ВПН у школи - зашто?

Када деца похађају школу, често им је забрањен приступ веб локацијама друштвених медија на школском ВиФи-у. Ово се превасходно спречава да дигитално зауставе "вођење белешки у настави". Веб локације на друштвеним мрежама као што су Фацебоок, Инстаграм и Снапцхат могу бити изузетно узнемирујуће када су доступне у школи, али увек ће бити родитеља који више воле своје дете да могу да шаљу поруке.

Неки родитељи воле да се дете пријављују током дана, а не може сваки родитељ да приушти да плати дјетету податке и телефонски уговор. За ове родитеље, гласничке услуге доступне на платформама друштвених медија могу бити прави благослов - али само ако њихова деца могу да приступе тим услугама током дана.

Можда би се већини људи чинило тривијално, међутим, могућност да детету кажете да касните да их покупите и да не би требало да брину - или да их замолите да се састану у продавници иза угла како би уштедели време - важније него што можда мислите. Због једноставне економичности и ограничења која администратори школске мреже постављају на услуге и веб странице, неки родитељи у том погледу немају толико среће као други.

Из тог разлога се родитељи могу обратити ВПН-овима. Помоћу ВПН-а, деца могу да заобиђу интернет ограничења која постављају услуге у школама. То омогућава њиховом детету да приступи блокираним местима како би им се лако могло контактирати док су у кампусу.


ВПН у школи

Да ли је легално?

Употреба ВПН-а готово дефинитивно замјера школе и сигурно би могла да упути ваше дете у проблеме са наставником. То је далеко вероватније ако се примете да злоупотребљавају своју моћ и приступају ограниченим локацијама док су у школским просторијама. Школе намјерно блокирају друштвене медије, странице за играње, веб странице за стриминг, садржај за одрасле - и многе друге врсте услуга како се дјеца не би ометала или гледала материјал који није примјерен старости..

Помоћу уређаја са ВПН-ом дете може заобићи све те блокове, што значи да потенцијално може радити много ствари које не би требало да раде у школским часовима. Одговорно дете би могло бити довољно разумно да ВПН користи само за поруке родитељима када их контактирају; међутим, друга деца могу играти Минецрафт (друге игре су доступне) у школи - или показати видео записе својим пријатељима - што доводи до притвора и одузимања њиховог телефона или уређаја.

Упркос томе, тачно је да у већини земаља није употреба ВПН-а нелегална. У ствари, врло је мало земаља у којима је употреба ВПН-а законом забрањена и може довести ваше дете у проблеме. С друге стране, сигурно постоје ствари које ваше дете може да уради са ВПН-ом које би их могло довести у проблеме са законом...

Деблокирајте ограничени садржај у школама или на факултету

Многе школе ограничавају ВиФи и тако су одређене веб локације блокиране за њихове ученике. Наравно, у школама је образовање најважније. Међутим, мислимо да би школе требало да подстакну студенте да се опусте у паузама или станкама, а приступ њиховим омиљеним интернетским услугама омогућиће им управо то. Ако су веб локације ограничене на вашој школској ВиФи мрежи, ВПН може да вам помогне да деблокирате следеће услуге и још много тога!

  • Деблокирајте Нетфлик у школи
  • Деблокирајте СнапЦхат у школи

Да ли дете може прекршити закон користећи ВПН?

Употреба ВПН-а није илегална у већини земаља, а посебно није незаконита употреба ВПН-а у школи. Међутим, зависно од тога у којој земљи живите, дете може да ради са ВПН-ом што би могло бити илегално. ИСП-ови у неким земљама блокирају ЛГБТ материјал, сексуални садржај, коцкање (и други религиозно неспојив садржај) или политички спорни садржај веб локација..

Када дете користи ВПН, може им приступити не само садржај који је школа блокирала - већ и садржај блокиран од стране ИСП-а и владе. Из тог разлога, могуће је да би дете могло приступити веб локацијама које је блокирала влада, а овај акт (уместо да користи ВПН) могао би да их доведе у озбиљне проблеме са властима.

Дете које користи ВПН

Шта је са САД-ом?

Чак и у САД-у, дете које паметно користи технику може да користи проки да би постигло ништа добро. Дијете би могло користити ВПН у покушају да прикрије свој идентитет, а то би могло омогућити насилно понашање попут цибер-насилништва. Међутим, поново је понашање детета укључено - а не употреба саме ВПН - незаконито.

Да ли је употреба ВПН-а у школи незаконита - закључак

Ако родитељ или старатељ може поверовати свом детету да не злоупотребљава ВПН док је у школи, то је ефикасан начин да се разгледају блокови веб локација. Важно је да родитељ / старатељ наглашава поверење које пружају свом детету и да им објасни да коришћење ВПН-а за било шта осим контакта са њима може да им створи пуно проблема, како у школи тако и ван ње..

На крају дана, ако дете буде ухваћено да користи ВПН у школи, то може довести до тога да му се конфискује телефон и можда ћете морати да разговарате са учитељем свог детета. Ако дете покаже да не може да се носи са одговорношћу да има приступ блокираним веб локацијама, вероватно ћете морати да промените лозинку на ВПН услузи да спречите дете да има приступ. У супротном, они могу бити ухваћени помоћу ВПН-а што ће довести до даљњих акција од стране школе.

Кредитне слике: Монкеи Бусинесс Имагес / Схуттерстоцк.цом, тходонал88 / Схуттерстоцк.цом, вавебреакмедиа / Схуттерстоцк.цом,

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me