БитТоррент протокол је веома ефикасно и ефикасно средство за дељење и „преузимање“ садржаја. Услуге онлајн стриминга, попут оних које се нуде путем Коди апликације или путем веб страница за стриминг, данас привлаче све наслове, али традиционална бујица и даље је веома популарна. Коришћењем ВПН-а можете бити безбедни на сајтовима, а за више информација посетите наш најбољи водич за ВПН за торрент локације.


Да бисте могли да кренете торрент потребан вам је БитТоррент клијент. Ово је софтвер који омогућава дељење датотека на вашем рачунару са другим БитТоррент корисницима у циљу „преузимања“ садржаја. Сјајна вест је да има доста добрих БитТоррент клијената.

Упозорење: Торрентинг је технички легално ако имате дозволу власника садржаја. Ако немате дозволу, препоручује се да не бујите због начина на који ради БитТоррент протокол, власници ауторских права лако могу открити ИП адресу сваког ко преузима своје интелектуално власништво. Они тада могу обавестити вашег даватеља интернетских услуга или покренути законски поступак против вас.

Стога је важно заштитити се ВПН-ом приликом преузимања са веб локација наведених. ВПН ће сакрити ваш стварни ИП и шифрирати ваш саобраћај тако да ваш даватељ интернетских услуга не може видјети шта радите. Такође је добра идеја да се користи прекидач килл како би вас заштитио ако се ВПН прекине приликом преузимања. За детаљнији чланак о најбољим ВПН-овима које користите, погледајте овај чланак.

Али, вратимо се теми која је пред вама, који је најбољи клијент?

Шта је најбоље?

Избор уредника

Победник

кБитТоррент

Кбитторрент Мац

ПРОС

 • Отвореног кода
 • Лагана
 • Ефикасан
 • Може се повезати на ВПН
 • Потпуно представљен

ЦОНС

 • Не могу смислити ниједног

Као дугогодишњи Вузеов обожаватељ, било је потребно нешто за ово лаган опен соурце БитТоррент клијент да замени Вузе на радној површини. Један од разлога због којег сам Вузе тако дуго остао је могућност везања торрент клијента за мој ВПН интерфејс.

Иако није строго неопходно ако ваш ВПН софтвер садржи прекидач за пребацивање, увек сам ценио овај додатни слој сигурности. Омогућава клијенту да преузме бујице кад ВПН није активан.

кБитТоррент не само да подржава ову функцију, већ је и много лакше имплементира. То је био велики фактор у томе што сам направио промене, као и величина инсталације кБитТоррент-а од 100 МБ или мања (тачна величина зависно од платформе). Нема кла преко кБитТоррент!

Упркос томе, кБитТоррент поседује готово све што ће већини торрентера требати. Ово укључује БитТоррент протокол шифрирање, приоритизацију торрента, постављање упита торрентом, селективно преузимање садржаја, креирање торрента, даљински приступ и РСС претплату. Торренте можете тражити унутар клијента, а уграђени медиа плаиер је згодан.

кБитТоррент је 100% бесплатан и без огласа. Доступна је за Виндовс, МацОС и Линук. Да бисте детаљније погледали овај одличан софтвер, укључујући упутства о везивању кБитторрент-а за свој ВПН интерфејс, погледајте 5 најбољих ВПН-ова за кБитторрент.

2. место

Пренос

Трансмисион клијент

ПРОС

 • Отвореног кода
 • Лагана
 • Тона функција
 • Прилично
 • Доступно изворно на многим нејасним ОС-овима

ЦОНС

 • Није много (рањивост треба да се утврди у времену када већина вас ово прочита)

Трансмисија је започела живот као Мац и Линук само БитТоррент клијент, где је стекао велику репутацију. Корисници Виндовса сада се такође могу пријавити. Иако је веома способан БитТоррент клијент, главни недостатак Трансмисије је његов прекрасни кориснички интерфејс, употпуњен Гровл нотификацијама за Мац кориснике.

Али није све у томе да изгледате лепо. Пријенос садржи подршку путем веб сјемена, шифрирање БитТоррент протокола, директоријуме гледања, уређивање пратилаца, глобална и пер-торрент ограничења брзине и још много тога. Такође подржава опционе додатке који могу проширити његов сет функција. Укључују РСС алате за претплату и Коди додатак.

Пренос је недавно достигао наслове захваљујући рањивости коју хакери могу искористити. О томе расправљам мало касније у чланку, али закрпа је доступна и проблем је ионако врло лако поправити. Стога сам одлучио да не допустим да овај проблем утиче на рангирање Трансмисије у овом 5 најбољих водича.

Пренос је 100% бесплатан и отвореног кода. Доступан је за Виндовс, Мац ОСКС / МацОС, Линук (мноштво дистрос), ФрееБСД, Гентоо и још много тога.

3. место

Вузе

Вузе клијент

ПРОС

 • Смешно у потпуности представљен
 • Може да веже преузимања за ВПН
 • Доступно је пуно додатака за повећање функционалности
 • Уграђен је видео плејер
 • Одличне Андроид апликације

ЦОНС

 • Помало гломазна и тешка за ресурсе
 • Огласи
 • Покушава да инсталира срање
 • Само делимично отворен извор
 • Интерфејс би могао бити лепши и интуитивнији

Вузе је унук БитТоррент клијената. Више није опен соурце, а нешто шкрипи под тежином својих безбројних функција. Другим речима, то је поларна супротност лаганих клијената као што је кБитТоррент.

Али ко је рекао да је опсег функција нужно лоша ствар? Већина торрентера никада неће користити све расположиве алате, али Вузе заиста не постоји ништа у вези са торрентом. То укључује могућност везања Вузе за ваш ВПН адаптер, али и учитавање више функи ствари као што је откривање садржаја аутоматским претплатама, интегрисани медиа плаиер, даљинско управљање и још много тога.

Датотеке можете претворити у више формата помоћу Вузе-овог драг-анд-дроп интерфејса и анализирати преузимања користећи мноштво статистика и визуализација. Вузе је сан корисника енергије.

С друге стране, Вузе је богат ресурсима и прилично је ружан (посебно у поређењу са Трансмисијом!). Његов необичан интерфејс такође показује своју старост. Овој ситуацији не помаже уврштавање огласа у бесплатну верзију или чињеница да морате бити опрезни током инсталације ако не желите да инсталирате и пуно срања.

Иако је Вузе првенствено бесплатна, премијска верзија је такође доступна за 29,90 УСД годишње. Претплата за Вузе Плус уклања огласе и пружа уграђено антивирусно скенирање, ДВД снимач и "играј" подршка. То је, додуше, прилично функи!

Ово ме такође доводи до тога да је, упркос својим отвореним изворима, Вузе сада приватни софтвер затвореног кода. Вреди напоменути да изгледа да су извештаји о Вузеовој смрти веома преурањени. Вузе 5.7.6.0 објављена је у октобру 2017. године и у потпуности је функционална.

За разлику од десктоп клијента, одлична Андроид апликација је лагана и без огласа. Про верзија је сада доступна путем куповине у апликацији (око $ 4), али нисам био у стању да утврдим које се карактеристике ово додају (и превише сам скинфлинт да бих издвојио новац потребан да сазнам!).

Вузе Ремоте је згодна апликација за Андроид која вам омогућава даљинско управљање преузимањем торрента са радне површине.

Вузе је доступна за Виндовс, Мац ОСКС / МацОС, Линук и Андроид.

4. место

Вријеме за кокице

Кокице Вријеме јан 2018

ПРОС

 • Тренутно струјање висококвалитетног БитТоррент садржаја!
 • Отвореног кода
 • Веома паметан интерфејс
 • Подршка за Цхромецаст, Аирплаи и ДЛНА
 • Доступно на готово свим платформама

ЦОНС

 • Само за видео садржај

Сви остали програми на овој листи су БитТоррент клијенти. Преузимате .торрент датотеку или кликнете на везу са магнетом, а садржај се преузима на рачунар где се локално чува.

Вријеме за кокице је другачије; То је апликација отвореног кода која користи БитТоррент технологију за стримисање висококвалитетног видео садржаја на свим главним платформама. То значи да за разлику од традиционалних БитТоррент клијената, можете гледати филм или представити без чекања да се преузимање доврши. Можда размишљаш "је време за кокице?", може бити опасно за ваш рачунар, али употреба ВПН-а може заштитити вашу машину.

Оно је важно због врло глатког и интуитивног интерфејса и пружања приступа огромној библиотеци ажурног садржаја.

Иако је првенствено стреаминг платформа, садржај се такође може преузети локално (а неки садржај је увек спремљен у кеш меморију). Доступне су различите верзије (виљушке) Попцорн Тиме, али топло саветујем само употребу једне од вилица препоручених у водичу за најбољу ВПН за Попцорн Времена.

Специфичне карактеристике мало варирају у зависности од тога коју виљушку користите, али парење на ТВ са великим екраном путем Цхромецаст-а, Аирплаи-а и ДЛНА-е је прилично стандардно.

Вријеме за кокице је бесплатно, а респектабилне верзије не садрже огласе и друге срање. Доступно је за Виндовс, Мац ОСКС / МацОС, Линук и Андроид. ПопцорнТиме.то чак има иОС ВПН апликацију која се може инсталирати без пробијања вашег затвора.

5. место

Понирање

Поништи клијента

ПРОС

 • Отвореног кода
 • Лагана
 • Много функција
 • Прошириво помоћу додатака (укљ. РСС)

ЦОНС

 • Мање у потпуности представљен од неких других клијената

Као и кБитТоррент, Делуге је прилично уобичајен, али лаган и отворени изворни БитТоррент клијент. Листа његових функција није огромна, али би требала бити више него довољна да удовољи већини корисника. Значајке укључују даљинско управљање вебом и подршку за магнетне везе.

Функционалност се може додатно проширити помоћу низа додатака који су у функцији и код других и других произвођача. Истакнути садржаји укључују додатке за РСС подршку, Гровл обавештења, стриминг током преузимања и још много тога.

Делуге је у потпуности ФОСС, без реклама или срања. Доступан је за Виндовс, ОСКС, Линук (разне дистрибуције) и ФрееБСД.

ФАК о клијенту

Шта је БитТоррент?

БитТоррент је популаран протокол за дељење датотека (П2П). Уместо да се чувају на централизованом серверу са којег преузимате, торрентиране датотеке се деле између многих других БитТоррент корисника. Популарне датотеке се на овај начин лако могу делити са стотинама корисника.

Када "преузмете" (што је нешто погрешно када је реч о мучењу) датотеку помоћу протокола БитТоррент, оно што заправо радите је да делите мале делове тога са свима другима који ту исту датотеку преузимају..

Датотека се „преузима“ након што имате све потребне дијелове за поновно састављање те датотеке. Сматра се добром формом да датотеку „засади“ (настави дељење) неко време након што је преузме, како би помогао другима да достигну стопостотни завршетак.

Зашто користити клијента?

Иако је и даље веома популаран, употреба БитТоррент-а је у последњим годинама донекле опала. То је дијелом захваљујући богатству правних опција за стриминг које су доступне од пружатеља услуга као што су Нетфлик и Амазон Приме. Популарност илегалних опција, као што су Коди и стриминг веб локација је такође фактор. За најбоље савете и најбољи ВПН за Стреаминг погледајте водиче испод:

 • ВПН амазон приме
 • ВПН Нетфлик
 • ВПН Коди
 • иПлаиер ВПН

Међутим, традиционалнија метода преузимања помоћу БитТоррент клијента и даље нуди неке велике предности:

 • Садржај БитТоррент-а преузима се локално, тако да је доступан заувек и може се лако физички преносити између уређаја.
 • Буквално се може преузети било која врста дигиталног садржаја - не само видео садржај. Ово укључује софтвер, слике, е-књигу, игре и ... како сте га именовали!
 • Али када је реч о видео садржају, квалитет је често знатно већи од стримованог садржаја. То је зато што нема потребе да се смањују величине датотека како би се избјегли проблеми са пуњењем, јер се садржај репродукује локално.
 • БитТоррент је веома ефикасан и једноставан начин за дељење и промоцију сопственог садржаја с другима.

Линук Торрентс

Многи дистрибутери Линука проналазе торрент везе најбољи су начин за дистрибуцију њиховог софтвера без потребе да га хостујете на скупоценим серверима.

Користите ВПН приликом бујања

Садржај БитТоррент-а дели се на више кућних рачунара. То није добро за приватност, јер дељење датотека са гомилом других насумичних „преузимача“ на Интернету тешко да је приватно.

Користећи прави софтвер (који укључује многе популарне клијенте БитТоррент), врло је лако видети јединствене интернетске протоколе (ИП) адресе сваке друге особе која такође дели („преузима“) исту датотеку.

Листа вршњака

Као што је показано у Вузе горе, могу да видим ИП адресе сваке друге особе која преузима исте датотеке као и ја.

ВПН вас штити

ВПН ће вас заштитити током преузимања јер:

 • ВПН ће сакрити податке о вашој ИП адреси од других преузимача.
 • ВПН шифрира сав интернет саобраћај између вашег рачунара и ВПН сервера.
 • Горе наведено значи да ваш ИСП не види шта сте преузели.

ВПН-ови са робусном политиком евидентирања неће имати шта да предају властима, без обзира на притисак под којим би се могли наћи. ВПН ће такође деблокирати веб локације ако их се из било ког разлога цензурише.

Све док је П2П дозвољен, ВПН је врло ефикасан у заштити ваше приватности за време преузимања.

Да бисте детаљније погледали како раде ВПН-ови, погледајте ВПН-ове за почетнике - шта треба да знате. За детаљнији водич о употреби ВПН-а за време бујице, погледајте Бест ВПН фор Торрентинг гуиде.

Шифровање БитТоррент протокола

Неки БитТоррент клијенти подржавају шифровање протокола БитТоррент. Они укључују Трансмиссион, кБитТоррент и Вузе. То је функција дизајнирана са циљем да сакрије чињеницу да бујите од свог Интернет провајдера (ИСП).

То раде и ВПН-ови, као и сакривање ваше стварне ИП адресе од осталих торрент корисника и од свих осталих који гледају на Интернету. У наставку:

„Анализа шифрирања протокола БитТоррент показала је да се статистичким мерењима величине пакета и смерова пакета првих 100 пакета у ТЦП сесији могу користити за идентификацију закулисног протокола са тачношћу од преко 96%.“

То значи да чак и најосновније технике дубинске инспекције пакета (ДПИ) могу утврдити да користите БитТоррент. Сада је тачно да ДПИ такође може лако открити ВПН употребу (осим ако је замаман), али иако постоји много легитимних разлога за коришћење ВПН-а, постоји само један разлог за коришћење шифрирања БитТоррент протокола ...

Коришћење БитТоррент протокола шифровања је стога вероватно боље него ако уопште не користите ништа, али коришћење ВПН пружа много бољу заштиту током преузимања.

Како да користим БитТоррент клијент?

Један од разлога популарности интернетских сервиса за стриминг (укључујући и коришћење Коди кутија) је перцепција да је бујица гееки забава која захтева техничко знање. У стварности, међутим, бујица је врло једноставна.

 1. Преузмите и инсталирајте БитТоррент клијент са горње листе.
 2. (Необавезно, али топло препоручујемо) Уверите се да имате покренут ВПН. Ово ће заобићи цензуру торент сајтова, сакрити ваш ИП од осталих са којима делите датотеке и сакрити ваше преузимања од вашег даваоца интернетских услуга. Погледајте наш ВПН за Торрентс водич за листу препоручених услуга.
 3. Посетите БитТоррент веб локацију. На овим веб локацијама налазе се линкови до торрент датотека. Можете да претражите садржај који вас занима или потражите нешто одређено. Многе веб странице укључују корисничке прегледе торрента, што вам може помоћи да одаберете добре бујице.
 4. Када сте пронашли жељени садржај, једноставно кликните на торент или магнет везу. Бујица се отвара у вашем БитТоррент клијенту и започиње преузимање.
 5. Када је преузимање 100% завршено, уживајте! Неки БитТоррент клијенти имају уграђене мултимедијалне плејере, али ВЛЦ ће репродуковати готово све медијске датотеке које на њега можете бацити.

Сијање

БитТоррент је децентрализована платформа за дељење датотека. Како би функционирао, корисници дијеле датотеке са другим корисницима. То се догађа док преузимате датотеку, али сматра се добром формом оставити БитТоррент клијент отворен након што завршите са преузимањем датотеке како би искористили друге кориснике.

То је познато као сјетва, а сматра се добрим нетикетом за сјеме у омјеру од најмање 1: 1 (тј. За остале кориснике пренесите исту количину података коју преузмете.) Већина БитТоррент клијената ће приказати омјер сјемена преузетих датотека.

Остало

Не треба, да будемо искрени, никада не требате знати много више о бујици од горе наведених информација. Ако икада будете желели да даље истражите ову тему, овај појмовник је добар увод у употребљени жаргон.

Кинеске бујице нарочито имају много жаргона повезаних са њима. Да бисте доносили информисане одлуке о садржају који планирате да преузмете, корисно је да се упознате са њим.

Једна ствар на коју треба пазити на јавним торент сајтовима су спонзорисане везе. Они су често видно приказани и често су намерно осмишљени да збуне. Обично указују на комерцијалне веб локације за директно преузимање или на Усенет услуге. Потражите везу која посебно каже "Торрент" или "Магнет Линк".

уТоррент

уТоррент (и његов скоро идентичан брат и службени БитТоррент клијент) и даље је најпопуларнији БитТоррент клијент на свету. Зато је разумно питати зашто га нисам уврстио у овај 5 најбољих спискова.

уТоррент је затворени извор и подржава се огласима. Ови огласи се могу искључити ако дубоко уђете у поставке софтвера, али то и даље делује иритантно. Моје лично гледиште (и хеј, овај списак је лични избор), да то значи да уТоррент има све недостатке Вузе, али не толико корисних функција.

Дакле, ако желите мало незгодан БитТоррент клијент који подржава затворени извор, али онај који то надокнађује нудећи богатство функција, а затим користите Вузе. Доступна су и друга мишљења.

Рањивост преноса

Истраживач безбедности открио је недостатак у Трансмисији, који би могао да омогући хакерима да извршавају злонамерни код на циљаним рачунарима. Теоретски би им то могло омогућити да у потпуности преузму заражени систем.

Пропуст користи лаку сигурност у Трансмиссион-овој даљинској функцији веб приступа. Имајте на уму да је ово доказ напада концепта и да нема доказа да се експлоатише у дивљини. Закрпа је већ доступна, а Трансмиссион је најавио да ће ускоро бити доступно ажурирање које ће га уградити.

Поправка Мац преноса

Иначе, пропуст је довољно лако поправити за себе. Ако не користите функцију даљинског веба, једноставно је искључите! Идите на Поставке -> Удаљено и уклоните потврдну ознаку „Омогући даљински приступ.“ Ако користите функцију даљинског веба, промените подразумевану лозинку у нешто сигурно. Лако!

Имајте на уму да је истраживач безбедности који је открио недостатак наговестио да и други клијенти компаније БитТоррентс такође могу бити угрожени. Зато је вероватно добра идеја да проверите слична подешавања у било ком клијенту који користите.

Закључак

Ако ништа друго, сјајни клијенти БитТоррент-а опслужују бујицу бујица! Заиста, ова листа најбољих пет једва да је ишчитала површину многих доступних. Чињеница да је већина њих бесплатног софтвера и отвореног кода (ФОСС) греје коктеле мог срца!

Са тако великим бројем опција, сигуран сам да ће многи од вас имати омиљеног који није овде наведен. Ако је тако, молим вас пишите ми и реците мени и другим читаоцима зашто мислите да је тако сјајно!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me