Увод у наш поступак прегледа

Овде на ПроПриваци.цом увели смо ВПН формат прегледа и низ процедура које сада копирају безброј других мањих веб локација. Наш циљ је да сваки преглед учинимо што свеобухватнијим, објективнијим и научнијим.

У ту сврху разбијамо и анализирамо све кључне елементе који чине или прекидају добру ВПН услугу. Такође истражујемо јединствене карактеристике и остале аспекте ВПН-а који га издвајају од конкурената и покушавамо да проценимо да ли ове карактеристике заиста додају истинску вредност предлогу услуге.

Наравно, уз толико много фактора који треба узети у обзир, коначна оцена сваког рецензената је нужно субјективни позив на просудбу. Лепота тако свеобухватних прегледа је у томе што су сви аспекти услуге детаљно описани.

То значи да бисте, наши читаоци, требали имати све потребне информације како бисте извукли властите закључке о било којем ВПН-у који смо прегледали.

Овај чланак има за циљ да пружи детаљан и транспарентан преглед нашег поступка прегледа. Надамо се да ће читатељима пружити увид у то како просуђујемо квалитет ВПН-а и може пружити предложак како да сами процене ВПН услуге.


Имајте на уму да је наш преглед с временом био побољшан и дорађен и да неке старије рецензије писаца који више нису са нама можда не испуњавају наше тренутне стандарде. Циљ нам је да поступно укидамо ове прегледе наслеђа током наредних месеци.

Након кратке листе сажетака ВПН-ова, представљамо ВПН. У идеалном случају, ово брзо објашњава позадину и историју ВПН-а. Са новијим и мање познатим ВПН-овима ово може бити једноставан сажетак закључака прегледа.

Цене и планови ВПН-а

Увек добро место за почетак! Генерално истичемо цену месечно ако се плаћа месечно и цену месечно ако се плаћа годишње. Имајте на уму да је друга цена, годишња цена која се плаћа месечно, коју користимо на нашој веб локацији да бисмо упоредили услуге попут сличних.

Многи ВПН-ови ових дана нуде једноставан план плаћања у једној величини. Неки нуде низ планова, а сваки нуди другачији ниво услуге. У овом случају дајемо преглед онога што сваки план нуди и шта кошта.

Објашњавамо и који смо план одлучили да размотримо. Уопште, покушаћемо да прегледамо најповољнији расположиви план како бисмо процијенили све могућности у понуди.

Следеће расправљамо о бесплатним испитивањима и / или гаранцијама за поврат новца у понуди и указујемо на сва скривена ограничења која могу имати.

На крају, у овом одељку смо навели начине плаћања које је прихватио ВПН. Посебно истичемо све потенцијално анонимне начине плаћања - они могу укључивати Битцоин, продајне картице или чак готовину послату поштом.

Свака таква дискусија треба да буде праћена упозорењем да без обзира на то колико анонимно плаћате, ВПН провајдер ће увек знати вашу стварну Интернет протокол (ИП) адресу. Запамтите: ВПН-ови пружају приватност, а не анонимност.

Карактеристике

Овај одељак започиње навођењем функција ВПН-а, онако како их оглашава. Ово укључује:

 • Број округа у којима ВПН послужује сервере
 • Колико је истовремено дозвољених веза (то јест, са колико уређаја можете истовремено користити ВПН)
 • Подржани су ВПН протоколи
 • Да ли је дозвољено П2П (бујица)
 • Све нестандардне, необичне или јединствене карактеристике

Након тога слиједе кратка запажања о горе наведеним карактеристикама, након чега слиједи испитивање нестандардних карактеристика за које рецензент сматра да треба додатно објашњење или процјену.

Имајте на уму да ствари попут ВПН дневника, надлежности, опција подршке, техничке сигурности, софтверских функција као што су прекидачи за уклањање и ДНС заштита од цурења и да ли ВПН може да деблокира Нетфлик или ББЦ иПлаиер детаљно су размотрене касније у прегледу. Они овде нису наведени.

Нестандардне карактеристике

Свака нестандардна функција има свој поднаслов. Функција је објасњена, а рецензент процењује колико је заиста користан. Примјери укључују „двоструку ВПН“, Тор преко ВПН-а, подршку за необичне ВПН протоколе, паметни ДНС, просљеђивање портова и подршку за антицензурну и заблуду технологије.

Приватност

Овај одељак првенствено даје што детаљнији поглед на политику евидентирања провајдера, плус анализу како земља у којој је заснована ВПН може утицати на приватност корисника.

Правна ситуација

Када се гледа у земљи у којој се заснива ВПН, процењују се релевантни закони о приватности, закони о надзору, закони о задржавању података и општи нивои државног надзора (правни или други). Имајте на уму да неке земље са прилично наметљивим законима о надзору за провајдере интернетског надзора (ИСП) и телеком оператере не примјењују те законе на ВПН услуге. То се бележи где је то могуће.

Вреди нагласити да закони о надзору могу бити веома тешки за проценити. Они су често намерно неодређени и на њима се налазе сиве површине које никада нису тестиране на суду. Ова ситуација је драматично отежана у пословању са земљама чији језик рецензент не говори. Не само да се закони сами по себи ретко преводе, већ је већина онлајн расправа о њима на страном језику.

Поред овога, владе се често труде да сакрију количину надзора који заиста обављају. Наши рецензенти ипак узимају много времена и труда да открију шта могу о ситуацији.

Такође пролазимо кроз сваку политику приватности ВПН-а са чешљем за ситне зубе како бисмо тачно утврдили које записнике или друге информације прикупља о својим корисницима. Ово укључује напомене о томе када ВПН може легитимно да тврдњу о томе да не постоји, а много злоупотребљен.

Рецензенти такође врше истраживање како би открили друге чињенице важне за приватност ВПН-а. Ово може укључивати коментаре које су особље дали током интервјуа на другим веб локацијама, доказе о кршењу података и доказе да је ВПН у прошлости успео или није успео да заштити приватност својих корисника. За додатне информације можемо да контактирамо и подршку ВПН-а.

Процесор плаћања

Један правни аспект коме се нисмо бавили у прошлости, али који планирамо да размотримо у свим будућим прегледима (где је то могуће), јесте ко је процесор плаћања. Многи ВПН-ови користе компаније треће стране за обраду кредитних картица и других плаћања (укључујући плаћања крипто валуте). Тамо где се налазе ове компаније могу имати последице на приватност.

Ако одаберете одређени ВПН јер је, на пример, изван неке од земаља Пет ока, можда вам неће бити драго да знате да ваше исплате обрађује америчка компанија и да су стога под надзором НСА..

Вриједно је нагласити да куповина ВПН претплате није илегална у већем дијелу свијета, или се чак сматра да је она на било који начин "сумњив." Као фанатици о приватности, верујемо у информисање наших читалаца о свим потенцијалним питањима приватности.

Праћење веб локација

Веб локације су уобичајене за праћење посетилаца помоћу алата као што је Гоогле Аналитицс. Ово је разумљиво јер пружа велики увид у то како посетиоци комуницирају са веб локацијама. То омогућава власницима веб локација да побољшају дизајн својих веб локација, што, наравно, помаже у побољшању профита.

Такво праћење, међутим, веома је инвазивно на приватност посетилаца веб странице. То је још горе када праћење обављају треће стране, попут Фацебоока. Они вас јединствено идентификују и прате вас док сурфате вебом како би саставили ваш детаљни профил. Овај профил се затим користи за циљање високо персонализованих огласа.

Праћење веб локација путем ВПН-а ни на који начин не угрожава приватност ваших ВПН сесија. Међутим, сматрамо да је опсежно праћење веб страница компанија које обећају да ће се бринути о вашој приватности врло лоша форма. Такође, мало је што надахњује поверење у провајдера, у посао у коме је поверење све.

Све нове критике (ово је нова функција, а тако их нема у наслеђеним прегледима) укључиће одељак о томе колико је опсежно праћење веб локација на ВПН-у. Ово се лако утврђује помоћу додатка за прегледач приватности Бадгер из Елецтрониц Фронтиер Фоундатион (ЕФ). Информације се лако презентују помоћу снимка екрана приватности Бадгер уз пратњу мишљења рецензената о резултатима.

Праћење 1

Овај ВПН врши прилично праћење веб локација...

Праћење 2

... док овај не

Вриједно је напоменути да ако сте забринути због праћења веб страница уопште, можете предузети сопствене мере да бисте то спречили.

Је ли ВПН безбедан?

Некада смо комбиновали овај одељак са приватношћу, али обично их раздвајамо у засебне одељке да бисмо сваки предмет детаљно узели у обзир. У овом одељку разговарамо о техничкој сигурности, а посебно о коришћеном ВПН шифровању.

Приликом процене ВПН енкрипције фокусирамо се на ОпенВПН енкрипцију. То је зато:

 1. ОпенВПН је једини ВПН протокол за који знамо да је потпуно безбедан. ИКЕв2 се такође сматра сигурним, али је углавном непроверен.
 2. Скоро сваки ВПН нуди ОпенВПН. То нам омогућава да упоређујемо сличне за ВПН-ове.
 3. Нега коју пружалац преузме детаље о својој ОпенВПН енкрипцији снажан је показатељ бриге коју преузима сигурност уопште..

Са ОпенВПН сигурношћу, ђаво је у детаљима. Оно што је још шокантније од броја ВПН-а који се не могу потрудити да то исправе, јесте број ВПН-а који једноставно нису у могућности дати те детаље.

Потребна је расправа о ВПН протоколима и азот-гритти ОпенВПН шифрирање веома технички.

Алтернативно, наша згодна схема шифрирања ОпенВПН користи семафорски систем да би се укратко процијенила сигурност ВПН-а коју чак и најмодернија фобика тамо треба лако разумјети.

Такође је важно за техничку сигурност ВПН-а да ли спречава пропуштање ИП-а и да ли његов софтвер садржи прекидач за уклањање. Ове ће точке бити детаљније обрађене касније у прегледу, али овдје би требале споменути и друге.

Вебсајт

Кратка дискусија о нашим укупним утисцима приликом посете веб локацији провајдера. Изгледа ли лепо? Да ли се пружа много истински корисних информација? Да ли је информације лако пронаћи? Да ли је лако разумети? Да ли нуди корисне ресурсе и водиче за подешавање? Све остало што се тиче веб странице такође ће се наћи овде.

Подршка

Овај одељак описује које су опције подршке на снази. Да ли ВПН нуди подршку за цхат уживо? Ако је тако, колико сати дневно је ово особље? Ако не, онда колико времена треба да добијете одговор е-поштом?

Увек се обратимо подршци и покушавамо да им поставимо нека тешка питања! Затим извештавамо о томе колико су добро успели.

Имајте на уму да не очекујемо да ће прво особље цхата уживо имати детаљно техничко знање. То би било непоштено. Очекујемо, међутим, да ћемо на тешка питања пренијети неком знанијем и на њих одговорити на размјерно праводобан начин (узимајући у обзир службене сате гдје се темељи ВПН).

Процес

Кратак опис поступка регистрације, укључујући напомену о томе колико се личних података тражи / захтева.

Десктоп клијент (и)

У идеалном случају, ово ће детаљно погледати све прилагођене ВПН клијенте које нуди добављач за Виндовс, мацОС и Линук. У пракси, немају сви наши рецензенти тренутно приступ свим тим платформама. Планови су за побољшање ове ситуације у будућности, али за сада рецензенти прегледавају сав софтвер који могу.

Клијенти се тестирају у виртуелним машинама (ВМ) са оперативним системима чистог уградње. Ово спречава да се појаве проблеми попут ТАП сукоба и олакшава уочавање неправилности - попут инсталирања клијента са непотписаним управљачким програмима.

Типичан формат је објављивање снимке заслона сваког прозора / картице коју софтвер користи, истичући све што је занимљиво у близини текста. Тамо где је то могуће и прикладно, тестирамо сваку карактеристику.

Килл прекидачи

Софтвер тестирамо на виртуелној машини (ВМ). Ако клијент има прекидач за убиство, покрећемо неколико једноставних тестова на њему. Прекид везе и поновно повезивање са Интернет везом матичне машине је добар начин да се симулира да ли убијање ради за стандардни испадање ВПН-а.

Килл прекидачи могу бити засновани на реактивном или заштитном зиду. Прекидачи реактивног искључивања откривају да је веза са ВПН сервером пала, а затим искључите интернетску везу како бисте спречили пропуштање. Постоји, међутим, опасност да би могло доћи до цурења ИП-а током микро секунди потребних за откривање прекида ВПН-а и за искључивање ваше интернетске везе,

Прекидачи за ублажавање засновани на заштитном зиду решавају овај проблем једноставним усмеравањем свих интернетских веза преко ВПН интерфејса. Ако се ВПН не покреће, тада ваш уређај не може ући или напустити саобраћај. Уклоњени прекидачи на бази заштитног зида су бољи од реактивних, али било који прекидач за убијање бољи је од било којег!

Сада ... сами прекидачи убијања засновани на фиревалл-у долазе у две врсте. Прва врста се имплементира у клијенту и зато неће радити ако се клијент сруши. Друга врста мења правила заштитног зида Виндовс или ОСКС тако да чак и ако се ВПН софтвер сруши, саобраћај неће моћи да уђе или изађе из вашег уређаја. Једини проблем ове методе је тај што би, барем теоретски, могао да изазове сукобе ако користите заштитни зид треће стране.

Не постоји једноставан начин да се утврди да ли је прекидач за убијање на основу апликације реактиван или заснован на фиревалл-у (осим тражења ВПН провајдера). Међутим, можемо да тестирамо да ли је прекидач за ублажавање на нивоу заштитног зида на нивоу система затварањем целог ВПН софтвера и управљачких програма који симулирају пад. Ако интернетска веза и даље није доступна, онда је то прекидач за заустављање на нивоу система.

Перформансе (тестови брзине, ДНС-а, ВебРТЦ-а и ИПв6)

Тестови брзине

ПроПриваци.цом је недавно представио нов систем за тестирање брзине који пружа научан и објективан начин за мерење и упоређивање перформанси брзине ВПН-а. Сваки резултат испитивања попраћен је било каквим запажањима која рецензент може имати.

Просечни глобални резултати брзине преузимања наша су основна мера колико је ВПН брз.

Имајте на уму да је овај графикон уживо користан само за наше најбоље рангиране ВПН. Снимак екрана тачан у време када је рецензија написана, можда мора бити довољан за остале ВПН-ове.

Вријеме прегледавања ДНС-а је добра мјера колико брзо корисници доживљавају своју везу јер утиче на вријеме учитавања веб страница. Брже вријеме претраживања = брже учитавање веб страница (тј. Ниже је боље).

Пуревпн Спед тестови 2

Вријеме ВПН везе мјери дуго времена између пребацивања на "повежите се" дугме у вашем ВПН клијенту и ВПН везу коју треба успоставити. Ово је вероватно најмање важно од ових мерења брзине, али нико не ужива у дружењу.

Пуревпн Спед тестови 2

Тамо где је то могуће, сви нови прегледи користиће нови формат испитивања брзине и пружају анализу различитих остварених мерења. Из различитих техничких разлога, међутим, понекад ћемо се можда морати спустити на старији формат теста брзине.

ИП пробни тестови

Такође проводимо основне пробне тестове ИП пропуштања, посетите иплеак.нет. Ту спадају ИПв4 и ИПв6 ДНС тестови пропуштања и Ипв4 и ИПв6 ВебРТЦ тестови пропуштања.

У основи, ако можемо видети нашу стварну ИП адресу или ИП адресу која припада нашем стварном даватељу интернетских услуга приликом коришћења ВПН-а, онда то није добро. Повезивање са иностраним ВПН сервером може вам помоћи да се истакну цурења ИП адресе.

Ип пример цурења 2

Горњи пример показује лош случај пропуштања ИПв6. ИПв4 ДНС резултат исправно показује да сам повезан са ВПН сервером у САД-у, али веб локација може да види моју стварну британску ИПв6 адресу путем обичног ДНС пропуштања и ВебРТЦ. Неуспјех!

Планирамо у неком тренутку да пређемо на употребу батерија много свеобухватнијих алата за откривање пропуштања ИП отвореног кода који је развио ЕкпрессВПН. За сада, међутим, иплеак.нет пружа добру базу основних тестова.

Ови тестови се изводе у приватном / анонимном режиму како би се спречило да проблеми са кеширањем збуне резултате. Такође се изводе у немодификованом прегледачу који подржава ВебРТЦ, тако да можемо да тестирамо пропуштање ВебРТЦ-а (Фирефок, Цхроме или Опера).

Признајемо да тренутно постоји проблем са нашим ИПв6 тестовима (и ДНС и ВебРТЦ). То је зато што неки наши прегледачи немају могућност ИПв6 и због тога нису у могућности да изврше ове тестове. Међутим, развијамо решења за овај проблем и ускоро се надамо да ћемо донети коначно решење. Имајте на уму да су РФЦ ИП-ови за приватну употребу само локални ИП-ови. Не могу се користити за идентификацију појединца и тако не представљају пропуштање ИП-а.

Такође радимо брзе ББЦ иПлаиер и УС Нетфлик тестове. Они једноставно укључују пријављивање на УК и америчке ВПН сервере, односно посету тим веб локацијама да видимо да ли можемо да приступимо услугама. Понекад је потребно тражити подршку ВПН-а да бисте сазнали да ли имају посебне сервере који нису блокирани.

Остале платформе

Овде ћете пронаћи брзу расправу о свим платформама које подржава ВПН. То могу бити или прилагођени софтвер или ручно подешавање. Платформе обично укључују платформе за радну површину (нпр. Виндовс, мацОС и Линук), мобилне платформе (нпр. ИОС, Андроид), рутере (обично ДД-ВРТ рутери) и проширења прегледача.

Мобилне апликације

Ако су прилагођене мобилне апликације доступне и рецензент има приступ одговарајућој платформи, ми ћемо им детаљно прегледати слике овде..

Проширења прегледача

Све је чешће да провајдери нуде „ВПН“ екстензије прегледача. Ово су скоро увек прокси екстензије, а не праве ВПН екстензије. Оне ипак могу бити корисне, а било какве такве карактеристике дајемо једном након завршетка снимки екрана.

Закључак прегледа ВПН-а

Свиђало ми се:

 • Листа ствари које се рецензенту свиделе, а не листа функција које је рекламирао провајдер

Нисам била сигурна у:

 • Списак ствари које су збуниле прегледаоца
 • А „карактеристике“ за које нисмо уверени заиста су корисне
 • Такође бодова који нису били сјајни, али нису били довољно лоши да заслужују да буду наведени под…

Мрзео сам

 • Ствар која је прекршила уговор

Завршавамо кратким сажетком високих и ниских тачака услуге, у којима рецензент изражава своја лична мишљења о свом времену користећи ВПН.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me