Шта је ОпенВПН?

Арне Сцхвабе ОпенВПН за Андроид је апликација која користи било које стандардне конфигурационе датотеке ОпенВПН да би се Андроид корисници могли повезати са било којом ВПН услугом која подржава ОпенВПН протокол. Па ... не само да је ОпенВПН на Андроид-у отвореног кода, него је заправо потпуније опремљен од већине прилагођених ВПН Андроид апликација ...


ОпенВПН за Андроид је бесплатни софтвер са отвореним кодом (ФОСС), тако да је бесплатан у сваком смислу те речи. Имајте на уму, међутим, да бисте за његово коришћење морали да се претплатите на комерцијални ВПН сервис или да поставите свој приватни ОпенВПН сервер. Ако не можете или не желите да користите Гоогле Плаи продавницу, ОпенВПН за Андроид се уместо тога може преузети као .апк датотека или инсталирати са Ф-Дроид-а.

Функције ОпенВПН за Андроид

ОпенВПН за Андроид заснован је на заједничкој верзији ОпенВПН-а и користи најновији изворни код ОпенВПН 2.к. То значи да нуди следеће кључне карактеристике:

  • Отвореног кода
  • Заштита од пропуштања пуног домена (ДНС) - и Интернет Протоцол Версион 4 (ИПв4) и Интернет Протоцол верзија 6 (ИПв6)
  • Потпуна ИПв6 усмјеравање
  • Заштита од пропуштања веб комуникације у стварном времену (ВебРТЦ)
  • Користи најновију верзију ОпенВПН-а (а самим тим и најсигурнију)
  • Може да се конфигурише да делује као прекидач

Како се користи ОпенВПН за Андроид

Коришћење ОпенВПН-а за Андроид није тешко, али потреба да се увезу конфигурационе датотеке других произвођача ОпенВПН чини подешавање мало више укљученим него код унапред конфигурисаних прилагођених ВПН апликација.

1. Преузмите конфигурационе датотеке ОпенВПН са веб локације вашег провајдера ВПН-а. Распакујте их (ако је потребно) и пребаците их у мапу на Андроид уређају путем УСБ-а. Алтернативно, преузмите их директно на Андроид уређај и распакујте их помоћу апликације као што је ЗАрцхивер.

2. Преузмите, инсталирајте и покрените ОпенВПН за Андроид (ако већ нисте). Додирните икону + у горњем десном углу екрана да бисте додали профил. Дајте профилу одговарајуће име, а затим притисните "Увези".

АирВПН профил

3. Дођите до мапе у коју сте сачували неотпаковане ОпенВПН конфигурационе датотеке (датотеке) и изаберите сервер (.овпн датотека). Након увоза додирните икону крпеља цонтинуе да бисте наставили.

претворити цонфиг датотеку

Многи провајдери укључују све потребне кључеве и податке о рачуну у прилагођене .овпн датотеке, тако да даље нису потребне конфигурације. Други ће можда захтевати да унесете податке о свом налогу и друге детаље. Молимо погледајте документацију вашег провајдера за конкретна упутства.

4. Када завршите, на картици Профили видећете име сервера. Да бисте покренули ВПН, само га додирните. Можете да увезете .овпн датотеке за колико год сервера желите и оне ће се овде појавити.

ОпенВПН приказ профила

Прилично натти скуп графикона омогућава вам надгледање употребе пропусне ширине ВПН-а.

дневник ширине опсега опенвпн по минуту

Како омогућити ИПВ6 усмјеравање на ОпенВПН-у за Андроид

ИПв6 ДНС пропуштања можете спречити тако да кажете ОпенВПН за Андроид да правилно усмери сав ИПв6 саобраћај преко ВПН-а. Да бисте осигурали да је ово омогућено:

1. Уредите одређену ВПН везу на картици "Профили".

измените подешавање уређаја

2. Осигурајте да је ИПв6 -> Употреба подразумеване руте је означена. Док сте овде, проверите и да ли је омогућена заштита од цурења ИПв4 (требало би да је подразумевано).

изаберите ИПВ4 или ИПВ6

Омогућите прекидач за заустављање на Андроиду

Да бисте конфигурирали ОпенВПН за Андроид да делује као прекидач:

1. Уредите одређену ВПН везу на картици "Профили" (погледајте горе).

2. Идите на картицу „Напредно“ и проверите „Трајни Тун“ и подесите „Покушаји везе“ на Неограничено.

Подешавања ОпенВПН-а

Та-да! Сада имате ОпенВПН прекидач за убијање за Андроид.

Ажурирање: Андроид

Ноугат 7+ укључује уграђени прекидач за ублажавање који ради са било којим ВПН-ом. Ово укључује ОпенВПН за Андроид. Овај уграђени прекидач за ублажавање је готово сигурно робуснији од горе описаног упорног ТУН метода, тако да ако имате новији Андроид уређај препоручујемо да га користите. Молимо погледајте овде како.

ОпенВПН Цоннецт

Осим прилагођених ВПН апликација, ОпенВПН за Андроид главни ривал је ОпенВПН Цоннецт. Попут ОпенВПН-а за Андроид, ово је генерички ОпенВПН клијент који може користити редовне ОпенВПН конфигурационе датотеке за повезивање на било који ВПН сервис који подржава ОпенВПН.

ОпенВПН Цоннецт је "службени" клијент компаније ОпенВПН Инц. и осмишљен је тако да буде врло пријатан за повремени ВПН корисник без икаквих техничких вештина. Стога је мање у потпуности заступљен од ОпенВПН-а за Андроид који је намењен напреднијим корисницима.

Друга битна разлика је у томе што је ОпенВПН за Андроид опен соурце док званична ОпенВПН Цоннецт апликација није. Из тог разлога, ОпенВПН за Андроид многи сматрају „полу-официјелном“ апликацијом у отвореној изворној заједници ОпенВПН.

Закључак

Можда се чини мало контратуктивним, али с потпуним ИПв6 усмјеравањем, графиконима употребе пропусне ширине и могућношћу конфигурирања као прекидач за пребацивање, ОпенВПН за Андроид је цјеловитији од готово било које прилагођене Андроид ВПН апликације коју сам још прегледао. Такође је у потпуности представљен од еквивалента своје радне површине.

Додајте чињеницу да је ОпенВПН за Андроид опен соурце и да увек користи најновију верзију ОпенВПН-а, а ми имамо убедљив случај да је преферирамо над прилагођеним Андроид ВПН апликацијама.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me