3Д штампање је олуја је узела свет!Пројекти 3Д штампања


Многи од нас сањам о 3Д штампачу и о штампању код куће.

Не само да су кућни штампачи сјајни, већ постоје и они фантастичан развој 3Д штампања око света!

На овој листи смо окупили неке од најбољих пројеката из целог света, а неке од њих можете и сами да испробате.

Употријебите мени у наставку да бисте видјели шта се нуди, а ако нађете одличан пројекат 3Д штампања који није укључен, јавите нам се у коментарима.

Contents

СЛО: 3Д штампана камера

СЛО 3Д штампана камера

Погледајте овај забаван 3Д развој (казна намењена)! У овом пројекту пронаћи ћете датотеке за 3Д штампање сопствене камере. Сви основни елементи су укључени. Окидач и објектив су модули, тако да их можете заменити за различите без потребе за поновним штампањем камере. Уживајте у носталгији рада са 35 мм фолијом. Најизазовнији део овог пројекта је штампање сочива. Како треба да буде савршено глатка, очекујте да ћете уложити довољно времена и лакат масти полирати ваше. Иако нећете имати све погодности дигиталног фотоапарата, и даље ћете бити у могућности да снимате висококвалитетне слике помоћу 3Д штампане камере.

3Д штампач Мобиле Цонструцтион

Грађевинска индустрија пролази кроз револуцију. 3Д штампање се користи за изградњу домова за мање времена и за мање новца. Иако то још није постала главна технологија, она се користи за изградњу домова у деловима света у којима је тешко доћи до сигурног становања. Апис Цор је прва компанија која је развила мобилни 3Д штампач за конструкцију који се може у потпуности користити на лицу места. Компанија планира да настави да развија своје услуге све док сви на планети не могу приуштити сигурно и приступачно становање. Са данашњим новим грађевинским материјалом, куће се могу градити за 24 сата 3Д штампањем.3Д штампач Мобиле Цонструцтион

Схоетопиа

Схоетопиа

Схоетопиа је еколошки свестан пројекат који су развили Зуза Гроновицз и Барбара Мотилинска. Концепт је једноставан, а могућности су бескрајне. Флексибилни и биоразградиви филаменти и природни текстил користе се за стварање компостиране и функционалне ципеле. Захваљујући употребљеној техници штампања, није потребно шивање или лепљење. Они који су заинтересовани за дизајн сопствених ципела могу да користе онлајн апликацију за обућу где могу припремити персонализовану датотеку за штампање, купити је, а затим или сами штампати ципеле или је послати у локални центар за 3Д штампање. Иако је ово забаван пројекат, он се такође може користити за обућу мање сретним деловима света.

Скулптуре у свим бојама

Скулптуре у свим бојама

Ериц ван Страатен је уметник вешт у ручно обликованим статуама. Али једном када је научио уметност 3Д штампања, дизао је дизајне на нови ниво. Ериц верује да не постоји друга техника која би могла достићи ниво хиперреализма као што то чини 3Д штампање. Он развија свој властити дизајн, али преузима захтјеве када је то могуће. Једна од најбољих карактеристика 3Д штампања је јединственост сваког дела, што је очигледно у Ериковом раду. Свака црта лица, праменови косе и прибора дизајнирани су прецизно. Иако 3Д штампање има неколико употреба, његова уметничка вредност се не може занемарити.

Тинта за храну.

Да ли и даље једете храну која је узгајана старомодно? Зашто не обрадујете своје укусне пупове штампаном храном? На Фоод Инк-у ћете уживати седећи на штампаном намештају док користите штампане прибор за јело штампану храну. Поп-уп серија вечера комбинује уметност и технологију да би створила заиста јединствено ручко искуство. Идеја да се храна може штампати изгледа као нешто директно из будућности, али са Фоод Инк, будућност је овде. Док ће већина ресторана и даље пећи, пећи на роштиљу и јести, идеја о штампаној храни може изгубити део стигме јер компаније попут Фоод Инк-а и даље уводе своје креације широм света.Тинта за храну

3Д штампан мекани четвороножни робот

Инжињери са калифорнијског Универзитета у Сан Дијегу развили су првог таквог робота уз помоћ 3Д штампања. Иако се у роботике има много тога проширити, једно од најчешћих проблема је немогућност робота да се креће по неравном терену. Али 3Д штампани робот произведен од универзитета може се пробити кроз препреке и лако обрадити нераван терен попут песка или стијена. Тренутно је робот везан за ваздушну пумпу и плочу отвореног кода, али у радовима је дизајниран како би робот могао да самостално хода. Овај пројекат 3Д штампања могао би преобразити свет роботике и учинити робове дијелом нашег свакодневног живота брже него што мислимо.Мекани четвероножни робот

Царбон 3Д штампање

Употреба угљена из угља омогућила је произвођачима 3Д штампања да помогну свету медицине, аутомобилску и ваздухопловну индустрију и повећају локалне радне снаге. Очувањем рударских послова, а притом употребом угља у сврху која не штети планети, сви побјеђују. Рамацо Царбон је одлучан да користи угаљ на економичан и паметнији начин. Као прималац грантова од 3,7 милиона долара који је одобрило америчко Министарство енергетике, Рамацо Царбон ради на револуционарној производњи делова и компоненти које користимо свакодневно. Рамацо Царбон је замислио свет у коме се угаљ користи за спас планете и доноси добробит нашем здрављу и заједници.Царбон 3Д штампање

3Спаце учионица

3Спаце учионица

Упознајте учионицу Универзитета Јамес Мадисон 3СПАЦЕ, прву учионицу за 3Д штампање на универзитетском факултету у земљи. Њени студенти су дизајнирали и произвели неколико јединствених пројеката од свог оснивања 2003. Превише је пројеката за попис на овом простору, али неки од наших омиљених су загонетка Коронациона коцка и Фидгет звезда. Ако тражите нешто мало другачије, спирална ваза или било која од уметничких скулптура можда би учинила трик. Преузмите датотеке и одштампајте своје или користите пројекте као инспирацију за сопствене креације. Једва чекамо да видимо шта ће студентима следеће дизајнирати.

Пројецт АМЕ & 3Д штампана Схелби Цобра

Схелби Цобра

Национална лабораторија Оак Ридге (ОРНЛ) одговорна је за два монументална пројекта 3Д штампања. Прва, Схелби Цобра, је 3Д штампана шасија и тело 194 Схелби Цобра. Пројекат показује способност производње снажних, али лаганих композитних делова. ОРНЛ је удружио ТруДесигн за овај пројекат и Схелби Цобра је пропутовала свет. То је чак гледао бивши председник Барак Обама. Други пројекат, АМЕ, је сарадња ОРНЛ-а и неколико партнера, укључујући Георгиа Тецх, Универзитет у Миннесоти и Министарство енергетике. То је у потпуности функционалан, делимично багер са 3Д штампом. Ови пројекти показују потенцијал 3Д штампања у тешким пројектима.

Глове Оне

Глове Оне

Мобители су трансформисали начин на који живимо. Таман кад помислимо да је уређај напредан колико може, долази пројекат попут Глове Оне. Глове Оне је носив мобилни уређај за комуникацију који претвара вашу руку из подршке вашег телефона у ваш телефон. Пројекат се неће сложити преко ноћи за вас, ако одлучите да направите свој. Креатору је требало око два месеца да га испуни. Након што прођете кроз све кораке, имаћете футуристички уређај за мобилну комуникацију који сигурно окреће неколико глава.

3Д уметничка пецива

Арт Пастри

Ево слатког пројекта који ће вам сигурно привући пажњу. Динара Каско удружила је снаге са Јосеом Маргулисом, уметником из Мајамија, познатим по 3Д скулптурама које користе разнобојне пластичне листове. Заједно су створили разне примамљиве колаче с дизајном готово превише добрим за јело. Врхови сваког колача изгледају попут јединствених пејзажа. У зависности од угла у којем гледате комад, приметићете прецизне резове и дубине којих наизглед раније није било. Неке од најбољих уметности се спајају када се користи више од једног смисла. Комбинујући импресивне визуелне елементе са укусом, овај 3Д пројекат је заиста јединствен.

Мицелијум столица

Мицелијум столица

Процјењује се да у океанима сваке године заврши готово осам милиона метричких тона пластичног отпада. Шта ако постоји начин да се замени пластика без угрожавања њене свестраности? Холандски дизајнери Ериц Кларенбеек и Маартје Дрос вјерују да смо ближи него што већина људи то чини. Тим узгаја алге и затим их прерађује у материјал који се може користити за 3Д штампање објеката. Такође користе друге материјале за развој еколошког штампања. Један пример је жива мицелија столица, изграђена и ојачана гљивицама и сировинама. То је нешто што морате да видите да бисте веровали.

1800 3Д покривени вагон

Покривени вагон

Иоан Флореа је уметник са јединственом способношћу комбиновања два наизглед супротна материјала и стварања бешавних уметничких дела. Примарни пример је његов комад са 1800 3Д покривених вагона. Уметник за своје креације користи индустријски 3Д штампач величине 8 'к 4'. Ово посебно уметничко дело користи аутентични дрвени оквир покривеног вагона док је на врху комад 3Д штампан. Кад се ставе заједно, изгледа да су дизајнирани да се похвале један другом и да је горњи поклопац стар исто колико и његова база. Користите Иоанову креативност за инспирацију за сопствену уметност или једноставно истражите његову јединствену мрежну галерију.

Уметничке скулптуре лобање

Уметничке скулптуре лобање

Нису све 3Д штампане уметнине створене једнаким. Када видите ове штампане лобање, знаћете уметничку вредност коју имају. Умјетник који стоји иза њих, Јосхуа Харкер, је вајар и изумитељ, али се такође сматра пиониром и визионаром у свијету 3Д штампане умјетности. Филигрански дизајн има винтаге осећај, али делови изгледају као нешто из будућег сна. Очаравајуће комаде су описане као „неизрециве“, али Јосхуа и даље онемогућава уметничку стварност. Истражите свој портфељ сами и видећете зашто је његов рад тако добро прихваћен.

Дигитал Гротескуе ИИ

Дигитал Гротескуе

Шта добијате када помешате талентованог архитекта са седам тона штампаног пешчара? Одговор је Дигитал Гротескуе ИИ, свеобухватни 3Д штампани грот. Дизајниран од стране Мајкла Хансмејера, комад је прослава напредне архитектуре за коју би се пре деценију мислило да је немогућа. Дигиталну гротеску ИИ можете погледати на изложби Центра Помпидоу „Импример ле монде“ у Паризу. Ако не можете да направите путовање, на мрежи можете видети доста слика. Међутим, сумњамо да слике прецизно представљају огромне детаље и текстуру приказане у комаду.

Штампач чоколаде КСОЦО

Штампач чоколаде КСОЦО

Технолошки напредак је олакшао живот. На пример, здравствена технологија спасила је безброј живота. Али оно о чему смо заиста узбуђени је КСОЦО, 3Д штампач који од ... чоколаде може учинити оно о чему се може сањати. Ово је идеалан производ за ресторане са 5 звездица и уметнике торти. Мали профил штампача идеалан је за компаније свих величина. Чак се може наћи место на кућном пулту. КСОЦО се тренутно не продаје, али дизајн отвара врата за талас 3Д штампања хране који почиње да помета индустрију.

Палачинка Бот

Палачинка Бот

Ако сте икада желели да направите дизајнерске палачинке у удобности свог дома, ПанцакеБот је оно што сте чекали. Дизајниран од стране Мигуела Валензуела, ПанцакеБот седи преко решетке и штампа или ваш властити дизајн или онај из библиотеке од око 300 слика. Нове слике се додају сваке недеље. Без обзира да ли желите да се мало забавите код куће или додате уметничке палачинке у мени свог ресторана, ПанцакеБот је пун прецизности, уметности и изненађења. Истражите чудесну страну 3Д штампања хране помоћу ПанцакеБот-а.

Брончани сунцокрети

Бронзани сунцокрет

3Д штампање је на много начина променило свет. Али оно што је учињено у свету уметности заиста је импресивно. Погледајте само Сунцокрете, 3Д штампану скулптуру коју су дизајнирали Роб и Ницк Цартер, тим мужа и жене који се баве уметношћу већ више од 20 година. Инспирисан Винцент ван Гогховим уљем на платну из 1888. године, ова бронзана статуа има модерне и историјске додире. Чини се да свака латица може заживјети. Ако желите прави пример моћног 3Д штампања уметника, Сунцокрет је прелепо место за почетак.

3Д штампан захват

Принтед Гриппер

Упознајте Јеррија, вишенаменску роботску платформу. Као и сваки добар робот, Јерри може обавити неколико задатака, за које користи уклоњиву ручицу. Ту се појављује 3Д штампање. Јерријев 3Д штампач сачињен је од пет штампаних комада. Делује као сопствена јединица и идеалан је за веће пројекте роботике. Снага је импресивна и чврста. Развијен од стране Слант-а, њихове роботске карактеристике (и штампане и не) дизајниране су с мисли на функционисање робота. Слант жели да робове избаци из лабораторија и у свет, а 3Д штампање помаже.

Јајашца

Јајашца

Јутро је грубо. Добијање доручка пре него што истекнете врата може бити борба. Али најцрњи патлиџан може помоћи да се ти рани јутарњи сати мало олакшају. Овај разиграни патлиџан инспирисан је природом и долази заједно са 3Д штампањем. Иако је дизајниран да држи средње јаје, флексибилан материјал може подржати већину величина јаја. Дизајниран од стране Студио Гијс, патлиџан чини одличан поклон за пријатеља или за себе како би вам подигао расположење у грубо јутро. Свака патлиџана штампа се на захтев. Ово је фантастичан начин да добијете свој први комад 3Д штампања.

Протестна фрактура зглоба

Протестна фрактура зглоба

2007. године, мала девојчица је поломила зглоб. Биће потребно шест недеља у споту. Традиционални одљеви могу бити болни за постављање и неугодни за ношење. Уз 3Д штампање које је олују заузело здравствену индустрију, штампање спота изгледало је као логичан корак за Анаис. Рука јој је скенирана, а на њој је штампана танка коцка. Вез је прекривен мешавином бакра и никла како би се истражила друга својства зацељења. Никална облога учинила је грудњак хладнијим, што је помогло да се удобност док излечи. Али то је уједно био и експеримент замагљивања граница између медицине и накита.

Неке потешкоће у овом процесу су да одлагање између скенирања и штампања није идеално. Место прелома може бити натечено, што доводи до нетачног отиска. Међутим, ови отвори су отворени, могу се носити под тушем, а зарастање ткива може се правилно надгледати.

Испиши свој град

Испиши свој град

Испиши свој град! је позив за акцију за градове и градове широм. Станаре се охрабрује да трансформишу кућни пластични отпад у сировину за 3Д пројекте штампања, попут јавног намештаја. Почео 2016. године, пројекат је још увек у повојима. Али почетне повратне информације су биле позитивне. Грађани су се више ангажовали на смањењу свог утицаја на животну средину. Општина Амстердам је прва прихватила програм, изградивши комуналну клупу од онога што би иначе било изгубљеног материјала. Ако желите донијети Принт Иоур Цити! до свог врата шуме, посетите њихову веб локацију за више информација.

Тоизе - Оживите своје омиљене ликове игара као прилагођене играчке!

Тоизе

Упознајте Тоизе, забавну и брзу апликацију која вам омогућава да направите персонализоване и јединствене ликове 3Д игре. Без обзира на то која је ваша омиљена игра, можете да обликујете своју фигуру онако како сматрате прикладним. Изаберите из различитих поза и величина или додајте забавне додатке попут шешира и наочала. Након што сте прилагодили свој лик, извршите наруџбу. Ваша фигура ће вам бити директно послата. За сада је Тоизе посвећен мобилним играма, али постоје радови да се у њега укључе и видео и компјутерски ликови, заједно са стриповима и филмским ликовима. Имате омиљени лик? Ухватите руку на неким 3Д штампаним меморабилијама.

3Д штампана маска за лубање паса

Маска лобање паса

Човјеков најбољи пријатељ - доносе нам радост и утјеху. Али шта се догађа када им је потребно лечење? Ту се нашла Лоца, четверомјесечно штене које је други пас толико снажно угризао да су му пукле двије кости у лицу. Слично начину на који цаст помаже да се рука или нога зацели после лома, маска за лице је штампана по мери помоћу ЦТ скенирања од стране УЦ Давис Цоллеге оф Енгинееринг. Еко-К9, како је маска названа, омогућио је Лоци да зарасте током наредних неколико месеци, а да није био изложен већој штети. 3Д штампање је помогло људским пацијентима, али сада се може користити и за кожу.

Фрееформ 3Д штампан дом

Фрееформ 3Д штампан дом

Захваљујући 3Д штампању, будућност некретнина изгледа прилично светла. Чикашки тим компаније ВАТГ освојио је прву награду на програму Фрее Десигн Хоме Цхалленге. Њихов 3Д штампан дом, назван "Крива жалба", проглашен је промишљеним приступом и гура коверту онога што је могуће. Кућа садржи кухињу, купатило, дневни боравак и спаваћу собу. Омогућава довољно природне светлости и задовољава све електричне, водоводне и расветне захтеве без ограничавања могућности соларне енергије. Иако би дом могао изгледати недолично у вашем кварту, мислимо да је то дизајн који би могао освојити срца америчких суседства.

Наруквице соларног система

Наруквица соларног система

Живимо у друштву које и даље оклева када млада девојка изрази интересовање за инжењерство или науку. Међутим, изградња ИТ @ СДСУ библиотеке нада се да ће то променити. На Дан девојчица, дан током Инжењерске недеље организације, млада група девојчица средњих школа добила је прилику да дизајнира своју сопствену 3Д штампану наруквицу. Дизајн је морао да буде нешто што су девојке желеле, али и оно што би се могло штампати 45 пута у малом штампарском прозору који су имали на располагању. Пројекат је такође захтевао да дизајн буде повезан са СТЕМ. Исход је била наруквица с потпуним соларним системом. Девојке су након штампања сликале и наруквице. Погледајте шта још граде ИТ како би инспирирали младе умове!

Пројецт АМИЕ & Прва 3Д штампана подморница

Нави Субмерсибле

Недавно морнаричко партнерство развило је прву 3Д штампану подморницу. Прототип се саставио за мање од четири недеље и тренутно се планирају произвести прототипи који би били способни за флоту, а који би могли бити доступни већ 2020. године. Партнери у пројекту били су Национална лабораторија Оак Ридге (ОРНЛ), Морнарички центар за ратовање на површини, Дисруптивност Цардероцк дивизије Технолошка лабораторија, Пицатинни Арсенал, Агенција за напредне истраживачке пројекте у одбрани, Команда морнаричких ваздушних система, Лабораторија за примењену физику Универзитета Јохнс Хопкинс из Центра Цране, Град Панама, Филаделфија, Морнарички центар за подморје Невпорт и Поморско бродоградилиште Портсмоутх. Други пројекат у који је учествовао ОРНЛ био је штампање АМИЕ, једне од првих светских кућа са 3Д штампом, која такође служи као возило и интегрисани енергетски систем.

Први 3Д штампан мост

Први 3Д штампан мост

3Д штампање у инфраструктури може уштедети време и новац. Управо је то био случај приликом изградње првог 3Д штампаног моста на свету у Мадриду. У организацији Института за напредну архитектуру Каталоније, мост је био дугачак 12 метара и широк 1,75 метара. Материјал који се користио био је микро-армирани бетон. Сировина је током рециклирања рециклирана, минимизирајући количину отпада уз максималан учинак конструкције. Иако се 3Д штампање традиционално користи за мање пројекте, уградња овог моста проширује могућности 3Д штампања нуди грађевинској индустрији.

Биометријске скулптуре

Биометријске скулптуре

Моница Хорцицова је чешка уметница позната по својим сложеним скулптурама, све створене технологијом 3Д штампања. Теме уметника су метафора смрти и живота. Истраживање њене галерије води вас на јединствено путовање. Са већином комада који укључују људске кости, почетна реакција је тешко описати. Уметничко дело је прелепо, а истовремено сирово и моћно. Од замршених комада до предимензионираних експоната, Моница у потпуности преузима моћ 3Д штампања. Искусите њено уметничко дело и уверите се колико детаљан и прецизан може бити 3Д штампање.

Кинематска хаљина латица

Кинематска хаљина латица

За даме које презиру време проведено у соби за опремање, овај пројекат би требало да побуди неко интересовање и радозналост у погледу будућности моде. Музеј ликовних уметности у Бостону наручио је Нервни систем како би дизајнирао хаљину која би показала везу између моде и технологије. 3Д скенирање је коришћено за одређивање тачних мерења тела корисника. Инспирисана природним елементима попут латица и перја, дизајнирана је Кинематиц хаљина латица. Садржи преко 1.600 уникатних комада, али хаљина је у потпуности састављена и спремна за ношење. Истражите слике да бисте видели како изгледа хаљина по мери.

Први аутономни, у потпуности мекани 4Д штампање уређаја за обликовање штитника

4Д уређаји за промену облика

Замислите робота. Да ли укључује драматичне углове, хладне материјале и оштре углове? Тим истраживача са Универзитета Харвард мења претпоставку о томе како би робот требао да изгледа. Дизајнирали су мали 3Д штампан робот који не садржи електронику или традиционалне роботске материјале. Сматран првим аутономним, у потпуности меканим роботом, пројекат је назван „октобот“, јер подсећа на хоботницу. Уређај се напаја хемијском реакцијом, која надува руке робота. Будући дизајни ће у идеалном случају моћи да пливају и комуницирају. "Октобот" је дизајниран да инспирише роботичаре и истраживаче на истраживање меке роботике.

Штампан Ви-Фи

Штампан ВиФи

Замислите боцу детерџента за рубље која налаже његову замјену за вас. Замислите сада исти концепт, али без потребе за батеријама или електроником. Ако вам се чини као чаробњаштво, изненадит ћете се када сазнате да је то дјело 3Д штампања. Бежични сензори, улазни видгети и паметни комуникативни објекти могу се 3Д штампати и интегрисати у наш свакодневни живот. Иако овај пројекат има довољно простора за раст и развој, тим који чине два студента и један члан факултета на Универзитету у Васхингтону дизајнирао је у потпуности 3Д штампану вагу тежине, сензоре протока и анемометре. Постоји неколико прототипа за које ћете добити инспирацију такође.

Екуус

Екуус

3Д зидна уметност није реткост. У поређењу са сликама или сликама на платну, 3Д зидна уметност нуди мноштво предности. Погледајте овај комад који је дизајнирао Доминик Раскин. 3Д штампана коњска глава и две предње ноге изгледају као да избијају из зида. Овај комад може пронаћи дом у разним стиловима украшавања. Уметничко дело Екуус долази у неколико различитих величина и боја у складу са индивидуалним потребама. Будући да је 3Д штампан, лагана конструкција оквира од жице лако се обешава без оштећења зидова. Посетите веб локацију да бисте видели како је једноставно ухватити део 3Д штампаног уметничког дела који ће сигурно привући пажњу.

Лего минифиг ракетни адаптер

Лего ракетни адаптер

АирРоцкетВоркс сарађује са школама, СТЕМ клубовима, извиђачима, библиотекама, музејима и центрима за учење како би пружио љубав према ракетама људима свих старосних група и способности. Један од њихових пројеката користио је 3Д штампање на једноставан и забаван начин што омогућава изградњу кућне ракете могућност за свакога. Њихови 3Д штампани ракетни адаптери могу се користити са пластичном цевном цевком, пенастим носом и сетом налепница. За забаван заокрет, постоји простор за додавање омиљене ЛЕГО фигурице. Пошаљите своју фигурицу на незаборавну вожњу овим пројектом и откријте забаву ракета.

Вештачко срце

Вештачко срце

ЕТХ Невс и ЕТХ Зурицх известили су о изради првог људског срца од силикона. Способност производње људских органа за трансплантацију једна је од најперспективнијих употреба 3Д штампања. Силиконско срце веома подсећа на људско срце, изнутра и споља. На пример, има десну и леву комору и може се смањити ако је потребно за испумпавање крви. Међутим, постоји једно главно питање код прототипа. То може трајати само око 3000 откуцаја, што би човјеку било мање од једног сата. Материјал не може да поднесе напрезање дуже од овога. Али овај први пресудни корак ка 3Д штампању органа сигурно би требао надахнути инжењере и истраживаче да наставе радити на прототипу који би једног дана могао замијенити донације људских органа.

3Д-штампана аутоматска метео станица

Аутоматска метеоролошка станица

3Д-ПАВС, или 3Д штампану аутоматску метеоролошку станицу, покренула је Универзитетска корпорација за атмосферска истраживања и Канцеларија за међународне активности америчке Националне службе за метеорологију. Циљ иницијативе је изградња нискобуџетних система који су трајни и поуздани како би се прикупљали и преносили временски подаци кроз руралне заједнице. Једна од главних предности ових система је та што се 3Д штампане компоненте могу по потреби поново штампати када систем не успе. Код традиционалних временских система замене су скупе, а поправке понекад немогуће. Могућност тачног надгледања времена одржава становнике сигурним.

Лигхт Ридер

Лигхт Ридер

Да ли проводите топле, сунчане дане крстарећи аутопутем на свом мотоциклу? Ако је тако, уживаћете у овом следећем пројекту. Лигхт Ридер је први 3Д штампани прототип на свету за електрични мотоцикл. План је да се развију ексклузивне мале серије Лигхт Ридер-а који ће бити улични легални. Дизајн се удаје за неколико концепата у један дизајн. Прво, за пројектовање оквира коришћен је ваздухопловни приступ. Потом је штампан 3Д коришћењем материјала за авионе. Однос снаге и тежине бицикла једнак је односу суперцар, што га чини савршеним за било какве демоне брзине. Бицикл је такође еколошки свестан и не производи никакве емисије. Јачи, бржи и сигурнији мотоцикл могућ је уз 3Д штампање.

3Д штампане леће

3Д штампане леће

Лукекцел је заслужан за прву и једину компанију на свету која може да креира 3Д штампане офталмолошке сочива. Ова сочива не захтевају полирање или брушење и тренутно су доступна офталмолошким лабораторијама. Традиционална израда офталмолошких сочива укључује неколико корака и прекомерног материјала, што све доводи до већих трошкова. 3Д штампане верзије су подједнако ефикасне и поуздане, али са нижом ценом. Међутим, решење није било осмишљено око трошкова. Уместо тога, Лукекцел је развио технологију за независне офталмолошке лабораторије и њихове купце тако да прилагођена сочива могу бити доступна свима.

3Д штампани мобилни телефони

3Д штампани мобилни телефони

Марцо Махлер, кинетички кипар, удружио је снаге са Хенријем Сегерманом, доцентом са Државног универзитета у Оклахоми, како би развио прве свјетске мобилне телефоне у 3Д формату. Њихови комади су најблаже речено, један дизајн је 1365 комада. Без могућности 3Д штампања ових мобитела, некима би било потребно много времена и финансијски ван домашаја. Мобители се штампају по наруџби у Схапеваис-у користећи Марцове и Хенријеве дизајне. Као јединствени комад вашег дома, размислите о било којем од ових 3Д штампаних мобилних телефона. Њихови дизајни су софистицирани, а прича иза њих је инспиративна.

3Д одштампано бицикло од нехрђајућег челика

Арц Бицицле

Овај тромесечни пројекат који су спровели студенти у Лабораторији за индустријски дизајн 3Д Буилдинг Фиелд Лаб користио је најновију технологију приликом 3Д штампања бицикла од нехрђајућег челика. Напредак је омогућио да се материјали штампају у ваздуху у било ком правцу и без потребе за потпорним структурама. "Арц Бицицле" тежи исто као и уобичајени бицикл, али има импресиван дизајн и беспрекорну снагу. Ова врста пројекта показује да се ограничења смањују када је у питању штампање средњих и великих објеката. Слобода облика омогућава штампање готово свега, укључујући овај поуздани облик транспорта.

Први 3Д штампан ојачани мост

3Д штампан мост

Холандија је дом првог свјетског 3Д штампаног ојачаног, преднапрегнутог бетонског моста. Мост је дугачак 8 метара, а широк 3,5 метара. Снага је тестирана оптерећењем од пет тона, много тежим од дневног оптерећења које ће бити потребно да издржи. Дио је бициклистичке стазе за становнике и вјерује се да дневно превози стотине бициклиста. Предвођени компанијом БАМ Инфра, тим је сарађивао са истраживачима са Технолошког универзитета у Еиндховену како би развили начин за уградњу челичног арматурног кабла током штампања. Пројекат је коштао мање новца, користио мање материјала и смањио количину емисије ЦО2 током изградње.

3Д штампање конкурентна предност за машине за снег

Машине за снег

Нема пуно индустрија (ако их има) којима 3Д штампање не може да помогне. Један такав посао који је схватио ово је Снов Бусинесс, произвођачи машина за прављење врхунског снега. Учинковитост и трајност њихових машина су кључне карактеристике, оне које могу да осигурају посао или га униште. Користећи 3Д штампаче за прављење млазница, Снов Бусинесс убрзао је развој и смањио трошкове. Ова конкурентна предност чини њихове производе боље дизајниране, јефтиније и потрошачима пожељније. Користите њихову причу као инспирацију док размишљате о начину на који 3Д штампање може помоћи вашем послу или послу.

3Д штампање помоћу Зеро-Г технологије

Спаце 3Д Штампано

3Д штампање више није ограничено на лабораторију. Штампачи се могу изнијети на терен, пружајући решења за која се некада чинило немогућим. Али могу ли 3Д штампачи радити у свемиру? То је питање које је НАСА имала. Ако би Међународна свемирска станица могла да штампа у 3Д формату, они би имали могућност штампања алата на захтев и бољег рада са ограничењима тежине лета. Након тестирања хардвера за 3Д штампање на параболичним летовима, тестирање је започело на свемирској станици. Резултати су показали да 3Д штампање заиста делује у свемиру, отварајући врата за нове мисије, експерименте и могућности.

Градиентна столица

Столица са алуминијумским градијентом приказује како се алуминијум може користити у дигиталном дизајну намештаја. Столица је лагана алуминијумска структура са предностима пена и чврстоће метала. Дизајн користи јединствену технику штампања која пружа структуралну чврстоћу и умањује потребну количину материјала. Столица од алуминијумског градијента може се наћи у сталној колекцији у Националној галерији Викторија у Мелбоурну у Аустралији, заједно са Витра дизајнерским музејем у Немачкој. Могућност прављења лаганог, али издржљивог намештаја по приступачној цени могла би трансформисати индустрију намештаја, приморавши произвођаче да траже начин производње прилагођен потрошачима..Градиентна столица

3Д оружје за штампање

3Д штампано оружје

Дефенсе Дистрибутед је сила која стоји иза 3Д штампаног оружја. Дана 27. јула 2012. године, компанија је објавила датотеке за прву пиштољ у свету за штампање. Суочена са својим уделом у правним и политичким биткама, одбрана Дистрибутеда се обратила Битцоин заједници ради финансирања. Идеја штампаног оружја је револуционарна, али и контроверзна. Компанија се и даље бори против америчког Стате Департмента због законитости пружања приватних генерисаних досијеа пиштоља становништву. Случај би ускоро могао бити упућен Врховном суду. Ако се то догоди, и без обзира на исход, сигурно ће се састати расправама америчког народа.

Једна чаша дневно

Једна чаша дневно

Уморни сте од испијања кафе сваки дан из исте шољице? Пројект Оне Цоффее Цуп а Даи покривао си. Пројекат је био забаван и успешан експеримент креативности и брзе израде. Пројекат је био отворен за сарадњу, омогућавајући свима да се играју и дизајнирају своју шољицу за кафу. Једном када су изабрани 30 омиљених дизајна, изложени су у продавници и доступни за куповину. Дизајни су били комбинација између чаша од истопљених млека, занимљивих али нефункционалних шољица и шољица прекривених разним текстурним карактеристикама. Пројекат се сматрао успешним и доказао је да 3Д штампање може бити забавно и ћудљиво.

Месху

Месху

Месху су започела два технолога у Сан Франциску. Њихови дизајни укључују линије које представљају геодатке, пружајући потрошачима јединствен начин да прецизирају тренутке и успомене, без обзира на то где су се догодили у свету. Суптилност накита дио је његовог шарма. Прималац тачно зна шта представљају линије, чак и ако то нико други не чини. Иако више не прихватају наруџбе, Месху је правио огрлице, прстење, минђуше и плакате у знак сећања на захтеве потрошача. Искористите њихов рад као инспирацију за своје креације 3Д штампања. У овом се случају 3Д штампање може користити у сентименталне сврхе.

Први Десктоп метални 3Д штампач

Десктоп Метал

Десктоп Метал дизајниран је на уму. Оснивачи су желели да понуде решење инжењерским тимовима који траже приступачни метални 3Д штампање. Компанија нуди два одвојена система 3Д штампања. Компаније могу да користе ове системе за све, од прототипа до масовне производње. Студио Систем дизајниран је за инжењере и омогућава корисницима да штампају сложене металне делове у кући. У поређењу са другим системима штампања, Студио систем је и до десет пута јефтинији. Али када вам треба брзина са ваше стране, производни систем је идеалан. Дизајниран је за пропусност и 100 пута је бржи од осталих система штампања. Производни систем требао би бити пуштен у погон 2020. године.

3Д штампано микро путничко возило

Мицро Цоммутер Вехицле

Компанија Кабуку Инц. удружила се са компанијом Хонда Мотор Цо., Лтд., ради развоја 3Д штампаног возила. Тосхимаиа Цорп. требало је прилагођено возило за доставу које се може користити и за испоруке и за рекламирање. Међутим, њихова локална инфраструктура отежала је испоруке. Ужени путеви били су главни кривац. Кабуку и Хонда су кренули у развој штампаног аутомобила који је и даље удовољавао њиховим потребама, али је био одговарајуће величине. Процес развоја трајао је само два месеца, а штампом је руководио Ринкак, сервис 3Д штампања у власништву Кабукуа. Тосхимаиа је добио оригинално возило које је задовољило њихове величине, производњу и потребе за рекламирањем.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me