Многи људи користе најбоље ВПН услуге како би се заштитили од насилника за кршење ауторских права, али вишегодишња опасност када се то учини је да ВПН веза падне, остављајући БитТоррент саобраћај изложен свету да види.

Неки ВПН провајдери, као што су приватни приступ интернету, Муллвад и ВПНАреа, (за најбољи ВПН у 2018. години погледајте наше ВПН критике) укључују прекидач за интернет уклањање у своје ВПН клијенте (ВПНАреа укључује чак и прекидач за убиство по апликацији) и раније смо разговарали о другим решењима проблема за треће стране.

Постоји, међутим, још један директан начин за покретање сопственог прекидача за убијање (било глобалног, било по апликацији) помоћу заштитног зида.

Коришћење уграђеног Виндовс заштитног зида

У оперативном систему Виндовс 7 прилично је једноставно поставити прекидач за искључивање помоћу уграђеног заштитног зида.

У Виндовс-у 8.к ствари су замршеније јер Центар за мрежу и дељење не дозвољава вам да промените врсту мреже из кућне у јавну. Такође нисмо могли да добијемо Виндовс 8.1 да прикаже нашу ОпенВПН везу у центру за мрежу и дељење.


Први проблем се може решити следећим упутствима и требало би да функционише у реду за ППТП и Л2ТП везе. Нисмо успели да решимо друго, па смо се окренули Цомодо Фиревалл-у.

Остатак овог туторијала претпоставља да користите ОпенВПН (не би требало да буде важно да ли преко прилагођеног ВПН клијента или основног отвореног кода).

Коришћење Цомодо заштитног зида

Цомодо Фиревалл је бесплатни самостални фиревалл, који за разлику од основног Виндовс-а, који прати само долазне везе, такође надгледа све одлазне везе (врло корисно за блокирање вируса који су заразили рачунар „бирањем“ и комерцијални софтвер који воли да се „позовете кући“ да потврди његову аутентичност).

Цомодо Фиревалл можете преузети овде. Да би поступак у наставку функционисао, мораћете да онемогућите Виндовс заштитни зид након што је Цомодо инсталиран.

1. Утврдите физичку адресу своје ВПН

Покретање и покретање ваше ОпенВПН везе, Почните -> откуцајте „ЦМД“. У командну линију откуцајте ипцонфиг / алл и помичите се док не видите одељак са ознаком ТАП-Вин32 (или ТАП-Виндовс адаптер). Имајте у виду физичку адресу и држите прозор отворен за референцу.

цмд

2. Креирајте нову мрежну зону.

а) Покрените Цомодо фиревалл и крените на напредни приказ (икона у горњем левом делу) -> Ватрени зид -> Мрежне зоне. Кликните на стрелицу на дну прозора Цомодо и изаберите Додај -> Нова мрежна зона

цомодо 1

б) Дајте својој новој зони одговарајуће име и кликните на ОК.

цомодо 2

ц) Изаберите своју нову мрежу креирану зону, Адд -> Нова адреса

цомодо 3

д) Изаберите Тип: Мац адреса и унесите физичку адресу коју сте навели у кораку 1. Кликните ОК.

цомодо 4

3. Направите Русесет

а) Идите у Цомодо-у до фиревалл-а -> Рулесети и кликните „Адд“.

цомодо 5

б) Дајте назив новом Рулесет-у и кликните на Адд.

цомодо 6

ц) Изаберите следећа подешавања:

 • Радња: Блокирај
 • Протокол: ИП
 • Смјер: Улаз или излаз
 • Извор адресе: Било која адреса
 • Одредишна адреса: Било која адреса

цомодо 7

Притисните ОК.

д) Креирајте још два правила са следећим подешавањима:

 • Радња: Дозволи
 • Протокол: ИП
 • Правац: напоље
 • Извор извора: Мрежна зона / ваша зона
 • Одредишна адреса: Било која адреса

е) Поновите поново са следећим подешавањима:

 • Радња: Дозволи
 • Протокол: ИП
 • Правац: Улаз
 • Извор адресе: Било која адреса
 • Одредишна адреса: Мрежна зона / ваша ново створена мрежна зона (у нашем примеру ВПН зона)

Сада би требало да видите 3 ретка у вашем прилагођеном Рулет-у - 2 зелена, а затим 1 црвена (редоследом приказаним у наставку) - редослед у коме се ова правила појављују је важан, јер је то редослед у коме се примењују. Можете да промените редослед повлачењем правила мишем или одабиром правила и коришћењем „Помицање горе“ или „Помицање доле“ из менија (стрелица на дну).

цомодо 8

4. Примените правило на програме

а) Идите до фиревалл-а -> Правила апликације и пронађите апликацију коју желите приморати да користи ВПН (ако је за њу већ постављено правило заштитног зида) или „Додај“ нову (кликните стрелицу на дну прозора за летећи мени).

цомодо 9

б) „Прегледајте“ до локације програма коју желите да користите (користећи било који филтер Филе групе или филтер Руннинг Процес)

ц) Кликните радио дугме 'Усе Рулесет' и изаберите ваш ВПН Рулесет. Кликните ОК. Овде смо применили Рулесет на Гоогле Цхроме, али може се применити и на програме попут уТоррент.

5. Тестирајте апликацију да бисте били сигурни да све ради.

Открили смо да је потребно поновно покретање рачунара.

Глобал Килл Свитцх

Уместо тога, ствари можете једноставно и изабрати да поставите „Глобал“ прекидач за уништавање који ће смањити приступ интернету на вашем рачунару када није повезан са ВПН-ом. Да бисте то учинили, идите на Фиревалл -> Глобална правила и додајте иста 3 правила о којима смо разговарали у кораку 3 „Направите рулет“. Они могу бити у сукобу са постојећим правилима заштитног зида, од којих би нека могла бити уклоњена (овде је потребно мало пробног рада и грешке).

За више информација о сигурности на мрежи погледајте наш најбољи впн водич за Виндовс 10.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me