У овом туториалу детаљно ћемо погледати како поставити КееПасс 2.к. Молимо погледајте наш цео КееПасс преглед да бисте сазнали више о овом популарном менаџеру лозинки отвореног кода који ваше лозинке обезбеђује снажном енкрипцијом од краја до краја.


КееПасс је програм намењен само Виндовс-у, али различити компатибилни портови су доступни за мацОС, Линук, Андроид и иОС. Овај туториал покрива сам КееПасс, портови за радне површине попут КееПассКСЦ за Виндовс, мацОС и Линук, раде на врло сличан начин.

Можемо детаљније погледати КееПассКСЦ у будућем чланку, а Андроид корисници могу погледати наш КееПасс2Андроид преглед.

Како подесити КееПасс менаџер лозинки

1. Преузмите, инсталирајте и покрените најновију верзију КееПасс 2.к. КееПасс1.к сада постоји само из разлога повратне компатибилности. Многе компаније, на пример, захтевају ову назадну компатибилност, али нема разлога да је нови корисници одаберу.

2. Идите на Филе -> Ново… (или кликните икону на траци задатака у главном прозору), кликните и изаберите локацију за своју нову .кдбк датотеку.

Ова .кдбк датотека је шифрирани спремник у који се налазе ваше сачуване лозинке. Будући да је сам по себи сигурно шифриран, можете га сигурно похранити било где. Ако планирате да синхронизујете лозинке на уређајима, сада је можете сачувати у директоријуму за складиштење у облаку.

3. Креирајте главну лозинку. Или још боље, гласовну фразу (реченица састављена од више речи одвојених размацима).

Ова главна лозинка штити све ваше остале лозинке и треба да буде једина лозинка коју требате поново запамтити! Она зато мора бити јака, али и она коју нећете заборавити. КееПасс нуди згодну траку са оцењеним квалитетом како би вас охрабрио да одаберете снажну главну лозинку.

Ако је заборавите, тада се игра преузима у погледу приступа сачуваним лозинкама. Ако вам је потребна резервна копија, запишите лозинку на мало папира и сместите је ван мреже на сигурно.

Ако сте радо користили само главну лозинку за заштиту своје .кбдк датотеке, притисните ОК. За додатну безбедност 2ФА, потврдите оквир Прикажи опције стручњака.

Уз лозинку, можете повезати датотеку кључа и / или свој Виндовс кориснички налог на композитни главни кључ.

Направићемо датотеку кључева, али нећемо везати .кбдк датотеку за Виндовс кориснички налог јер желимо да приступимо нашој КееПасс бази података са уређаја који нису Виндовс.

Ако креирате датотеку са кључевима, једноставно следите упутства. Када завршите, притисните ОК. Обавезно похраните ову кључну датотеку на сигурно место ван мреже. Да бисте користили базу података КееПасс на другим уређајима, датотека с кључевима мора бити присутна, али никад је не преносите на мрежи. Можете преносити ван мреже користећи меморијске картице, УСБ штапове, УСБ каблове и слично.

4. Ако желите, можете да размислите о подешавањима базе података или само притиснете ОК да бисте прешли на подразумеване вредности.

Добиће вам се могућност штампања важних детаља базе података (ручно уношење лозинке). Ако то учините, спремите испис на сигурно место ван мреже.

5. Двапут кликните нову датотеку базе података .кбдк да бисте је отворили. Унесите лозинку и (ако се користи) пут до места где се налази придружена .кеи датотека. Ако сте приликом креирања базе података навели Виндовс кориснички налог, морате бити пријављени на њу да бисте отворили датотеку.

КееПасс памти недавно отворене базе података, што овај процес чини прилично безболним у свакодневној употреби.

6 (опционо). Идите на Филе -> Увези ... да увезете лозинке из другог управљача лозинком. КееПасс подржава датотеке извезене из најпопуларнијих менаџера лозинки, Фирефок-а и Цхроме-а.

Ваша КееПасс база података је сада спремна за употребу! Можете управљати лозинкама и исећи их и залепити где год желите. Али да бисте добили најбоље од КееПасс-а, заиста ћете желети да имплементирате интеграцију прегледача ...

Интеграција у прегледач

Интеграција прегледача постиже се комбинацијом додатака + додатака за прегледач. Други постоје, али препоручујемо КееПассХТТП-Цоннецтор.

1. Преузмите КееПассХттп додатак и копирајте га у своју инсталациону мапу КееПасс (Ц: \ Програм Филес (к86) \ КееПасс Пассворд Сафе 2 по дефаулту).

2. Инсталирајте додатак за прегледач КееПассХТТП-Цоннецтор за Фирефок и / или Цхроме.

Кликните левим кликом на било које поље корисничког имена или лозинке на веб страницама за КееПассХТТП-Цоннецтор да бисте аутоматски испунили детаље из ваше отворене КееПасс базе података. Алтернативно, за додатне опције можете да кликнете десним тастером миша.

Ако нисте задовољни са КееПасс-ом, зашто не бисте проверили неке алтернативне менаџере лозинки?

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me