U ovom pregledu i vodiču ARCTIC Accelero Hybrid III, pokazat ću vam kako ga sastaviti uz AMD Radeon RX480, pogledati neke referentne rezultate i procijeniti vrijedi li dobiti ako gledate entuzijasta all-in- jedna opcija vodenog hlađenja.

Pros

  • Sjajna tvrtka sa sjajnim proizvodima
  • Jamstvo za prilagođene GPU hlađenje
  • Vizualno neprivlačan
  • VRM hladnjaci nisu najbolje dizajnirani

Cons

  • Neke loše točke
  • Dođi ovamo

O ARCTIC-u

ARCTIC (izvorno Arctic Cooling) švicarska je tvrtka koja postoji od 2001. godine i nudi rješenja za hlađenje entuzijasta za pojedince širom svijeta. Neću provoditi potpuno iscrpne preglede o njima, jer postoji dosta tvrtki kvalificiranijih za to, poput Linus Tech Tips-a i JayzTwoCents. Međutim, tvrtka je bila ljubazna da nam pruži četiri Accelero Hybrid III izdanja - 140 mm za upotrebu s našim Ethereum Mining Rig. Accelero Hybrid III je AIO GPU rješenje za hlađenje vodom, koje vam omogućuje da dobijete sve prednosti vodenog hlađenja, bez gomile rezervoara i mogućnosti kapanja.

Budući da sam Freezer i30 trčao u svom kućnom računalu više od tri godine, s odličnim performansama i bez degradacije, imao sam velike nade za Accelero Hybrid III. Drago mi je što mogu reći da to nije razočaralo.

cijena

Accelero Hybrid III radi na 99 dolara. U usporedbi s drugim rashladnim rješenjima na tržištu, ovo je isti barok kao i druga ponuda, ali i vodeni blokovi. Naravno, s vodenim blokovima morate imati čitav krug hlađenja, a uz to je prilično plug and play.

ARCTIC Cijene


ARCTIC također prodaje niz drugih rješenja za hlađenje vodom, kao i zračne hladnjake s poboljšanim performansama u usporedbi s inačicama.

Instalacija videa

Pogledajte donji video kako biste vidjeli koliko je jednostavno sastaviti Accelero Hybrid III.

ARCTIC tvrdi da su znatno hladnije temperature (čak 42-46C), kao i znatno tiši rad. Tijekom ovog pregleda imao sam zadovoljstvo doživjeti da obje ove tvrdnje nisu samo istinite, već je hladnjak znatno nadmašio i moja očekivanja! Pogledajte gornji videozapis da biste sve to vidjeli sami.

podrška

U cjelini, podrška koju pruža ARCTIC tim bila je fantastična. Nažalost, najveći pad je bio što ne pružaju općenite upute za grafičke kartice. Iako ovo nije problem za mene, za one koji prvi put koriste AIO hladnjak to bi moglo biti problematično. Srećom, na YouTubeu postoji puno udžbenika usmjerenih upravo na to.

Instalacija i ispitivanje

Sveukupno, postupak sklapanja Accelero Hybrida s RX 480 smatrao sam vrlo jednostavnim zadatkom, koji mi je trebao otprilike 30 minuta (bez 60-minutnog sušenja za termičko ljepilo).

Započinjete s rastavljanjem zaliha hlađenja. Na RX480 to ide kako slijedi. Šest malih vijaka za plastični poklopac. Četiri vijka za rashladni blok GPU-a. 11 stražnjih vijaka i dva prednja vijka za hladnjak i ventilator. Jednom kada prijeđete na PCB, glavni GPU čip morat ćete očistiti papirnatim ručnikom.

RX480 sklop za hlađenje vodom

Kada je demontaža završena, možete započeti sklapanje AIO vodenog hlađenja. Najprije položite PCB s vodenim blokom za hlađenje i prilagođenim stražnjim hladnjakom koji je isporučen. Sada nanesite mali kap termalnog spoja / paste na GPU. Poravnajte blok, PCB i hladnjak te ih pričvrstite vijcima, oprugama i podlošcima. Obavezno zategnite svaki vijak nekoliko okreta istovremeno, kružeći u smjeru kazaljke na satu. To trebate učiniti tako da se toplinski spoj ravnomjerno rasporedi i da blok i hladnjak odgovaraju pravilno. Nakon sastavljanja, lagano pokušajte pomaknuti blok za hlađenje da biste se čvrsto uklapali.

Sada ćete morati dodati VRM hladnjake. Nažalost, za RX480 daju generički set. Da biste shvatili gdje treba otići hladnjak, možete pogledati gdje se nalaze izvori za grijanje na izvornom hladnjaku. Doznajte gdje ćete postaviti svaki hladnjak i napravite sebi dijagram (mentalni ili na papiru). Svakom hladnjaku nanesite malu količinu termičkog ljepila, osigurajte da stoji na svom mjestu i da ne povezujete nikakve električne dijelove s hladnjakom. Nakon što se termalna pasta osuši, možete dodati VRM ventilator hlađenja.

Priključite ventilatore i sada možete umetnuti GPU u svoj sustav.

Izvođenje

Ispitivao sam performanse ARCTIC Accelero Hybrid III koristeći nekoliko različitih referentnih vrijednosti i naš prilagođeni 'test' - Ethereum mining. Za referentne vrijednosti sam koristio: PassMark i 3D Mark. Performanse dionica bile su 74C i 81C, dok je uz AIO sustav bio samo 38C i 40C.

Ipak, najpouzdaniji test je Ethereum Mining. Ethereum Mining zahtijeva da vaš GPU radi sa 100%, 24/7. Nisam testirao stres jer bi to više izgledalo na performansama GPU-a, a ne na hlađenje. Naravno, možete koristiti bolje performanse hlađenja da biste postigli bolje performanse GPU-a.

Accelero Hybrid III - RX480 performanse

Rezultati pokazuju da Accelero Hybrid daleko je vrhunsko rješenje hlađenja. Nažalost, nemam nijednog rješenja za vodeno hlađenje s kojim bih to mogao usporediti, ali sudeći prema rezultatima; Preporučio bih ga svima. Čak i ako je postavljena brzina ventilatora na 10%, temperatura nije prešla 45C! Nadalje, sustav je tekao i znatno tiše. Osim ako je vaše računalo zaključano u ormaru, nikada ga ne biste htjeli pokrenuti takvim velikim brzinama jer je prilično zaglušujuće.

Drugi proizvodi

Uz hlađenje GPU-a (i zraka i vode), ARCTIC također nudi rješenja za CPU i memoriju za hlađenje i dodatnu opremu koja će vam pomoći. Oni također prodaju nosače za monitor, slušalice i nekoliko drugih predmeta. Ako želite pogledati bilo što od toga, prijeđite na stranicu ARCTIC.

ARCTIČNI zaključak

Sveukupno, Accelero Hybrid III od ARCTIC-a je izvrsno rješenje, želite li postići bolje i tišje hlađenje na vašem GPU-u. Bilo da se radi o AMD-u Radeon RX 480, poput mene, ili drugom podržanom GPU-u. No, ne bih ga preporučio ako planirate upotrebljavati AIO na više od komponenti jer se to može lako dogoditi, a prilagođene VRM hladnjake osobno su veliki gubitak. U tom slučaju vam je vjerojatno bolje da koristite prilagođeni sustav vodenog hlađenja. Ali u zaključku, za jedan ili dva GPU-a Accelero Hybrid III je fantastičan, a ARCTIC također ima obilje drugih AIO rashladnih sustava s vjerojatno usporedivim performansama.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me