Линксис Н300 в2 је веома јефтин усмјеривач (доступан одбачен од Амазона за само 35 долара), тако да је мало изненађујуће да се не распрсне оним врстама функција које бисте могли очекивати на врхунским производима и ако желите УСБ портови, двопојасни пријем од 5 ГХз, процесорска снага или било које друге функи функције које се налазе на многим модерним рутерима, онда бисте требали потражити негде друго.


То је речено, и иако је под напоном, он свој посао основног рутера ради савршено добро, а што је најважније за нас, пошто је флексиран са ДД-ВРТ, он се може користити као ВПН чвориште за све ваше интернетске везе уређаји.

Н300 је прилично паметан, али неупадљив клин од црне пластике са 5 Етхернет прикључака (1 к ин, 4 к излаз), утичницом за напајање и гумбом за ресетовање постављеним на доњој ивици јединице (тако да не можете видети портови када се приказују одозго). Дизајниран је да буде постављен равно на површину и не може бити вертикално или зидно монтиран, а две антене су унутрашње тако да ништа не штрчи из кућишта. Нема предњих или горњих светла статуса, а једине лампице су ЛЕД лампице на ЛАН портовима.

Како подесити Цисцо Линксис ДД-ВРТ рутер

Устати и трчати је смијешно лако. Управо смо искључили модем / рутер, укључили Н300 и прикључили се на модем / рутер помоћу испорученог Етхернет кабла, укључили модем / рутер, затим укључили Н300 и та-да! - све је функционисало. Нисмо криви Фласхроутерс, али купци који нису из САД-а требају бити свјесни да је утикач који је испоручен уз нашу јединицу америчке врсте, тако да не заборавите да имате интернационални адаптер (на сву срећу!).

Иако упутства препоручују употребу жичане везе док све није исправно постављено, ово је за нас било мало непријатно, па смо само наставили и повезали наш Виндовс ПЦ помоћу ВиФи-а и уопште нису наишли на проблеме..

Једном када сте повезани, прво што желите да урадите је да посетите страницу за подешавање рутера. Укључена упутства су само за текст, али све је јасно објашњено.

Промјена мрежног имена и постављање сигурне лозинке главни је приоритет, а то је врло лако урадити.

Је ли Цисцо Линкси рутер поуздан?

Усмјеривач је пролазио кроз своје кораке у његовој конфигурацији 'ван кутије' помоћу наше 20 МБ / с широкопојасне везе. Рутер је био повезан са стандардним Нетгеар ВМДГ280 Вирелесс Н модемом / рутером (испоручује нас ИСП, Виргин Медиа).

Спојени директно на наш кућни модем / рутер (тј. Није прикључен на Н300)

Повезани преко Н300

Брзи тестови засновани на Фласх-у, попут оних са Спеедтест.нет-а, нису увек најпоузданији показатељи перформанси у стварном свету, тако да смо користили софтвер тббМетер ТхинкБроадбанд-а да измеримо колико је времена требало да се преузме датотека од 100 МБ:

Кад нисте повезани на рутер

Кад сте повезани на усмјеривач

Резултати тббМетер сугеришу да је Н300 можда спорији од рутера за залихе нашег добављача, док су резултати спеедтест.нет-а заправо показали пораст брзине. Такође смо извршили неке (врло не-научне) тестове опсега и открили смо да је јачина сигнала Н300 приближно иста као код нашег мрежног усмјеривача / модема.

ВиФи перформансе на свим рутерима могу се побољшати коришћењем програма као што је инССИДер за анализу сметњи сигнала, омогућавајући вам одабир најбољег канала за ваше подручје.

Произвођач наводи да је Н300 погодан за повезивање до 3 уређаја истовремено. Покушали смо да се повежемо са свим оним што смо могли да примимо у тренутку писања ове рецензије (7 уређаја, укључујући паметни телевизор) и нисмо наишли на проблеме или успоравања.

Коришћење ВПН-а са Цисцо Н300 рутером

Један од главних разлога за добивање ДД-ВРТ флешованог усмјеривача (а онај за који смо овдје ПроПриваци очито нас највише занима) је тај што сви уређаји повезани на њега могу имати своје интернетске везе усмјерене преко ВПН сервера. Детаљи подешавања варирају овисно о добављачу ВПН-а, али на ПИА смо се повезали без (превише) великих проблема.

Као да је магијом, Интернет мисли да се налазимо у Њујорку!

Покретање ВПН клијента одузима моћ обраде, нешто што Н300 нажалост недостаје, па како то утиче на перформансе?

Повезан је на ВПН сервер у Њујорку помоћу рутера

Повезао се са ВПН сервером у Њујорку помоћу Виндовс софтверског клијента

Нисте повезани са ВПН (али користите исти спеедтест.нет сервер у Њујорку)

Ови резултати показују ограничења процесора и меморије Н300. Једна од најбољих ствари о кориштењу флешеваног рутера је да чак и уређаји који не могу нормално да користе ВПН могу имати користи од њега.

Наш паметни телевизор сада може приступити гео-ограниченим услугама као што је Хулу (доступно само у САД-у)

Закључак

Без сумње, Н300 је недовољно погођен, и иако је његов рад без ВПН-а отприлике једнак оном наших рутера / модема који испоручује ИСП, он се бори са ВПН-ом..

Међутим, модел Н300 в2 изгледа добро и лако га је подесити, а како јефтино и весело решење за повезивање свих кућанских уређаја помоћу ВПН-а функционише, само немојте очекивати да ће тако јефтини рутер да одговара ВПН брзини вашег четвороточкаша -цоре звијер рачунара може управљати…

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me