Kada je u pitanju kupovina VPN-a, nema sumnje da će plaćanje dužeg razdoblja pretplate donijeti ogromnu uštedu.


VPN davatelji nagrađuju potrošače za počinjenje na duže vremensko razdoblje. To znači da je moguće dobiti otprilike bilo koju VPN uslugu ako pojedete duže razdoblje pretplate. Ali stvarnost je da se možete predugo pretplatiti. Ono o čemu pričamo, naravno, je nepromišljena doživotna pretplata.

Moglo bi se zamisliti da ste pronašli izvrsnu VPN uslugu, nema razloga da ne dobijete račun za cijeli život. Nažalost, to se ne može dalje od istine. Pretplata na VPN tijekom cijelog života nikada nije dobra ideja - jer jednostavno postoji previše faktora koji dugoročno mogu poći po zlu..

Dakle, zavirimo i razmotrimo svaki razlog zašto zauvijek se pretplatite na VPN nikad se ne preporučuje.

VPN-ovi se s vremenom mijenjaju i potrebno ih je ažurirati

Kada kupite svoj omiljeni parfem ili poslije brijanja, svaki put miriše isto. To je zato što sastojci za taj miris moraju ostati isti kako bi potrošači bili sretni. S VPN uslugom vrijedi suprotno.

Njegov temeljni razvojni tim mora neprekidno skrbiti o dobroj VPN usluzi kako bi se osiguralo da je u obliku vrha. Mreže poslužitelja je potrebno analizirati, a tehnologija na kojoj se pokreću mora se redovito servisirati i ažurirati kako bi se osiguralo da ostanu na čelu industrije..

Ako se ne održi ovo važno održavanje, neizbježno će se dogoditi VPN usluga koja se polako degradira. A ako nepropisno kupite doživotnu pretplatu na tu uslugu - nekoliko godina uz liniju mogli biste sjesti na beskorisnu uslugu koju više ne želite.

Brzo sporo

Brzina veze mogla bi se smanjiti

Jedan vidljivi simptom lošeg održavanja VPN-a je sve manja brzina veze. Kao recenzent VPN-a koji iz godine u godinu testira VPN iznova i iznova, dobro sam svjestan da se neke usluge poboljšavaju, a neke pogoršavaju..

Ako se pretplatite na VPN doživotno, davatelj VPN-a već je dobio vaš novac i nema stvarnog poticaja za daljnju borbu za optimalno funkcioniranje njegove usluge. Ova stagnacija može dovesti do pogoršanja usluge, posebno ako VPN padne iz milosti i više ne uspijeva dobiti nove pretplatnike.

Rezultat? Jednog dana one velike brze veze koje su vam omogućile strujanje u visokoj razlučivosti možda su dugo nestale. A vi ćete biti zaglavljeni s tromim VPN-om koji nije dobar za ništa.

Služba za korisnike mogla bi se spustiti do toaleta

Jedna zajednička značajka VPN-a koja ima tendenciju isparljivosti je razina korisničke podrške koja se pruža. Kako stari VPN postaje stariji, nadali biste se da će se s vremenom poboljšati i prelazi od podrške putem e-pošte do podrške 24 sata dnevno. Doduše, ponekad se to događa, ali u drugim slučajevima se događa upravo suprotno.

Tijekom godina, naši VPN stručnjaci vidjeli su kako usluge počinju obećavajuće, samo da propadaju nekoliko godina niz liniju. Dobra korisnička podrška koja zahtijeva osoblje, obuku i dobru infrastrukturu često je jedan od prvih dijelova VPN usluge.

Ako nemate nikoga tko bi vam mogao pomoći u slučaju problema s VPN-om, može značiti da uprkos plaćanju doživotne pretplate - uslugu uopće ne možete koristiti.

Napeta žena

Gubitak ključnih usluga

Većina ljudi želi VPN-om za deblokiranje sadržaja iz cijelog svijeta. Nažalost, VPN usluge ne nude uvijek ključne usluge koje želite. U posljednjih nekoliko godina vidjeli smo usluge poput Netflixa, BBC iPlayera - i još mnogo toga - koji se teško bore za blokiranje VPN IP adresa.

Mnogi pružatelji VPN-a nemaju stručnost za deblokiranje najboljih mrežnih usluga i već su odustali. Kako vrijeme prolazi, stvari će se samo pogoršavati i bit će samo pružatelji VPN svjetske klase - koji mnogo ulažu u vrhunska poboljšanja - koji će vam pružiti pristup svemu što volite.

Netflix br

Šifriranje zastareva

Nekada davno, PPTP enkripcija smatrana je sigurnom. Zatim, jednog dana, NSA ga je razbila i privatnost koju je pružala odavno je nestala. Sada, naravno, imamo sveti gral šifriranja VPN-a: OpenVPN. OpenVPN je izvrstan protokol jer je prilagodljiv i Open Source.

Kad se OpenVPN implementira u najnovije standarde s jakom šifrom, robusnim hash-om za autorizaciju i sigurnim rukovanjem, protokol je izuzetno siguran - kao i vaši podaci. Nažalost, ništa ne ostaje zauvijek sigurno.

Vremenom se pojave nove ranjivosti. Kako se tehnologija mijenja, tako se mora promijeniti i VPN sigurnost koja pruža privatnost podataka. Zbog toga se VPN protokoli provode kroz stručne revizije.

Moral priče? Moguće je da VPN na koji ste se pretplatili ove godine možda neće biti siguran nekoliko godina unazad. Nadalje, osim ako se ne informirate o promjenama VPN okruženja, mogli biste pretpostaviti da ste zaštićeni kada su, u stvarnosti, vaši podaci u opasnosti.

Pravila o privatnosti Vpn Promjena

Pravila o privatnosti i kupovina korporacija

Drugi važan dio VPN usluge koji podliježe promjenama je politika privatnosti. Iako je prirodno pretpostaviti da će VPN davatelj koji sada nema jaku politiku zapisivanja - uvijek biti takav - to nije nužno istina.

VPN tvrtke često dobivaju ponude otkupa od drugih tvrtki. Samo u posljednjih godinu dana vidjeli smo velike tvrtke za internetsku sigurnost poput Nortona i Avasta koji pokreću VPN usluge. Moguće je da će te velike tvrtke gledati na nabavu VPN-a, a s vremenom bi se tržište VPN-a moglo drastično izmijeniti iz današnjeg krajolika.

Ako tvrtka otkupi VPN za koji ste kupili doživotnu pretplatu, vjerojatno će vam i dalje biti dopušteno nastaviti koristiti VPN. Međutim, ne postoje garancije da novi vlasnik ne bi iznenada promijenio politiku privatnosti. To im može omogućiti da započnu vođenje zapisnika o tome što radite na mreži kako biste ih prodali trećim stranama.

Nažalost, jer novom stjecatelju niste izvor prihoda - vi ste opterećenje - i vjerovatno je da bi nova tvrtka mogla početi stvarati prihod od svojih podataka.

Poprsje

VPN bi mogao propasti

Još gore od spajanja ili otkupa, vrlo je realna mogućnost da VPN davatelj može propasti. Ako VPN krene u primanje prijava, možete se pozdraviti sa doživotnom pretplatom. Zapamtite, VPN-ove je prilično skupo pokrenuti, a plaćanje jednom i očekivanje da ćete ga zauvijek koristiti pomalo je fantazija.

To bi mogla biti prevara

U prošlosti je bilo slučajeva iskakanja VPN-a koji nude doživotnu pretplatu za samo 13 dolara. To je suludo niska cijena i nećete biti iznenađeni kad saznate da je VPN nestao ubrzo nakon što se pojavio krađu svačijeg novca! Ako je predobro da bi bilo istinito, onda je to vjerojatno prevara!

Jedna ili dvije godine

Godina ili dvije su dovoljne

Na kraju dana novac je vaš. Ako uočite doživotnu VPN pretplatu za koju smatrate da je jeftino, tada u svakom slučaju napravite kako želite. Ako je cijena doživotne pretplate jeftinija od četiri ili pet godina godišnje VPN tarife, možda vrijedi kockati.

Međutim, imajte na umu da VPN-ovi nisu jeftini za pokretanje. Dobar VPN snosi troškove održavanja i održavanja servera, R&D, troškovi nadogradnje sigurnosnih protokola, revizije sigurnosti i mnogi drugi skupi čimbenici.

Iz tog razloga se savjetuje da se držite jednogodišnje ili dvogodišnje pretplate. To vam omogućuje povremeno pregledavanje opcija, pazite da često uspoređujete tržište kako biste osigurali da i dalje imate najbolju privatnost, sigurnost i internetsku slobodu koja je tada dostupna. VPN-ovi, za razliku od parfema, ne ostaju isti zauvijek.

Mišljenja su pisca vlastita.

Kreditna slika naslova: iDEAR Replay / Shutterstock.com

Krediti za slike: smilefresh / Shutterstock.com

Maridav / Shutterstock.com, r.classen / Shutterstock.com

Dirk Ercken / Shutterstock.com

Dim Tik / Shutterstock.com, Vetreno / Shutterstock.com,

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me