Уређаји као што су конзоле за игре, донгле за стриминг медија и паметни телевизори могу имати користи од предности Гео-споофинг-а ВПН-а, али нису у могућности да покрећу ВПН софтвер. У овом водичу показаћемо вам како делити ВПН везу на различите начине.

Како делити ВПН везу

1. Користите ВПН рутер

Ово је далеко најлакша метода. Већина рутера средње и средње класе ових дана поседује уграђени ВПН клијент, који би требало да се конфигурише за готово било који ВПН сервис.

Друга могућност је да свој постојећи рутер флешујете ДД-ВРТ или Томато фирмваре-ом, мада је куповина претходно флешованог и унапред конфигурисаног ДД-ВРТ или Томато рутера из Фласхроутера једноставнија и гарантује да нећете завршити са опечаним рутером.!

Имајте на уму да рутери ниског класа могу често покренути ВПН клијент, али нису довољно моћни да то раде на брзини. Ако желите да избегнете проблеме са пуњењем приликом преноса видео садржаја, вероватно ћете морати да потрошите најмање 100 УСД или нешто више на пристојни ВПН рутер.

2. Делите ВПН везу са Виндовс или Мац рачунаром

Своју Виндовс или Мац ВПН везу можете делити са не-ВПН способним путем ВиФи или Етхернет кабла. У наставку имамо упутства за ово. Ово може бити корисно кад не желите (или не можете да приуштите) да испливате на новом рутеру.


3. Промените ДНС подешавања

Ова метода заправо уопште не користи ВПН јер се ослања на промену ДНС поставки вашег уређаја. Међутим, велики број ВПН услуга укључује бесплатну паметну ДНС услугу као део њиховог стандардног ВПН пакета.

Ако је то случај са вашом ВПН услугом, тада ће вам скоро сваки уређај са интернетом омогућити да промените његове ДНС поставке тако да изгледа да се налазите у некој другој земљи.

Како делити ВПН без рутера

Делите ВПН везу у Виндовсу 10 преко Етхернета

1. Да би овај метод радио, рачунар обично мора бити повезан на Интернет путем ВиФи-а. Ако на рачунару имате два или више Етхернет ПЦ портова, уместо тога други порт можете да повежете са интернетом..

2. Пријавите се за једну од горе наведених ВПН услуга, инсталирајте је у Виндовс и повежите се на ВПН сервер. Повежите свој уређај са рачунаром помоћу Етхернет кабла. Модерни преносни рачунари често немају наменски Етхернет порт, тако да ћете можда требати да купите УСБ-Ц до Етхернет адаптер адаптер или слично.

3. Идите на Старт -> Мрежа & Интернет -> Статус -> Промените мрежне поставке -> Промените опције адаптера.

статус мреже

4. Пронађите своју ВПН везу. Ако се ради о ОпенВПН вези, тада се може именовати по вашем ВПН провајдеру или може користити општу ознаку „ТАП-Виндовс-Адаптер ВПН“. Кликните десним тастером миша на њу -> Својства.

Мрежне везе

Кликните на картицу Дељење и:

а) Означите „Дозволи осталим корисницима мреже да се повежу преко Интернет везе овог рачунара.“

б) У падајућем менију „Одаберите приватну интернетску везу“ одаберите своју Етхернет везу.

Етхернет Пропертиес

Хит Ок.

Ваш не-ВПН уређај сада треба да дели вашу Виндовс ВПН везу, али никад не боли да је поново покренете само да бисте били сигурни.

Делите ВПН везу у Виндовсу 10 преко ВиФи

Виндовс 10 сада има изворну могућност креирања ВиФи жаришта са компатибилним ВиФи адаптерима. Ово вам омогућава да делите своју ВПН везу са било којим уређајем који подржава ВиФи помоћу једног ВиФи адаптера (било да се ради о УСБ кључу, ВиФи картици или ВиФи чипу лемљеном на матичну плочу преносног рачунара).

1. Да би ово радио, потребан вам је компатибилан ВиФиадаптер. Кликните десним тастером миша на дугме Старт -> Командна линија и унесите (или копирајте и залепите):

нетсх влан схов возачи

Потражите ред који каже: „Подржана хостирана мрежа:“

  • Ако каже „да“ онда можемо наставити са овим водичем.
  • Ако каже „не“, не можемо Можете покушати ажурирати своје ВиФи управљачке програме, мада је можда лакше добити нови ВиФи донгле. Алтернативно, можете користити Етхернет метод описан горе.

Командна линија администратора

Срећно нас! Добро је да идемо.

2. Идите на Старт -> Мрежа & Интернет -> Статус -> Промените мрежне поставке -> Мобилна хотспот. Укључите главну тачку за мобилне уређаје и забележите њена ССИД подешавања (назив мреже и мрежна лозинка).

Мобилна хотспот

3. Укључите ВПН.

4. Идите на Старт -> Подешавања -> Мрежа & Интернет -> Статус -> Промените мрежне поставке -> Промените опције адаптера.

Статус мреже

5. Имајте на уму да сада можете да видите своју хотспот везу. Назват ће се „локална веза * кк“ и означена са „Мицрософт Ви-Фи Дирецт Виртуал Адаптер“.

Пронађите своју ВПН везу. Ако се ради о ОпенВПН вези, тада се може именовати по вашем ВПН провајдеру или може користити општу ознаку „ТАП-Виндовс-Адаптер ВПН“. Кликните десним тастером миша на њу -> Својства.

Мрежне везе

Кликните на картицу Дељење и:

а) Означите „Дозволи осталим корисницима мреже да се повежу преко Интернет везе овог рачунара.“

б) У падајућем менију „Одабери своју приватну интернетску везу“ изаберите везу са локалном локацијом (локална веза * кк).

вифи 4 некретнине

Оставите „Дозволи другим корисницима мреже да контролишу или онемогуће заједничку интернетску везу“ омогућено и притисните ОК.

6. Повежите свој не-ВПН уређај са Виндовс-овом приступном тачком коју сте креирали преко ВиФи-а помоћу ССИД детаља које сте навели у кораку 2.2..

Делите ВПН везу у мацОС-у преко Етхернета

Да би ова метода функционирала, ваш Мац обично мора бити повезан на Интернет путем ВиФи-а.

Ниједан Мац нема више од једног уграђеног Етхернет порта, а многи немају ниједан. Али УСБ-Ц и Тхундерболт додаци могу обезбедити додатне Етхернет портове. Ако имате на располагању још два Етхернет порта, онда можете да користите други прикључак за повезивање на Интернет уместо ВиФи.

Ова метода користи уграђени мацОС ВПН клијент и зато ради само користећи ППТП, Л2ТП или ИКЕв2 ВПН протоколе.

1. Пријавите се за један од горе наведених ВПН сервиса, а затим ручно конфигуришите мацОС ВПН клијент да га користи. Повежите се на ВПН сервер.

ВПН подешавање мац

2. Повежите свој не-ВПН уређај са рачунаром помоћу Етхернет кабла.

3. Идите на Систем Преференцес -> Дељење. Онда:

а) Делите везу са: [ВПН везе коју само ручно подесите].

б) Рачунарима који користе: [ваш Етхернет интерфејс]. У доњем примеру, наш МацБоок користи УСБ за Етхернет адаптер.

ц) Укључите Интернет дељење кликом на потврдни оквир (потврдите избор да бисте га искључили).

Интернет дељење Мацбоок-а

Делите ВПН везу у мацОС-у помоћу ВиФи

Ова метода захтева да ваш Мац буде повезан на интернет преко Етхернет кабла или другог ВиФи адаптера (као што је УСБ донгле). Тада се на њега можете повезати преко ВиФи-ја и искористити ВПН. За разлику од Виндовса 10, мацОС није у стању да креира ВиФи жаришну точку користећи један ВиФи адаптер уколико није повезан на Интернет преко посебног адаптера.

Опет, ова метода делује само са уграђеним мацОС ППТП. Л2ТП и ИКЕв2 клијент. Није ОпенВПН.

1. Пријавите се за један од ВПН сервиса који ради са мацОС-ом, а затим ручно конфигуришите ВПН клијент да га користи. Повежите се на ВПН сервер.

2. Повежите свој не-ВПН уређај са рачунаром помоћу Етхернет кабла.

3. Идите на Систем Преференцес -> Дељење. Онда:

а) Делите везу са: [ВПН везе коју само ручно подесите].

б) Рачунарима који користе: ВиФи.

ц) Кликните на ВиФи опције…

Интернет дељење

д) Проверите мрежне поставке и изаберите ССИД лозинку за вашу нову хотспот. Кликните "ОК" када завршите.

конфигуришите мрежу за дељење Интернета

е) Укључите Интернет дељење кликом на потврдни оквир (уклоните потврдни оквир да бисте га искључили).

интернет дељење мац-а

Споофите локацију користећи Смарт ДНС услугу ВПН-а

Детаљи за то јако варирају од уређаја, али обично нису тешки. Већина ВПН услуга које нуде паметни ДНС имају детаљна упутства за подешавање разних популарних не-ВПН уређаја.

промените ДНС поставке екпрессвпн

Горе можемо видети паметна упутства за ДНС ЕкпрессВПН-а. Све док имате валидан ИП паметни ДНС сервер, скоро сваки уређај који подржава интернет може икада да конфигурише да га користи.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me