolumbija su se našle među deset najboljih izbora od 65 navedenih zemalja. Iz tog razloga odlučili smo savjetovati emigrante u sljedećim zemljama: Španjolskoj, Meksiku, Kolumbiji, SAD-u i Velikoj Britaniji..

VPN za Expats u Španjolskoj

Iako je Španjolska otvorena i demokratska zemlja s jakim zakonima o privatnosti podataka, španjolska vlada sudjeluje u intenzivnim politikama protiv piraterije koje ograničavaju vaše TV mogućnosti. Nadalje, TV streaming usluge ograničavaju pristup sadržaju drugih zemalja - što znači da ste zaglavili u onome što Španjolska može ponuditi.

Srećom, VPN emigranata može riješiti ovaj problem. Pored pristupa TV emisijama do kojih niste mogli prije pristupiti, ekspatrirani VPN pomoći će i zaštiti vaše digitalne otiske i veze - čak i putem javnih WiFi žarišnih točaka. Nadalje, ako želite nešto pokrenuti dok borave u Španjolskoj, expat VPN može vam pomoći da to ne postignete bez da vas kompromitiraju ISP, vlada ili administratori lokalne mreže..

Za više informacija o najboljim VPN-ovima za španjolsku, posjetite naš vodič za 5 najboljih VPN-a za Španjolsku.

VPN za Expats u Meksiku

Ako je španjolski jezik na kojem možete razgovarati, u Meksiku imate bezbroj mogućnosti zabave. Međutim, ako ste imigrant koji živi u Meksiku, možda će vam biti teško pratiti intenzivne atribute meksičkih sapunica. Uz sve to, Meksiko je zemlja koja nudi vrlo skupe širokopojasne mogućnosti. To znači da ako ste stranac koji živi u Meksiku, možda ćete često dolaziti do besplatnih javnih WiFi žarišta, umjesto da plaćate vlastitu internetsku uslugu..

Iako je ovo definitivno prikladno, to je i opasno. Javne WiFi žarišne točke idealno su mjesto za hakere da ugroze svoje lozinke, podatke o kreditnoj kartici, prijave i druge osjetljive podatke: da ne spominjemo nadzor meksičkih vlasti. Sa svijetle strane, rješenje ovih pitanja je jednostavno: koristite VPN ekspatmenta. Upotrebom ekspatrirane VPN u Meksiku moći ćete zaštititi svoje mrežne aktivnosti od nadzora i hakera, a istovremeno pristupate omiljenim TV emisijama iz kuće.

Za više informacija o najboljim VPN-ovima za Meksiko posjetite naš vodič za 5 najboljih VPN-ova za Meksiko.

VPN za Expats u Kolumbiji

Kolumbija

Ako ste stranac koji živi u inozemstvu u Kolumbiji, možda će vam biti teško pristupiti TV emisijama koje želite gledati od kuće. Uz sve to, zakoni o privatnosti na internetu u Kolumbiji pomalo su magloviti. Iako ne postoje posebne kazne za klevetu, klevetu, neodgovorno novinarstvo ili glasine putem interneta, postoji nekoliko slučajeva s visokim profilom s sukobljivim zaključcima.

Primjerice, 2014. godine Gonzalo Lopez poslan je na suđenje zbog vrijeđanja javnog službenika u odjeljku za komentare internetskih novina. Iako je Lopez to učinio anonimno, njegova IP adresa slijedila mu je i on je osuđen na 18 mjeseci zatvora novčanom kaznom u iznosu od 5.200 dolara. Iako to nije slučaj za svakog državljanina Kolumbije, dovoljno je da želite da rješenje potražite: ekspatrirani VPN.

Korištenjem VPN-a za ekspatziju u Kolumbiji moći ćete zaštititi svoje podatke privatnim i svoje mrežne aktivnosti od znatiželjnih očiju. Pored toga, geo-ograničenom sadržaju možete pristupiti putem TV streaming usluga - pretvarajući se da ste u zemlji koja ima bolji katalog.

Za više informacija o najboljim VPN-ovima ekspatrida za Kolumbiju posjetite vodič za Top 5 VPN-ova za Kolumbiju.

VPN za Expats u Velikoj Britaniji

Ako ste stranac koji živi u Velikoj Britaniji, možda niste svjesni intenzivnog vladinog nadzora koji provode britanske vlasti. Osim što je vladinoj dozvoli omogućilo provaljivanje u računala svojih građana, Ujedinjeno Kraljevstvo također prisiljava neke tvrtke da oslabe sigurnost svojih šifriranih proizvoda prijenosom natrag u poslužitelje. Što je gore? Te tvrtke zakonski su obvezne šutjeti ako su im naređene za to (naredba gag).

Korištenjem expat VPN-a u Velikoj Britaniji ostvarujete svoje pravo na internetsku privatnost i sigurnost. Kad koristite pravi VPN, sprječavate vladine mogućnosti nadzora, sve dok pristupate geografski ograničenom sadržaju usluga TV streaminga. Osim toga, korištenje VPN ekspatmenta pomoći će vam da se zaštitite od znatiželjnih očiju trećih strana poput hakera i cyber kriminalaca na javnom WiFi.

Za više informacija o najboljem VPN-u za UK, posjetite naš vodič za najbolji VPN za UK.

VPN za Expats u Sjedinjenim Državama

Za emigrante koji žive u SAD-u potrebno je slanje VPN-a. Za početak, korištenje VPN ekspatmenta čuvat će vas od znatiželjnih očiju NSA-e. Nadalje, s obzirom da su SAD članice saveza za nadzor Five Eyes. Također provodi naloge i naredbe za nametanje koji prisiljavaju tvrtke da predaju sve podatke o potrošačima, istovremeno čuvajući tajne. Osim toga, davatelji internetskih usluga mogu zadržati i prodavati potrošačke navike pregledavanja web stranica u nedogled, donosi.

Korištenjem VPN ekspatmenta možete pregledavati Internet u sigurnom, privatnom okruženju dok pristupate omiljenim TV emisijama iz biblioteka specifičnih za državu na uslugama streaminga televizije. Pored toga, možete sudjelovati u P2P aktivnostima bez brige o nadzoru.

To je tek početak Korištenje VPN ekspatmenta može vam pomoći i u pronalaženju blokova koje je postavila škola, posjednik ili radno mjesto. U današnjem svijetu, posebno u SAD-u, postoji samo jedan način da ostanete što privatniji: koristite VPN.

Pregledajte VPN razmatranja

Pri odabiru VPN-a za ekspatziju možete razmotriti razne stvari - od brzine i sigurnosti poslužitelja do broja ponuđenih lokacija. Kao takav, važno je uzeti u obzir sve čimbenike prije nego što se naselite na jedan VPN. Konačno, što je dobro koristiti VPN za pristup knjižnicama specifičnim za zemlju ako njihove lokacije poslužitelja ne uključuju zemlju čijoj biblioteci želite pristupiti? Neke su stvari koje treba potražiti uključuju:

  • Performanse (brzina / curenja / itd.)
  • Broj poslužitelja
  • Lokacije poslužitelja
  • Pravila dnevnika (nisu poželjni dnevnici)
  • Country VPN sa sjedištem u
  • Razina šifriranja / ponuđenih protokola
  • Dodatne sigurnosne značajke

Vodič za Expat: zaključak

Ako ste stranac koji živi u inozemstvu, VPN emigranta može vam pomoći da se osjećate više kao kod kuće na mjestu koje vam nije poznato. Štoviše, ekspatni VPN može vam pomoći u pristupu omiljenim kućnim TV emisijama, a istovremeno štiti internetsku privatnost. Bez obzira u kojoj državi živite, prakticiranje sigurnosti i privatnosti na mreži izuzetno je važno.

VPN će vam zaštititi od vladinog nadzora i pokušaja hakiranja putem WiFi. Da biste pronašli VPN za određenu lokaciju, pogledajte ovdje. Ono što je najvažnije, exp VPN može vam pomoći u ostvarivanju prava na besplatni internet.

Kreditna slika: Shutterstock, Alex Brylov, ID: 254895751

Kreditna slika: Shutterstock, BlueBoeing, ID: 651570313

Kreditna slika: Shutterstock, Gokhan Bozkaya, ID: 583977184

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me