Како се сакрити од свог даватеља интернетских услуга


Ваш провајдер Интернет услуга (ИСП) може лако да научи све о вашој мрежној активности ако нисте довољно опрезни.

Да бисте остали анонимни током прегледавања Интернета, можете сакрити своју виртуалну личну карту од свог даватеља интернетских услуга.

У овом чланку можете прочитати о томе алате који помажу да се заштити ваша активност.

Шта мој ИСП зна о мени?

Ваш Интернет провајдер зна све што радите на мрежи.

И не само то, они бележе и све ове податке. Ови подаци укључују све податке са веб локација које сте посетили, податке које преносите, ако бујите, и вероватно све друго што се можете сјетити.

У неким земљама ваш ИСП неће радити ништа с овим подацима - али то је врло ретко!

У већини случајева они ће га користити за анализу својих корисника и продају њихових података.

У горим случајевима могу вас продати влади (или им бити наређено да објаве податке).

Поред тога, они вас могу пријавити предузећима због илегалних активности, као што су бујице. Због тога препоручујемо нашим читаоцима да користе ВПН за бујице како би се ваши подаци чували сигурно. Пошто ваш ИСП не може да види шта радите на мрежи, они нису у стању да виде шта мучите, што значи да можете да водите торрент емисије без да се бринете о томе да будете ухваћени..

Како сакрити интернетске активности од свог даватеља интернетских услуга

Дакле, сада знате шта ваш ИСП зна о вама - буквално све што радите на мрежи.

Вријеме је да научите како сакрити интернетске активности од свог даватеља интернетских услуга.

Користите ВПН

ВПН (виртуална приватна мрежа) обезбеђује шифровану мрежну везу преко јавне мреже, стога штитите вашу ИП адресу од знатижељних очију.ВПН

То је вероватно најсигурнији начин да сачувате своју приватност и прегледавате он-лине без вашег ИСП праћења и евидентирања активности на мрежи.

Постоје бесплатне ВПН услуге вани, али имајте то на уму можда нису вредни ризиковања, јер њихов приход не зависи од тога да ћете остати анонимни и безбедни на интернету.

Међутим, ВПН услуге које захтевају плаћање дефинитивно ће вас сигурно и приватно чувати, јер их уговор обавезује на то.

Овде можете видети листу најбољих впн услуга које смо изабрали из широког избора да бисмо вам понудили заиста најбоље од свих.

Користите проки

Проки је сличан ВПН-у, али ће само заштитити саобраћај вашег интернет претраживача.
Заступник

Међутим, проксији често нису стопостотно безбедни за употребу. Домаћин проки сервера може видети вашу ИП адресу и саобраћај који пролази кроз проки.

Јавни проки-и, баш као ни бесплатни ВПН-ови, нису безбедни уопште као што их свако може покренути, спори су и немате разлога да верујете оператору који управља проки.

Уместо јавних пуномоћја, препоручује се употреба приватних проки-ја јер су бржи и сигурнији. За детаљнију анализу проки-а, прочитајте наш водич за проки сервер и сазнајте више о разликама и сличностима између проки-ја и ВПН-ова..

Претражите са Тором

Тор је другачија врста претраживача. Дјелује усмеравањем ваше везе кроз више чворова.

Због тога се зове Тор - усмјеривач лука. Ваш саобраћај пролази кроз више слојева попут лука.

Потпуно је бесплатан и заштитиће ваше интернет претраживање сигурно и сигурно. Многи људи користе ВПН и Тор заједно за бољу сигурност и приватност. ако желите то учинити, требат ће вам Торн ВПН јер не ради свака услуга са Тором.

Нажалост, за разлику од ВПН-а, он ће само заштитити ваше активности прегледавања интернета. Штавише, то ће озбиљно ометати вашу брзину интернета.

Како торент без знања вашег даватеља интернет услуга

Преузимање садржаја с Интернета може се чинити врло једноставним и безопасним, мада понекад и јесте, постоје сигурносне мере које бисте требали размотрити пре преузимања било чега. То се посебно односи на бујне садржаје. Торрентинг само по себи није противзаконито. Међутим, постоје материјали заштићени ауторским правима који се не смеју преузимати без плаћања.Анонимна торрентинг

Можете доћи у проблеме са преузимањем заштићеног ауторског права и како бисте избегли да се безбедно користите једним методама и услугама за скривање ИП адресе.

Имајте на уму да ПроПриваци.цом не подржава и не подстиче нелегалне торрентинг или илегалне мрежне активности. Препоручујемо вам да преузмете бесплатни правни садржај уместо тога, а ако вас интересује где да пронађете сјајне ствари бесплатно, овај чланак о бесплатним легалним торрент страницама је златни рудник за вас.

Како се сакрити од свог даватеља интернетских услуга: закључак

Шта год да радите на Интернету свој ИСП и у основи било ко то може видети. Постоје ствари које бисте можда желели да сакријете, не зато што су протузаконите или постоји нешто посебно погрешно са њима, али једноставно не желите да цео свет о томе зна.Како се сакрити од закључка свог даватеља интернетских услуга

Тада услуге приватности су од помоћи. Најсигурнији избор је свакако комерцијална ВПН услуга, међутим, данас можете бирати између других услуга које помажу да останете сигурни и приватни на интернету.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me