Кориштењем сигурног управитеља лозинки с јаком енкрипцијом од краја до краја, можете осигурати да су све ваше лозинке сигурне. Као резултат, можете бити сигурни да ваше лозинке никада нису доступне никоме осим вама.


Ако сте попут већине људи, до сада сте вероватно дозвољавали вашем прегледачу да чува лозинке у ваше име. Ово може бити ризично, јер ако неко користи ваш рачунар када нисте ван вашег стола, потенцијално би могао да искористи сачуване лозинке за приступ вашим приватним налозима.

Добра вест је да већина премијум менаџера лозинки омогућава увоз уноса лозинки са Цхроме-а и Фирефока. Да бисте то учинили, све што требате учинити је да из вашег прегледача извезите све лозинке у формату вредности одвојене зарезима (ЦСВ). Након тога, можете увести своје лозинке у менаџер лозинки и избрисати их из прегледача - тренутно побољшавајући вашу безбедност на мрежи.

Како извозити лозинке у ЦСВ датотеку из Гоогле Цхроме-а

Већина менаџера лозинки омогућиће вам увоз лозинки у ЦСВ формату. Ово вам омогућава да заобиђете потребу за ручним уносом свих лозинки. Као резултат, можете брзо и лако пребацити све лозинке из Цхроме-а у свој нови управитељ лозинки. Да бисте то учинили, следите ове једноставне кораке:

 1. Покрените прегледач Гоогле Цхроме.
 2. Кликните на Цхроме мени (три тачке које се налазе у горњем десном углу екрана).
 3. Кликните на Подешавања.

 4. Изаберите Лозинке.
 5. Кликните на три тачке поред Сачуване лозинке.
 6. Кликните на Извези лозинке и потврдите да желите да извозите своје лозинке.
 7. Изаберите локацију за извоз лозинки на чврстом диску и дајте ЦСВ датотеци име.
 8. Сада кликните сачувати.

Ваше лозинке су сада смештене на вашем чврстом диску и могу се увести у ваш управитељ лозинки помоћу функције увоза у клијенту.

Имајте на уму да лозинке које сте преузели на чврсти диск нису ни на који начин шифровани или заштићени. Због тога се препоручује да их увезете у свој управљачки програм лозинке и одмах обришете ЦСВ датотеку како бисте били сигурни да вам лозинке не застају у отвореном тексту.

Након што се лозинке успешно увезу у управитељ лозинки, можете их избрисати и у Цхроме-у. Слиједите горе наведене кораке до корака 4. Помакните се до сачуваних лозинки и уклоните их једну по једну.

Како извести лозинке у ЦСВ датотеку из Фирефока

Извоз лозинки из Фирефока није тако једноставан као у Цхромеу, то је зато што Фирефок нема функцију изворног извоза.

Једна од опција је да једноставно одаберете сваку лозинку једну по једну и увозите је у свој нови управитељ лозинки ручно. Међутим, ово је изузетно мучно - посебно ако имате пуно лозинки сачуваних у Фирефоку.

Боља опција је да своје податке за пријаву с Фирефока пребаците у Гоогле Цхроме и преузмете у облику ЦСВ датотеке. Да бисте то учинили, следите ове једноставне кораке:

 1. Затвори Фирефок.
 2. Отворите Цхроме и кликните на три тачке у горњем десном углу екрана.
 3. Изаберите Подешавања затим Увези поставке за обележиваче.
 4. Изаберите Мозилла Фирефок из падајућег менија.
 5. Одвијте све кутије осим Сачуване лозинке и кликните Увоз.
 6. Сада ће се отворити нови прозор који потврђује да сте увезли своје лозинке. Кликните Готово.

Ваше лозинке су сада увезене у Цхроме и можете следити водич раније у овом чланку да бисте извезли своје лозинке као ЦСВ датотеку - спремне за употребу у вашем менаџеру лозинки.

Када су ваше лозинке увезене у ваш нови сигурни управитељ лозинки, можете да избришете лозинке и у Фирефоку и у Цхромеу за додатну сигурност.

Извези лозинке из Фирефока помоћу алата ФФ Пассворд Екпортер

Ако не желите да користите Цхроме за извоз лозинки из Фирефока, можете да користите апликацију. Започните кликом на ову везу како бисте преузели апликацију ФФ Пассворд Екпортер. Извозник ФФ лозинки доступан је за Виндовс, мацОС и Линук.

Након што је инсталирате, покрените апликацију и на падајућем менију одаберите аутоматски откривене Фирефок профиле.

Ако га имате, унесите своју главну лозинку за Фирефок. Сада кликните на Извези лозинке и одаберите формат датотеке ЦСВ (ЈСОН је доступан ако желите). Лозинке ће се сада извозити где год одаберете на тврдом диску.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me