Лозинке су основна мера безбедности од првог рачунара 1961. године, штитећи кориснике с аутентификацијом. Веб странице су подизале траку током година постављајући мешане карактере захтевом, али људска грешка и предвидљивост и даље блед у поређењу са истинском рандомизацијом менаџера лозинки. Менаџери лозинки такође чувају ваше лозинке.

Ојачајте лозинку

Лозинка Дос и Дон'с

Разне компаније годишње врше истраживање најчешћих лозинки, а резултати из године у годину појаве исто толико комбинација. Без обзира да ли је узастопни низ бројева (12345), слова (кверти) или додавање 1 на крају (лозинка1), сви имају исти ниво предвидљивости који се лако пукне у модерном дану.

Још један злочин лозинком чини ствари превише личним. Национални центар за цибер безбедност у Великој Британији (НЦСЦ) открио је да су најпопуларније лозинке 2020. у нацији укључивале фудбалске клубове Премиер лиге, попут Ливерпула, Челсија и Арсенала, карактере као што су Суперман и имена различитих чланова породице - што је невероватно лако погодити..

Не само да су ове лозинке приметно слабе, већ и већина људи који стварају и одржавају сопствене лозинке на крају поново користе исту у различитим варијацијама на више веб локација. Будући да је хакова данас једно десетак и можете се пријавити на стотине различитих домена, вероватноћа да ови детаљи буду ухваћени у мноштву пропуштања повећава се, што истовремено може угрозити више налога. Ово је посебно лоше када су у питању осетљиви подаци попут кућних адреса и кредитних картица.


Притисак је постављен на веб локацијама ради боље заштите купаца и њихових информација, али ублажавање последица није савршено. Нека радна места налажу промену лозинке након постављеног периода, али ово захтева да запамтите избор нових, по могућству рандомизованих лозинки без поновног враћања старе земље.

Дакле, шта ми скупљамо од свега овога? У идеалном случају, особа треба да креира другачију лозинку за сваку веб локацију са којом креира налог, а свака се састоји од потпуно случајног низа текста, бројева и евентуално симбола ако су подржани.

Наравно, то је потпуно нереално за свакодневну особу. Чак је и Фернандо Цорбато, изумитељ лозинке, рекао за Тхе Валл Стреет Јоурнал да је заштитна метода постала „врста ноћне море“ од дана популаризације на Ворлд Виде Вебу. Срећом, ови проблеми су прошлост захваљујући менаџерима лозинки.

Како сачувати лозинку?

Употреба менаџера речи за лозинку је најбољи начин да осигурате своје мрежне налоге. У основи, менаџери лозинки делују као централизовани центар за складиштење лозинки, често вам омогућава да генеришете јаче, рандомизоване алтернативе. Морате запамтити само једну своју лозинку - главну лозинку која вам омогућава приступ софтверу. Заузврат, управитељ лозинки ради остало, чак и аутоматски испуњава информације на екранима за пријаву.

Знам на шта мислите: да ли су менаџери лозинки заиста сигурни са свим тим осетљивим подацима? Будући да менаџери лозинки наплаћују своје кориснике, њихов цео пословни модел се заснива на стицању поверења. Већина користи најбољу доступну енкрипцију, користи политику нулте знања и подвргава се годишњим ревизијама независних процењивача безбедности, што неизбежно наглашава недостатке компанија да се брзо закрпе..

Чујем да питате хоће ли употреба менаџера лозинки чувати лозинке. Тачно је да у мрежном простору ништа није потпуно сигурно јер увек постоје недостаци које треба искористити, али коришћење менаџера лозинки је ипак много боље од горе поменутих могућности у случају привременог кршења сигурности. Посебно препоручујем оне који настоје да упозоре своје купце када је лозинка угрожена, омогућавајући вам да замените стару за нешто ново.

Савети за јаке лозинке

Креирајте јаку, незаборавну главну лозинку

Није све у менаџеру лозинки, наравно. Неопходно је да направите јаку главну лозинку јер многи сервиси то не смештају на своје сервере и зато не нуде могућности опоравка лозинке. Ово помаже да се ваши лични подаци заштите у случају кршења.

Непотребно је рећи, користите ово само као своју главну лозинку и никоме не кажите шта је. Традиционални савет диктира да домаћа лозинка треба да буде најмање 12 знакова и да садржи велика слова, мала слова, бројеве и симболе где је то дозвољено. Такође помаже да се не следи уобичајена структура реченица, као што је придев, праћен именицом и замењује слова очитим бројевима (Б1гТр33).

Користите поуздан антивирусни софтвер

Постоји неколико разлога за одржавање вашег система чистим, али у овом случају помаже избегавање злонамјерног софтвера како нападачи не би имали даљинску контролу над вашим системом. Антивирусни софтвер може помоћи у скенирању вашег система на постојеће рањивости, заштитити вас од преузимања злонамерног софтвера и понекад надзирати веб у стварном времену.

Учинили смо ово што безболније за вас рашчлањивањем најбољег антивирусног софтвера за Виндовс, Мац, Андроид и иПхоне у 2020. години.

Ажурирајте систем

Колико год понекад могу бити боли, исправно је ажурирати ваш оперативни систем и инсталиране програме како би ублажили претње. Програмери редовно крпе недостатке у свом коду, ослобађајући се изван простора и других подвига које треће стране могу злоупотребити..

И на крају, исплати се обезбедити локалну безбедност тако што ћете водити рачуна о томе ко има приступ вашем систему.

Проналажење менаџера лозинки

Постоји велики број менаџера лозинки вани, што значи да новопридошлима може бити конфузно да одаберу најбољу услугу за њих. Цене се разликују и мноштво других понуда укључује заслађивање посла, попут филтрирања на тамном вебу ради утврђивања пропуштања лозинке, интегрисане виртуелне приватне мреже и још много тога.

Срећом, већина менаџера лозинки нуди бесплатне верзије са ограниченим функцијама, суђењима и / или гаранцијама за поврат новца које вам омогућавају да испробате пре него што се обавежете на дугорочно плаћање. Детаљно смо описали шта сматрамо најбољим менаџерима лозинки и увек препоручујемо да пре куповине погледате веб локацију компаније.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me