Да ли сте икада користили апликацију Виртуал Привате Привате (ВПН), само да бисте утврдили да је немогуће повезати? Када лоцирате датотеку дневника, видећете кодове грешака који су тамо регистровани. Морате знати шта ти кодови значе да бисте произвели решење. Ручно постављена ВПН-а још је већа вероватноћа да ће вам представити кодове грешака јер нема софтвера компаније између вас и основне механике ВПН везе која би тумачила значење тих грешака за вас.


У овом водичу за код грешке објашњавамо најчешће нађене шифре грешака ВПН. Такође предлажемо исправке проблема које ови кодови означавају.

Contents

Шифра грешке ВПН 0к800704Ц9

- На серверу нису доступни ССТП портови

Ова грешка је прилично уобичајена и лако је исправити. Да бисте то исправили, морате имати приступ серверу удаљеног приступа.

 1. Отворите контролну таблу за усмеравање и удаљени приступ.
 2. Проширите унос за свој сервер.
 3. Задржите показивач изнад Портови и кликните десним дугметом миша. Изаберите Својства из контекстног менија.
 4. Кликните на Име и изаберите ВАН Минипорт (ССТП) затим кликните на Конфигуришите.
 5. Погледајте број у Макимум Портс поље. Подразумевано би то требало да буде 128. Повећајте приказани број.
 6. Кликните на ок у прозору Својства порта да бисте га затворили.

Шифра грешке ВПН 0к80072746

- Веза је затворена од стране удаљеног домаћина

Овај проблем се односи на ХТТПС потврде за аутентификацију. Или ВПН сервер не може пронаћи потврду или постоји неки проблем са тим.

Не можете сами да решите овај проблем. То је питање за које су одговорни људи који поседују и управљају ВПН сервером. Ако користите ВПН услугу претплате, сви остали клијенти компаније такође ће бити закључани. ВПН-ови техничари ће већ знати за проблем.

Ако је сертификат инсталиран, менаџер сервера мора да провери ХТТПС везу.

Шифра грешке ВПН 51

- Није могуће комуницирати са ВПН подсистемом

Овај код грешке генерише Цисцо ВПН систем. Односи се на ВПН клијент, а то је ВПН софтвер који ради на вашем рачунару. ВПН софтвер се не може повезати са основним мрежним софтвером на рачунару да би успоставио везу. То значи да је нешто застало. Затворите ВПН и покрените мрежну дијагностику. Поново покрените ВПН и видите да ли је то решило проблем.

Шифра грешке ВПН 412

- Удаљени вршњак више не реагује

Ово је Цисцо ВПН код грешке који настаје из софтвера ВПН клијента. Ово је веома слично грешци 51. Међутим, у овом случају, клијентски програм је комуницирао са ВПН сервером, али је изгубио везу. Затворите ВПН, покрените мрежну дијагностику, проверите да ли интернетска веза функционише, а затим поново укључите ВПН.

Шифра грешке ВПН 609

- Наведена је врста уређаја која не постоји

Овај код грешке генерише ВПН софтвер на вашем рачунару. То значи да ВПН не може да се пробије до порта јер дефиниција типа уређаја не постоји или није исправно конфигурисана.

Можете да проверите да ли је потребна врста уређаја присутна на рачунару тако што ћете отворити прозор командне линије и ући нетцфг.еке -к < име минипорта > где је име минипорта једно од следећих (према ВПН протоколу):

ППТП: МС_ППТП

Л2ТП: МС_Л2ТП

ИКЕв2: МС_АГИЛЕВПН

ССТП: МС_ССТП

Ову дефиницију треба поставити ваш ВПН и мрежни софтвер. Најлакши начин да решите проблем је да све поново покренете. Међутим, прво покушајте са дијагностичким системом да видите да ли то може да реши проблем.

 1. Погледајте поруку пријаве грешке и кликните на Дијагностика. Кликните на Поправка.
 2. Зауставите услугу Управитеља везе на даљину (расман) и поново је укључите.
 3. Искључите ВПН, искључите све, поново покрените рачунар, а затим поново укључите ВПН.

Шифра грешке ВПН 619

- Није могуће успоставити везу са удаљеним рачунаром

Ова грешка је честа појава на Виндовс рачунарима. Обично је то што фиревалл блокира приступ мрежи. Ово није једини могући узрок грешке, па ће можда требати испробати неколико решења да би ВПН радио.

Прво проверите да ли имате само један ВПН.

 1. Кликните стрелицу према горе у палети услуга на траци са задацима да бисте потражили скривене иконе покретаних програма. Кликните десним тастером миша на све иконе ВПН-а и изаберите Одустати из контекстног менија у сваком случају да га искључите.
 2. Кликните десним тастером миша на траку задатака при дну радне површине и изаберите Таск Манагер из контекстног менија. Помичите се кроз листу активних процеса и искључите све који се односе на ВПН-ове које сте инсталирали.
 3. Поново покрените жељени ВПН да бисте видели да ли је проблем решен.

Ако ово не реши проблем, морате да искључите заштитни зид да бисте проверили да ли је то узрок проблема. Ако имате заштитни зид Виндовс, следите ове кораке:

 1. Кликните на Виндовс дугме да бисте отворили мени Старт, а затим кликните на симбол зупчаника да бисте приступили систему подешавања.
 2. Тип Виндовс заштитни зид у оквир за претрагу на екрану поставки Виндовс. Кликните на Виндовс заштитни зид на листи резултата.
 3. Кликните на Укључите или искључите заштитни зид Виндовс-а у левом менију прозора Виндовс заштитни зид.
 4. Кликните на Искључите Виндовс заштитни зид радио дугме у оба Подешавања приватне мреже и Подешавања јавне мреже.
 5. Кликните на ок да бисте сачували подешавања, а затим покушајте поново ВПН.

Ако овај тест докаже да је фиревалл блокирао вашу ВПН везу, обратите се служби за помоћ вашег ВПН провајдера да бисте пронашли решење проблема..

Ако тражите ВПН за Виндовс, погледајте наш најбољи ВПН софтвер за Виндовс водич.

Шифра грешке ВПН 633

- Модем (или други уређај за повезивање) се већ користи или није правилно конфигурисан

Овај проблем настаје када порт протокола за контролу преноса (ТЦП), за који је потребна ВПН веза, већ користи други програм. Може бити да је други програм застао или пао без завршетка процедура пуштања ресурса потребних да би се ТЦП порт учинио доступним другим процесима.

Рјешење овог проблема је врло слично корацима за рјешавање грешке 609. Дијагностички поправак неће вам моћи помоћи, али поновним покретањем Управитеља даљинског приступа требали бисте очистити све блокиране портове. Ако лопов процес неће умрети, поново покрените рачунар да бисте очистили мртво дрво.

Шифра грешке ВПН 645

- Дошло је до интерне грешке аутентификације

Ова грешка се јавља на старијим, застарелим верзијама оперативног система Виндовс. Вероватније је да ћете добити код грешке 691 на новијим верзијама оперативног система (погледајте доле). До грешке долази када ВПН сервер одбије везу јер сте унели погрешно корисничко име и лозинку.

Шифра грешке ВПН 691

- Приступ је одбијен јер су корисничко име и / или лозинка на домену неважећи

Овај проблем би требало да буде веома лако решити. Настаје када унесете погрешно корисничко име или лозинку. Провјерите је ли Цапс Лоцк искључена, јер ове вјеродајнице разликују велика и мала слова. Проверите да ли су корисничко име и лозинка које су дали мрежни администратор или ВПН компанија тачни тако што ћете их проверити да бисте потврдили. У овом тренутку администратор треба да провери да ли је ваш налог заиста постављен на ВПН серверу.

Шифра грешке ВПН 720

- Није могуће успоставити везу са удаљеним рачунаром

Тај се проблем појављује на Виндовс рачунарима на којима сте ручно поставили ВПН дефиницију. Највероватнији разлог грешке је тај што сте унели погрешан протокол у поље ВПН Типе. Покушајте да поставите тип на Аутоматски а затим поново тестирајте везу. Ако то не реши проблем, прочитајте мрежну документацију ВПН-а да бисте добили прави протокол за сервер на који желите да се повежете. Ако све друго не успе, питајте службу за помоћ компаније ВПН.

Шифра грешке ВПН 721

- Удаљени рачунар није реаговао

Ово је Виндовс грешка која настаје због неуспеха софтвера ВПН клијента који ради на вашем рачунару да дође до основног мрежног софтвера. Затворите ВПН, покрените мрежну дијагностику, проверите да ли интернетска веза функционише, а затим поново укључите ВПН.

Шифра грешке ВПН 732

- Рачунар и удаљени рачунар нису се могли договорити око протокола управљања ППП-ом

Ова Виндовс грешка може настати или на рачунару или на ВПН серверу. Ово је проблем који настаје када ваш кориснички налог нема права приступа ВПН ресурсима. Проблем би се могао односити на дозволе корисничког налога на вашем рачунару, дозволе приступа мрежи (ако се повезујете преко компаније или универзитетске мреже) или на ВПН серверу.

Највјероватнија локација извора ове грешке, ако сте приватни ВПН корисник претплатничке услуге, налази се на ВПН серверу. Због тога ћете морати да се обратите служби за помоћ ВПН-а да бисте исправили ову грешку.

Шифра грешке ВПН 734

- Протокол управљања ППП везама је прекинут

Ово је варијација кодова грешке 732. Јавља се када је успостављена веза, али потом одбијена из неког разлога која се односи на права приступа ресурсима. Да бисте решили овај проблем, обратите се служби за помоћ свог добављача ВПН-а.

Шифра грешке ВПН 766

- Није могуће пронаћи потврду

Ова грешка настаје на везама са протоколом тунелирања нивоа 2 (Л2ТП) преко безбедности Интернет протокола (ИПСец). Ова веза захтева присуство сертификата за потврду идентитета на клијенту и на ВПН серверу. Један од тих сертификата није присутан за овај покушај повезивања, што је створило грешку. Ваш ВПН провајдер би требао бити у могућности да ријеши ову грешку.

Шифра грешке ВПН 789

- Сигурносни слој наишао је на грешку у обради током почетних преговора са удаљеним рачунаром

Ово је генеричка грешка која се односи на преговоре о ИПСец вези за Л2ТП. Ово је још један код грешке који се може односити на одсуство безбедносних сертификата или недоследности између идентитета клијента или сервера и детаља наведених у њиховим одговарајућим сертификатима. Ако систем користи Пре Схаред Кеи (ПСК), осигурајте да и клијент и сервер имају исти кључ.

Шифра грешке ВПН 800

- Није могуће успоставити ВПН везу јер тунел није могао да се постави

Ово је шифра грешке која не прихвата детаље о томе који је проблем настао. Вероватније је да ћете добити овај код грешке, а не да дајете прецизније детаље о проблему, ако вам је ВПН тип подешен на Аутоматски. Ако знате ВПН протокол који бисте требали да користите за повезивање на одређени сервер, вратите се на ВПН подешавање у Виндовс Нетворк Сеттингс и промените врсту ВПН-а из Аутоматиц у тачан протокол. Спремите ове нове поставке и покушајте поново, надајући се прецизнијем коду грешке.

Ако прецизније дефинисање типа ВПН-а не добије бољи опис грешке у вези, мораћете да проверите сва подешавања ВПН-а..

 • Проверите да ли имате право име сервера.
 • Питајте ВПН компанију за ИП адресу сервера и унесите је уместо имена.
 • Проверите своје корисничко име и лозинку.

Ако се све поставке чине у реду, прођите кроз следеће кораке да бисте видели да ли неко од њих решава проблем.

 1. Искључите заштитни зид.
 2. Ресетујте свој рутер.
 3. Затворите ВПН и покрените га поново.
 4. Зауставите услугу Управитеља везе на даљину (расман) и поново је укључите.
 5. Искључите ВПН, искључите све, поново покрените рачунар, а затим поново укључите ВПН.

Шифра грешке ВПН 806

- ВПН веза између рачунара и ВПН сервера није успела да се заврши

У овом случају успостављена је веза са ВПН сервером, али уобичајени процеси размене података се не могу наставити. То је због тога што мрежни фиревалл негде дуж руте блокира ВПН саобраћај, који користи Генериц протокол за облагање капсуле. Морате да се обратите свом провајдеру интернетских услуга (ИСП) и затражите га да реши овај проблем. Највероватнији извор проблема је на ТЦП прикључку 1723, који се мора отворити.

Шифра грешке ВПН 809

- Мрежна веза између рачунара и ВПН сервера није успела да се успостави јер удаљени сервер не реагује

Ово је сличан проблем грешци 806. Узрокује га ватрозид или рутер дуж пута, блокирајући приступ ТЦП 1723. Да бисте решили овај проблем, обратите се свом даватељу интернетских услуга..

Шифра грешке ВПН 812

- Веза је спречена због правила конфигурисаног на вашем РАС / ВПН серверу

Ово је варијација кодова грешака 732 и 734. Проблем узрокује ваш кориснички налог који нема довољно привилегија на ВПН серверу да би успешно створио везу. Морате да се обратите служби за помоћ ВПН-а и нађете их да исправе ову грешку.

Шифра грешке ВПН 868

- Веза на даљину није успостављена јер се име сервера за удаљени приступ није разрешило

Ако имате среће, овај проблем је настао зато што сте погрешно написали име сервера приликом постављања ВПН-а. Контактирајте службу за помоћ и потврдите име сервера са којим би требало да се повезујете. Такође их затражите да вам дају ИП адресу сервера. Овај проблем је могао да настане због нетачног уноса у систем имена домена (ДНС), који интерпретира имена хоста у ИП адресе. Замена имена сервера стварном ИП адресом је најбржи начин за решавање овог проблема.

Проверите име сервера у подешавању ВПН везе. Ако сте имали право име, замените име сервера ИП адресом, обавезно исправно унесите своје корисничко име и лозинку и покушајте поново ВПН везу.

Шифра грешке ВПН 13801

- ИКЕ вјеродајнице за аутентификацију су неприхватљиве

Ова грешка Интернет Кеи Екцханге верзије 2 (ИКЕв2) односи се на проблеме са сертификатом за аутентификацију сервера. Како немате контролу над сервером, мало је шта можете учинити да решите овај проблем. Морате да се обратите служби за помоћ добављача ВПН-а и назовете их да исправе грешку.

Закључак

Суочавање са низом грешака када покушавате да се повежете на ВПН може бити изузетно фрустрирајуће. ВПН услуге ниског квалитета имају слабу корисничку подршку и потребно је неколико дана да добијете одговор. Ако ВПН компанија има спор тим за помоћ, вероватно ни њихови оператери за подршку неће бити вешти, тако да први одговор на вашу карту за подршку може бити безобзиран одговор који у потпуности пропушта ствар. Јефтини тимови за подршку воле да проблеме решавају што је брже могуће. Они често намерно погрешно схватају проблем, тако да вас могу макнути из реда чекања и подићи рејтинг оцене.

Велики број кодова грешака за ВПН показује да многе ствари могу поћи по злу када покушате да поставите ВПН ручно. Много је боље потражити квалитетну ВПН услугу која укључује самоинсталирајућу апликацију. ВПН апликације ретко греше, поготово ако је инсталација прошла без проблема. Обавезно изаберите квалитетну ВПН услугу са високо оцењеним тимом за корисничку подршку. Тада се, надамо се, никада нећете морати суочити са страхом од читања ВПН кода грешке на екрану.

Кредитна слика: ВилмаВдЗ / Схуттерстоцк.цом

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me