Izrečene su tvrdnje da je politička stranka u Indiji možda dozvolila tehnološkoj firmi iz Hyderabada da ilegalno obrađuje ogromne količine privatnih podataka građana.


IT Grids India Pvt Ltd naručila je Telugu Dasam stranka (TDP) za izgradnju svoje aplikacije Seva Mitra. Aplikacija je osmišljena tako da članovima stranke omogućuje međusobnu komunikaciju i stranačke vođe.

Sada, indijski analitičar podataka nazvan Lokeshwar Reddy, tvrdi da je otkrio dokaze da su zaposlenici IT Gridsa možda oteli privatne podatke milijuna građana iz Andhre Pradesh. Telanganska policija istražuje navode u skladu s odjeljcima 66. i 72. Zakona o IT-u.

Reddy tvrdi da aplikacija Seva Mitra namjerno sadrži ogromne količine podataka o građanima, uključujući njihove brojeve Aadhaar kartice, identifikaciju birača, adresu, ime, vjeru, kasta i pojedinosti koje se odnose na beneficije koje zahtijevaju u okviru državnih programa socijalne skrbi..

Ti su podaci iznimno osjetljive prirode, a stručnjaci za privatnost podataka slažu se da ih nije trebalo uključiti u službenu aplikaciju stranke - jer otvara vrata potencijalnom hakiranju na ruku cyber-kriminalaca..

čovjek u lisicama

Višestruka uhićenja

Nakon tvrdnji o lošem upravljanju podacima, policija telanganske policije uhitila je nekoliko viših zaposlenika IT mreža. Pored toga, policija je, navodno, zaplijenila prijenosna računala, tvrde diskove i drugi materijal za vrijeme racija u uredu IT Gridsa u Hyderabadu.

Za dodavanje goriva u vatru - izgleda da je izvršni direktor IT Grids-a, Ashok Dakavarapu - u bijegu. Trenutno se, kako se tvrdi, skriva nakon navoda o njegovoj umiješanosti u ilegalno kršenje podataka. Telanganska policija je u potrazi za Dakavarapuom - i razgovara s njegovom obitelji u pokušaju da pronađe njegovo mjesto..

Policija se suprotstavlja

Prema izvorima lokalnih indijskih medija, istraga koja je u tijeku razvila se u sukob između policijskih snaga i političara iz Telangane i Andhra Pradesh. Napetosti između dviju susjednih policijskih snaga počele su kad su policajci iz Andhre Pradesh u nedjelju otputovali u Hyderabad kako bi uhitili analitičara podataka Reddy.

Još nije jasno jesu li to hapšenje naredili službenici iz TDP-a. Međutim, pokušaj uhićenja analitičara podataka koji je podnio pritužbe na TDP i IT Grid izazvao je razgovor o korupciji. Predsjednica stranke Telangana Rashtra Samithi, K Taraka Rama Rao, ukorila je glavnog ministra TDP-a Chandrababu Naidu zbog sudjelovanja njegove stranke u kršenju podataka..

Telangana Rashtra Samithi logotip zabave

U izjavama upućenim novinarima, Rao je podsjetio ljude da zviždače treba pljeskati, a ne osuđivati. Tijekom svojih komentara, Rao je pojačao da je policija Andhra Pradesh nezakonito zlostavljala Reddyja kad su ga pokušali odvesti u pritvor, dodajući da se čini kao da se vlada Andhra Pradesh nečega boji.

"Podnositelj prigovora bio je ovdje nastanjen, a njegova pritužba odnosila se na zločin počinjen od lokalne tvrtke. Kakve poslove ima policija Andhra Pradesh u ovom slučaju?"

Komentirajući pokušaj uhićenja Reddyja, policijski povjerenik Telengana Sajjanar dodao je:

"Andhra Pradesh policija je namjerno intervenirala u istragu kršenja podataka, a protiv AP policije u policijskoj stanici KPHB-a već je pokrenut slučaj zbog prijetnji podnositelju žalbe."

Legalna radnja?

Od tada je objavljeno da stranka TDP Andhra Pradesh razmišlja o poduzimanju pravnih mjera protiv telanganske policije zbog konfiskacije podataka privatnih stranaka tijekom racija na urede IT Grids. To bi značilo da je TDP stranka svjesna da IT Grid na svojim poslužiteljima drži podatke o privatnim strankama.

Policijski komesar Telengana Sajjanar obećao je da će se istraga nastaviti i da će neumorno raditi na otkrivanju razmjera svih nezakonitih praksi podataka koje su počinili IT Grid i TDP.

"Nitko nema pravo istražiti osjetljive i osobne podatke poput Aadhaara i ostalih podataka. To ćemo pitanje predati nadležnim tijelima CEC-a i UIDAI-a te također tražiti od vlasti Amazona da daju više detalja o podacima pohranjenim na njihovim web poslužiteljima."

Glasnogovornik TDP-a, Panchumarthi Anuradha, objavio je izjavu kojom pobija tvrdnje:

"TDP je podatke dobio iz vlastitih izvora. U posljednja četiri mjeseca 47.000 neobičnih saziva stranke stranke svakodnevno su komunicirali s 3,5 do 4 glasača i primali detalje poput broja članova obitelji, sredstava za život, pogodnosti državnih shema kao i do kojih stranka za koju će glasati. Sve ove stvari radi stranka, za zabavu. Ako bilo tko sumnja u podatke, može se obratiti policiji AP-a ili izbornom povjerenstvu."

Bonusi slike: posteriori / Shutterstock.com, Billion Photos / Shutterstock.com

Ako vas je ova priča navela da ozbiljno shvatite internetsku privatnost, možda biste trebali razmotriti korištenje VPN-a kada ste na mreži. Pogledajte našu stranicu za najbolju VPN uslugu kako biste pronašli popis naših najboljih ponuda.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me