Ако имате ДД-ВРТ рутер, можете директно на њега инсталирати свој ВПН софтвер. Запамтите, нису сви ВПН-ови компатибилни са ДД-ВРТ фирмваре-ом, тако да ћете морати да проверите код свог произвођача да ли намеравате да флеш рутер с ДД-ВРТ сами.


За већину људи процес инсталирања ДД-ВРТ фирмваре-а је превише технички (и може резултирати у) "брицкинг" то). Из тог разлога, већина људи се одлучи за куповину спремног бљескалице ДД-ВРТ. У ствари, чак је могуће и купити унапред трептани ДД-ВРТ рутер који је унапред учитан са вашим ВПН софтвером. За више информација о нашим омиљеним пре-флеш рутерима погледајте наших 5 најбољих ДД-ВРТ рутера 2018 странице.

Ако већ имате ДД-ВРТ рутер и желите сами да инсталирате ВПН софтвер на уређај - овај водич је за вас!

Постављање ВПН-а на вашем усмјеривачу

Најбољи облик ВПН шифрирања је ОпенВПН. Из овог разлога, овај водич за подешавање фокусира се на препоручени протокол. Препоручујемо да се придржавате ОпенВПН-а ако желите да ваши уређаји буду најсигурнији.

Да бисте инсталирали врхунски ВПН клијент на ДД-ВРТ рутер (као што је ЕкпрессВПН - онај који се користи као пример у овом водичу), требат ће вам ДД-ВРТ фирмваре који може покренути најновије ВПН конфигурације а он има најмање 8 МБ флеш меморије на броду.

Да бисте проверили да ли ваш рутер има ове функције, мораћете да се обратите произвођачу. Алтернативно, можете питати Фласхроутерс.цом - јер су стручњаци на тему флешеваних рутера.

Ако је ваш рутер прикладан, можете слиједити кораке из овог водича за инсталирање ВПН-а на ваш усмјеривач. У овом чланку упутит ћемо вас кроз инсталирање ОпенВПН везе на рутер (најсигурнији облик ВПН везе с војним шифрирањем).

 1. Да бисте поставили ВПН на ДД-ВРТ рутеру, прво морате да преузмете конфигурационе датотеке ОпенВПН. Ове датотеке ће добити ваш ВПН, па их контактирајте за датотеке. Имајте на уму да ће ваш ВПН имати водич за подешавање попут овог (који је специфичан за тај ВПН), па их замолите да виде и тај водич!
 2. У веб прегледачу идите на страницу са подешавањима рутера (на већини ДД-ВРТ рутера је подразумевана адреса хттп://192.168.1.1)
 3. Једном на управљачкој плочи вашег ДД-ВРТ усмјеривача, кликните на Услуге , а затим следећи ВПН под-картицу.
 4. Затим омогућите Покрените ОпенВПН клијент опција. Ово ће отворити ОпенВПН конфигурациони панел где ћете моћи да унесете своја подешавања.Водич за подешавање ДД-ВРТ

За верзије ДД-ВРТ са аутентификацијом корисничког пролаза

Овај корак зависи од тога да ли ваша верзија ДД-ВРТ фирмваре-а има Усер Пасс Аутхентицатион. Ако слиједи ове кораке, ако не пријеђите на сљедећи одјељак.

 1. Ако ваша верзија ДД-ВРТ има Провјера идентитета корисника, ваш екран би требао овако:Водич за подешавање ДД-ВРТ
 2. Ако се то догоди, унесите следећа подешавања: јака>ИП адреса / име сервера: Добићете ову адресу свог ВПН-а Корисничко име: Добићете ово корисничко име од свог ВПН-а (може се разликовати од вашег ВПН корисничког имена за пријаву) Лозинка: Добићете ову лозинку од свог ВПН-а (може се разликовати од лозинке за пријаву на ВПН)

За верзије ДД-ВРТ без провјере аутентичности корисника

Ако ваша верзија ДД-ВРТ нема провјеру идентитета корисника, слиједите ове кораке:

 1. Потражите Аддитионал Цонфиг текстуално поље и унесите следећу наредбу: аутх-усер-пасс /тмп/аутх.ткт
 2. Тхе “ИП / име сервера“Је адреса локације ВПН сервера на коју се желите повезати. Можете пронаћи своје ИП / име сервера и Лука у .овпн цонфиг датотека добијате од свог ВПН-а. Да бисте то учинили: Отворите .овпн датотеку у било којем уређивачу текста. Копирај име кластера „удаљеног“ сервера наведено у цонфиг датотеци и паста то у Адреса / Порт сервера поље основне контролне табле ОпенВПН. Учините исто за Лука.Водич за подешавање ДД-ВРТ
 3. На управљачкој плочи вашег ДД-ВРТ рутера кликните на картицу "Услуге", а затим под поткартицу "ВПН".
 4. Лоцирајте Аддитионал Цонфиг и унесите детаље конфигурације. Ово ћете морати да добијете са свог ВПН-а.
  За ЕкпрессВПН изгледају овако:Водич за подешавање ДД-ВРТ
 5. Погледајте ОпенВПН цонфиг (.овпн) датотеку коју сте добили од свог ВПН провајдера раније у уређивачу текста. Копирајте и залепите текст између "тлс-аутх и /тлс-аутх" Инто тхе ТЛС кључ за аутх поље. Погледајте пример слике испод за копирање правих података: Водич за подешавање ДД-ВРТ
 6. Погледајте поново .овпн датотеку поново у уређивачу текста и копирајте текст између њих "ца и /ца" и залепите га у ЦА Церт поље. Погледајте пример слике испод:Водич за подешавање ДД-ВРТ
 7. Копирајте текст између "церт и / церт" и залепите га у Јавни клијент Церт поље. Погледајте пример слике испод за копирање правих података:Водич за подешавање ДД-ВРТ
 8. Копирајте текст између "кључ и / тастер" и залепите га у Јавни клијент Церт поље. Погледајте пример слике испод за копирање правих података:Водич за подешавање ДД-ВРТ
 9. Кликните на сачувати, а затим кликните на Примените подешавања да бисте покренули везу са ВПН-ом.
 10. Да бисте проверили стање везе, кликните на Статус > ОпенВПН. Ако видите празне обрасце, нешто није правилно постављено. Вероватно ћете поново морати да следите горе наведене кораке да бисте били сигурни да је све исправно унето и сачувано. Када сте га исправно унели, требало би да изгледа као слика испод: Водич за подешавање ДД-ВРТВодич за подешавање ДД-ВРТ
 11. Ако вам је потребна помоћ у неком од горњих корака или ако је било шта нејасно, обратите се директно свом ВПН-у. Имаће ВПН специфичан водич као што је овај са свим подацима који су вам потребни. Подршка за чет уживо ће вас радо провести кроз поступак.

Како тестирати ВПН на рутеру

ДНС пропуштања кажу вашем провајдеру Интернет услуга које веб локације посећујете на мрежи: нарушавајући приватност коју обезбеђује ВПН. Ово је огроман проблем, због чега бисте увек требали водити рачуна да не добијете никакве ДНС цурења. Да бисте осигурали да не добијате ДНС пропусте на ВПН вези вашег рутера, следите следеће кораке.

 1. Идите на командну плочу рутера Поставити > Основно подешавање.Водич за подешавање ДД-ВРТ
 2. Под Подешавања мрежног адресног сервера (ДХЦП), унесите следећа подешавања ДНС-а (ово су поставке за Гоогле ДНС - можда ће вам требати другачија ДНС подешавања, па проверите са ВПН-ом): Статички ДНС 1: 8.8.8.8 - Статички ДНС 2: 8.8.4.4 - Присилно преусмеравање ДНС-а: Означите ову кућицу Водич за подешавање ДД-ВРТ
 3. При дну странице кликните сачувати и Примените подешавања.Водич за подешавање ДД-ВРТ
 4. На врху странице идите до Услуге > Услуге.Водич за подешавање ДД-ВРТ
 5. Под Додатне ДНСМаск опције, унесите следећи интерфејс = тун1 (за ЕкпрессВПН). Међутим, питајте свог ВПН-а за ова подешавања или следите њихове посебне смернице.
 6. При дну странице кликните сачувати и Примените подешавања.

Водич за подешавање ДД-вРТ ВПН - закључак

Инсталирање ВПН-а на ДД-ВРТ рутер значи да су сви уређаји у вашем дому заштићени једном ВПН везом. Ово је изузетно ефикасан и сигуран начин подешавања ВПН-а. Горе смо објаснили кораке потребне за инсталирање ВПН-а на ДД-ВРТ рутер. У примјеру користимо ЕкпрессВПН. Међутим, било који од ВПН-а у наших 5 најбољих ВПН-ова за ДД-ВРТ рутере имаће посебан водич за подешавање, па се обратите свом ВПН-у за прецизније смернице о подешавању ВПН-а..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me