Сви знају да би требало да читају дуго досадну законску гуму која углавном прати све што радимо у савременом свету. Али ко? На крају је врло досадно и често се пише на тајном језику који је изгледа осмишљен тако да одврати све осим најтврдокорнијих легалних мазохиста!


Проблем када је у питању ВПН је тај што се овај законски жаргон често своди на срж стварне услуге коју плаћате. Иако је такође користан за шифрирање незаштићених јавних ВиФи веза и приступ гео-ограниченим веб сервисима, већина нас користи ВПН првенствено за заштиту анонимности и сматра да је то његова најважнија функција.

Знајући то, поприлично сви ВПН провајдери гласно објављују предности своје услуге у одржавању ваше анонимности на мрежи на својим насловним странама. Међутим, када погледате многе њихове ТоС (Услове пружања услуге, који се такође називају Увјети) & Услови или услови коришћења) Уговори за које утврдите да ови појмови или у супротном делу супротстављају овим тврдњама или их квалификују до мере која их заправо чини бесмисленим..

Ова разлика између онога што се тврди да се нуди и онога што пажљивим проучавањем ситног штампаног материјала заправо нуди, важно је размотрити законску политику ВПН-а пре него што се региструје за њихове услуге. Постоји неколико најчешће изнетих тврдњи које захтевају да посебност ВПН корисника буде пажња посебна.

Гарантована приватност

Прилично сви ВПН провајдери обећавају да неће предати личне податке корисника или детаље о њиховим интернет активностима било којој трећој страни. Међутим, ако проверите њихов ТоС, брзо постаје јасно да у случају правних поступака (судских судских налога, судских налога и слично) они немају другог избора него да их испоштују и предаће информације у таквим околностима без да би капнули капком.

Рекли смо то раније овде на ПроПриваци-у и поново ћемо то рећи, једини начин на који ВПН компанија може заиста да гарантује вашу приватност је да не води евиденције. Нема записника = ништа за предавање у случају правних поступака (или још горе заузимање власти од стране ВПН сервера компаније - догодило се).

Не чувајте евиденције

Чак и када ВПН провајдер тврди да не води евиденције, добро је проверити ТоС да бисте видели шта тачно они значе. Један од најчешћих проблема је да, иако се трупци на крају могу одбацити, они се често чувају на кратак (или не тако кратак) период пре. На пример, ХМА у великој мери чини чињеницу да не води евиденције, али студија њихових ТоС показује да се чувају 10 дана, што је прилично дуг период и свакако довољно да се предузму законске радње да би се приморали на предају. преко.

Даље, мада мање, је одређивање који се записници и записи одбацују, а који не. Иако ће већина ВПН-ова без евидентирања одбацити записе о он-лине активностима корисника, неки и даље одржавају детаље попут ИП-а од кога је корисник повезан, времена и везе, који иако већина њих не брине, неколико детаља такође многи за неке.

Слично томе, већина ВПН провајдера води евиденцију података о плаћању својих купаца. Иако су очигледно корисне за такве ствари као што су непрестано праћење наплате и проблеми и вероватно не представљају велику забринутост за многе, постоје пружаоци услуга (као што је приватни приступ интернету) који демонстрирају своју посвећеност приватности корисника уништавајући евиденцију о плаћању након што трансакција је потпуна (управљање употребом итд. додељивањем клијентима случајних, не-следљивих бројева корисника).

Гаранција поврата новца

Уобичајена је (али никако универзална) пракса давати гаранцију за повраћај новца, која обично може трајати од дана па до месец дана. Међутим, оно што се подразумева под овом гаранцијом може се знатно разликовати, тако да ако планирате да је користите као бесплатну пробну верзију да бисте проверили сервис провајдера сервиса, ово је вредно пажње.

Док неки ВПН-ови радо пружају покус за повраћај новца који им се не може приговорити, други ће вратити новац само ако њихов технички тим не успе да вас повеже у предвиђеном року. Иако у овоме нема ништа лоше, важно је да знате која су ограничења (често скривена дубоко у законској политици компаније) пре него што се пријавите. Оно што сматрамо да је посебност оправдана су компаније које у свом ТоС-у изјављују да незадовољство услед мале брзине или лоше услуге није разлог за повраћај новца..

повреда ауторских права

Суочимо се са тим, да многи људи користе ВПН како би могли да преузму П2П торенте. Неки ВПН провајдери прећутно дозвољавају ово, док други активно пружају наменске ВПН сервере за задатак! Многе, посебно у земљама као што су Сједињене Државе или где се ауторска права строго и активно примењују, имају строге смернице против и издаће обавештења упозоравајући да ће, ако се и даље открива, бити забрањени из њихове услуге.

Проблем је у знању популарности преузимања торрента, многи ВПН-ови са строгим правилима против пиратерије не оглашавају чињеницу баш добро, преферирајући да своје политике сакрију у ТоС-у из страха да не изгубе потенцијалне купце. За више информација о томе да останете сигурни током бујице, погледајте наш најбољи водич за ВПН за торрент локације.

Остало

Горе су главне ствари за које мислимо да би требало да пазите. Као питање, већина ВПН провајдера покушава да се надокнади против апсолутно свега, иако ће национално и међународно законодавство заменити све написано у ТоС-у компаније..

Многе компаније такође воле да квалификују своју „неограничену брзину“ и „неограничену пропусност“ са „фер употребом“ смерницама које се налазе само ако пажљиво прегледате њихов ТоС. Иако је чињеница да такви појмови уопште постоје неугодно, још увек морамо наићи на провајдера који их заиста спроводи и зато их не сматрамо нечим због чега би се превише бринули..

Закључак

Надамо се да смо истакли зашто је врло важно да засучете рукаве и заправо читате ситне отиске када одлучујете о томе који је ВПН провајдер који је тачан за вас. Није много забавно, али будући да се трудите да заштитите свој идентитет коришћењем ВПН-а на првом месту, добро је осигурати да се ВПН провајдер на сличан начин односи на вашу приватност.

То не значи да сви ВПН провајдери имају лошу законску политику. У ствари, неки узимају у обзир питања као што су купци и имају ТоС који то подржава. Имамо чланак који говори о нашим омиљеним ВПН провајдерима без евиденције које можете пронаћи овдје.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me