Ултимате водич за приватност Битцоина Ово је крајњи водич за Приватност Битцоин-а. Научите како да купујте битцоине анонимно и сигурно! Како да трошите без бриге, и још! Наравно, показаћемо вам како купите ВПН анонимно, међутим, исти поступак се може користити за купите скоро сваки производ која прихвата Битцоине анонимно. Међутим, имајте на уму да физичке производе треба доставити на физичку адресу и / или их прикупити лично. Ово је ажурирана верзија водича који сам првобитно објавио на овој веб локацији 2013. године. Од тада, многе ствари су се промениле. Тхе вредност Битцоина пуцала је кроз кров, добро познате трговачке веб локације као што је Мт. Гок су се затворили и још много тога. На неким местима сада можете и ви купити битцоине са банкомата!

Шта је битцоин?

Битцоин је изворна крипто валута. То је децентрализована виртуелна валута отвореног кода која делује користећи пеер-то-пеер (П2П) технологију (колико раде БитТоррент и Скипе). Као и традиционалним новцем, можете трговати Битцоинима за робу или услуге (попут ВПН претплате) и размјењивати га у друге валуте. За разлику од традиционалних валута, међутим, не постоји „посредник“, као што је банка под контролом државе.

Шта је битцоин? (в2)

Шта је битцоин? (в2) Шта је битцоин? (в2)

Битцоини се уместо тога генеришу коришћењем бесплатног рачунарског програма, предвидљивом брзином која се одређује количином процесне снаге посвећене њиховој производњи. Овај процес је познат и као рударство Битцоин-а. Теоретски, свако то може учинити. Битцоин није физичка ствар; то је криптографски алгоритам који се састоји од јавног и приватног кључа. Неки продавци продају физичке новчанице и кованице деноминиране у Битцоин-у, али оно што они заиста продају је приватни кључ (обично заштићен печатом који морате да прекинете) заједно са јавним кључем који можете да користите за потврду стања.


Битцоин Мининг

У пракси, за рударјење битцоина потребна је велика количина процесне снаге - толико да рударство није практично за већину појединаца. Међутим, могуће је придружити се Битцоин рударском базену (или сличној организацији) како бисте помогли у ширењу трошкова (и користи). Забрањени трошкови рудања Битцоин-а делом су одговорни за тренутну залуђеност рударством алтернативних крипто валута попут Етхереума, која има много нижу улазну тачку од рударства за Битцоинс. Рударство битцоина није фокус овог чланка, али ако вас занима тема онда је овде одличан чланак. Можда ће вас занимати и наш Водич за рударство Етхереум.

Остале крипто валуте

Ултимате водич за приватност БитцоинаОд издавања Битцоина 2009, развијене су бројне друге виртуелне крипто валуте. Многе од њих имају функције које нуде различите предности у односу на Битцоин (укључујући и анонимност). Ниједна од ових алтернатива, међутим, није постигла ништа што је близу популарности Битцоина. Ово ограничава њихову корисност у стварном свету када желите да купите ствари.

Битцоин и анонимност

Постоје две стране у Битцоин-у када је реч о анонимности. Прво што треба нагласити је да Битцоин није својствено анониман. Међутим, то се може учинити (барем у великој мери). Имајте на уму да 100% анонимност никада не може бити загарантована. Централни концепт Битцоина је блоцкцхаин. Ово је у основи јавна књига која бележи битцоин трансакције. Трансакције у облику платиоца Кс шаљу И битцоина примаоцу З, преносе се на Битцоин мрежу како би их видео цео свет. Дакле, из ове перспективе, Битцоин је много мање анониман од, рецимо, добре старе готовине. Као што примећује Сергио Лернер, генерални директор аргентинске компаније Цертимик, "Приватност се не проводи дизајном Битцоин протокола. Ако поново користите исту адресу да бисте примали новац од других корисника, сваки од њих ће открити да су вам други послали новац." Могуће је купити Битцоине и задржати Битцоин адресу без откривања вашег стварног идентитета. Ово, међутим, пружа само облик псеудонимитета. Заинтересоване стране могу користити напредне технике анализе података да би тражиле обрасце за де анонимизацију корисника. Таква опсежна и софистицирана анализа података је целокупни пословни модел Гооглеа и Фацебоока. Међутим ... Можете користити технике мешања Битцоин-а како бисте додатно збунили ко је шта радио са Битцоинима. Насумичним пребацивањем власништва над Битцоинима, такве технике отежавају анонимност путем анализе података. Ако их купите и задржите без откривања вашег идентитета, а затим их исправно мешате, Битцоини могу приуштити висок ниво анонимности приликом обављања трансакција. У овом водичу касније расправљам о начинима мешања биткоина. Да бисте у потпуности схватили како функционирају Битцоин и блоцкцхаин, Врхунски, једноставни енглески водич за блоцкцхаин од Мохит Мамориа са 3500 речи фантастичан је увод, као и наш властити Блоцкцхаин Екплаинед водич.

Тешка вилица за Битцоин

Ултимате водич за приватност БитцоинаБудући да ништа никада није лако, 1. августа 2017. Битцоин се поделио на две изведене валуте: Битцоин Цлассиц (БТЦ или КСБТ) и Битцоин Цасх (БЦХ или БЦЦ). Овај расплет познат је као тврда вилица Битцоин Цасх и разлози су веома технички.

БТЦ Вс. БЦХ

Ако сте у свом новчанику имали било који Битцоин и поседујете приватне кључеве, сада имате право да затражите и једнак број кованица Битцоин Цасх. Дакле, ако сте 1. августа 2017. имали новчаник са једним Битцоин-ом, и даље имате тај Битцоин, а сада можете затражити и један новчић Битцоин Цасх-а (БЦХ). Ако тек почињете са Битцоинима, тада ћете морати да одлучите између куповине Битцоин Цлассиц-а или Битцоин Цасх-а. Неке тачке које треба имати на уму су:

 • Битцоин Цлассиц је много боље успостављен и далеко више произвођача га прихвата као облик плаћања.
 • Већина Битцоин новчаника и многе бурзе не прихватају Битцоин Цасх.
 • Међутим, Битцоин Цасх омогућава више трансакција у секунди. То значи брже плаћање и ниже накнаде.
 • 1.500 блокова минирано је у ланцу Битцоин Цасх него у оригиналном.
 • Тржишна цена за Битцоин Цасх драстично је осцилирала током последњег месеца, али генерално, бележи стални раст.

Као што је већ напоменуто, овај чланак написан је само месец дана након тврдог вијка. Биће занимљиво видети како се ситуација развија. У сврху овог чланка, претпостављам да се редовно користи Битцоин (Цлассиц). Међутим, иако могу постојати велике разлике између валута са становишта улагања (на шта ја нисам квалифициран да коментаришем), у предњем крају начина њиховог кориштења готово да и нема разлике. Заиста се заснивају на истом коду. Као такав, можете очекивати да ћете видети више Битцоин Цасх верзија верзије постојећег Битцоин софтвера напред, јер је подешавање нове валуте готово тривијално лако.

Ваш анонимни Битцоин новчаник

Да бисте могли нешто учинити са Битцоин-ом, потребан вам је Битцоин новчаник. Ово је софтвер који чува ваше Битцоин и омогућава вам примање и слање (тј. Плаћање ствари с) Битцоина. Као и код већине Битцоин ствари, на располагању је готово огроман број опција.

Врсте новчаника Битцоин

Прво што треба учинити је да одлучите да ли желите мобилни, веб или десктоп новчаник. Свака врста има своје предности и мане. Главне врсте су:

 • Десктоп новчаник - најсигурнија опција, која вам даје потпуну контролу над новчаником. То такође значи да сте једини одговорни за израду сигурносне копије и осигурање новчаника.
 • Мобилни новчаник - врло згодан, јер га можете носити у џепу и користити га за лично плаћање ствари у продавницама или за замену средстава. Ако изгубите телефон, збогом се опростите од свог Битцоина!
 • Веб новчаник - свакако најповољнија врста новчаника, јер јој можете приступити са било којег места. Веб новчаници су такође најмање сигурна врста новчаника, јер их на серверу држи трећа страна. То значи да морате да верујете веб локацији која држи ваш новчаник како не би избегли новац са собом. Поред тога, проблеми са сервером или компанијом која се изненада затвара, могу резултирати губитком новца. Стога никада не бисте требали користити чисте веб новчанике за спремање великих количина новца.

Новчанице са хардвером дизајниране за складиштење ваших Битцоина ван мреже и физичке новчанике (у основи испис врста ваших приватних кључева) такође постоје. Препоручена тактика је да чувате велике уштеде што је могуће сигурније (по могућности ван мреже), а да задржите малу количину Битцоина у анонимном битцоин новчанику за обављање трансакција.

Опције новчаника

Изјава о одрицању одговорности!

Ја и БестВПН.цом не можемо преузети никакву одговорност за сигурност или поштење било ког софтвера, веб локације или услуге наведених у овом водичу. Покушао сам да набројим само популарне и угледне опције, али немам начина да знам да ли апликација има уграђен злонамерни код или ће се администратори веб локације одједном одлучити да прихвате ваше Битцоин уштеде. То је, у ствари, тачно оно што се догодило Мт. Гок, који је некада носио преко 70% свих Битцоин трансакција широм света. Зато будите опрезни.

Одабир новчаника

Избор (н анонимног) Битцоин новчаника је важна одлука и она коју бисте требали темељно истражити. Савршен Битцоин новчаник не постоји - сви имају своје предности и недостатке. Добро место за почетак је битцоин.орг, који пружа добру листу опција. Који год новчаник изаберете, веома је добра идеја да га сигурно шифрирате и редовно правите сигурносне копије..

Уђите у Елецтрум

За овај водич одабрао сам Елецтрум као свој новчаник. Бесплатан је, децентрализован и отвореног кода. Свиђа ми се чињеница што ми даје потпуну контролу над мојим новцем и накнадама. Такође нуди двофакторну аутентификацију (2ФА) како би се спречила крађа мојих Битцоина. Иако је код за Елецтрум отвореног кода, и даље морам да верујем да његови програмери не ажурирају код са нечим гадним и да он остаје анонимни Битцоин новчаник који могу да користим. Алтернатива би била да се одлучите за новчаник као што је Армори, који користи потпуну проверу чвора (Битцоин Цоре) за валидацију и преношење трансакција на Битцоин мрежи. Битцоин Цоре је врло сигуран, али захтева 145 ГБ простора на мом погону. Да чувам велику количину Битцоина, користио бих Битцоин Цоре Валлет. Међутим, како ми је потребан само мали износ Битцоина за куповину ВПН услуге, сматрам да је то претерано велико.

Битцоин новчаник

Ево мог новог Елецтрум Битцоин новчаника. Ако се осећате великодушно, увек можете да ми пошаљете неки Битцоин користећи горњу адресу! Главни недостатак Елецтрума је то што информације открива трећој особи. Користи централне сервере који могу повезати ваше уплате заједно и евидентирати вашу ИП адресу. Ако вас мучи централни сервер који повезује ваше исплате заједно (који ионако неће бити забележен у стварном ИП-у), то можете ублажити тако што ћете сваки пут направити нову новчаник. Такође можете да искористите Елецтрумову Тор функцију да сакријете своју стварну ИП адресу са централног сервера. (Одлучио сам се да се повежем на један .онион сервер ради максималне приватности.) Елецтрум је доступан за Виндовс, мацОС, Линук и Андроид, али није доступан као веб новчаник. Рецензије за Андроид верзију Елецтрума у ​​Плаи Сторе-у су разочаравајуће, па ћу се држати верзије за Виндовс. Да је ово искључиво за личну употребу, користио бих верзију Линука. Међутим, Виндовс има много ширу публику у односу на оне који читају овај водич. Добар увод за инсталирање и конфигурирање Елецтрума на Виндовс-у доступан је овде. Овде је доступан добар почетни водич за употребу Елецтрум-а. Када преузимате било који новчаник са интернета, проверите да ли је дигитални потпис.

Како купити анонимно битцоине

Постоји много начина да се Битцоин анонимно купи. Оне се разликују овисно о држави у којој се налазите. Зато је вјероватно најбоље претражити на мрежи могућности које су доступне у вашој близини. Како купити битцоине пружа одличну листу ресурса за готово сваку земљу. У идеалном случају, желите да купите Битцоине што је могуће анонимније да их не можете пратити у стварном идентитету. Опћенито говорећи, постоје три главна приступа која можете искористити. Грубим редоследом анонимности, од најнижег до највишег:

1. Купујте затим Мик

Ово није наја анонимнији начин куповине битцоина, али је најповољнији. То ипак осигурава прилично висок ниво анонимности. Користећи ову методу, заправо не купујете Битцоин анонимно. Једноставно га купите од аутоматизоване Битцоин размене као што је ЦоинБасе. Да бисте Битцоин учинили анонимнијим, потом га перете помоћу услуге „миксера“. Услуга миксера у основи анонимно анализира ваш Битцоин замењујући га за други Битцоин који нема везу с вама. Због тога је веома тешко пратити ланац према вама. Тешко, али није немогуће. Услуге прања рубља Битцоин, наравно, нису бесплатне. Скоро све аутоматске размене захтевају да докажете свој стварни идентитет. У овом случају је лако утврдити да сте купили Битцоин, али не и шта се дешава након што се он меша. Касније ћу у овом водичу размотрити мешање биткоина. Такође можете да помешате Битцоин који је купљен анонимније како бисте додатно повећали његову анонимност.

2. Купујте на мрежи од продавца

Веб странице попут ЛоцалБитцоинс.цом или # битцоин-отц ИРЦ цхатроом на Фрееноде-у (отц = овер-тхе -цоунтер) омогућавају вам да упознате приватне продавце Битцоин-а на мрежи. Можете купити Битцоин анонимно на овај начин, а да нигде не региструјете своје право име. Пошто је продавац приватно лице, проналажење трансакције је много теже него ако се врши великом, централизованом разменом где је све забележено. битцоин отц # битцоин-отц користи прилично укључен систем повратних информација. Вредно је одвојити време да то схватите. Морате да ускладите начин плаћања са продавцем. Листа ИРЦ клијената је овде. Приватни продавци могу прихватити све врсте начина плаћања - до и укључујући лично дружење ради плаћања у готовини.

3. Битцоин АТМ машине

На свету данас постоји много места на којима можете купити Битцоин уметањем готовине у банкомат. Ако желите да употребите Битцоин банкомат што је могуће анонимније, изаберите онај за који није потребан било какав облик личне провере (ово зависи од оператера на банкомату).

Купите Битцоин од Битцоиннецт 比特 通 購買 比特 幣

Купите Битцоин од Битцоиннецт 比特 通 購買 比特 幣 Купите Битцоин од Битцоиннецт 比特 通 購買 比特 幣

Већина Битцоин банкомата налази се у продавницама и сличним местима. Запамтите да је већина њих временски увећавала сигурносне системе ЦЦТВ-а. Заинтересоване стране би теоретски могле да их искористе како би вас анонимиле.

Моје искуство

Користио сам ЛоцалБитцоинс.цом да бих купио свој Битцоин. То је међународно тржиште за интерно трговање Битцоин-ом. За максималну анонимност можете потражити некога ко живи у близини и договорити састанак лицем у лице са њима како би анонимно купио Битцоин с новцем. Алтернативно, можете куповати путем интернета и плаћати банковним преносом или другим договореним начином. Опције за то укључују готовински депозит у готовини, готовину послату поштом и плаћање поклон картицама. Имајте на уму да готовина, поклон картице и слична плаћања не подразумевано покривају систем за изузеће компаније ЛоцалБитцоинс.цом. Резултати поверења купца могу помоћи у ублажавању овог проблема. Међутим, плаћање готовином и поклон картицама и даље је један од најризичнијих начина за куповину Битцоина у смислу потенцијалног губитка новца. Због тога топло препоручујем куповину малих Битцоин-ова на овај начин.

Процес

Како: Купите битцоине на ЛоцалБитцоинс.цом

Како: Купите битцоине на ЛоцалБитцоинс.цом Како: Купите битцоине на ЛоцалБитцоинс.цом

 1. Региструјте налог на ЛоцалБитцоинс.цом. За потврду вам је потребна валидна адреса е-поште, али ништа вас не спречава да користите е-маил рачун за једнократну употребу за ово. Имајте на уму да ако користите е-адресу за једнократну употребу, нећете примати поруке и обавештења. Међутим, њима можете директно приступити путем веб локације.

 2. Затим потражите продавца који одговара вашим критеријумима.

  Локални битцоини За поређење, ево цена у УСД. 25. октобра 2017. ЦоинБасе је листу Битцоин-а изнео на 5,482.36 УСД. Као што видите, цене које су навели поједини продавци компаније ЛоцалБитцоинс.цом знатно су веће од ових. Таква је цена приватности.Локални битцоини Све је чешће да продавци траже да купци докажу свој идентитет. Иако сам сигуран да постоји много савршено добрих разлога за то (попут борбе против преваре), то иде у супротност са идејом да се Битцоин анонимно купује. Стога сам резултате филтрирао помоћу филтера „СМС није потребан“ и „ИД није потребан“. Имајте на уму да су чак и када су изабрани ови филтри, многи продавци заправо тражили личну карту са својим малим штампом. Други не би продавали ВПН или Тор корисницима.

 3. Погледајте профил своје перспективеБитцоин Траде Овај продавац није најјефтинији доступан, али има 500+ трговина са 98% оценом повратних информација и не захтева проверу личне карте. Такође дозвољава куповину када користи ВПН или Тор, мада се употреба Тор-а не препоручује. За потребе овог водича, платићу банковним преносом. Лако је, али и даље нуди приличну приватност јер се бавим појединачним приватним продавцем. Поред тога, планирам да избацим Битцоин након тога! Пронашао сам доста продавача који прихватају различите облике готовине и / или плаћање картицама од анонимних купаца. Вриједно је напоменути да, генерално, што анонимније плаћање продавца прихвати, већи су трошкови за Битцоин - и већи је ризик од губитка новца. Цена за плаћање кодовима Амазон картица била је преко двоструко већа од курса за Битцоин.
 4. Купите Битцоин

  Ултимате водич за приватност Битцоина Тражени новчићи се чувају у есцров (тј. Привремено од стране ЛоцалБитцоинс.цом) док продавац не прими уплату. Морате извршити плаћање пре него што се заврши прозор плаћања или ће ЛоцалБитцоинс.цом отказати трговину. Овај депозитни систем дизајниран је да заштити купце и продавце. Ако било која страна у трансакцији пријави проблем, ЛоцалБитцоинс.цом ће се задржати на Битцоин-у док обе стране не буду задовољне. Ако је потребно, обезбедиће арбитражу. Плаћање банковним преносом није баш анонимно, јер ће продавац добити број банковне трансакције. Међутим, планирам да још више анонимим куповину преношењем средства у други новчаник и затим их перем. Једном када платите продавца, обично се чека кратко причекање да се процес преноса заврши и да се плаћање потврди. Након што продавац потврди плаћање, Битцоин се ослобађа од депоновања и књижи у ваш новчаник ЛоцалБитцоинс.цом. ЛоцалБитцоинс.цом то ствара када поставите нови налог. Локални битцоини Можете да проверите трансакције у свом ЛоцалБитцоинс.цом новчанику. Попут еБаи-а, ЛоцалБитцоинс.цом се ослања на систем репутације. Због тога се очекује да оставите повратне информације о продавцу након завршетка трговине.

 5. Померите Битцоин у приватни новчаник

  Иако није строго потребно ако само желите отворено трошити свој Битцоин, ово побољшава и приватност и сигурност (под претпоставком да приватни новчаник држите негде на сигурном). Да бисте постигли максималну приватност, требали бисте креирати нову адресу новчаника сваки пут када преносите средства. Ово помаже у спречавању противника да повеже различите битцоин трансакције које направите заједно. Пошаљите Битцоине

 6. Слање Битцоина у ваш новчаник (или било где друго, по том питању) је лако. Само унесите адресу свог новчаника и износ који желите да пошаљете. Имајте на уму да трансфери подлежу накнади за трансакције у Битцоин мрежи. Слање битцоина

 7. После неколико минута, битцоин ће се појавити у вашем личном новчанику (новчаник бр. 1). То, бре! Ако сте забринути да би заинтересоване стране могле активно пратити ваше битцоин трансакције, сада бисте требали да направите други новчаник (новчаник бр. 2) и пребаците средства у то.

Противнику није тешко пратити трансфере од места где сте купили новац у новчанику бр. 1. На пример, ЛоцалБитцоинс.цом зна адресу новчаника бр. 1. Слањем новца из новчаника бр. 1 у новчаник бр. 2, оправдано можете тражити нула знања или одговорности за оно што се догађа са средствима у новчанику бр. 2. Све што требате је веродостојан изговор зашто сте новац пренели другој особи. Ако планирате да помешате свој Битцоин, новчаник бр. 2 требало би да се створи на тамном вебу Тор Хидден Сервицес. Елецтрум је добар за ово јер подржава Тор. Још једна добра опција је креирање новчаника на .онион веб локацији Блоцкцхаин.инфо. У зависности од вашег модела претњи и колико је анонимна била ваша почетна куповина, сада можете да почнете да трошите свој Битцоин. Алтернативно, анонимност можете додатно побољшати мешањем Битцоина пре него што га потрошите.

Мешање биткоина

Идеја иза мешања Битцоина је да збркате траг трансакција. Ово је важно ако цените приватност, јер је Битцоин блоцкцхаин јавна књига која бележи све трансакције. Процес мешања дели ваше фондове на мање делове и меша их са случајним малим деловима туђих Битцоин фондова. Завршавате са потпуно новим новчићима. Ово помаже да прекинете везу између вас и кованог новца. Мијешање Битцоина је посебно корисно ако сте отворено купили свој Битцоин, што значи да би неко могао лако ући у вашу стварну идентитету. Ако сте већ предузели кораке да приватно купите Битцоин, мешање би могло бити претежно. То ће, међутим, помоћи у даљој анонимности ваших плаћања Битцоин-ом. Вриједно је напоменути да ће правилно мијешање Битцоина заштитити не само сада, већ и ако будући алати и технике могу ући у траг историјским Битцоин трансакцијама.

Битцоин Блендер

Најбољи почетнички водич за сложено издање мешања Битцоин-а које познајем објављује Битцоин Блендер (али није специфичан за ту услугу). Кључне тачке у вези са мешањем Битцоин-а сумиране су у наставку. Међутим, топло препоручујем да прочитате документ о Битцоин Блендер-у, јер он улаже у много више детаља о овој високо специјализованој теми од онога што је у оквиру овог општег водича..

Битцоин миксери

Да бисте помешали Битцоин, потребна вам је услуга миксера Битцоин (позната и као подметач за Битцоин). Направите ДИИ методе мешања битцоина користећи веб странице као што је ЛоцалБитцоинс.цом. Ово се, међутим, не препоручује, јер не уклања заиста прљавштину и вероватно ће бити потребно веровање веб локацијама на којима су прописани законски налози. Употреба ЦоинЈоин-а може помоћи у побољшању анонимности приликом мешања „уради сам“, али треба узети у обзир само ако заиста знате шта радите када је у питању анализа Битцоин-а и блоцкцхаина. Битцоин миксери су централизовани сервиси који одржавају велике резерве чистог Битцоина. Уз накнаду за услугу, омогућавају вам да замените свој Битцоин за чисти Битцоин. Битцоин миксери се испоручују у два основна укуса - Тор миксери и миксери Цлеарвеб (обични интернет).

Тор миксери

Тор миксери постоје само на услугама Тор Хидден Сервицес (ака мрачни веб), и стога су најбоља опција за максималну анонимност. Са друге стране, оператори ових услуга су и сами анонимни. То значи да не постоји ништа што би спречило њихов нестанак са новчићима! Уз све то, Тор миксери су посебно рањиви на преваре са крађом идентитета (види доле). Успостављени Тор миксери са јаком репутацијом у Битцоин заједници укључују:

 • Битцоин Блендер (хттп://битблендерврфкзр.онион)
 • Грамс Хелик (хттп://грамс7енуфи7јмдл.онион/хелик)

Када користите Тор миксер увек бисте требали да онемогућите ЈаваСцрипт у Тор прегледачу. Битцоин Јавасцрипт

Цлеарвеб миксери

Цлеарвеб миксери постоје на уобичајеном интернету. Већина њих су легално регистроване компаније. То значи да им се може затражити позив за информације о трансакцијама. Међутим, многе такве услуге обећавају да неће водити евиденције или личне податке. Многи мешачи прозирних мрежа користе ЦлоудФларе. Ово је сјајно за заштиту њихових веб локација од дистрибуираних ускраћивања услуге (ДДоС) напада, али носи потенцијални ризик приватности. Један од таквих ризика је често захтев да се омогући ЈаваСцрипт како би се натјецали са Цаптцхас-ом. Главна предност миксера бистрих мрежа је да је мање вероватно да ће вам избећи новац (иако ништа не може бити загарантовано 100%). Њихова употреба редовних ХТТПС сертификата такође чини много мање вероватном да ћете постати жртва преваре са пхисхингом. Наравно, можете да се повежете на очишћавање миксера помоћу Тор прегледача или ВПН-а да бисте сакрили своју ИП адресу од миксера. Ово ће побољшати вашу приватност, али није анонимно користећи Тор миксер. Савет који издаје ЛоцалБитцоинс.цом о опасности преношења Битцоин средстава преко Тор-а такође важи овде.

Пазите на крађу идентитета

Интернет је преплављен лажним везама на веб локације са Битцоин микером. Чак и популарне веб локације могу да садрже лажне пхисхинг везе. Већина локација са мешалицом цлеарвеб-а користи ХТТПС. Ако имена домена изгледају законито и веб локација има важећи ХТТПС сертификат (потражите затворени катанац у УРЛ траци), онда је веб локација готово оригинална. То се не може рећи и за Тортове миксере који немају јасно препознатљива имена домена или користе ХТТПС сертификате. Заправо, неки веб сајтови изгледају врло уверљиво, тако да чак и корисници који су упознати са оригиналним веб локацијама могу да се заварају. Колико знам, везе дате у овом чланку су оригиналне, али не преузимам никакву одговорност за њих. Исто важи и за поузданост услуга, чак и када су оригиналне. Молимо вас да направите сопствено истраживање пре него што било који веб сајт поверите свом Битцоин-у.

Значајке анонимизације Битцоин Микер-а

Чак и приликом мешања Битцоин-а, одлучни противник ће можда моћи да користи технике анализе блок-верига (у принципу сличне корелацији са саобраћајем) да би пронашао Битцоин-ов траг. Да би се супротставили овој претњи, миксери често нуде неке или све следеће карактеристике пригушивања:

 • Случајна накнада за услугу - јер фиксна накнада за услугу на блоцкцхаину може дати назнаку о томе која се услуга миксера користила.
 • Насумично кашњење - ово отежава повезивање трансакција уласка и изласка из вашег новчаника.
 • Вишеструка повлачења - ово вам омогућава да примате мешовите кованице користећи више трансакција и више новчаника како бисте сакрили трансакцију.

За максималну анонимност требало би да искористите све такве доступне функције.

Анализа боје

Када помешате Битцоин, "таинт" је веза између ваших старих кованица и нових. 0% таинт = уопште нема везе. У прошлости је Блоцкцхаин.инфо понудио бесплатан алат за „анализу боје“ који вам је омогућио да ручно проверите да ли постоји зараза. Међутим, овај алат је искључио, а у време писања не постоји права алтернатива.

Моје искуство

Одлучио сам се за употребу популарног Тор миксера Хелик би Грамс, који нуди следеће карактеристике:

 • Накнада за стандардну услугу (2,5%)
 • Прилагодљиво одлагање (опционо, до 24 сата)
 • Вишеструка повлачења адреса (изборно)
 • Опционално 2ФА (двофакторска аутентификација)

Накнада за услугу није случајна, али могу живјети с тим. Важније за сврху овог водича је да трговине захтевају прилично низак минимум 0,01 БТЦ (као што је то био случај, за овај корак сам морао мало напунити средства у свом новчанику). Можете се регистровати за налог, али ја сам се одлучио за Хелик Лигхт (брзу комбинацију) опције.

 1. Направите нови Битцоин новчаник у који ће се слати ново мешани, неискоришћени Битцоин. Назовимо овај новчаник бр. 3. Мешаћу средства скривене у новчанику бр. 2 који сам креирала раније.
 2. Грамс Хелик је Тор миксер и зато је доступан само путем мреже Тор Хидден Сервицес. Тако запалим претраживач Тор и посећујем (хттп://грамс7енуфи7јмдл.онион/хелик).
 3. На картици Хелик Лигхт унесите адресе Битцоин Валлет-а на које бисте желели да се уплате новчићи (у мом случају новчаник миксера бр. 3). Кованице можете да пошаљу на пет адреса да помогнете прикривању трансакције.Хелик
 4. Тада вам се пружа адреса Битцоин новчаника на коју можете послати своје "прљаве" кованице. Послала сам их из новчаника бр. 2. Хелик ЛигхтХелик такође пружа ПГП кључ који потврђује новчаник за пријем који је креирао за ову трансакцију. Сачувајте овај кључ у случају да постоје проблеми и морате доказати да се трансакција догодила. Једноставно сам залепила текст ПГП кључа у текстуалну датотеку на свом рачунару. Једном када се трансакција успешно обави, то се може сигурно избрисати.
 5. Освежите веб страницу да бисте видели потврду да је плаћање примљено (можда ћете требати сачекати неколико минута). Тада можете повећати анонимност додавањем случајног кашњења (1-6 сати) и / или слањем у више новчаника. Обе ове опције се препоручују.

Хелик Освежите или обележите и поново посетите ову веб страницу ради коначне потврде када је трансакција завршена. Сада би требало да видите мешовити Битцоин у свом новчанику (мени новчаник бр. 3). Након што сте потврдили да се Битцоин налази у вашем новчанику, притисните дугме „Ремове Хелик“ да бисте избрисали све записе посла са Хелик сервера. Затим пребаците средства са новчаника у који сте добили мешовита средства, у још један новчаник. Само да будемо сигурни. Потом бих проверио мешовити Битцоин на такт, али тренутно изгледа да нема начина да се то учини. Без обзира на то, Битцоин би до сад требао бити добро помешан.

Коришћење Битцоин-а за анонимно куповину ВПН-а

Сада када имате неки врло анонимни Битцоин, време је да га потрошите! Можете га користити за куповину ВПН претплате, али поступак је сличан ономе што купите. Ако купујете ВПН претплату, имајте на уму да је плаћање можда анонимно, ВПН провајдер ће увек знати вашу стварну ИП адресу. Стога никада нисте истински анонимни. Изузетак од овог правила је ако користите ВПН путем Тор-а комбинован са анонимним начином плаћања, као што је правилно мешани Битцоин. Ово може омогућити истинску анонимност приликом коришћења ВПН-а, јер мрежа Тор скрива ваш ИП од ВПН провајдера. АирВПН је једина ВПН услуга за коју знам да подржава ову функцију. Имајте на уму да се поступак плаћања Битцоин-ом прилично разликује од провајдера до провајдера. Одлучио сам да користим Муллвад за овај пример.

 1. Региструјте се за нови налог или се пријавите на постојећи (погледајте нашу рецензију Муллвад за више детаља). На страници Мој налог одаберите картицу Битцоин, одаберите колико дуго желите да платите и притисните тастер „Захтевај информацију о плаћању“..Муллвад
 2. Муллвад ће генерисати новчаник за једнократну употребу. Новац пошаљите на задату адресу.Муллвад
 3. Једном када Битцоин уплата добије бар једну потврду, на ваш рачун ће се приписати вријеме купљеног. Уживати!

Битцоин Приваци Рецап

Битцоин није сам по себи анониман. У ствари далеко од тога. Уз мало напора, међутим, може се учинити врло анонимним (не постоји 100% загарантована анонимност). По мом искуству, куповина и мешање битцоина био је безболан процес, али захтева нешто посла. Да ли је вредно труда? Само ви то можете одлучити. За информације о томе како анонимно купити ВПН кликните овде.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me