Facebook je najveća i najpopularnija internetska društvena mreža na svijetu. Sadrži 1,79 milijardi aktivnih korisnika i broje. Mnogima je to postala sastavni dio njihova svakodnevnog života. Najvažnije je - ako ne i jedini - mjesto gdje se susreću s prijateljima, čitaju najnovije vijesti i prate lokalne događaje. Pojedinci u prosjeku 13,8 posjeta web-lokaciji svaki dan, možete se kladiti da će, ako iznenada izgube pristup web-lokaciji, pokušati otkriti kako mogu deblokirati Facebook.


Ako čitate ovaj članak, pretpostavljam da ste jedan od onih nesretnih ljudi.

Ne boj se! Bez obzira na to je li vaše radno mjesto ili škola zabranili platformu društvenih medija ili živite u ili posjetite zemlju koja je cenzurira, postoje načini za prevladavanje prepreka. Nastavite čitati kako biste saznali kako se lako, brzo i (što je najvažnije) povezati s Facebookom sigurno!

Kako deblokirati Facebook pomoću VPN-a

Najbolji način za deblokiranje Facebooka nesumnjivo je korištenjem VPN-a.otključajte Facebook pomoću VPN-a

Za one koji su novi u virtualnim privatnim mrežama, objasnit ću ih ukratko. VPN-ovi omogućuju vam povezivanje s Internetom putem poslužitelja kojim upravlja VPN davatelj. Nakon povezivanja svi će vaši podaci biti šifrirani. Kao rezultat toga, vi i vaše aktivnosti web pregledavanja učinkovito ćete biti skrivene od vašeg davatelja internetskih usluga. Štoviše, budući da svi dobri davatelji VPN-a imaju poslužitelje širom svijeta, možete odlučiti da spoofite svoju lokaciju u zemlji izvan svoje vlastite..

Za više detalja o tome kako funkcioniraju VPN-ovi, pogledajte Vodič za početnike VPN-a ProPrivacy.com..

Što se tiče korištenja VPN-a za deblokiranje Facebooka, svodi se na ove jednostavne korake:

  1. Prijavite se kod svog preferiranog davatelja VPN-a.
  2. Preuzmite i postavite softver klijenta na svojim uređajima.
  3. Odaberite lokaciju (gdje ovisi o vama) i povežite se.
  4. Otvorite Facebook na svom uređaju ili preuzmite aplikaciju Facebook ako je već nemate.
  5. Uživajte u svom novoblokiranom pristupu Facebooku!

Ono što pružatelja VPN-a na koje biste se trebali prijaviti ovisi isključivo o vama i vašim specifičnim potrebama. Želite li koristiti VPN uslugu za druge stvari, osim za pristup Facebooku? Ako je to samo Facebook za koji biste htjeli koristiti VPN, s druge strane, možete provjeriti našu listu najboljih VPN-ova za Facebook.

Drugi načini za deblokiranje web stranice Facebook

humka

Pojedinci mogu deblokirati Facebook pristupom mjestu putem Tor-a, besplatnog softvera s otvorenim kodom koji vas čini što bližim anonimnosti na mreži. Tor je odličan odabir za deblokiranje Facebooka ako ste aktivist, zviždač ili netko drugi za koga je potrebna povećana anonimnost na Internetu. Tor bismo preporučili korisnicima koji žele pristupiti Facebooku iz visoko cenzuriranih zemalja ili ako postoji element opasnosti koji je uključen u deblokadu Facebooka. Upotreba VPN-a i Tor-a zajedno poboljšati će vašu internetsku sigurnost, tako da je ovo možda opcija koju treba razmotriti. Važno je imati na umu da ne rade sve VPN-ove s Torom, pa će vam za to trebati Tor VPN usluga..

Tor se ne preporučuje svakodnevnim korisnicima koji jednostavno žele deblokirati Facebook iz škole ili iz svog ureda. Ovim pojedincima bilo bi bolje koristiti brži, korisnički prilagođeni VPN.

Web proxyji

Besplatni web proksiji još je jedna mogućnost za deblokiranje Facebooka. Međutim, poput Tor-a, korištenje proxyja - bilo HTTP-a ili SOCKS-a - ima i svoje nedostatke. Iako su brzi i učinkoviti, obično su nestabilni i nedostaju im enkripcija i drugi sigurnosni protokoli. Oni koji žele deblokirati Facebook s posla ili škole, mogu biti u redu s tim. Suprotno tome, nestabilnost i upitna sigurnost besplatnih web proxyja čine ih lošim izborom za pojedince koji žele pristupiti Facebooku iz zemalja u kojima je platforma zabranjena..

Pročitajte naš temeljiti članak o razlikama između proxyja i VPN-a da biste vidjeli koji je bolji izbor za vas.

Zemlje u kojima je Facebook blokiran

Od svog osnutka pristup Facebooku bio je ograničen u više desetaka zemalja širom svijeta. U skladu s tim, samo tri zemlje aktivno blokiraju platformu društvenih medija:

  1. Kina: Facebook je u Kini blokiran od nemira u Ürümqi 2009. godine zbog aktivista koji platformu koriste kao dio svoje komunikacijske mreže. Od tada ga je zamijenio copycat (i jako reguliran od strane države) Renren.
  2. Iran: Facebook je u Iranu zabranjen nakon izbora 2009. zbog bojazni da su se oporbeni pokreti organizirali na platformi društvenih medija.
  3. Sjeverna Koreja: Facebook - zajedno sa svakom drugom platformom društvenih medija - blokiran je u Sjevernoj Koreji. To se uglavnom događa zbog toga što većina stanovnika zemlje nema pristup internetu.

Ako posjećujete ili živite u tim zemljama, vaša mogućnost pristupa Facebooku putem VPN-a varira. Prvim dvama možete pristupiti s razmjernom lakoćom pomoću bilo kojeg preporučenog VPN-a za Kinu, odnosno Iran. Sjevernu Koreju, međutim, nije tako lako prekršiti poput kineskog Velikog vatrozida ili iranskih cenzora. Od trenutka pisanja, nema poznatih davatelja koji vam mogu omogućiti pristup Facebooku iz Sjeverne Koreje. Štoviše, onaj tko pokuša pristupiti Facebooku iz Sjeverne Koreje, čak i uz dopuštenje, bit će strogo kažnjen.

Kako deblokirati Facebook u školi i na poslu

Zbog ometajuće prirode Facebooka, mnogi uredi, sveučilišta i razredne škole zabranile su ga (kao i druge platforme za društvene mreže) iz njihovih mreža.deblokiranje Facebooka

Ti se blokovi obično postavljaju na najbolji način. Profesori žele da im učenici obraćaju pažnju tijekom nastave, a šefovi ne žele plaćati svojim zaposlenicima da gledaju mačke GIF-ove. To je rečeno, neizmjerno je frustrirajuće kada želite paziti na svoj Facebook feed tijekom pauze samo kad biste pogodili digitalni zid.

Najbolje rješenje? Da biste se povezali s VPN-om kako biste promijenili svoju IP adresu u onu izvan vaše radne ili školske mreže. Štoviše, budući da se na VPN poslužitelj u istoj zemlji možete povezati s VPN serverom, a ne s državom u kojoj živite. To je dobra stvar, jer blizina VPN poslužitelja obično rezultira većom brzinom, što je uvijek pozitivno dok pregledavate Facebook!

Deblokiranje zaključka Facebooka

Bez obzira je li platforma društvenih medija blokirana u vašem radnom mjestu, školi ili posjetite ili živite u zemlji koja cenzurira web stranicu, postoji više razloga zbog kojih možda želite otključati Facebook. Kako biste trebali postupiti u potpunosti ovisi o motivu. Web proxy poslužitelji mogu biti dovoljni za ljude koji žele zaobići mali blok koji su postavili njegov šef ili profesori. Tor se toplo preporučuje onima koji žele pristupiti Facebooku s mjesta na kojima bi se mogli suočiti s kaznom. VPN-ovi u međuvremenu uspostavljaju dobru ravnotežu između brzine, upotrebljivosti i sigurnosti.

Bez obzira na razlog za potrebu za deblokiranjem Facebooka, nadamo se da će vam ovaj vodič s ProPrivacy.com pomoći pronaći najbolji način za brz i siguran pristup popularnoj društvenoj mreži.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me