Фацебоок је највећа и најпопуларнија интернет друштвена мрежа на свету. Садржи 1,79 милијарди активних корисника и броји. За многе је то постала саставни део њиховог свакодневног живота. То је најважније - ако не и једини - место у којем се хватају пријатељи, читају најновије вести и прате локалне догађаје. Појединци у просеку 13,8 посета сајту сваког дана, можете се кладити да ће, ако изненада изгубе приступ сајту, покушати да открију како да деблокирају Фацебоок.


Ако читате овај чланак, претпостављам да сте један од оних несретних људи.

Не плаши се! Без обзира да ли је ваше радно место или школа забранили платформу друштвених медија или живите у или посећујете земљу која је цензурише, постоје начини за превазилажење препреке. Наставите да читате како бисте сазнали како да се лако, брзо и (што је најважније) повежете на Фацебоок!

Како деблокирати Фацебоок помоћу ВПН-а

Најбољи начин да се деблокира Фацебоок несумњиво је коришћењем ВПН-а.откључајте Фацебоок помоћу ВПН-а

За оне који су нови у виртуелним приватним мрежама, објаснићу их укратко. ВПН-ови вам омогућавају да се повежете на Интернет путем сервера којим управља ВПН провајдер. Једном када буду повезани, сви ваши подаци бит ће шифрирани. Као резултат тога, ви и ваше активности прегледавања на мрежи бићете ефективно скривени од вашег Интернет провајдера. Шта више, будући да сви добри ВПН провајдери имају сервере широм света, можете одлучити да споофите своју локацију у земљи изван своје властите..

За детаљније информације о начину функционисања ВПН-а, погледајте Водич за почетнике за ВПН-ове за ПроПриваци.цом.

У погледу употребе ВПН-а за деблокирање Фацебоока, своди се на ове једноставне кораке:

  1. Пријавите се код свог преферираног ВПН провајдера.
  2. Преузмите и подесите клијентски софтвер на уређају.
  3. Изаберите локацију (где зависите од вас) и повежите се.
  4. Отворите Фацебоок на свом уређају или преузмите апликацију Фацебоок ако је већ немате.
  5. Уживајте у свом новоблокираном приступу Фацебооку!

Који ВПН провајдер треба да се пријавите у потпуности је на вама и вашим специфичним потребама. Желите да користите ВПН услугу за друге ствари осим за приступ Фацебооку? Ако је то само Фацебоок за који желите да користите ВПН, са друге стране, можете да проверите нашу листу најбољих ВПН-ова за Фацебоок.

Други начини за деблокирање веб странице Фацебоок

Тор

Појединци могу деблокирати Фацебоок приступом тој локацији путем Тор-а, бесплатног софтвера отвореног кода који вам омогућава приближавање анонимности на мрежи. Тор је одличан избор за деблокирање Фацебоока ако сте активиста, звиждач или неко други коме је потребна повећана анонимност на Интернету. Тор бисмо препоручили корисницима који желе да приступе Фацебооку из високо цензурираних земаља или ако постоји неки елемент опасности који је укључен у деблокаду Фацебоока. Употреба ВПН-а и Тор-а заједно побољшаће вашу безбедност на мрежи, тако да је ово можда опција коју треба размотрити. Важно је имати на уму да не раде сви ВПН-ови са Тором и да ће вам требати Тор ВПН услуга ако то желите.

Тор се не препоручује свакодневним корисницима који једноставно желе да деблокирају Фацебоок из школе или из своје канцеларије. Овим појединцима би било боље да користе бржи ВПН-пријатнији корисник.

Веб прокси

Бесплатни веб прокси су још једна опција за деблокирање Фацебоока. Међутим, попут Тор-а, коришћење проки-а - било ХТТП-а или СОЦКС-а - има и своје недостатке. Иако су брзи и ефикасни, обично су нестабилни и недостају им енкрипција и други сигурносни протоколи. Они који желе да деблокирају Фацебоок са посла или школе, можда ће бити у реду с тим. Супротно томе, нестабилност и упитна сигурност бесплатних веб проки-ја чине их лошим избором за појединце који желе приступити Фацебооку из земаља у којима је платформа забрањена..

Прочитајте наш темељни чланак о разликама између проки-ја и ВПН-а да бисте видели који је најбољи избор за вас.

Земље у којима је Фацебоок блокиран

Од свог почетка приступ Фацебооку био је ограничен у преко десетак земаља широм света. Уз то, само три земље активно блокирају платформу за друштвене медије:

  1. Кина: Фацебоок је у Кини блокиран од немира у Урумки 2009. године, због активиста који платформу користе као део своје комуникацијске мреже. Од тада га је заменио цопицат (и јако регулиран од стране државе) Ренрен.
  2. Иран: Фејсбук је био забрањен у Ирану након избора 2009. године, због бојазни да су се опозициони покрети организовали на платформи друштвених медија.
  3. Северна Кореја: Фацебоок - заједно са сваком другом платформом друштвених медија - блокиран је у Северној Кореји. То се углавном дешава због тога што већина становника земље нема приступ интернету.

Ако посећујете или живите у овим земљама, ваша могућност приступа Фацебооку путем ВПН-а варира. Првим двема можете приступити релативно лако користећи било који од наших препоручених ВПН-ова за Кину, односно Иран. Северну Кореју, међутим, није тако лако прекршити попут кинеског Великог ватрозида или иранских цензора. До тренутка писања, нема познатих провајдера који вам могу омогућити приступ Фацебооку из Северне Кореје. Штавише, свако ко покуша да приступи Фацебооку из Северне Кореје, чак и уз дозволу, биће подвргнут жестокој казни.

Како деблокирати Фацебоок у школи и на послу

Због ометајуће природе Фацебоока, многе канцеларије, универзитети и школе су га забранили (као и друге платформе за друштвене мреже) из њихових мрежа.одблокирај Фацебоок

Ови блокови се обично постављају са најбољим намерама. Професори желе да им ученици обраћају пажњу током наставе, а шефови не желе да плаћају својим запосленима због гледања мачјих ГИФ-ова. Речено је, неизмерно је фрустрирајуће када желите да ухватите свој Фацебоок феед током паузе само да бисте погодили дигитални зид.

Најбоље решење? Да бисте се повезали са ВПН-ом да бисте променили ИП адресу у ону ван ваше радне или школске мреже. Штавише, пошто се само мрежа која вас цензурише, а не земља у којој живите, можете да се повежете на ВПН сервер у истој држави. То је добра ствар, јер близина ВПН сервера обично резултира већим брзинама, што је увек позитивно када прегледавате Фацебоок!

Деблокирање закључка Фацебоока

Без обзира да ли је платформа друштвених медија блокирана у вашем радном месту, школи или посећујете или живите у земљи која цензурише веб локацију, постоји више разлога због којих можда желите да деблокирате Фацебоок. Како би требало да радите на томе, потпуно зависи од мотива. Веб пунктови могу бити довољни за људе који желе да заобиђу мали блок који су поставили његов шеф или професори. Тор се топло препоручује онима који желе да приступе Фацебооку са места у којима би могли да се суоче са казном. У међувремену, ВПН-ови успостављају добар баланс између брзине, употребљивости и сигурности.

Без обзира на разлог за потребу да деблокирате Фацебоок, надамо се да ће вам овај водич са ПроПриваци.цом помоћи да пронађете најбољи начин за брз и безбедан приступ популарној друштвеној мрежи.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me