Uređaji poput konzola za igre, dongle za streaming medija i pametni televizori mogu imati koristi od prednosti Geo-spoofinga VPN-a, ali nisu u mogućnosti pokrenuti VPN softver. U ovom smo vodiču pokazali kako dijeliti VPN vezu na različite načine.

Kako dijeliti VPN vezu

1. Koristite VPN usmjerivač

Ovo je daleko najlakša metoda. Većina današnjih usmjerivača srednje klase ima ugrađeni VPN klijent koji bi danas trebao biti konfiguriran za gotovo sve VPN usluge.

Druga je mogućnost fleksirati postojeći usmjerivač s DD-WRT ili Tomato firmwareom, iako je kupovina unaprijed postavljenog i unaprijed konfiguriranog DD-WRT ili Tomato usmjerivača s Flashroutera jednostavnija i jamči da nećete završiti s ugrađenim usmjerivačem.!

Imajte na umu da usmjerivači niskog stupnja često mogu pokrenuti VPN klijent, ali nisu dovoljno moćni da to rade na brzini. Ako želite izbjeći probleme s međuspremništvom prilikom streaminga video sadržaja, vjerojatno ćete morati potrošiti najmanje 100 USD ili nešto više na pristojni VPN ruter..

2. Podijelite VPN vezu sa svojim Windows ili Mac računarom

Svoju Windows ili Mac VPN vezu možete podijeliti s ne-VPN sposobnim putem WiFi ili Ethernet kabela. U nastavku imamo upute za to. Ovo može biti korisno kad ne želite (ili ne možete priuštiti) iskrcavanje na novom usmjerivaču.


3. Promijenite postavke DNS-a

Ova metoda zapravo uopće ne koristi VPN jer se oslanja na promjenu postavki DNS-a vašeg uređaja. No brojne VPN usluge uključuju besplatnu pametnu DNS uslugu kao dio svog standardnog VPN paketa.

Ako je to slučaj s vašom VPN uslugom, tada će vam gotovo svaki uređaj s internetom omogućiti da promijenite njegove DNS postavke kako bi izgledalo kao da se nalazite u drugoj zemlji..

Kako dijeliti VPN bez usmjerivača

Podijelite VPN vezu u sustavu Windows 10 preko Etherneta

1. Da bi ta metoda funkcionirala, vaše računalo obično mora biti povezano s internetom putem WiFi. Ako na računalu imate dva ili više Ethernet priključaka, umjesto toga možete upotrijebiti drugi priključak na Internet..

2. Prijavite se za jednu od gore navedenih VPN usluga, instalirajte je u Windows i povežite se s VPN serverom. Povežite uređaj s računalom pomoću Ethernet kabela. Moderna prijenosna računala često nemaju namjenski Ethernet priključak, tako da ćete možda trebati kupiti USB-C do Ethernet adapter adapter ili slično.

3. Idite na Start -> Mreža & Internet -> Status -> Promijenite mrežne postavke -> Promjena opcija adaptera.

mrežni status

4. Pronađite svoju VPN vezu. Ako se radi o OpenVPN vezi, tada se može imenovati po vašem davatelju VPN-a ili se može koristiti općenitom oznakom "TAP-Windows-adapter za VPN". Kliknite desnom tipkom miša na nju -> Svojstva.

Mrežne veze

Kliknite karticu Dijeljenje i:

a) Označite "Dopusti ostalim korisnicima mreže da se povežu putem internetske veze ovog računala."

b) U padajućem izborniku "Odaberi svoju privatnu internetsku vezu" odaberite svoju Ethernet vezu.

Ethernet svojstva

Pritisnite Ok.

Vaš ne-VPN uređaj sada treba dijeliti vašu Windows VPN vezu, ali nikad ga ne boli ponovo pokrenuti, samo da biste bili sigurni.

Podijelite VPN vezu u sustavu Windows 10 preko WiFi

Windows 10 sada ima izvornu mogućnost stvaranja WiFi žarišta s kompatibilnim WiFi adapterima. To vam omogućuje dijeljenje VPN veze s bilo kojim uređajem koji imaju WiFi pomoću jednog WiFi adaptera (bilo da se radi o USB ključu, WiFi kartici ili WiFi čipu zalijepljenom na matičnu ploču vašeg prijenosnog računala).

1. Da biste uspjeli, potreban vam je kompatibilni WiFiadapter. Desnom tipkom miša kliknite Start -> Naredbeni redak i unesite (ili kopirajte i zalijepite):

netsh wlan show vozači

Potražite redak koji glasi "Podržana mreža s hostom:"

  • Ako kaže "da", možemo nastaviti s ovim vodičem.
  • Ako kaže "ne", ne možemo Možete pokušati ažurirati svoje WiFi upravljačke programe, iako je možda jednostavno dobiti novi WiFi dongle. Alternativno, možete koristiti gore navedenu Ethernet metodu.

Naredbeni redak administratora

Srećno nas! Dobro idemo.

2. Idite na Start -> Mreža & Internet -> Status -> Promijenite mrežne postavke -> Mobilna žarišna točka. Uključite mobilnu žarišnu točku i zabilježite njene SSID postavke (naziv mreže i mrežna lozinka).

Mobilna žarišna točka

3. Uključite VPN.

4. Idite na Start -> postavke -> Mreža & Internet -> Status -> Promijenite mrežne postavke -> Promjena opcija adaptera.

Status mreže

5. Imajte na umu da sada možete vidjeti svoju žarišnu vezu. Nazvat će se "Local Area Connection * xx" i označen kao "Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter".

Pronađite svoju VPN vezu. Ako se radi o OpenVPN vezi, tada se može imenovati po vašem davatelju VPN-a ili se može koristiti općenitom oznakom "TAP-Windows-adapter za VPN". Kliknite desnom tipkom miša na nju -> Svojstva.

Mrežne veze

Kliknite karticu Dijeljenje i:

a) Označite "Dopusti ostalim korisnicima mreže da se povežu putem internetske veze ovog računala."

b) U padajućem izborniku "Odaberi svoju privatnu internetsku vezu" odaberite svoju žarišnu vezu (lokalna veza * xx ").

wifi 4 svojstva

Ostavite omogućeno "Dopusti ostalim korisnicima mreže da kontroliraju ili onemoguće zajedničku internetsku vezu" i pritisnite OK.

6. Spojite svoj uređaj koji nije VPN, na Windows žarišnu točku koju ste stvorili putem WiFi koristeći SSID detalje koje ste naveli u koraku 2.2..

Podijelite VPN vezu u macOS-u preko Etherneta

Da bi ova metoda funkcionirala, vaš Mac mora biti obično povezan s internetom putem WiFi-a.

Nijedan Mac nema više ugrađenih Ethernet priključaka, a mnogi nemaju nijedan. No USB-C i Thunderbolt pribor mogu vam pružiti dodatne Ethernet priključke. Ako imate na raspolaganju još dva Ethernet porta, tada se možete upotrijebiti drugi priključak za povezivanje s Internetom umjesto WiFi.

Ova metoda koristi ugrađeni macOS VPN klijent i zato djeluje samo pomoću PPTP, L2TP ili IKEv2 VPN protokola.

1. Prijavite se za jednu od gore navedenih VPN usluga, a zatim ručno konfigurirajte macOS VPN klijent da ga koristi. Spajanje na VPN poslužitelj.

VPN postava mac

2. Pomoću Ethernet kabela priključite svoj uređaj koji nije VPN na računalo.

3. Idite na Postavke sustava -> Dijeljenje. Zatim:

a) Podijelite svoju vezu s: [VPN vezu koju jednostavno ručno postavite].

b) na računala koja koriste: [vaše Ethernet sučelje]. U primjeru u nastavku, naš MacBook koristi USB za Ethernet adapter.

c) Uključite Internet Sharing klikom na potvrdni okvir (isključite potvrdni okvir da biste ga isključili).

Dijeljenje Interneta na Macbook zraku

Podijelite VPN vezu u macOS-u pomoću WiFi

Ova metoda zahtijeva vaš Mac za spajanje na internet putem Ethernet kabela ili drugog WiFi adaptera (kao što je USB dongle). Tada se na njega možete povezati putem WiFi-ja i iskoristiti VPN. Za razliku od Windowsa 10, macOS ne može stvoriti WiFi žarišnu točku pomoću jednog WiFi adaptera ako nije povezan na Internet putem posebnog adaptera.

Opet, ova metoda radi samo s ugrađenim macOS PPTP. Klijent L2TP i IKEv2. Nije OpenVPN.

1. Prijavite se za jednu od VPN usluga koja radi s macOS-om i zatim ručno konfigurirajte VPN klijent da ga koristi. Spajanje na VPN poslužitelj.

2. Pomoću Ethernet kabela priključite svoj uređaj koji nije VPN na računalo.

3. Idite na Postavke sustava -> Dijeljenje. Zatim:

a) Podijelite svoju vezu s: [VPN vezu koju jednostavno ručno postavite].

b) na računala koja koriste: WiFi.

c) Kliknite WiFi mogućnosti ...

dijeljenje interneta

d) Provjerite mrežne postavke i odaberite SSID lozinku za svoju novu žarišnu točku. Kliknite "U redu" kada završite.

konfiguriranje mreže za dijeljenje interneta

e) Uključite Internet dijeljenje klikom na potvrdni okvir (potvrdite okvir da biste ga isključili).

Internet dijeljenje računala

Spoofite lokaciju pomoću pametne DNS usluge VPN-a

Pojedinosti za to jako ovise o uređaju, ali obično nisu teške. Većina VPN usluga koje nude pametni DNS imaju detaljne upute za postavljanje raznih popularnih ne-VPN uređaja.

promijeni DNS postavke expressvpn

Gore možemo vidjeti pametne upute DNS-a za ExpressVPN. Sve dok imate važeći IP pametni DNS poslužitelj, gotovo svaki uređaj s internetom koji je ikada napravljen može konfigurirati da ga koristi.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me