Globalne ekonomije postaju umrežene zajedno kao nikad prije jer Internet potiče međunarodnu konkurenciju i ujedinjena globalna tržišta. U prošlosti su cijene roba i usluga varirale u različitim zemljama. Danas su cijene na međunarodnim tržištima manje varijabilne zbog globalne konkurencije.

Ali s obzirom na međunarodne zakone o porezu na uvoz i devizni tečaj, i dalje je moguće pronaći dobar posao kupnjom nečega u nekoj drugoj zemlji - ako možete pristupiti stranom tržištu, to je. Osim toga, mnoge web lokacije za e-trgovinu primjenjuju neugodne postupke, poput upravljanja cijenama, pri čemu će web mjesto otkriti u kojoj zemlji korisnik živi, ​​a zatim odlučiti drugačije cijene proizvoda i usluga prema lokaciji.

U nekim je slučajevima moguće koristiti tunel VPN za maskiranje vaše IP adrese i globalne lokacije. To vam omogućuje kupnju robe po stranoj cijeni. Digitalni proizvodi su najpovoljnija prilika za uštedu pomoću VPN tunela, jer im je potrebno samo preuzimanje i nedostatak troškova isporuke. Ipak, postoje i fizička dobra koja se mogu kupiti i jeftinije.

Pogledajmo 10 stvari koje možete kupiti jeftinije pomoću VPN tunela. Naravno da morate uzeti u obzir VPN cijenu, međutim, postoji nekoliko jeftinih VPN usluga i VPN ponuda.

 1. Igre na paru

  Svaki ozbiljan igrač kojeg poznajem (osim mnogih povremenih igrača) čuo je za Steam. I svatko tko je koristio Steam zna koliko iritantna mogu biti geografska ograničenja. Poput Microsofta i Sonyja, Steam ograničava sadržaj u određenim regijama u financijske i licencne svrhe. VPN tunel će deblokirati ovaj ograničeni sadržaj, omogućujući igraču da preuzme inače nepristupačne videoigre.


  Međutim, moram izdati oprez: nastavite na vlastiti rizik. Steam je svjestan da neki njegovi korisnici koriste proxy veze i VPN poslužitelje kako bi zaobišli ograničenja. Nema garancije da Steam neće zabraniti vaš račun ako otkrije vezu s proxy serverom. Zbog toga mnogi smatraju da je više nego vrijedno riskirati zabranjeni račun, posebno ako Steam ili određena igra nisu dostupni u vašoj regiji.

  Ne samo da možete pristupiti sadržajima koji nisu dostupni u određenim regijama, već se prodaju i po različitim cijenama na različitim međunarodnim tržištima. Za više informacija slobodno pogledajte pet najboljih VPN-ova za Steaming.

 2. Netflix

  Streaming sadržaja jedna je od filtriranih i geografski ograničenih vrsta sadržaja na webu, što je prava šteta s obzirom na to da je streaming sadržaja na zahtjev postao norma. U davna vremena morali smo iznajmljivati ​​fizičke kasete ili diskove, ali sada možemo klikom miša pristupiti televizijskom i filmskom sadržaju. Sve dok živimo u pravoj regiji, to jest.

  Kad je Netflix još bio u povojima, bio je dostupan samo u Sjedinjenim Državama. No, u nedavnoj prošlosti Netflix je otvorio svoja vrata na međunarodnom tržištu i dostupan je u većini zemalja svijeta s nekoliko izuzetaka, poput Kine. Ali imajte na umu da nijedna pojedina regija u kojoj je dostupan Netflix nema pristup istom sadržaju kao i svaka druga regija.

  Na primjer, neki sadržaj koji je dostupan u jednoj zemlji nije dostupan u drugoj zemlji. Neke regije uopće nemaju pristup Netflixu. Nije iznenađujuće što Netflix ima različite modele cijena za različite regije. Neke se države naplaćuju više nego druge. Na primjer, Netflix košta 10,99 USD u SAD-u, ali košta 17,99 USD u AUD-u. To je još uvijek značajna ušteda cijena kad se uzme u obzir tečaj! Uštedite 7 dolara mjesečno koristeći VPN za SAD!

  VPN tunel pomoći će zaobići ta ograničenja, ali poput Steam-a, Netflix ne voli da korisnici deblokiraju njihov sadržaj. IP adrese nekih davatelja VPN usluga su blokirane, ali Netflix ne može prikladno blokirati svaku VPN IP adresu jer se tako često mijenjaju (novi poslužitelji dolaze na mrežu, iznajmljuju se različiti blokovi IP adresa itd.). Da biste pomogli pronaći VPN tunel koji je najprikladniji za strujanje Netflix sadržaja, pogledajte naš Netflix VPN vodič.

 3. Amazon Prime

  Amazon Prime nije dostupan na gotovo toliko lokacija kao i Netflix, a cijene se značajno razlikuju ovisno o regiji, ako je uopće dostupna. Amazon nije previše zainteresiran za obmanjivanje IP adresa poput bilo koje druge digitalne usluge, ali čini se da nije ni toliko strog kao Netflix. Ali imajte na umu da je malo složenije deblokirati sadržaj i kupiti pretplatu nego kod ostalih usluga.

  Ako već imate račun, morat ćete promijeniti postavku zemlje vašeg računa, osim kovanja IP adrese sa VPN tunelom. Nadalje, ovisno o kojoj regiji pokušavate pristupiti, možda će vam trebati način plaćanja koji je vezan za regiju.

  Bez obzira na to bilo da je riječ o web-pregledniku, aplikaciji ili Amazon Fire Stick-u moguće je kupiti pretplatu po nižim deviznim tečajevima. Više informacija potražite u članku pet najboljih VPN-ova za Amazon.

 4. Spotify

  Spotify je još jedna usluga koja je prethodno zaključana na samo nekoliko regija, slično Netflixu. Spotify je, međutim, otvorio svoju uslugu i na međunarodnim tržištima, ali cijena na svakom tržištu značajno varira. Osim toga, Spotify koristi procesor plaćanja nazvan BlockPay, koji korisnicima omogućuje plaćanje kripto valutama poput Bitcoina, bez potrebe za dodatnim naknadama za obradu. Moguće je čak platiti PayPalom.

  Možda ćete trebati izbrisati kolačiće ovisno o konfiguraciji preglednika i sustava kako biste osigurali da vas nijedni otisci prsta ili metode praćenja kolačića ne usmjeravaju na odredišnu stranicu koja prihvaća vaše domaće nazive plaćanja. Međutim, imajte na umu da cijene variraju ovisno o regiji. Na primjer, premijska verzija košta 9,99 USD u Sjedinjenim Državama, ali košta 9,99 € u europskim regijama poput Njemačke. Zbog tečaja možete uštedjeti oko 15% mjesečno plaćanjem u USD. Pogledajte naših pet najboljih VPN-ova za Spotify.

 5. Adobe CC

  Adobe CC jedan je od mnogih softverskih proizvoda koji se mogu kupiti jeftinije pomoću VPN tunela. Otkrio sam da neke softverske web stranice nisu restriktivne na temelju vaše IP adrese; Umjesto toga, oni vas samo usmjeravaju na zadanu stranicu za regiju u kojoj se nalazite. Na nekim web lokacijama moguće je pristupiti odredišnoj stranici za drugu regiju jednostavnim uređivanjem URL-a iz jedne regije u drugu (na primjer, promjenom ' de 'u URL-u, koji se odnosi na njemački, za "nas".

  Adobe CC, međutim, nije web mjesto koje se lako zavaravati. Na primjer, korisnici koji pokušaju pristupiti američkoj stranici dok su u inozemstvu dobit će sljedeću poruku: „Posjećujete li Adobe.com izvan SAD-a? Posjetite svoju regionalnu web stranicu kako biste dobili relevantnije cijene, promocije i događaje. “Dobra vijest je da svatko tko ima VPN tunel može pristupiti međunarodnim cijenama.

 6. Pristup proizvodima navedenim na eBayu

  Zašto kupiti nešto potpuno novo što će nova verzija biti u redu? E-trgovina je postala norma tijekom posljednjih 10 godina, ali mnoga su mrežna tržišta geografski ograničena, ograničavajući pristup osim ako ne pripadate određenim geografskim regijama ili zemljama. Osim toga, oni od vas koji misle na privatnost ili jednostavno žive u zemlji u kojoj se prate elektroničke kupnje, rado će znati da eBay prihvaća Bitcoin plaćanja.

  Moguće je pristupiti stranim tržištima e-trgovine kao što je eBay za kupnju rabljenih proizvoda, pa čak i novih proizvoda koji se iz raznih razloga prodaju sa popustom. No, imajte na umu da ne biste trebali očekivati ​​da će za stavku platiti niži iznos samo zbog VPN poslužitelja koji koristite. Cijena aukcije koju je postavio prodavač i dalje će koštati iste bez obzira na vašu IP adresu.

 7. Avionske karte, hoteli i automobili za iznajmljivanje

  Vjerojatno ste vidjeli mnoštvo web stranica koje tvrde da je moguće njuškati sjajne ponude za avionske karte i hotele pri korištenju VPN tunela za povezivanje s drugom regijom. Nažalost, čini se da više nema stvarnih načina da se „igra“ zrakoplovna kompanija ili putnička industrija. Prije nekoliko godina, čini se da je postojalo istinskih slučajeva kada su ljudi mogli uštedjeti tone novca na avionskim kartama jednostavno pomoću VPN-a. No čini se da su danas jeftiniji letovi i hoteli s upotrebom tunela za VPN nešto više od mamljivog sanjarenja.

  Zaključili smo da iako postoje neke posebne ponude objavljene na različitim verzijama web stranice, ove jeftinije promocije letova i ušteda nisu vezani za IP adresu korisnika i lokaciju. Čini se, međutim, da je iznajmljivanje automobila druga stvar. Čini se da je industrija iznajmljivanja automobila diskriminiranija na temelju lokacije, što pokazuje Usporedba cijena ExpressVPN-a. Uštede nisu ogromne, ali su dovoljno značajne za lov.

 8. Skype

  U stara vremena fiksne telefone i običnu staru telefonsku službu, dugotrajni troškovi bili su nepristojni. Neki bi pozivi mogli koštati više od jednog dolara u minuti (ovisno o tome koliko ste udaljeni), ali VoIP je najavljen kao kraj za dugoročne troškove. Iako je istina da možete besplatno koristiti VoIP za zaobilaženje troškova na daljinu, imajte na umu da su jedini besplatni pozivi video poruke i audio pozivi drugoj osobi putem aplikacije Skype.

  Ako ste, na primjer, željeli nazvati korisnikov broj mobitela ili fiksni telefon (ima li netko još uvijek fiksni telefon?), Morate kupiti Skype telefonski broj i bonuse. Iznos kredita koji bilo koji troši poziva ovisi o faktorima usmjeravanja VoIP-a, cestarinama i naknadama u bilo kojoj od mreža i regija putem kojih se preusmjeravaju podaci poziva..

  Međutim, korištenje tunela VPN može pomoći zaobići neke od tih ograničenja skrivanjem vašeg glasovnog prometa dok ga ne dešifrira vaš VPN poslužitelj. U nekim slučajevima, ovisno o međunarodnim cijenama, gdje se nalazite i gdje se nalazi vaš kontakt, možete dobiti jeftinije cijene poziva.

 9. Cilj

  Neke su zemlje podložne sramotno visokim porezima na uvoz zbog kojih kupnja uvezenih proizvoda nije nepraktična. Uzmi Brazil koji je među prvih 20 zemalja u pogledu najviših trgovinskih tarifa. Ti se porezi uvedu na prodajnom mjestu, za razliku od robe koja fizički prelazi granicu.

  Ljudima u Brazilu i drugim sličnim zemljama ima puno smisla da jednostavno kupuju proizvod osobno u stranoj državi i pošalju ga u dom kako bi izbjegli velike poreze. Zvuči prilično jednostavno, zar ne? Pa, postoji jedan problem. Geo-ograničenja blokiraju veze s web lokacijama e-trgovine i trgovcima poput Targeta. Srećom, lako je kupiti VPN uslugu kako bi zaobišli geografska ograničenja i kupovali oko sebe za bolje ponude.

 10. Tržnica Amazon

  Amazon je međunarodni korporativni behemoth koji svoje usluge nudi u 11 glavnih zemalja svijeta i uskoro se širi na Australiju. Također, iako čitav niz usluga i internetskih tržišta nisu dostupni u drugim zemljama, AmazonGlobal omogućuje prodavačima prodaju i isporuku proizvoda u inozemstvo u preko 100 zemalja širom svijeta. Ako ste ikada prije kupovali na Amazonu, znate kako je lako pronaći sjajne ponude.

  Ne samo da je moguće pronaći potpuno nove proizvode, koji se ponekad popuste, već je moguće pronaći i odlične ponude za rabljene proizvode. Ali postoji jedan maleni problem. Poput ostalih međunarodnih web lokacija za e-trgovinu, Amazon pokušava geografski ograničiti pristup svojim tržištima na temelju lokacije koja je određena javnom IP adresom. I neke Amazonove proizvode, ovisno o prodavaču, na svojstven način vežu međunarodna pravila trgovine koja uzrokuju razlike u međunarodnim cijenama. Srećom, korištenje VPN tunela pomoći će vam da pristupite Amazonu.

  U posljednje vrijeme bilo je puno sočnih glasina, obrazovanih nagađanja i špekulativnih teorija na koje se Amazon priprema počnite prihvaćati bitcoine. Amazon još nema službenu najavu, ali s načinom na koji se vrijednost Bitcoina nedavno povećava, sve jača popularnost kripto valuta postaje sve više mainstream.

Završne misli

Imajte na umu da cijene proizvoda brzo variraju i mogu se mijenjati na godišnjoj ili čak mjesečnoj osnovi. Ali općenito, korištenje VPN-a za pristup jeftinijim cijenama vrijedi nekoliko minuta koliko je potrebno da biste pronašli cijenu proizvoda ili usluge koji želite kupiti..

Konačno, ako koristite VPN za pristup digitalnoj robi u kojoj je zapis o vašoj kupnji vezan za internetski račun, kao što je slučaj sa Steamom i drugim mrežama igara poput Xbox Live, obavezno odvojite vrijeme za čitanje Ugovor o korisniku i pravila prihvatljive uporabe prije kupnje. Postoji određena količina rizika od zabrane, ali ako naslov nije dostupan u vašoj regiji za početak, na raspolaganju vam nisu druge mogućnosti.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me