За људе који желе у потпуности да избришу све датотеке повезане са одређеним ВПН-ом са своје машине или мобилног уређаја - овај водич је овде да вам помогне.


Када инсталирате ВПН услугу, она поставља датотеке на ваш рачунар на разним местима, као и врши измене у регистру (у Виндовс-у). Неки ВПН-ови такође остављају лозинку и детаље за пријаву на вашу машину, само у случају да касније одлучите поново инсталирати.

Такође је тачно да се неке датотеке које остану након деинсталације ВПН-а могу касније сукобити с другом ВПН-ом. Конфликтни ТАП управљачки програми (уређаји кернеле виртуалне мреже који се користе за стварање мрежног моста), на примјер, могу проузроковати да се ВПН не успије повезати. Овакав проблем можете најлакше избећи када инсталирате нови ВПН јесте да се осигура да је сав софтвер повезан са старим ВПН-ом већ избрисан пре него што инсталирате нови клијент.

Овде на ПроПриваци.цом редовно тестирамо ВПН-ове. Дакле, сви смо превише свесни како сукоби могу проузроковати проблем. Понекад сам морао да деинсталирам ВПН и поново га инсталирам неколико пута да би функционисао: не схватајући да још увек имам скривен ВПН на својој машини који је био у сукобу с њим. Имајући то у виду, наши ВПН рецензентори су превише свесни ове врсте проблема!

Штавише, новопридошли ВПН-и често су тестирали разне провајдере користећи бесплатна суђења и гаранције за поврат новца. За не-технолошке људе - који не схватају да је боље не имати превише ВПН-а инсталираних на њиховој машини одједном - проблеми са ВПН-ом могу се ускоро појавити. Овај чланак ће омогућити било коме да брзо поправи ту ситуацију тако што ће им дозволити да у потпуности избришу нежељене ВПН клијенте - што ће њиховој машини пружити нови почетак.

Како у потпуности избрисати ВПН са свог уређаја

Реалност је да потпуно брисање ВПН-а није нарочито тежак задатак. То је зато што за Мац и Виндовс постоји специјализовани софтвер који ће ефикасно потражити и правилно деинсталирати све датотеке повезане са одређеним ВПН-ом. Ове врсте свеобухватних деинсталатора су боље од оних које долазе са рачунаром. Такође су изузетно једноставни за употребу.

Виндовс Впн Делете

Деинсталирајте ВПН на Виндовс-у

За Виндовс машине препоручујемо да користите Рево Унинсталлер (бесплатна верзија је у реду). Деинсталатер Рево-а је много бржа и ефикаснија алтернатива "Виндовс додавање или уклањање програма" функција. Бесплатна верзија омогућава корисницима да скенирају остатке датотека, мапа и уноса у регистре након што се догоди стандардни поступак деинсталације. То се чини помоћу осам различитих алата за чишћење (названих 'Хунтер моде'). Корисници Рево-а могу да надограде на плаћену верзију како би добили читав низ додатних функција. Међутим, за деинсталирање ВПН-а довољна је бесплатна верзија.

Девонстајлер Рево-а

Коришћење бесплатног услужног програма је врло једноставно. Покрените Рево деинсталацију, одаберите ВПН програм који желите деинсталирати и кликните деинсталирање. Након што је деинсталира, од вас ће се затражити да потражите преостале датотеке. Пристаните на скенирање и деинсталатор ће пронаћи све додатне датотеке које ћете избрисати. Довршите поступак тако што ћете пристати да избришете све додатне нежељене датотеке које су пронађене током поступка скенирања.

Ручно избришите ВПН везу на Виндовс-у

Ако сте ВПН везу инсталирали ручно, тада ћете је морати и ручно избрисати. Такође је вредно извршити овај поступак чак и ако је ваш ВПН везу аутоматски инсталирао ВПН софтвер (како бисте били сигурни да на вашој машини нема старих веза). Да бисте то учинили, следите ове једноставне кораке:

 1. Идите у „Центар за мрежу и дељење“.
 2. Кликните на „Промена поставки адаптера“ у левом окну.
 3. Овде ћете видети адаптере и ВПН везу. Кликните десним тастером миша на ВПН везу коју желите уклонити и изабрати Избриши.

Како избрисати старе ТАП драјвере у оперативном систему Виндовс

Један од разлога зашто инсталирање више ВПН клијената на Виндовс машини може проузроковати пукотине је због ТАП управљачких програма. ТАП управљачки програми су неопходни да би ВПН радио на Виндовс-у. Међутим, када различити ВПН-ови инсталирају ТАП управљачке програме на машину, они могу почети да се мешају једни са другима: спречавањем новог ВПН-а да успостави везу. то је најчешћи разлог за сукобе ВПН софтвера. Чак и након брисања ВПН-а можда ћете требати уклонити управљачке програме за славине. Додуше - ако избришете ВПН помоћу Рево Унинсталлера - сав софтвер повезан са ВПН-ом треба уклонити: укључујући ТАП управљачке програме.

За све који су већ избрисали ВПН (или више ВПН-ова) помоћу уобичајеног Виндовс деинсталатора на Цонтрол Панелу, можда ће бити потребно ручно уклонити ТАП управљачке програме. Да бисте то учинили, следите ове једноставне кораке:

 1. Идите до контролне табле > Систем и безбедност > Систем > Менаџер уређаја
 2. Померите се према доле до Мрежних адаптера, кликните десним тастером миша на ТАП управљачке програме и деинсталирајте их, бришући и драјвер на питање.
 3. Поново покрените систем и поново инсталирајте најновију верзију ВПН клијента коју желите да користите. Ваш тренутни ВПН ће инсталирати праве ТАП управљачке програме.

Ос Кс Обриши Впн

Мац ОС Кс

За Мац ОС Кс препоручујемо да користите или АппЦлеанер (бесплатан) или ЦлеанАпп за Мац (који посао добро обавља, али кошта 14,99 УСД). Попут својих Виндовс колега, оба ова програма су изузетно разумљива. Употреба истих је једноставан поступак и захтева само да следите упутства на екрану да бисте правилно деинсталирали ВПН и све његове компоненте. ЦлеанАпп је одличан јер ће тражити све старе наслијеђене датотеке на Мац-у и избрисати их.

Након брисања ВПН софтвера са Мац рачунара, можда ћете требати и ручно да избришете своје ВПН везе. Да бисте то учинили, следите ове једноставне кораке:

 1. Иди на системске поставке,
 2. Кликните на профиле икона.
 3. Кликните на знак минус поред ВПН-а који желите уклонити
 4. Унесите лозинку администратора
 5. ВПН сервери које сте користили сада ће бити избрисани из ваших мрежа

Вриједно је напоменути да за разлику од Виндовс машина, поновно инсталирање ТАП управљачких програма није неопходно за несметано покретање ВПН-а. Ако вас то нешто мучи, одговор је не: не требате бринути о деинсталирању старих ТАП управљачких програма попут на Виндовс машини.

Убунту Делете Впн

Линук

Ако инсталирате софтвер на Линук машину помоћу менаџера пакета (Дебиан систем за управљање пакетима у Убунту), тај софтвер је могуће уклонити помоћу менаџера пакета. То ће највероватније бити довољно за успешно очишћење свих датотека повезаних са програмом (укључујући ВПН).

Такођер је вриједно напоменути да приликом деинсталирања ВПН-а на Линуку помоћу АПТ „уклони“ неће бити довољно. Уклоните само брисање инсталираних пакета, а не и конфигурационе датотеке. За уклањање конфигурацијских датотека потребно је користити „прочишћавање“. „Прочишћавање“ је исто што и „уклони“, осим што се пакети уклањају и конфигурационе датотеке се бришу. Вриједно је напоменути да менаџер пакета било које датотеке у директоријуму корисника не бришу, чак и ако се користи прочишћавање.

Снимак екрана за почетнике

За свакога ко жели услужни програм за Линук који ће помоћи у брисању и чишћењу датотека Стацер и ГЦлеанер су опције. Међутим, ГЦлеанер је још увек у развоју. Стацер дозвољава корисницима да користе „Систем Цлеанер“ да ослободе простор једним кликом, управљају апликацијама за покретање у Убунту-у за оптимизацију перформанси, проналажење и управљање сервисима и демонима, као и проналазак и деинсталирање софтвера за ослобађање простора.

Да бисте избрисали ВПН везе у Убунту-у, овде вам је користан водич.

Избришите Впн Андроид

Андроид

Да бисте избрисали ВПН за Андроид, можете, наравно, обрисати апликацију на уобичајен начин. Међутим, требало би да урадите и следеће да бисте осигурали да су све ВПН везе успешно уклоњене:

 1. Превуците прстом према доле на телефону и тапните на Подешавања
 2. У подешавањима потражите везе поднаслова и тапните на Додатна подешавања везе.
 3. Сада кликните на ВПН (Подешавање и управљање виртуелним приватним мрежама (ВПН-ови)).
 4. Сада ћете видети своје ВПН везе. Дуго тапните на ВПН који желите да избришете.
 5. Додирните на Избриши мрежу
 6. Рећи ће „Нема ВПН-а“ када су избрисане све ВПН везе.

Иос Впн Унинсталл

иОС

Поред брисања иОС ВПН-а, требали бисте избрисати и појединачне везе које су можда постављене. Да бисте то учинили, следите ове једноставне кораке:

 1. Отвори Подешавања на вашем иОС уређају.
 2. Славина Генерал.
 3. Славина Профил.
 4. На овом екрану ћете видети појединачне ВПН профиле који су инсталирани на вашем иПаду или иПхонеу. Додирните онај који желите да избришете.
 5. Додирните на Избриши профил. Сада потврдите да желите да обришете овај профил тако што ћете тапнути на Избриши опет.
 6. Сада сте деинсталирали ВПН профил повезан са ВПН-ом који сте користили.

Избриши чврсти диск

Сигурност података и опоравак тврдог диска

Вриједно је запамтити да ако бришете / деинсталирате ВПН с тврдог диска или рачунара који намјеравате продати, морате бити пажљиви. То је зато што се акредитиви за пријаву за ВПН могу и даље вратити осим ако правилно форматирате чврсти диск пре него што га продате или избаците.

То може бити опасно јер ако цибер злочинац успе да поврати ваше ВПН акредитиве, могао би да користи вашу претплату за ВПН да почини злочине. Колико год ово изгледало, могуће је да би то могло довести до сумње у злочин који нисте починили.

Из овог разлога, вредно је напоменути да коришћење једног од препоручених деинсталатора (како би ваш уређај припремио свеже платно за инсталацију другог ВПН-а) неће спречити некога да касније обнови те податке помоћу софтвера за опоравак тврдог диска. За детаљно објашњење како правилно форматирати чврсти диск - да бисте зауставили поврат података касније, погледајте мој водич овде.

Кредитна слика наслова: Пепсцо Студио / Схуттерстоцк.цом

Кредити за слике: рвлсофт / Схуттерстоцк.цом, рзозе19 / Схуттерстоцк.цом, Профит_Имаге / Схуттерстоцк.цом, тануха2001 / Схуттерстоцк.цом, Лигхтспринг / Схуттерстоцк.цом

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me