Gotovo 60% gledatelja u SAD imaju pristup Netflixu, utvrdila je studija. To predstavlja gotovo 50 milijuna pretplata. No, to nije baš monopol, jer se mnogo mlađih gledatelja pretplaćuje na više platformi.

Video pretplate na zahtjev (SVOD) usluge kao što je Netflix odavno se predviđaju da će biti smrt TV uživo. Sasvim sigurno, internetske streaming usluge nedavno su smatrane odgovornim za pad pretplate na kablovsku televiziju.

Novo istraživanje je otkrilo da od onih gledatelja koji imaju pristup i televiziji uživo i Netflixu, svaki peti koristi pružatelja streaminga kao svoju platformu po izboru. To je rast od 4% u posljednjih 12 mjeseci. Zanimljivo je da se ovaj trend čini generacijskim. Kada su izvještaj izolirali gledatelje u dobi od 16 do 24 godine, brojka je skočila na 50%.

Istraživanje sugerira da mlađi gledatelji 'režu kabel' ili otkazuju pretplatu na televiziji uživo, u korist SVOD-a u daleko većem broju od starijih generacija.

To bi moglo biti rezultat izuzetno uspješnog originalnog sadržaja vodećih proizvođača Netflixa i Amazona. Serije Marvel 'Branitelji' s Netflixa i 'Čovjek u visokom dvorcu' iz Amazona dva su glavna primjera.


Većina neoriginalnog sadržaja ograničena je na zemljopisno ograničenje, pa mnogi pretplatnici Netflixa koriste VPN za Netflix kako bi pristupili sadržaju koji je trenutno blokiran u njihovoj regiji.

Iako Netflix, sa 100 milijuna svjetskih pretplata, čini se da bježi od krune, mlađi gledatelji nemaju lojalnost marki u kojoj su uživali mnogi davatelji kabela u prošlosti. Sve veći broj milenijala pretplaćuje se na više platformi. Dakle, tko su ti izazivači za vrijeme vladavine Netflixa i koliko su ozbiljne njihove tvrdnje?

Instant videozapis Amazon Prime

amozon prime instant video

Amazon drži priličan poklopac na brojkama s pretplate. Procjene za globalne gledatelje kreću se oko 80 milijuna. No, kako pristup Amazon videozapisu uključuje članstvo premijera, nejasno je koliko korisnika zapravo koristi uslugu.

Naslovne emisije uključuju udarni znanstveno-fantastični triler "Čovjek u visokom dvorcu", dok je Amazon također novi dom Jeremyja Clarksona i prijatelja "The Grand Tour".

Iako je Amazon Prime Video dostupan širom svijeta, velik dio njegovog sadržaja, poput Netflixa, dostupan je samo u određenim regijama. Međutim, dovoljno je lako pristupiti ovom geo-blokiranom sadržaju - samo pogledajte naš glavni Amazon VPN vodič.

Potpuna pretplata na Amazon Prime košta 99 dolara za one u SAD-u ili 79 funti za kupce u Velikoj Britaniji. Sam pristup Amazon Prime Instant Video košta 10,99 USD u SAD-u i 5,99 funti u Velikoj Britaniji.

Hulu

Zid Hulu 300X133

Hulu je iskoristio nedavni rast na SVOD tržištu, dom ogromne popularne adaptacije priče „Sluškinja Margret Atwood“. Sada ima 12 milijuna pretplatnika širom svijeta. U istraživanju iz 2016. u SAD-u, 23% ispitanika prijavilo je plaćanje računa na Hulu.

Možda je najveći izuzetak Hulu-a dostupnost mrežnih emisija 24 sata nakon emitiranja na TV-u uživo. Poput Netflixa i Amazon Prime Video, platforma ima impresivan zapis originalnog sadržaja, na čelu s 'Pričom o sluškinji' i romantičnom serijom 'Slučajni'. U malo vjerojatnom savezu, Hulu je također otkrio da će prenositi naslove HBO-a na njoj platformi.

Unatoč svojih 12 milijuna pretplatnika, Hulu je dostupan samo gledateljima u SAD-u i Japanu. Bilo je problema s globalnom ekspanzijom Hulua, no do tada je jedini način na koji će gledatelji iz cijelog svijeta moći koristiti uslugu pomoću virtualne privatne mreže (VPN). Dakle, ako želite VPN koji radi s hulu-om, pogledajte naš VPN vodič za hulu.

Za pristup Hulu-u, kupci mogu birati između dva sustava cijena. Bazni paket, koji uključuje oglase, košta 7,99 dolara mjesečno. To se povisuje na 11,99 dolara za paket bez komercijalne ponude. Korisnici također mogu dodati Showtime svojoj pretplati za dodatnih 8,99 USD mjesečno, HBO za 14,99 USD i Cinemax za 9,99 USD.

HBO SADA i HBO GO

Hbo sada 300X151

Iako je mreža HBO prošle godine imala preko 120 milijuna pretplatnika, njezina usluga na zahtjev imala je samo 2 milijuna gledatelja. Iako se ovo čini malo, izvan prve tri tvrtke Netflix, Amazon i Hulu, HBO je vodeći u ovom paketu.

Najveći uspjeh HBO-a nesumnjivo je Igra prijestolja. Međutim, ona ima dugu povijest stvaranja televizijskih emisija o blockbusterima. Trenutno su "Westworld", "The Thick of It", spin-off "Veep" i "Last Week Tonight" s Johnom Oliverom među najvećim atrakcijama.

HBO NOW će vratiti kupcima fiksnu stopu od 15 USD mjesečno. HBO GO je s druge strane dostupan samo uz HBO satelitsku pretplatu.

Nažalost, bez VPN-a, HBO NOW je dostupan samo američkim gledateljima. Ako želite uhvatiti nekoliko najcjenjenijih televizora okolo, preporučujemo posjet našem popisu pet najboljih VPN-ova za HBO GO i HBO SADA.

Kreditna slika: pixinoo / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me