PureVPN je najnoviji davatelj VPN-a koji je svoje knjige otvorio trećoj strani, angažirajući zaštitarsku tvrtku Altius IT da revidira svoja potraživanja bez dnevnika.


Tijekom revizije, Altius IT provjerio je PureVPN kako bi osigurao da se ne vode evidencije o aktivnostima pregledavanja pretplatnika, evidencijama veza, dodijeljenom VPN IP-u, korisničkoj podrijetlu IP adrese, vremenu veze, povijesti pregledavanja, posjećenim web stranicama, odlaznom prometu i DNS upitima.

Altius IT također je analizirao mrežne infrastrukturne dokumente PureVPN-a, konfiguracije sustava i datoteke dnevnika sustava kako bi provjerio njegove nedostatke prijava. Po završetku revizije, Altius IT dao je zapisnik kako bi službeno izjavio da je PureVPN-u dao punu zdravstvenu zaštitu, navodeći da:

Nisu pronašli nikakve dokaze o konfiguracijama sustava i / ili datotekama dnevnika sustava / usluga koje bi neovisno ili zajedno mogle dovesti do identifikacije određene osobe i / ili aktivnosti osobe pri korištenju PureVPN usluge.

Altius IT

U 2018. godini, nakon vijesti da je PureVPN pomogao FBI-u da riješi zločin pružanjem evidencija veza za svoje poslužitelje, firma je odlučila promijeniti svoje politike bilježenja u nula-zapisnike..

Iako je slučaj u kojem je PureVPN pomogao FBI-u da izvede napad vremenske korelacije bio krajnje ciljan - i po našim očima nije pretjerano ocrnjivao njegov ugled - uvijek je pozitivan korak da bilo koji VPN odluči postati servis bez evidencije.

Sada, PureVPN je preuzeo svoje zahtjeve bez zapisnika na novu razinu, dobivši neovisan pečat da potvrdi da su njegove politike vodonepropusne. Revizijom se PureVPN stavlja u vezu s manjinom komercijalnih VPN-ova koji su izbacili iz vlastitih džepova da bi njihovu uslugu verificirali neovisni revizori..

Govoreći o reviziji, PureVPN je za ProPrivacy.com rekao da se nada da će rezultati pružiti povjerenje korisnicima u uslugu:

“PureVPN ima pokazanu povijest vođenja kupaca u svemu što radimo od naših osnovnih pravila do značajki zahtjeva do inovacija. Naše je iskustvo iznova i iznova demonstriralo pisanje rukovodstva kupcima, žudeći za povratnim informacijama iz prve ruke za čitanjem svake povratne informacije i odgovaranjem na e-poruke. Naš put od trupaca bez pregledavanja do Zero-loga nije drugačiji. Ponosni smo što smo proglašeni prvim pružateljem VPN-a koji je postigao potpunu GDPR usklađenost od strane najboljih industrijskih glasova, uključujući CNET, i time što smo dobili Politiku privatnosti tako sveobuhvatnu da je do danas nema premca. "

Odluka PureVPN-a da postane usluga nulte evidencije svrstava ga u red najboljih pružatelja VPN usluga na tržištu. A zbog cijene pretplate na PureVPN ona zaista čini uslugu izuzetno konkurentnom. Ne može biti dvojbe da je to jedna od rijetkih usluga koja je u posljednjih nekoliko godina uvelike poboljšala svoju uslugu.

Predanost privatnosti

VPN bez zapisnika nikada na svojim poslužiteljima nema podataka koji bi se kasnije mogli predati nadležnim vlastima - ako im se pristupi nalogom. Zbog toga što se baza PureVPN-a u Hong Kongu smatra neinvazivnom u smislu nadzora; PureVPN se sada može smatrati mnogo većim u privatnosti. PureVPN nam je rekao:

„Ova revizija je niz koraka koje poduzimamo da dodatno cementiramo svoju opredjeljenost prema istinskoj privatnosti. Osim što je prvi koji se pridržavao GDPR-a i koji ima najtransparentniju politiku privatnosti, PureVPN je prvi i jedini davatelj koji ima javni plaćeni program šteta u slučaju gdje 90 000+ jaka zajednica hakera na bijeli šešir neprekidno testira i jača našu uslugu. Nastojimo danju i noću pružiti sve veću vrijednost milijunima pretplatnika u više od 120 zemalja koji s nama vjeruju u svoju sigurnost i privatnost. "

Iako ovdje na ProPrivacy.com prihvaćamo ograničenja ove vrste revizije - naime da je to samo revizija usluge na određenom snimku na vrijeme - također razumijemo da je to najbolji dostupni način da VPN davatelji dodaju dodatne milju i dokazuju svoju učinkovitost i predanost privatnosti korisnika.

Ovdje na ProPrivacy.com, zahvaljujemo PureVPN-u da ulaže napore da dokaže svoju politiku evidentiranja putem neovisne revizije. Nadamo se da će više VPN-ova pratiti u koracima PureVPN, NordVPN, VyprVPN i TunnelBear VPN koji napreduju. Doista ne postoji bolji način za poboljšanje ugleda VPN industrije od redovitog otvaranja usluga uglednim revizijama treće strane. PureVPN je komentirao:

"Procijenili smo desetke prije odabira Altius IT-a zbog njihovih vjerodajnica i visoke korisničke baze. Također, prije toga smo obavili mnoge druge male revizije i nastavit ćemo marš prema reviziji od neovisnih i uglednih institucija. PureVPN vjeruje da je revizija kontinuirani proces, te se mora provesti nakon pristojnog intervala kako bi se osiguralo da korisnici usluge ispune svoje obećanje. "

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me