Почело је једноставно. Хтео сам да створим рударску инсталацију са причвршћеним вентилаторима како бих је могао мирније и хладније покретати.


То се претворило у пуноправни пројекат где сам завршио изградњу врхунског рударског постројења са огромним вентилаторима и бакреним цевима - при чему већина ожичења пролази кроз бакарне цеви (наравно, можете га користити и као обичан рачунар). Показаћу вам како можете и шта се чека у верзији 2!

Готова верзија 1

Погледајте видео да бисте видели верзију 1 у акцији. Ако желите да видите како је саграђен, прочитајте чланак и сазнајте о побољшањима која ћу му у будућности донети.

Нисам сигуран зашто, али одлучио сам да желим да и моја нова инсталација буде лепа, и природно (!), Бакарне цеви су ми ушле у главу. Једна мисао водила је другу, и наравно, одлучио сам да каблове треба провести и кроз бакарну цев, само да би све било изузетно уредно. Сада је било време за планирање!

План

Пре него што се покренуо тако масиван пројекат, време је било за планирање. Извадио сам свог поузданог Аутодеск Инвентора и започео с планирањем. Срећом, успио сам набавити готово сав материјал који сам требао од ГрабЦАД-а или саме Аутодеск библиотеке. Стога је управо дошло до размишљања о свему. Имао сам план за папир где ће све ожичење ићи и где ће ући и изаћи из оквира. Такође сам морао да направим четверострани спој, који би требало да буде брушен ЦНЦ-ом, јер, нажалост, за то не постоји стандард за бакарне цеви.

Изградња рударске инсталације

Као и код сваког пројекта, увек ћете нешто пропустити током ЦАДинга. Срећом, план који сам створио био је помало флексибилан, а готов производ и даље изгледа одлично! Једна од кључних разлика која можете уочити је та што сам првобитно планирао да користим хромиране спојеве који се користе за израду дисплејских јединица. Међутим, на крају сам схватио да је много ефикасније и боље користити стандардне спојеве бакарних цеви.

Тражење алата & Материјали

С тим планом, преостало је само да набави материјале и састави. Иако звучим лако, набавка материјала је релативно лака, а све можете имати у року од недељу дана. Међутим, верујте ми када кажем да скупштина није. Након тога имат ћете ноћне море о каблирању.

Цеви и алуминијумске спојеве

Бакрене цеви и конектори се лако напајају. То су стандардизоване величине и моћи ћете да их пронађете у већини продавница хардвера. Нажалост, комади алуминијума могу бити замршенији. Срећом, имам пријатеља са ЦНЦ машином и направили смо 8 углова у року од два дана користећи ЦАД датотеку коју сам креирао. Ускоро ћу учитати ове датотеке у ГрабЦАД, али за њихово креирање можете користити и 3Д штампање или чак дрво.

Такође ћете морати да направите рупе и прорезе у бакарним цевима које ћете доделити за улазак / излаз жице, причврсне вијке и лежишта ГПУ-а. То можете учинити помоћу степенастог сврдла или их можете професионално обрадити за око 100 УСД. Уз то ће вам требати и челична вуна за чишћење цеви, резач цеви и нешто ПВЦ траке.

Бакрене цеви

Компјутерски делови & Софтвер

Мораћете да прикупите све рачунарске делове који ће вам бити потребни. Како користим овај оквир и градим као рударско постројење, тако сам донио одлуке о куповини. Више о Етхереум Мининг-у можете прочитати овде, да бисте сазнали више. Такође, за оперативни систем сам користио етхОС јер је савршен ако желите да минирам Етхереум, Монеро или ЗЦасх.

Компјутерски делови

Фанови

За хлађење за верзију 1, Ноцтуа је био довољно љубазан да ми обезбеди осам вентилатора кућишта од 140 мм и ЦПУ хладњак. Не само да сам изузетно задовољан перформансама оба производа, већ се такође савршено подударају са системом боја! Да закључим, обезбедили су ми и антивибрационе носаче, што ми омогућава да тихо покрећем вентилаторе и без преношења вибрација на кадар.

Фанови Ноцтуа

За верзију две, додаћу АИО водену хлађење љубазношћу Арктика.

Ожичење

Пошто ниједан конектор (заједно са вентилатором) не може да стане кроз бакарну цев у целини, морам да направим сопствено ожичење. За то ће вам требати све, од рукаваца, до прибадача, поклопца, па чак и до смањења топлоте. Открио сам да Мод-Оне има много сјајних опција и садржаја, али нису нужно и најјефтинији.

Што се тиче алата, требат ће вам упаљач, резачи жица за жице / стриппер, алат за прешање и лемљење.

Све долази заједно

Корак 1: Изградња базе рударске опреме

Једном када су сви материјали на месту, а бакарне цеви обрадјене, дошло је време за почетак монтаже. Најлакши начин за то је започети при дну с ЦПУ и ПСУ носачима. То је било релативно лако урадити. Понекад ће спајање бакарних цеви и спојева бити мало лабаво, па користите мало ПВЦ траке или електричне траке да бисте створили чврсто спајање.

Нажалост, будући да ожичење тече преко инсталације, ви нисте у могућности да лепите рударску инсталацију заједно до самог краја.

Рударска постројења 1. корак

Корак 2: Монтирајте матичну плочу, ПСУ и ГПУ

Када је база састављена, проверио сам да ли сам успео да стабилно причврстим матичну плочу на постоље. Схватио сам да су ноцтуа цхромак антивибрациони носачи савршени за овај посао. Њихови типични носачи вентилатора такође су били идеални за очитавање нормалних вибрација из ПСУ-а. Волио сам чињеницу да се обоје подударају са бојом бакра, чак и ако је то ненамерно.

Корак 2 за минирање

Једном када сам базни део завршио, време је било да се пребацим на ГПУ уградњу. Један од фактора који нисам узео у обзир у свом ЦАД дизајну била је дужина ПЦИ продужних каблова. То значи недостатак дужине. То је значило да морам да смањим висину и задњег наслона и предњег вешања. На сву срећу, ово је било врло лако урадити и једноставно је захтевао секач цеви.

Међутим, на крају да би предњи део имао исту укупну висину као и вентилатори, морао сам да додам додатне Т-спојеве и још једну хоризонталну попречну траку.

Корак 3: Саставите цео оквир

Следећи корак је релативно лаган, саставите остатак спољног оквира и осигурајте да ствари буду што ближе симетричном и равномерном.

Корак 3 за минирање

Након што сте задовољни с тим, монтирајте вентилаторе у задњи део, као што је приказано на слици претходно. Тада ћете морати започети с ожичењем, јер ће све жице вентилатора морати проћи кроз бакарну цијев. Када то радите, проверите да ли имате систем за напомену различитих жица (нпр. Боја или бројева), па када је у питању спајање каблова, то исправно радите и не искључујте кратки спој вашег система..

Корак 4: Повежите ГПУ-ове

Ово је најтежи корак. Док сам у ЦАД-у тестирао да ће 36 жица одговарати више него лако кроз бакрене цеви, нисам узео у обзир да чахуре нису смањеног пречника савијања. Због тога унутар бакарних цеви жице немају рукаве.

У почетку сам пресјекао све жице на исту дужину и везао њихове крајеве. Затим сам их убацио кроз бакрене цеви док нису стигли до излаза. Затим сам ставио ПСУ на место и исекао сваки од њих на потребну дужину. Ако нисте обележили жице, мораћете сваком да додате мали тегљач да бисте сазнали који је, тако да исправно повежете игле..

Такође сам ставио неке феритне прстенове у бакарне цеви да смањим електрична поља.

Рударска постројења Корак 4

Корак 5: Испитајте систем

Једном када сам поставио све ожичење, време је да тестирам систем. За тестирање сам користио стари рачунар, тако да ако нешто пође по злу, не бих трошио скупу опрему.

Почео сам с навијачима. Нажалост, имао сам проблема са конекторима који се раздвајају унутар цеви, што је захтевало да раставим цео одељак вентилатора. Убудуће ћу спојити жице уместо продужног кабла.

Затим сам тестирао сваку ГПУ жицу са старим 7950. Срећом све је то радило савршено. У будућности ћу, међутим, користити неколико чешљаних жица само како бих жице изгледао љепше у близини ГПУ-а.

Корак рударског постројења

Корак 6: Завршна скупштина

Уз све што је радило, дошло је време да се састави пуна опрема. Ово је био најлакши посао до сада, јер је било потребно само прорезивање цеви и конектора.
6. Рударска постројења

Стреп 7: Састављање рудног постројења је довршено

Једном када сам дао завршни тест опреме, нанео сам малу количину супер лепила на зглобове. Побринуо сам се да лепило користим само у спојевима на којима није било жица, како не бих могао да их поједе. Такође, избегавао сам неке језгре чворова, тако да бих морао лако да га раздвојим, ако морам да поправим било шта.

Међутим, ако желите, можете да залепите целокупну рударску опрему. Применом мале количине топлоте, зглобови би се требали лако распасти.

То је то; лепота је потпуна.

Ултимате навлака за минирање

Не само да је крајњи резултат изгледао сјајно, већ сам и уз фантастичне Ноцтуа вентилаторе успео да постигнем одлично хлађење и знатно ниже радне температуре.

Верзија 2 ће ускоро стићи, а ево измена које ћу уносити.

  1. ГПУ ће бити хлађени коришћењем система Арцтиц Цоолинг Аццелеро Хибрид ИИИ.
  2. 100% ожичења биће преко бакарних цеви
  3. Чешљани каблови за жице
  4. Знатно умањена величина

Ако желите да сазнате о томе, претплатите се на наш билтен и пратите нас на нашим друштвеним мрежама.
Имате ли каквих повратних информација? Јавите ми у коментарима.

Свиђа вам се пројекат и идеја? Поделите то са својим пријатељима!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me