Имати јака лозинка је изузетно важан (или јак менаџер лозинки).


Чак је важније од коришћења ВПН услуге!Провера јачине лозинке

Не верујете ми? Наставите читати овај водич.

Али прво користите ову провјеру јачине лозинке погледајте колико су заиста велике лозинке!
(Не брините, не бележимо ниједан од провера / података лозинке)

Мерач лозинке

Детаљни резултат стићи ће овде

О овој провери јачине лозинке

Иако је прилично основна, наш проверник снаге лозинке чини добар посао у провери снаге ваше лозинке. Кликом "покажи ми зашто", моћи ћете да видите које смо факторе анализирали и колико имају важност за поузданост ваше лозинке. Иако, како објашњавам у наставку, није провјера јачине лозинке идеална, она би требала дати добру индикацију да ли лозинке које користите треба надоградити или не.

Иако алат инхерентно не анализира нападе из речника (погледајте више на овом доле), он узима у обзир и број сличних знакова (нпр. Мала слова) који су испред њих, што је добар показатељ коришћења речи..

Надаље, пошто немамо податке о вашем систему или личности, нисмо у могућности да проверимо да ли су ваше лозинке које би могле бити повезане са вама и претпостављале..

Права снага лозинке - да ли су тачни провери јачине лозинке?

Укратко, не. Наш алат је једноставан и не покушава провалити лозинку на било који начин (што би био прави тест). Штавише, на мрежи ћете пронаћи многе друге провере снаге и вероватно ћете добити већину недоследних резултата са већином њих. То су уствари показали истраживачи са Универзитета Цонцордиа у Монтреалу.

Па би ли га и даље требало користити? Да! Иако се добијени резултати могу разликовати, провери јачине лозинке дају добре индикације, а као што је показало Мицрософт-ово истраживање, могу помоћи људима да користе јаче лозинке. Управо зато покушавамо да вас едукујемо о овој теми.

Шта чини јаку лозинку?

Јака лозинка треба да има висок ниво ентропије. Лаички речено, количина поремећаја је присутна. Ваша лозинка не само да треба да буде попуњена случајним бројевима, знаковима и словима, већ би требало да буде и дугачка. Висококвалитетни генератори лозинки, као што је КееПасс, помоћи ће вам да генеришете управо такве врсте лозинки.

Креирање лозинке

Методе крековања лозинком

Можда се питате како се лозинке пробијају. Постоје три главне методе на које морате пазити. Користићу четвороцифрени катанац да испробам и заступам ове теорије.

Бруте-Форце Аттацк

Напади бруталним силама су најједноставнији у природи, али одузимају највише времена. Она укључује вожњу кроз сваку могућу опцију у брзом слиједу. Са нашим катанцем би започео у 0000, прешао на 0001, затим 0002, и тако даље док не досегне 9999 или га не отвори - за укупно 10000 могућих комбинација.

Иако би код катанца ово трајало пуно времена, са уобичајеним алатима, попут Јохн Риппер-а, просечни кућни рачунар би ово пукао за мање од једног минута.

Због тога је важно користити различите бројеве, слова и знакове. Ако, на пример, знате да лозинка садржи само мала слова, онда за сваку позицију треба да испробате само 26 опција. Ако може имати ниже и веће, то се аутоматски удвостручује на 52. Са бројевима, то расте на 62. Дакле, ако би уместо само бројева, наш катанац имао и мала и велика слова, морали бисте испробати максимално 14776336 (62 ^ 4) комбинације да би се провалили. Рачунар би то и даље пукао у секунди, али ви не бисте имали шансе!

Дицтионари Аттацк

Напади из речника делују слично као груби напади. Међутим, поред што погоди појединачне знакове, пробаће и речи из датог речника (обично слим-довн традиционални речник).

У случају нашег локота, могли бисмо имати нумерички речник који садржи следеће ставке 0000,1111, 2222, ..., 9999, 42, 69, 1234 и можда још неколико уобичајених комбинација бројева. Пошто смо склони бирати лозинке које се лако памте, напади на рјечник могу бити знатно бржи.

Друштвени напад

Друштвени напади узимају у обзир ваш систем и личне податке како би покушали и помогли да се убрза процес напада на речник. Реците да сам знао да се ваш пас зове Пицкле, ваша мама Јане и да сте рођени 01.07.1980., Дајем тим подацима већи приоритет.

Са катанац бих одмах погодио 1980. годину. Онда бих прешао на годину рођења ваше маме или можда на годину кад сте усвојили Пицкле. Ако то не ради, могао бих потражити и произвођача катанца и видјети да ли имају задану комбинацију с којом се испоручују и покушати са тим.

Ако имате једноставну лозинку, неће проћи дуго времена за пуцање!

Снага лозинке од стране КСКЦД

Иако није тачно тачан (јер не укључује креирање речника), овај КСКЦД стрип ентропије за лозинку помаже у представљању неких од уобичајених заблуда око снаге лозинке.

Савети за безбедност лозинке

Ево неколико једноставних савета који ће вам помоћи у снази и безбедности лозинке:

  • Користите менаџер лозинки да бисте смештали и креирали изузетно јаке лозинке
  • Никада не записујте своје лозинке нигде (посебно не у датотеку речи зване пассвордс.доц!)
  • Редовно мењајте своје главне лозинке
  • Не користите исту лозинку два пута
  • Не остављајте своје уређаје без надзора
  • Никада не делите лозинку ни са ким
  • Избегавајте страшне, кликнуте и претерано коришћене лозинке!

Повратник провере јачине лозинке

Са вестима о процурјелим и испуцаним лозинкама које се појављују сваког месеца, јака лозинка никада није била важнија. Надамо се да ће вам овај кратки водич помоћи да разумете више о снази лозинке и пружио вам је помоћ и информације потребне да бисте остали безбеднији на мрежи (и, наравно, имали добру лозинку захваљујући нашој провери јачине лозинке).

Ако желите да примате сјајне вести попут ове недељно, обавезно се пријавите на наш билтен.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me