Коришћење ВПН услуге одлично је за онај топли осећај сигурности.Заштитите ВПН везу


То долази из сазнања да је ваша мрежна активност приватна.

Нажалост, чак и најстабилнија ВПН веза повремено ће успети (прекинути везу са ВПН сервером).

Кад се то догоди, ваши подаци се више не шифрирају. Стога ће ваш Интернет провајдер видјети шта добијате на интернету.

Отказивање ВПН-а може бити посебно опасно ако оставите БитТоррент клијент да ради док је ван рачунара. То значи да сваки вршњак може видјети вашу праву ИП адресу, често сатима одједном. Ово није добро.

Срећом, постоји неколико ствари које можете учинити да бисте се заштитили ако и када дође до прекида ВПН-а.

1. Користите прекидач за уклањање ВПН клијента

Прекидач ВПН клијента

Најједноставнији начин да осигурате да ниједан програм не може приступити интернету осим преко ВПН везе је употреба прекидача килл уграђеног у ВПН клијент вашег добављача. Ако одаберете ову поставку у дијалогу са поставкама клијента, спречит ћете сав промет у случају квара ВПН-а.

Мрежно закључавање Екпрессвпн

Ево поставке у клијенту ЕкпрессВПН-а. Килл прекидачи се понекад могу назвати нечим другим (као што је „закључавање мреже“)

Скоро сви прилагођени ВПН клијенти ових дана имају прекидач за укидање, мада Мац клијенти понекад могу бити мање заступљени од својих браће и сестара у Виндовс-у. ОпенВПН ГУИ нема прекидач за уклањање, али најновија бета верзија коју Туннелблицк за Мац има.

Линук Киллсвитцх

Корисници Линука морају или конфигурирати властити прекидач за искључивање користећи ИП таблице. Алтернативно, они могу користити прилагођене Линук ВПН клијенте које нуде АирВПН и Муллвад.

Муллвад Линук Килл Свитцх

АирВПН и Муллвад су једине ВПН услуге које нуде ГУИ ВПН клијенте ће имати све функције на које су Виндовс и Мац корисници навикли. Ово укључује прекидаче килл

Килл Свитцх он Мобиле

Андроид апликације ретко имају прекидач за укидање. Међутим, све новије верзије Андроида (Ноугат 7+) укључују уграђени прекидач за уклањање који ради са било којом ВПН апликацијом. Ако користите старију верзију Андроида, тада ОпенВПН за Андроид може да се конфигурише и да ради као прекидач.

Андроид Килл 2

За упутства о коришћењу обе ове методе за подешавање прекидача за заустављање у Андроиду, погледајте како инсталирати ВПН на Андроид.

Тужно је рећи, али корисници иОС-а углавном нису од среће када је у питању прекидач за убијање.

Киллсвитцх заснован заштитним зидом

Килл прекидачи могу бити засновани на реактивном или заштитном зиду. Прекидачи реактивног искључивања откривају да је веза са ВПН сервером пала. Затим искључују вашу интернетску везу како би спречили цурење. Постоји, међутим, опасност да би могло доћи до цурења ИП-а током микро секунди потребних за откривање прекида ВПН-а и за искључивање ваше интернетске везе.

Прекидачи за ублажавање засновани на заштитном зиду решавају овај проблем једноставним усмеравањем свих интернетских веза преко ВПН интерфејса. Ако се ВПН не покреће, тада ваш уређај не може ући или напустити саобраћај. Отклоњени прекидачи на бази заштитног зида су бољи од реактивних, а такође служе за спречавање цурења ДНС-а.

Сада ... сами прекидачи убијања засновани на заштитном зиду долазе у две врсте. Прва врста се имплементира у клијенту и зато неће радити ако се клијент сруши.

Друга врста мења правила заштитног зида за Виндовс, ОСКС или Линук. Стога, чак и ако се ВПН софтвер сруши, саобраћај неће моћи да уђе или изађе из вашег уређаја. Једини проблем ове методе је што може да изазове сукобе ако користите заштитни зид треће стране.

На крају дана, међутим, било који прекидач за убијање је бољи него ниједан!

2. Изградите свој властити прекидач за искључивање користећи правила заштитног зида

Најбољи прекидачи користе правила заштитног зида како би заштитили вашу везу. На тај начин се спречава било какав саобраћај да уђе или напусти уређај изван ВПН интерфејса. Иако то није задатак технички слабовидног срца, није тешко изградити сопствени прекидач за искључивање помоћу софтвера за фиревалл по вашем избору..

Тачне појединости како се то може разликовати од ОС-а и програма заштитног зида, али основни принципи су:

  1. Додајте правило које блокира сав одлазни и долазни промет на вашем локалном Етхернет уређају.
  2. Направите изузетак за свој омиљени ДНС сервер (да бисте решили име домаћина свог ВПН провајдера)
  3. Подесите изузетак за ИП адресе вашег провајдера ВПН-а
  4. Додајте правило за свој ТУН / ТАП или било који други ВПН уређај да бисте омогућили сав одлазни саобраћај за ВПН тунел.

Цомодо 8

Имамо детаљан водич за то помоћу Цомодо Фиревалл-а за Виндовс (слика изнад). Само замените ТорГуард .еке оним у ВПН апликацији.

Корисници Мац рачунара могу подесити Литтле Снитцх да делује као прекидач, док Линук корисници могу да конфигуришу ИПтаблес.

ДД-ВРТ ИПтаблес

Ако имате ДД-ВРТ рутер, следећа наредба ИПтаблес требало би да форсира све везе путем ОпенВПН интерфејса. Идите на своју ДД-ВРТ контролну таблу -> Администрација -> Команде -> Ватрени зид -> и залепите у следећу скрипту:

иптаблес-И ФОРВАРД -и бр0 -о етх1 -ј ДРОП

Дд Врт прекидач

Кликните на Саве Фиревалл и поново покрените рутер.

Слично томе, на усмјеривачу парадајза идите на администрацију -> Скрипте -> Ватрени зид -> и залепите у следећу скрипту:

иптаблес -И ФОРВАРД -и бр0 -о влан2 -ј ДРОП

Кликните Сачувај и поново покрените рутер.

Велик бочни бонус коришћења прекидача за уклањање убистава заснованог на фиревалл-у је то што би он такође требало да спречи цурење ДНС-а. Нису, међутим, сви заштитни зидови добро подносе ИПв6, па је вероватно добра идеја да онемогућите ИПв6 у вашем ОС-у, за сваки случај. За више информација о ДНС пропуштањима, погледајте Потпун водич за ИП пропуштања.

3. Везајте свог БитТоррент клијента на ВПН интерфејс

Као што смо већ напоменули, бујица је посебно рањива на напуштање ВПН-а. Ако само сурфате интернетом, вероватно ћете видети обавештење када вам ВПН веза не успе. Тада можете зауставити само оно што радите да бисте га ручно поново омогућили. Ваша ИП адреса је изложена веб локацијама само када први пут посетите или освежите веб страницу.

Међутим, торрентери често преузимају ствари док нису на својим уређајима током дужег временског периода. Ако ВПН веза за то време не успе, онда ће њихова ИП адреса бити изложена целом свету док се не врате. А бујица често има више скривања од већине ...

Ако се све што бринете скрива ваше активности мучења од вашег даватеља интернетских услуга и вршњака (који су можда власници ауторских права), неки БитТоррент клијенти вам омогућавају да вежете клијента на ВПН интерфејс.

Кбитторрент Бинд Впн Е1524563693148

То присиљава клијента да усмјери све торрент везе путем ВПН интерфејса. Ако се ВПН не покреће, тада није могуће лужење или сејање. Не постоји ваш пренос података да би ваш Интернет провајдер могао да види како ваша ИП адреса није видљива осталим торрентерима.

Сјетите се само да ова метода штити само вашег торрент клијента. Ако вам ВПН падне, ваш ИП ће бити видљив када користите друге програме као што је ваш претраживач.

Молимо погледајте кБитТоррент преглед и 5 најбољих Вузе ВПН услуга за потпуна упутства о томе како да те клијенте повежете са својим ВПН интерфејсом..

Да бисте сазнали више о коришћењу ВПН-а при бујици, погледајте чланак о најбољем ВПН-у за торрент локације.

Закључак

Већина прилагођених ВПН клијената сада укључује прекидач. Стога, укључивање ради заштите од испадања ВПН-а нешто је непромишљено.

Корисници Линука, међутим, нешто су ограниченији са својим могућностима. ОпенВПН ГУИ тек треба да уведе функцију пребацивања убирања (која корисницима мацОС Туннелблицк даје предност).

Најбоља опција у тим случајевима је да направите сопствену вештицу убијања користећи правила заштитног зида. Ако сматрате да је ово превише застрашујуће / превише гњаваже, тада је везање вашег торрент клијента на ВПН сучеље можда довољно. Ако вас ухвате бујице, то је ваша једина брига.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me