У овом прегледу и водичу за АРЦТИЦ Аццелеро Хибрид ИИИ, показаћу вам како да га саставите са АМД Радеон РКС480, погледајте неке референтне резултате и процијените да ли је вредно набавити ако гледате ентузијаста алл-ин- једна опција воденог хлађења.


ПРОС

  • Одлична компанија са сјајним производима
  • Гаранција за празне ГПУ хлађење
  • Визуелно непривлачан
  • ВРМ хладњаци нису најбоље дизајнирани

ЦОНС

  • Неке лоше поене
  • Дођи

О АРЦТИЦ-у

АРЦТИЦ (изворно Арцтиц Цоолинг) је швајцарска компанија која постоји од 2001. године и нуди рјешења за хлађење ентузијаста за појединце широм света. Нећу да вршим потпуно исцрпне прегледе о њима, јер има доста компанија које су квалификованије за то, попут Линус Тецх Типс-а и ЈаизТвоЦентс. Међутим, компанија је била довољно љубазна да нам пружи четири Аццелеро Хибрид ИИИ издања - 140 мм за употребу са нашим Етхереум Мининг Риг. Аццелеро Хибрид ИИИ је АИО ГПУ решење за водено хлађење, које вам омогућава да добијете све предности воденог хлађења, без гомиле резервоара и могућности капљања.

Пошто сам Фреезер и30 трчао у свом кућном рачунару већ више од три године, одличним перформансама и без деградације, имао сам велике наде за Аццелеро Хибрид ИИИ. Драго ми је да могу рећи да то није разочарало.

Цене

Аццелеро Хибрид ИИИ има 99 долара. У поређењу са другим решењима за хлађење на тржишту, ово је исти парк као и друге понуде, као и водени блокови. Наравно, са воденим блоковима морате да имате спреман цео круг хлађења, док је уз ово прилично прикључено и играјте се.

АРЦТИЦ цене

АРЦТИЦ такође продаје низ других решења за водено хлађење као и хладњаке ваздуха са побољшаним перформансама у поређењу са верзијама верзија.

Инсталација видеа

Погледајте доњи видео како бисте видели колико је лако саставити Аццелеро Хибрид ИИИ.

АРЦТИЦ тврди да су знатно хладније температуре (чак 42-46Ц), као и знатно тиши рад. Током овог прегледа, имао сам задовољство да искусим да обе ове тврдње нису само истините, већ је хладњача знатно подлегла и мојим очекивањима! Погледајте горњи видео да бисте све то видели сами.

Подршка

Све у свему, подршка АРЦТИЦ-овог тима била је фантастична. Нажалост, највећи пад је био што не пружају општа упутства за графичке картице. Иако ово није проблем за мене, за оне који први пут користе АИО хладњак то би могло бити проблематично. Срећом, на ИоуТубеу постоји пуно уџбеника усмерених управо на то.

Инсталација и тестирање

Све у свему, поступак склапања Аццелеро Хибрид-а са РКС 480 сматрао сам веома једноставним задатком, који ми је требао отприлике 30 минута (искључујући 60-минутно време сушења за термичко лепљење).

Започињете с демонтажом раствора за хлађење. На РКС480 то иде на следећи начин. Шест малих завртња за пластични поклопац. Четири завртња за блок ГПУ хлађења. 11 стражњих шрафова и два предња вијка за хладњак и вентилатор. Једном када пређете на ПЦБ, главни чип ГПУ-а морате очистити папирним пешкиром.

РКС480 Склоп за хлађење водом

Када је демонтажа завршена, можете започети монтажу АИО воденог хлађења. Прво поравнајте ПЦБ са блоком за водено хлађење и прилагођеним задњим хладњаком који је обезбеђен. Сада нанесите мали кап термалне смеше / пасте на ГПУ. Поравнајте блок, ПЦБ и хладњак и залепите их помоћу испоручених шрафова, опруга и подметача. Обавезно затегните сваки вијак неколико окрета истовремено, окрећући се у смеру казаљке на сату. То требате учинити тако да се термички спој равномерно распореди и да блок и хладњак одговарајуће седе. Једном када је склопљен, лагано покушајте да померите блок за хлађење око себе како бисте били сигурни.

Сада ћете морати да додате ВРМ хладњаке. Нажалост, за РКС480 пружају генерички сет. Да бисте схватили где треба да се греју хладњаци, можете погледати где се налазе топлотни јастучићи на оригиналном хладњаку. Сазнајте где ћете поставити сваки хладњак и направите себи дијаграм (ментални или на папиру). Сваком хладњаку нанесите малу количину термичког лепка, осигурајте да остане у положају и да не повезујете ниједну електричну компоненту с хладњаком. Након што се термална паста осуши, можете додати ВРМ вентилатор за хлађење хладњака.

Повежите вентилаторе и сада можете да убаците ГПУ у свој систем.

Перформансе

Испитивао сам перформансе АРЦТИЦ Аццелеро Хибрид ИИИ користећи неколико различитих референтних вредности и наш прилагођени 'тест' - Етхереум мининг. За референтне вредности које сам користио: ПассМарк и 3Д Марк. Перформансе залиха су биле 74Ц и 81Ц, док је са АИО системом било свега 38Ц и 40Ц.

Ипак, најпоузданији тест је Етхереум Мининг. Етхереум Мининг захтева да се ваш ГПУ покрене на 100%, 24/7. Нисам тестирао стрес јер би то више изгледало на перформансама ГПУ-а, а не на хлађење. Наравно, можете користити боље перформансе хлађења да бисте постигли боље перформансе ГПУ-а.

Аццелеро Хибрид ИИИ - РКС480 перформансе

Резултати показују да Аццелеро Хибрид пружа далеко квалитетно решење за хлађење. Нажалост, немам ниједног решења за водено хлађење са којим бих га упоредио, али судећи по резултатима; Препоручио бих га свима. Чак и ако је подешена брзина вентилатора на 10%, температура није прешла 45 ° Ц! Поред тога, систем је такође знатно мирнији. Осим ако је ваш рачунар закључан у ормару, никада га не бисте желели да покренете тако великом брзином јер је прилично заглушујућа.

Остали производи

Поред ГПУ хлађења (ваздух и вода), АРЦТИЦ такође продаје рјешења за ЦПУ и меморију за хлађење и меморију како би вам помогла. Такође се продају и носачи за монитор, слушалице и још неколико ствари. Ако желите да погледате било шта од тога, пређите на веб страницу АРЦТИЦ.

АРЦТИЦ Закључак

Све у свему, Аццелеро Хибрид ИИИ од АРЦТИЦ-а је сјајно решење у којем желите да постигнете боље и мирније хлађење на вашем ГПУ-у. Било да је то АМД Радеон РКС 480, као за мене, или неки други подржани ГПУ. Међутим, не бих га препоручио ако планирате да употребљавате АИО на више од компоненти јер он може бити лако, а прилагођене ВРМ хладњаке су лично велика потрошња. У том случају вам је вероватно боље ако користите прилагођени систем за водено хлађење. Али у закључку, за један или два ГПУ-а Аццелеро Хибрид ИИИ је фантастичан, а АРЦТИЦ такође има доста других АИО система за хлађење са вероватно упоредивим перформансама.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me